ARAÇ KİRALAMA DİYİP GEÇMEYİN

blog yazısı ekle !

ARAÇ KİRALAMA DİYİP GEÇMEYİN

Araç kiralama hemen hemen herkes tarafından yapılıyor, araç kiralarken de dikkat edilmesi gereken bir çok önemli detaylar var. Ankara'da bir çok araç kiralama firmaları var fakat doğru aracı nasıl kiralayacağınızı yada araç kiralarken nelere dikkat edeceğiniz konusunda endişeleriniz olabilir. Sonuçta bir bedel ödeyerek de olsa başka bir firmaya ait olan aracı ödünç alıyorsunuz ve bu sizi az da olsa tedirgin edebiliyor.


Araç kiralama firmalarından genelde düğün, sünnet gibi günlerin yanı sıra aynı zamanda da Ankara'da olması sebebi ile en çok protokol araç kiralamaları, VİP araç kiralamaları, transfer araç kiralamaları, Kamu kurum ve kuruluşları için araç kiralamaları, şirketler için araç kiralamaları ve bireysel araç kiralamaları yapılıyor.



Araç kiralama firmaları bazen organizasyon firmaları ile de anlaşmalar yaparak lüks araç kiralama işlemleri yapıyorlar. Düğün, kına, sünnet gibi durumlarda organizasyon firmaları da araç kiralama firmalarının kapılarını çalıyor. Bu tarz firmalara yıllık, 3 yıllık, 5 yıllık gibi anlaşmalar yapıyorlar.

Kurumlar ise yine organizasyon firmaları gibi araç kiralama firmaları ile uzun süreli ve kısa süreli anlaşmalar yaparak firmanın araç ihtiyaçlarını araç kiralama firmaları ile karşılayabilirler.

Bir Araç Kiralarken Nelere Dikkat Etmeliyiz

  • Araç kiralama yaparken en önemli unsur kiralama yapacağınız firmayı iyice araştırmalısınız.
  • Araç kiralama firmalarının Türkiye geneline hizmet vermesi yada şubelerinin veya da anlaşmalı olduğu farklı araç kiralama firmaları ile anlaşmaları olmasıdır. Çünkü gittiğiniz başka bir ilde aracı teslim edecek bir muhatap bulamazsanız aracın sizde kaldığı gün boyunca ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz. Yada kiraladığınız araçlar da bir sorun olduğunda yakınınızda müdahale edecek birilerin bulmanız gerekebilir.
  • Araç kiralama firmasının yasal bir firma olması sizin için son derece önem teşkil etmektedir. Aksi takdir de çalıntı araç kiralaması ve benzer bir çok tatsız olayların başınıza gelmesine sebep olabilir.
  • Araç kiralaması yapacağınız firmanın yolculuk rotanız üzerinde bakım ve servis noktaları olması son derece önemli unsurlar arasındadır.
Araç kiralama firmanızda başlıca bu unsurlara dikkat ettikten sonra sizin için önemli olan diğer unsurları da göz önünde bulundurmanız oldukça önemlidir. Araç kiralama firmaları sözleşmeler yaparak hem sizi hem de firmasını güvence altına almaktadır fakat yine de art niyetli araç kiralama firmalarına denk gelmemek ve mağdur olmamak adına siz sözleşmeyi ne kadar standart olarak görürseniz görün mutlaka okuyun.

Maddeler içerisinde sizi mağdur edebilecek farklı detaylar ve karmaşalar olabilir. Bu tarz bir madde gördüğünüzde araç kiralama firmasından konu hakkında yardım isteyerek maddenin daha açık ve daha ortak bir noktada buluşarak düzenlenmesini istemelisiniz.

  • Firmanızdan emin olduktan sonra kullanım amacınızı belirleyerek, amacınıza uygun bir araç kiralamanızı tavsiye ediyoruz. Örneğin bir aracı dağlık bir bölgede kullanacaksanız sizin tercihiniz daha dağlık bölgelerde kullanılacak olan araçları tercih etmelisiniz. Ya da bir düğün için araç kiralıyorsanız düğün konseptinize uygun bir araç kiralamanız sizin için daha iyi ve daha doğru bir seçim olacaktır.
Düğün konseptleri genelde Woswos yada lüks sınıf araçlarını tercih ederler. Bu özel gününüzde araç kiralama firmanın kapısını çaldığınızda araç kiralama firmaları size zaten en çok tercih edilen araç modellerini sunacaktır. Fakat siz düğününüzde nasıl bir araç istediğinizi biliyorsanız zaten araç kiralama firmasına girdiğinizde artık işiniz çok daha kolay olacaktır.

  • Eğer ki şehirler arası bir kullanım yapacaksanız özellikle aracın 3 yaşı geçmemiş olması ve kmsi düşük olan araçları tercih etmenizi tavsiye ederiz.
  • Aracınızı da seçtikten sonra araç kiralama merkezinden almadan önce aracın dış hasarlarına bakarak çizik, ezik, kırık gibi yada çalışmayan farlar gibi bir çok şeyine dikkat ederek gerekirse fotoğraflarını çekerek sözleşmeye not edilmesini istemelisiniz.
  • Güvenlik donanımları da oldukça önemlidir. Mesela ABS ler, hava yastıkları, emniyet kemerlerinin arızasız olması gibi durumlar sizin için en önemli unsurlar arasında yer almaktadır. Güvenlik donanımı demiş iken çocuklu bir aile iseniz, çocuk koltuğu mutlaka araç kiralama firmasından talep etmelisiniz.
  • Bazı kötü niyetli araç kiralama firmaları sizlere boş senetlere imza attırmak isteyebilir fakat siz kesinlikle böyle bir şey yapmamalısınız. Eğer size boş senet teklifinde bulunan araç kiralama firmalarından uzak durmanızı tavsiye ederiz.
Aileniz veya sevdikleriniz ile çıkacağınız ve belki de en güzel anılarınızı yaşayacağınız bu güzel günlerde kötü olaylardan korunmak adına araç kiralama firmanızdan elinizden geldiğince güvenlik donanımı yüksek araçlar temin etmelisiniz. Önemli olan sizin güvenliğiniz. Ünlü düşünür annelerimizin de dediği gibi her şey insanlar için, o yüzden de sizde güvenli tedbirlerini asla elden bırakmamalısınız.

  • Araç kiralama firmalarında küçük araçların fiyatları daha uygun olmasından dolayı küçük araçları tercih edebilirsiniz.
  • Araç kiralama firmalarında fiyatlar konusunda bazı konulara dikkat etmelisiniz. Belli fiyatlar vererek size söylerler fakat araç kiralama fiyatları neleri kapsıyor dikkat etmelisiniz. Extra fiyatlandırmaları nelerdir? Anahtar teslim fiyatı nedir? gibi konulara dikkat etmeli ve detaylı bilgiler edinmelisiniz.
  • Araç kiralama firmalarından özellikle öğrenmeniz gereken bir konu da kasko ve diğer sigortalarının tam olduğundan emin olmalısınız. Çünkü araç kiralama firmalarından kiraladığınız da trafik sigortaları sizlerin yaptığı kazaları karşılamaz bu sebeple size maddi hasarı çok daha yüksek bedellere sebep olur. Bu sebep ile kesinlikle kaskosu olan araçları tercih etmelisiniz.
  • Kredi kartı bilgilerinizi kesinlikle paylaşmayın.
  • Kimlik bilgilerinizi mutlaka isteyeceklerdir ve vermeniz bir çok firmada mecburidir. Sizde bu kimlik bilgilerini teslim ederken kesinlikle alt kısmına " Bu kimlik bilgileri sadece araç kiralama içindir" diye bir not bırakmalısınızdır.
  • Araç kiralama yaparken sizin ile nerede bulaşacağını mutlaka bildirmelisiniz. Mesela sizi havaalanından yada otogardan alarak araç teslimi yapıyorlar mı ? Bunlarda oldukça önemli detaylardandır.
  • Araç kiralama firmaları belirli bir süre ehliyet sahibi olmanız gerekliliği isteyebilir.
  • Araç kiralama firmalarının araç ücretlerini ne şekilde iade edeceğini veya ne tarz şartlarda ücret iadesi yapıldığı konusunu şartları netleştirmeniz lazım.
  • Araç kiralama firmalarının bazıları en az kiralama süreleri ve en fazla kiralama süreleri vardır.
  • Teslim gecikmelerinin yaptırımları araç kiralama firmalarından mutlaka öğrenmelisiniz.
  • Araç kiralama durumlarında başka sürücü olacak mı? Ehliyet süresi yeterlimi bunlar hakkıda da firmaya bilgi vermeniz gerekebilir. Örneğin siz yanınızda başkasına verdiğiniz zaman bir kaza gerçekleştiğinde size firma yaptırımları ile ilgili maddelerde mutlaka açıklama olarak bildirilir ve şartları vardır ve bazı araç kiralama firmalarında kesin olarak sözleşme feshi veya aracın maddi hasarı tamamen size kalacaktır.
Araç kiralayarak belki bir tatile çıkıyorsunuz ve aileniz ile güzel vakit geçireceksiniz. Fakat tüm bu unsurları dikkate almalısınız. Kullanıcı yorumlarını internet üzerinden genelde bulabilirsiniz ve bu yorumları kesinlikle dikkate almalısınız.

Siz de bir araç kiraladığınız da araç kiralama firmaları ile doğru ve açık bir iletişim içerisinde olmalısınız ki daha sonraki aşamalarda herhangi bir sorun ile karşılaşmayasınız.