ANKARA ABİYE SAVAŞLARI

blog yazısı ekle !

ANKARA ABİYE SAVAŞLARI

Bir gün uyandığında artık hayatının kırılma noktasına geldiğini ve bugünün dünlerden daha farklı olduğunu hissedersin ama tanımlayamazsın ne olduğunu nereden ne geleceğin kestiremezin. O gün böyle sıradan bir gün olarak bile geçebilir bazılarımız için bazıları için en güzel gün olabilir, bazıları içinse tamamen kötü bir gün de olabilir ama içinde sakladığı o güzelliği ve sürprizi anlaman oldukça zaman alacaktır.

En az evlenme teklifini alıp o yüzü parmağına takana kadar ama esas o gün başına ne geldiğini düğün provası olan nişan törenine kadar anlaman oldukça zordur. Anladım sanırsın ama anlayamazsın:) Esas o heyecan nişan töreni ile gelir ve tam olarak evlilik fragmanını izlersin. Tam aileye dahil olma ve artık iyisi ve kötüsüyle aileyi tanıma zamanıdır. Senden beklentiler ve umutlar artar zaten artık tam kızımız oldun diye duyduysan tamamdır.


Açılımı tam olarak şöyle " artık kızımız oldun iyisi kötü her şeyi ile ailemize dahilsin. Oğluma bakacaksın en az benim kadar şımartacaksın ben sana nasıl şımartacağını öğreticem. Sen yemekler yapıyor olabilirsin, benim gibi yapmayı öğreneceksin. Ev çekip çevirmeyi de benden öğreneceksin bitanecik oğluşumu alıştığı düzenini bozmayacaksın" demek oluyor.

Şaka şaka sahne o kadar da kötü değil şimdi, sadece " artık kızımızsın ve nişan olduktan sonra mahremimize de dahil oldun " demek diyelim biz buna. İşte sen onların kızı olana kadar olan evrelerden bu evreye getiren tek şey nişan töreni oldu .



Ankara Nişan Töreni ve Alışveriş


Nişanlanacaksın ve bu durum beraberinde sana koskocaman bir alışverişi getiriyor. Nişanlık abiye veya elbise alacaksın tabi ki bu seçim konsepte göre ayarlanacak. Makyaj malzemeleri, kıyafetler, çanta, ayakkabı, çamaşır falan derken baya baştan aşağıya bir alışveriş yapılacak sana ve sanırım nişanlılık evresinin en güzel yeri de bu olsa gerek öylesine güzel ki neredeyse elinin değdiği alınıyor.

Bu nişan alışverişine çıkmak içinde belli başlı kurallar vardır. Mesela katılımcılar oldukça önemlidir. Erkek tarafından damadın annesi, teyzesi, halası, kız kardeşi, yengesi gibi kişiler eşlik etmesi ile çıkılır. Kız tarafı olarak da anne, kız kardeş, yenge, teyze, hala, yakın bir yada iki arkadaş ile çıkılıyor.

Tüm alışveriş biter işte alışverişin assolisti nişanlık abiye yada elbise seçimine sıra gelir. Nişanlık elbise yada abiye belki hayalinde bir model vardır onu ararsın ki böyle işin çok daha kolay iken birde aklında hiç bir şey olmama durumu var ki hem sana hem peşindeki küçük çaplı aşirete korkunç bir eziyet olur. Aslında işini kolaylaştıracak bir kaç anahtar vardır. Mesela nişan nerede ve nasıl yapılacak, evde sessiz sakin aile arasında sade bir kutlamamı, yoksa en şaşalı salonlarda ve ortamlarda eşi dostu çağırarak düğün provası tarzı bir nişan mı olacak.


Bu durum belli olduktan sonra Ankara'nın en iyi nişan elbisesi veya abiyesi seçimi de oldukça basitleşecektir. Genelde nişanlılık abiyesi veya elbisesinin rengi kırmızı yada en azından canlı renkler olur fakat sen siyahçı biriysen kimse sana karışamaz siyah bir nişan elbisesi de seçebilirsin. Mesela diyelim ki evde nişan yapılıyor o zaman daha sade ve şık bir elbise tercih edebilir ve tamamen güzelliğinizi ön plana çıkaracak bir elbise tercih edebilirsiniz. Fakat salonda yapıyoruz elbisem de en az salon kadar şaşalı olsun diyorsan da abiye seçimi yapabilirsin.

Ankara'daki butikler ve moda evlerinde bu büyük günün nişanesi olan nişanlık abiye ve elbiseler için tonlarca örneklere bakabilirsiniz. Ama nişan konsepti önemli dedik ya orada kullanacağın renklerde aynı derece önemli mesela sen mor ağırlıklı bir nişan yaparsan nişan elbisen içerisinde saçma duracak bir renkte olmamalı en azından kullandığın mor renk ile bir bütün halde olmalı ki konseptin en önemli detayı olan nişanlık elbisen ve seninle uyum içerisinde olsun.

Nişanlık elbise veya abiye seçiminde demode seçimler yapmamak da oldukça önemli sonuçta bu konuda başarısız bir çok nişanlık elbise ve abiye seçimi yapan gelin görebiliyoruz. Bu nedenle olabildiğince internetteki güncel ve trend nişan elbise ve abiyelerine bakmakta yarar var.

Birde Düğün Abiyeleri Var Ki Capslere Konu Olan


İnternette artık capslere konu olan düğünde gelinin kız kardeşi geyiği var ki son derece haklı bir hal alan ve artık tamamen yıldırma politikası olarak doğru bir kamu spotu haline dönüşmüş göz ardı edilemeyecek bir gerçektir. Düğün abiyeleri seçimi oldukça önemlidir, tabi ki düğündeki makamınızı ve sizi yansıtacak ama demode yada sıradan olmayacak, konseptte uyacak, gelinin de gönlü olacak derken en az gelinlik seçimi kadar önemli bir detaydır aslında yakınlarının abiye seçimi .

Gelin Annesi Abiyesi ve Damat Annesi Abiyesi


Bu başlık var ya kanlı savaş ilanı gibi bir şeydir. Düğün sahipleri olarak hem ağır hem hanımefendi hem de şık ve göz alıcı olmalı, en kaliteli ve en güzel olan abiye sende olmalı. Gelin annesi ve damat annesi hemen internetten bakmaya başlarlar yaşlarına ve tarzlarına en uygun abiyeleri hazır bulmaya çabalarken aynı zamanda da bulamama ihtimali içinde en iyi terziler ile görüşmeye başlamışlardır.Ankara'daki moda evleri en uğrak mekanları hatta Ankara'daki butikler kankaları olmuştur. Öyle ki en azılı rakibinin ne giyeceğini anlamak adına mümkünse aynı yerlerde elbise bakımı yapılarak neler tercih edebileceği hakkında bir fikir sahibi olmaya çalışırlar.

Nişandaki seçilecek olan Ankara'nın en iyi gelin annesi abiyesi yada Ankara'nın en iyi damat annesi abiyesi giyilmelidir. Düğün abiyeleri Ankara'da bir çok farklı seçenek bulabilme şansın vardır.

Gelinin Kız Kardeşi Abiyesi ve Damadın Kız Kardeşi Abiyesi


Bu şahısların seçecekleri düğün abiyeleri tamamen yaşlarına ve medeni durumlarına göre farklılık gösterse bile yine kanlı bir savaş konusudur. Son derece önemli bir detay olan ve genelde gelinden rol çalmak adına sim küvetlerine batıp çıkan kızların olduğu podyumlardır. Öyle ki salondaki avize ve üzerindeki ışıklardan bile rol çalan disko topu gibi gezen kızlarımız kendilerini çok güzel olarak düşünseler de artık modayı ve düğün abiyelerini sıkı sıkıya takip ederek bu tarz günlerde abiye seçiminde tam olarak bilinçlenmeye başlamışlardır.

Ve Düğün Abiyesinde Diğerleri


Geriye kalanların nasıl abiye giydikleri yada Ankara'nın en iyi abiyelerini seçme konusunda çok da iddialı olmaları gerekmez düğün içerisinde tamamen diğerleri kategorisinde oldukları için çok fazla önem teşkil etmezler. Çünkü abiye savaşları onlar için çok da dahil olabilecekleri bir yer değildir. Ankara'nın abiye savaşlarına katılacaksınız sizin gelin yada damadın annesi veya kız kardeşi olmanız gerekmektedir.Yenge de olabilirsin bu savaşa seninde girme ihtimalin vardır fakat yine de bir üst makam kadar olamaz.

Ankara düğün abiyeleri söz konusu olunca herkese ve her keseye uygun binlerce seçenek sunabilecek mekanlara ev sahipliği yapar. Ankara düğünleri genelde podyum gibi olur ve her renk ve her model de hatta her tarzda abiye bulmanız son derece mümkündür.

Abiye seçimi Ankara kadınlarının işidir ve bunu layığı ile yaparak göz doldurmak da yine Ankara kadınlarının olmazsa olmazıdır.