ANKARA PET SHOPLARI EN YAKIN DOSTLARIMIZIN AVMLERİ

blog yazısı ekle !

ANKARA PET SHOPLARI EN YAKIN DOSTLARIMIZIN AVMLERİ

Günümüzde evlerde ve iş yerlerinde hayvanlara bakmak ve beslemek çok fazla büyük önem kazandı. Pet shoplarda her türlü evcil hayvan ve evcil hayvanların büyümesi ve gelişmesi için gerekli araç ve gereçlerin satıldığı yerlerdir. Bir çok evcil hayvanın; balık, akvaryum, kedi, köpek, hamster, gelincik, küçük kuş türleri gibi bir çok evcil hayvanlar satılmaktadır.

Her türlü evcil hayvan ve her türlü evcil hayvan ihtiyaçlarını temin edebileceğimiz yerlerdir. Bazen önünden geçerken iç çekerek keşke benim biricik öküzüme de bir şeyler olsa da sakinleştirici iğne, romantik olmasını sağlayan bir şeyler yada nerede olduğunu ne yaptığını bilebileceğim hani şu microçiplerden falan taksak keşke diye içinizden geçirmediğinizi söylemeyin inanmam. Her neyse belki sizin ki çok da evcil değildir.

VetCo Veteriner Kliniği

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mah. 2432. Cad. No: 51/2 Ümitköy-Ankara

İncek Petlife Veteriner Kliniği

İncek

devamını oku... Adres: Kızılcaşar mah. Zafer cad. İncek Köy sitesi A Blok No:6 (Tekyapı kooperatifi Denizatı pastanesi karşısı) İncek-Ankara

Monovet Veteriner Tıp Merkezi

Etimesgut

devamını oku... Adres: Suvari Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Öz Kuyumcular Çarşısı No:7F/1 Etimesgut-Ankara

Happy Veteriner Kliniği

Hoşdere

devamını oku... Adres: Hoşdere cad. No: 64/A Çankaya-Ankara

Pet Care Veteriner Kliniği

Yıldız

devamını oku... Adres: Yıldızevler Mahallesi Rabindranath Tagore Caddesi No:15/B Yıldız-Ankara


Çocuklar ise o pet shopların önünden geçerken içlerinden de değil dışlarından haykırarak "anneee bana kedi alalım nolurrr" diye bağırması en hafif atlatılan pet shop ve çocuk vakalarındandır.

Ankara pet shoplar genelde evcil hayvanlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ziyaret ettiğimiz yerlerdir. Hayvanlarında ateş pahasına satılan evcil hayvanlar da cabası. Mesela toplum tarafından pek tasvip edilmeyen bir durum aslında pet shoplardan evcil hayvanlar almak. Sonuçta sokaklarında sahiplenmeyi bekleyen binlerce hayvan söz konusu iken pet shoplarda yüzlerce dolar vererek bir çok farklı tür ve cinste hayvanlar satılıyor.

Ankara pet shoplarından hayvan alma gibi durumlara karşı çok ciddi bir hayvan sever kesim mevcuttur. Ankara pet shoplarını sık sık evcil hayvan maması, evcil hayvan yemleri, evcil hayvan aksesuarları, evcil hayvan oyuncakları, kedi ve köpek evleri, kedi tırmanma tahtası ve evleri gibi farklı farklı bir çok ürün satılmaktadır.

Ankara pet shoplarında hayvan satılması yasaklanması ile ilgili olarak yasalar ortaya koyulmuştur. Henüz net bir şekilde kabul edilmemesine rağmen taslak olarak artık yurt dışındaki bir çok ülkedeki gibi uygulamalar da örnek alınarak bazı tasarılar ortaya konarak sonuçlanan son yasallaşması için çalışmalar yapılan bir konudur.

Artık pet shoplarda hayvanlar küçük kafeslerde alıcılara sunulmak yerine sadece pet shop içerisinde alıcılara katalog şeklinde sunularak satışı yapılacaktır. Tabi ki bu durumda da bazı sahtekarlıklara yol açmasından endişe edilmesinden dolayı yasa tasarısı daha derin bir şekilde düzenlenerek kabul edilecektir.

Ankara'daki Pet Shoplarda Hayvan Satışı Yapılmayacaksa Pet Shoplar Nasıl Para Kazanılacak ?


Ankara pet shoplarında hayvan satışı yasaklanmamaktadır. Sadece evcil hayvanlar artık küçücük dükkanların küçücük kafeslerinde insanlara sergilenmesi yerine o güzel sevimli hayvanları artık katalog üzerinden seçebilicez.

"Yani ayyyyy aşkooommm bu çok tatlı kedi alalım mı??????" demek yerine gerçek alıcılar ve sorumluluk sahibi kişiler tarafından anlık gaza gelerek değil daha bilinçli şekilde ithal hayvanların alınması sağlanacaktır. Yani pet shoplar hayvan satışından da para kazanabileceklerdir.

Tüm bunların yanı sıra bir çok aksesuar, tasma, oyuncaklar, kedi ve köpek evleri gibi bir çok farklı ürünler satılmaktadır. Pet shoplarda kedi ve köpek mamaları, kuş ve balık yemleri, kıyafetler gibi ürünlerde satılmaktadır. Pet shoplarda hayvanların temizlik ve bakım ürünleri, gibi bir çok farklı ürünlerde vardır.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınmasına dair yönetmek taslağı da hazırlandı. Pet shoplarda satıldığında aldığınız evcil hayvanlara kimlik çıkarttırmak ve microçip takılarak evcil hayvanların sokaklara atarak kaderlerine terk edilmelerinin önüne geçiriliyor.

Kedi ve Köpekler İçin Mikroçip Uygulaması Nedir ?


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından özellikle evcil hayvanların bir heves ile alınarak daha sonra sokaklara terk edilmesi gibi durumların önüne geçmek amacı ile üretilen bir uygulamadır. Son derece küçük hatta bir pirinç tanesi kadar olan mikroçipler veterinerler tarafından her türlü hayvanlara takılabilmektedir. Her çip kendisine özel bir seri numarası taşır ve kimlik olarak hayvanların isim ve sahibinin bilgilerine ulaşmak için kullanılır.

Avrupa'da, mikroçip uygulaması daha yaygın ve standart haline gelmiştir. Pet hayvanlarının yarısına yakını çiplenmiştir. Artık yasalaşma yoluna giden bu uygulama ülkemizde de oldukça fazla ilgi görmeye başladı.

İnsanlar pet shoplardan aldıkları arkadaşlarının kaybolmasını asla ama asla istemezler, sonuçta onun masumiyeti ve muhtaçlığı her geçen gün daha fazla size muhtaç olması ve size olan sevgisi sizi o evcil hayvana bağlamaktadır. Bir evcil hayvan sahibi olmak bir bebek sahibi olmaktan farklı değildir. Sonuçta evcil hayvanlarda oldukça fazla sevilerek sizin evladınız gibi olmaktadır. Sizin evladınızdan farklı olarak evcil hayvan olarak sahiplendiğimiz ve en yakın dostumuz olan o hayvanlar kaybolsun yada kaçırılsın istemeyiz ama o çipler sayesinde size getirilmesi çok daha kolay olacaktır.

Ankara pet shoplarında veteriner hekimler bulunuyorsa, micro çip takımı yapılabilmektedir. Pet shoplarda ayrıca farklı farklı çeşitli mamalar ve farklı markalarda mamalar bulunmaktadır. Kedi ve köpekler için konserve mamalarda vardır. Pet shoplarda ayrıca kedi ve köpekler için taşıma çantaları da vardır.

En az insanlar kadar hayvanlarında ek vitaminlere ihtiyacı vardır. Bu vitaminler tabi ki veteriner hekime sormadan asla ama asla ek vitaminler verilmemelidir. Durumuna, mevsimine ve alerjik yapına ve daha bir çok farklı durumuna göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca hayvanlar insanlar kadar kolay şekilde atlatamamaktadır. Bu nedenle pet shoplardaki vitaminleri kesinlikle veteriner hekime danışmadan kullanmamalısınız.

Bazı pet shoplarda, pet kuaför hizmeti verilmektedir. Bu tarz hizmetleri veren pet shoplarda hayvanlarınızın ihtiyacı olan her türlü bakım ürününü alıp sonrada arka taraftaki bakım bölümünde evcil hayvanınıza, en yakın arkadaş ve dostunuza bakım yapılabilir. Hem siz vakit kazanmış olursunuz hem de hayvanlarınızın bakımını alır almaz kullanma imkanı ve nasıl kullanılacağını öğrenme şansı elde edersiniz.

Pet shoplar sadece en yakın dostunuza ihtiyaçlarını almak için değil aynı zamanda da bir çok bilgi alabileceğiniz bir yer olduğunu da unutmamak gerekir. İlk kez evcil hayvan sahibi olacaksınız edineceğiniz evcil hayvan hakkında da bir internette bulamayacağınız bir çok önemli detayı hakkında da bili edinebilirsiniz. Bakımı hakkında hangi evcil hayvanı edinme konusunda karar vermesiz de size önemli detaylar öğrenme şansınız vardır. Sizin sahipleneceğiniz bir evcil hayvanın ihtiyaçlarını nasıl temin edeceğiniz hakkında da size bir çok bilgi edinebilirsiniz.

Pet shoplar en yakın dostlarınızın tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceğiniz bir dükkandır. Aynı zamanda da en yakın dostlarınızın mağazası, alışveriş merkezidir. Pet shoplardan ithal hayvanlar satın alabilirsiniz ve kimlik bilgilerini edinebilirsiniz.

Ankara'da bir çok semtinde pet shoplar bulmanız mümkündür. Ankara'daki pet shoplar evinize ve iş yerinize mutlaka yakın olarak bulabilirsiniz. Pet shoplar hayvan severlerin en uğrak mekanları oluyor. Sizde eğer ki bir evcil hayvan edinmek istiyorsanız yolunuz mutlaka pet shoplara düşecektir.

Günümüzde daha çok hayvanların esir tutulduğu yer olarak görünse de aslında pet shoplar bizlerin en yakın arkadaşların ihtiyaçlarını gidermek için en güzel yerdir. Ayrıca artık Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yasallaşmak üzere olan yasa sayesinde satışa sunulan ithal evcil hayvanların katalog üzerinden satışı yapılmaya başlandığında daha sevimli gelecektir.