AYAK BAKIMI İLE AYAKLARA ÖZGÜRLÜK

blog yazısı ekle !

AYAK BAKIMI İLE AYAKLARA ÖZGÜRLÜK

Bakımlı olmak hem kadın hem erkek için önemlidir. Güzel bir kadın yada yakışıklı bir bey olmak aslında bakımlı olmaktan geçer. Bakım diyince akla genelde kadınlar gelir, saç bakımı, vücut bakımı, el bakımı, tırnak bakımı, kaş bakımı, kiprik bakımı ve ayak bakımı ile ün salarlar. Ama artık kadınlar kadar erkekler de tüm bu bakımlara önem ve özen gösteriyor.

Hayatımız boyunca en çok hor görülen beğenilmeyen uzuvumuz neresi desek herkes ilk olarak ayaklarından yakınır. Ama o beğenmediğimiz ayaklarımızı giydirmek için en çok parayı da onun için harcarız. Nazlı olur ayaklar, belli bedeni vardır.

Ayaklar da en çok bakıma ihtiyacı olan uzuvumuzdur, ayak sağlığı kolay bir iş gibi görünse de aslında en büyük özen ister. Sabah erken vakitlerde kalkarsın ayakkabı içerisine hapsedersin ta ki akşam eve dönene kadar hele bir de topuklu ayakkabı giydiysen aman ki ne aman o ayaklar neler çeker. Durum böyle olunca ayak bakımı da aynı derece elzem oluyor.

Ayak bakımı sadece güzellik salonlarında yada ayak bakım merkezlerinde yapılmaz. Siz bakım yapmak isteyin yeter evde de kolay ayak bakımı yapabilirsiniz. Sizlere en alt kısımda bir de ev yapımı ayak maskesi tarifi vererek kolayca yapılabileceksiniz. Sonuçta sadece yaz aylarında değil 4 mevsim güzel ve bakımlı ayaklara sahip olmak istemez misiniz? Pamuk gibi topuklar ve son derece temiz, düzgün kesilmiş tırnaklar kim istemez ki ?

Bir anda her şeyi anlatıp boğmayı düşünmüyorum adım adım ilerleyerek sizleri de boğmadan bakım yapmaya alışmaya çalışacaksınız. Bakım yapmaktan üşenen tiplerdenseniz yavaş yavaş kendinizi alıştırmaya başlayabilirsiniz.

Ayak Bakımı Nasıl Yapılır ?


Ayak bakımına ilk olarak kullanacağımız çoraplar ile başlamalıyız. Mümkün olduğunca naylon çorap kullanmamalıyız. Ayak bakımı için en önemli kural mutlaka ama mutlaka her gün akşam o sıkı ayakkabılardan özgürlüğüne kavuşan ayaklarımızı ve ayak parmaklarımıza bir duş aldırmak olmalıdır. Zavallı ayacıklarımız devamlı olarak ayakkabıların içinde hapsolduklarından nasır, mantar ve deri ölmesi gibi bir çok rahatsızlıklara sebep olur ve bu rahatsızlıklar da hem görsellik olarak kötü gösterir hem de kaşıntı ve acıma gibi sorunlara yol açar.


Ayak bakımı diyince saatlerce vakit ayırıp peelingler yapmak, maskeler yapmaktan bahsetmiyoruz, sizi çok yormayacak ve her gün rahatlık ile yapabileceğiniz hijyen kuralları da bir ayak bakımıdır. Günlük hayatımızı olumsuz olarak etkilemektedir. Bu yüzden her gün mutlak ayaklarımızı yıkamalıyız çünkü ayaklarımız gün içerisinde en çok terleyen bölgesi ve en çok kirlenen bölgesidir bu neden ile de mutlaka ayak hijyenine önem vermeliyiz.

Öyle özel ayak bakım ürünleri de kullanmanız şart değil ılık su ve sabun ile kolayca yıkayabilirsiniz. Özellikle en çok kir biriken bölge ayak parmaklarımızın aralarıdır. Sonrasında da ayaklarınız için ayrı bir ayak havlusu ayırarak çok daha hijyenik bir şekilde ayaklarınızı kurulayabilirsiniz.

Seren Ertan Güzellik Salonu

Çankaya

devamını oku... Adres: Birlik Mahallesi 480 Sokak 6/A Çankaya - Ankara

New York Beauty By Kübra

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1943 Cadde 1957 Sokak No:1 Çankaya - Ankara

Tuğba Aytar Güzellik

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi Kule Evo No:150 Çankaya - Ankara

Funda Kurt Healthy Beauty

Çankaya

devamını oku... Adres: Oran Mahallesi Zülfi Tigrel Caddesi No:1/2 Kuzu Effect C Blok Ofis Bina No:42 Kat:3 Çankaya - Ankara

Eyza Güzellik ve Sağlık Merkezi

Çayyolu

devamını oku... Adres: Koru Mahallesi Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Caddesi North Star Plaza 2.Kat No:4/3 Çayyolu-Ankara

Black Pearl VIP

Kızılay

devamını oku... Adres: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:7/5 Kızılay - Ankara

Laren Beauty

Çukurambar

devamını oku... Adres: Kızılırmak Mahallesi 1143. Cadde 1071 Plaza A Blok No:25 7.Kat 47/48 Çankaya - Ankara

Neslim Güngen Güzellik Merkezi ve Bayan Kuaförü

Mamak

devamını oku... Adres: Cengizhan Mahallesi 817. Sokak No:8/D Mamak - Ankara

BBD Business Güzellik Salonu

Keçiören

devamını oku... Adres: Kızlarpınarı Caddesi Şefkat Mahallesi 48/5 Keçiören - Ankara

Moonlight Güzellik

Kızılay

devamını oku... Adres: Kızılay Mahallesi Milli Müdafa Caddesi 12/5 Kızılay - Ankara

Loves Face Beauty Salon

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2779.Sokak No:24 Çayyolu-Ankara

Nergis Epilasyon ve Güzellik

Kızılay

Meşrutiyet Mahallesi Yüksel Caddesi Rüyam İş Merkezi No:5/10 Çankaya - Ankaradevamını oku... Adres:

Tülin Çetin Beauty Zone - Tepe Prime

Mustafa Kemal Mahallesi

devamını oku... Adres: Mustafa Kemal Mahallesi Dumlupınar Bulvarı No:266 A/11 Tepeprime Çankaya - Ankara

Sibel Koç Beauty

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Yapracık Mahallesi 3258. Cadde Angora Çarşı 3/A Blok No:5 Yenimahalle - Ankara

Phuket Beauty Loft

Çukurambar

devamını oku... Adres: Kızılırmak Mahallesi Dumlupınar Bulvarı YDA Center A3 Blok 6.Kat No:178 Çankaya - Ankara

Aynur Taşkıran Nail & Beauty

Tunalı

devamını oku... Adres: Barbaros Mahallesi Buğday Sokak No:6/47 Kozlar Çarşısı Çankaya - Ankara

Gülay Koç Güzellik

Etlik

devamını oku... Adres: Ayvalı Mahallesi Gazze Caddesi Antares Yeni Konutları 21/A Kat:11 No:87 Keçiören - Ankara

Nilüfer Alpay Güzellik Salonu

Cevizlidere

devamını oku... Adres: Cevizlidere Mahallesi 1235. Cadde 5/9 Doğa Apartmanı Çankaya - Ankara

Lotus Beauty Official

Çukurambar

devamını oku... Adres: Kızılırmak Mahallesi 1450.Sokak Ankara Ticaret Merkezi B Blok No:1 Kat:4 Daire:21 Çukurambar - Ankara

devamını oku... Adres: Prof.Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2820. Sokak 7/3 Çankaya - Ankara


Sadece Ayak Yıkamak İle Ayak Bakımı Olur Mu ?


Vay demek ki siz bakım yapmayı sevenlerdensiniz. Öyleyse ayak bakımı ile ilgili farklı bir kaç detay daha verebiliriz. Ayaklarınızı her gün nemlendirin, illaki pahalı ayak kremleri, bakım kremleri almaya gerek yok. Mutlaka herkesin evinde olan nemlendirici kremleri kullanabilirsiniz. Ya da daha sert topuklara sahipseniz anane kremlerinden olan vazelinlerde ciddi anlamda işinize yarayacaktır. Bir gece önceden ayaklarınıza yani topuklarınıza sürün ve üzerine çorabınızı giyip yatarsanız sabaha yumuşacık topuklarınız olacağını görebileceksiniz

Yalnız özellikle ayak parmaklarınızın aralarına dikkat edin fazla sürmeyin çünkü nemli bir bölge olmasından dolayı parmak aralarınızda mantar olma ihtimali artacaktır. Mesela kişisel bakım ürünleri satan büyük mağazalarda çok uygun fiyata ayak masaj aletleri vardır. Onlardan alarak içerisine ılık su koyarak biraz da losyon eklerseniz hem rahatlatıcı hem de bakım işini oldukça kolaylaştırabilirsiniz.

Peki Ya Ayak Bakım Merkezlerinde Neler Yapılır?


Ayak bakımından konuşmuş iken ayak bakımı merkezlerinden de bahsetmeden olmaz. Ayak bakım merkezlerinde ayaklarınıza neler yapılır?

  • Medikal Ayak Bakımı
  • Tırnak Batması Tedavisi
  • Diyabetik Ayak Bakımı
  • Tırnak Mantarı Tedavisi
  • Nasır Tedavisi
  • Protez Tırnak
  • Jel Tırnak
  • Kalıcı Oje
  • Art Nail
  • Deri Deformasyon ve Sertleşme
  • Topuk Çatlakları
  • Ayak Masajları
  • Pedikür
gibi bir çok özel hizmetler verilmektedir. Bunların bir çoğu medikal tedaviler olması sebebi ile özellikle uzmanlar tarafından gerçekleştirilmeli ve mutlaka gerçek bir ayak bakım merkezinde yapılmalıdır.

Ankara'da tüm bu işlemleri yapabilecek bir çok ayak bakım merkezi bulunmaktadır. Peki doğru ayak bakım merkezini nasıl anlayabiliriz ki ? diye düşünüyor olabilirsiniz. O zaman size birkaç öneri söyleyebilirim. Mesela ilk olarak hijyen çok önemli aynı zamanda da eve yakın olması da size ciddi avantaj sağlayacaktır. Çünkü işlem görmüş ayaklarınızı ayakkabı içerisine tutarak terleme ve kirlenmesinden dolayı farklı bir soruna yol açmasını önlemek önemlidir.

Evde Ayak Bakımı Nasıl Yapabiliriz ?


Kişisel bakım ürünleri satan mağazalara gittiğinizde ayak bakım ürünleri satan bölüme gidin ve ayaklarınızın durumuna göre ya poza taşı yada ayak törpüsü mutlaka edinin. Ayrıca mutlaka ama mutlaka ayak törpünüz ayrı olsun. Ayak bakım kremleri yada ayak bakım losyonları alabilirsiniz. Pedikür malzemeleri zaten hepimizin bildiği şeyler fakat ayak peelingleri alabilirsiniz ayak bakımı ürünlerinde mesela naneli ayak bakım ürünleri tercih edebilirsiniz. Ayaklarınızı rahatlatabilir ve daha fresh olmasını sağlayacak olanlar genelde lavanta ve naneli ayak bakım ürünleridir.

Zaten tüm bunların nasıl kullanıldığı üzerindeki kullanım şekillerinde aldığınız ürüne göre değişiklik gösterse de genel olarak anlatılıyor. Tüm bunların yanı sıra bir çok ayak bakım maskeleri de ve ayak bakımı için tarifleri bulabilirsiniz.

Hayat boyu sizi taşıyan bu ayaklarınız az da olsa ilgiyi ve sevgiyi hak etmiyor mu? O ayakkabılar içerisinde ezilen minik serçe parmak ya da hayata baş kaldıran evin reisi gibi duran ve geriye kalan 4 parmağı koruyan o güzel ayak parmaklarınız onlar bunu hak ediyorlar.

Tüm bunları sadece 20 dakikada koruma altına alarak siz de ayak bakımı yapabilirsiniz.

BONUS : Ayak Bakımı İçin Karbonat ve Su

Malzemeler


  • 4 Yemek Kaşığı Karbonat
  • 4 Litre Su
Ayak bakımı sadece her an evinizde bulabileceğiniz bu iki malzeme ile her zaman yapabileceğiniz bir tarif. Özellikle kolay ve vakit almayan bir ayak bakım tarifi paylaşıyorum ki aslında ayak bakımının hiç de zor olmadığını bilmeniz için. Şimdi

Yapılışı; 4 litre su ve 4 yemek kaşığı karbonatı karıştırıyoruz. Karbonat eriyince ayaklarınızı karbonatlı ılık su ile 20 dakika bekletin. Bu karışımda ayaklarınızı 20 dakika beklettikten sonra çıkarıp ponza taşı yada ayak topuğu törpüsü ile topuklarınızı ovun. Bu işlemleri uyguladıktan sonra ayaklarınızı ılık su ile yıkayarak evinizde bulunan herhangi bir nemlendirici veya anane kremi olan vazelin ile ayaklarınızı iyice masaj yaparak ovun.

Eğer ayaklarınıza en az 5 gün boyunca en fazla 7 gün boyunca bu bakımı uygulayabilirsiniz. Ardından ara vermelisiniz ve sadece ihtiyaç hissettikçe bunları tekrarlayabilirsiniz.