ANKARA'NIN ŞARAP EVLERİ AŞK VE SAMİMİYET KOKAR

blog yazısı ekle !

ANKARA'NIN ŞARAP EVLERİ AŞK VE SAMİMİYET KOKAR

Ankara'daki şarap evleri genelde gelir düzeyi yüksek olan kişilerin oturduğu semtlerde bulunuyor. Daha çok Ankara'daki şarap evlerini beyaz yaka diye adlandırılan kesim tercih ediyor. Şarap her zaman ve herkese hitap etmeyen daha çok dinlenmek amaçlı yada hobi amaçlı fazla da sarhoş olmadan ölçülü bir keyif bulmak ve rahatlamak için içtikleri bir alkoldür. Bu nedenle de özellikle haftanın yorgunluğunu ve yoğunluğu atmak için tercih edilen bir içecektir.

Şarap evleri günümüzde çok fazla ilgi gören mekanları olmaya başladı. Eğlence amacına hizmet etmese de sizi dinlendiren loş ortamlarda slow müzikler ile ahşap ve taş dekorasyonu ve şömine eşliğinde oturulan mekanlardır.

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Taraça Resto Pub

Çankaya

devamını oku... Adres: Aziziye Mahallesi Cinnah Caddesi Willy Brand Sokak 1/A Çankaya - Ankara


Ankara'da Kaliteli Şarap Evimi Var ?


Ankara'da gerçekten sadece meraklısının bildiği, sıcak ve samimi ortamı ile sizleri adım attığını ilk anda naifliği ile büyüsü altına alan dekorasyonu ile tam anlamı ile başka diyarlara götüren son derece şık ve elit şarap evleri var. Şarap evlerinin dekorasyonları ve atmosferleri doğal bir romantizm oluşturduklarından romantik yemekler ve özel anlarınız içinde oldukça elverişli mekanlardır.

Ankara'daki şarap evleri genel anlamda daha çok salaş şıklık barındırıyor dekorasyonlarında bazen belki sadece şarap içmeye, bazen kafa dinlemeye bazen de en özel anlarımızı yaşamaya gittiğimiz yerler olmasının sebebi de bu olsa gerek. Ankara'daki en iyi şarap evleri Çankaya'da bulunmaktadır.


Ankara'daki şarap evleri şarap kültürünü öğrenmek adına en güzel eğitim yerleridir. İçeriye girdiğinizde ilk kez şarap içtiğinizi ve şarap kültürünü bilmediğinizi söylediğiniz de mekan sahibi en iyi eğitmenler gibi masanızda sizinle şaraplar hakkında uzun uzun sohbetler ederken nasıl şarap içeceğinizi hangi şarap ile hangi eti veya peyniri yiyeceğinizi öğretecek yerler biliyorum.

Size asla cahile bak ya ne işin var burada bakışı atmaz tam tersine sizinle bir dost edası ile sohbet ederek gününüze renk katacak kadar da samimi ortamlardır. Şarap evlerine girdiğinizde aslında bir kadeh şarabınızı alıp masanızda otururken etrafınıza baktığınız da sanki kapıdan giren herkes mekan sahibinin ahbabı yada akrabası gibi gelir. Çünkü Ankara'daki şarap evleri daha butik tarzda oldukları için samimi ortamı olması ve işletmecinin samimiyeti dolayısı ile sık sık gelinen ve her zaman bu kişilerin uğrak mekanları olmasını sağlamaktadır.

Beyaz yaka kesimi alıştığı mekanlardan da vazgeçmediği için alıştığı şarap evinden de vazgeçemez, çünkü samimi ve elit bir ortam beyaz yakalar için en uygun mekanlardır. Şarap her zaman samimiyeti temsil eder, bu sebeple rahatlama ve gevşeme amacı ile içilen içkilerdendir. Tabi ki şarap evleri de aynı konseptte hizmet veriyorlar.

Ankara'daki Şarap Evlerinde Özel Anlar


Sadece romantik bir akşam yemeği yemek istiyor olabilirsiniz ve artık her zaman gittiğiniz mekanlardan sıkılmış ve daha farklı bir mekan ve konseptte güzel bir akşam yemeği yemek istiyor olabilirsiniz. İşte bu özel ve güzel anınız için en güzel seçim de şarap evleri olacaktır. Sevgiliniz ile seçmiş olduğunuz o şarap evinde hem şaraplarınızı yudumlayıp hem rahatlayıp hem de en özel gecenizi ve romantik yemeğinizi yaşayabilirsiniz.

Belki de bir işin kutlamasını yapacaksınız ve hem şık hem de rahat bir ortam arıyor olabilirsiniz. Kutlama yemekleri ve kutlama kadehlerinin havaya kaldırılması için en uygun mekan yine şarap evleri olacaktır. Büyük bir iş bağladınız ve şirketiniz ile kutlama yemeğine gideceksiniz. Kop kop ortamlarından ziyade şık ve elit bir ortamda hem de samimi bir ortamda yemek yemeyi daha çok tercih edebilirsiniz.

Kız kıza çıkıp iki lafın belini kırmak, biraz gıybet, biraz rahatlamak, biraz dertleşmek ve bazen de ufak tefek planlar yapmak için bir yerlerde buluşmak istiyor olabilirsiniz. Yine sizin için tavsiyemiz şarap evleri olacaktır. Şarap evlerinde gece yada gündüz ne zaman isterseniz küçük bir kaçamak yaparak bangır bangır müzik olmadan sadece slow müzik eşliğinde her türlü sohbetinizi yapabileceğinizden emin olabilirsiniz.

Ankara'daki En İyi Evlenme Teklifi Mekanlarından Şarap Evi


Ankara'nın en iyi şarap evi belki desenin hayatına yön verecek olan bu güzel günde senin yanında olarak hem şahitlik yapacak hem rahatlatacak hem de ev sahipliği yapacaktır. Mesela evlenme teklifi ederken, sevgilin, en kıymetlin karşında oturuyor, tüm zerafeti ve güzelliği ile senin gözlerinin içine bakıyor. Loş ve son derece romantik bir ortam şömine önünde rezerve edilmiş masanız sanki şarap evi bomboş ve sadece ikiniz varsınız. Kalbin küt küt atıyor konuşamıyorsun, ellerin terliyor, bir önündeki tabağa bakıyorsun bir de sevdiğin kadına ve gözlerine 2 kelime sadece 2 kelime dökülmüyor bir türlü dudaklarından sanki ilk kez görüyor gibisin.

Sakinleşmek için elini tutuyorsun ve gözlerine bakıyorsun, şarabından bir yudum daha alıp en masum ve en heyecanlı bakışların ve sözlerin ile ona doğru bakarak beklenen o soruyu soruyorsun " BENİMLE EVLENİR MİSİN ? " diyorsun ve yarı çaplı bir oh çekiyorsun şimdi gözlerinin içine bakarak bir tepki bekliyorsun ki tam ve rahat bir nefes al göğüs kafesini sıkıştıran bu kalbin biraz sakinleşsin. Ve beklenen " EVET" cevabını alıyorsun.

Ankara'daki bu şarap evi artık senin en güzel anımsayacağın anın, en güzel gününe şahitlik etmiş ve sana destek olmuş bir mekan. Heyecanını dindirmen için nasılda yardımcı olmuştu mekan sahibi destek olmuştu.

Birde Şarap Evlerinin Daimisi ve Şarapların Üstadı


Şarap evlerine sadece yukarıdaki durumlarda değil de şarap içmek yeni şaraplar tatmak ve kaliteden ödün vermeyen kolay kolay bulamayacağın şarapların kadim dostu olan peynirler ile beraber kafa dinlemeye gelenlerde çok fazladır.

Bazen Ankara üstüne gelir köşeye sıkıştırır ve boğulduğunu hissedersin, işte o anda yapılabilecek en güzel şey bir kitap alarak bir Ankara'nın en iyi şarap evine gidip sakince hem kitabını okuyup hem de şarabını yudumlamak olabilir.

Belki de en kadim dostunu da yanına alarak uzun uzun sohbetler ederek en güzel vakitleri geçirebileceğin aynı zamanda da hem stres atıp hem de en sevdiğin şarabını yudumlayacağın bir mekandır. Şarapların üstadları vardır mesela; tadarlar ve tattıkları anda yerli mi ithal mi? Yada ev yapımı şarap mı ? kaç yıllık şarap gibi özelliklerini dahi rahatlıkla anlayabilecek üstadlar vardır.

Bu üstadlar ile şarap içmek ve şarap kültürünü öğrenmek oldukça keyifli bir deneyim olacaktır. Hangi şarap kaç derecede hangi et veya peynir ile yenir? Beyaz şarap mı ? Köpüklü şarap mı? nerede hangi üzümle hangisi yapılır? tüm sorularınıza cevap bulabileceğiniz gerçekten size ve hayatınıza anlam katacak insanlardır.

Mesela şarap evlerindeki şarap üstadları sizleri çok farklı boyutlara taşıyarak sadece şarap konusunda değil hayata bakış açınızda dahi size yeni kapılar ve yeni ufuklar açabilecek kültüre sahip kişilerdir.

Ankara'daki şarap evlerinde mesele asla şarap değil, mesele size ve sizin yaşam tarzınıza hitap eden ve sizin isteklerinizi anlayan, sizi dinlendiren, sizi rahatlatan gerçek ve samimi bir ortam olmasıdır. Ankara'daki şarap evleri sadece meraklısının bildiği ve bulduğu yerlerdir. Sizi kapıdan girer girmez kucaklayan ve sizleri sıcak atmosferi ile hemen kendine aşık eden mekanlardır.

Şarap evleri aşkın ve samimiyetin mekanlarıdır.