BİNİCİLİK HER YAŞTA HUZUR GETİRİR

blog yazısı ekle !

BİNİCİLİK HER YAŞTA HUZUR GETİRİR

Ata sporudur binicilik sporu hatta demişler ki At, Avrat, Silah bunlar namus kavramıdır atalarımıza göre. Ama günümüz de binicilik ata sporu olarak devam ettirilirken ayrıca farklı şekillerde de meditasyon amaçlı da yapılıyor.
Ata sporumuz olmasına rağmen bir binicilik kursuna giderek at binmeye başlamalı. Çünkü At binmek bir sanattır. İki canlının birleşerek bir bütün halinde yaptıkları en güzel spor çeşidi biniciliktir. Binicilik bir kere asil bir spordur. Öyle herkese yakışmaz kendine has kıyafetleri ile atın üzerinde süzülen bir bay yada bayan olsun asaleti, gücü ve görkemi temsil eder. Bu asaleti ve gücü tatmak mı istiyorsunuz? O zaman öncesinde bu yazımızı okumak size oldukça faydalı ve binicilik sporuna bakış farklı bir bakış açısı kazandıracak.

Asalet ve Gücü Tatma Vakti ...

Bir at üzerinde süzülürken kendinizi hayal ettiniz, belki hoyratça koşan bir at üzerinde stres atarken belki de sadece podyumda zarif ve şık bir şekilde yürür gibi ata binerken fark etmez. Kendinizi o atın üstünde nasıl görmek isterseniz isteyin mutlaka bir binicilik kursuna gitmenizi tavsiye ederim. Ankara en iyi binicilik kurslarına ev sahipliği yapıyor ne de olsa oldukça profesyonel hocalar tarafından çalıştırılırsanız binicilik kursunun zaferi olarak o kocaman dev ata hakim olarak daha da güçlü ve daha iyi hissetmenin tadına varacak ve hayalinizi gerçekleştireceksiniz.

Ne de olsa artık atlar yerini arabalara bıraktığından beri evlerimizdeki ahırlar yerlerini garajlara bıraktı fakat hiç bir zaman o güzel hayvanlar kadar güzel yere sahip olamadılar. Zaten eskiden kapının önünde babamız bizim binicilik kursumuz iken günümüzde de artık gerçek kurslara yerini bıraktı. İyimi oldu derseniz ben binicilik kursunda at binmeyi öğrenerek gerçek bir binici olmak istediğim için pek de iyi olduğunu söyleyemeyeceğim.

Base Life Club

Çayyolu

devamını oku... Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

MZ Sport Club

Çankaya

devamını oku... Adres: İlkbahar Mahallesi Galip Erdem Caddesi 576.Sokak No:12 Çankaya-Ankara

İkra Spor Kulübü - Çakırlar

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara

Mead Boutique Sports

Batıkent

devamını oku... Adres: İlkyerleşim Mahallesi 1997/1 Sokak No:2 Batıkent - Ankara

İkra Spor Kulübü

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara

Kulüp 150 Karate ve Savunma Sanatları

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400.Sokak No:5 Çayyolu-Ankara

Quads Team

Çayyolu

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 3028. Cadde 16-B/10 Kule Evo Çayyolu-Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Akademi Spor Uğur Öneş

Demetevler

devamını oku... Adres: 357. Cadde No: 25/G Demetevler - Ankara

Fit GYM

Çukurambar

devamını oku... Adres: Söğütözü Mahallesi Söğütözü Caddesi 2 D Blok No:10 Koç Kuleleri Çukurambar - Ankara

All Time Fitness Club

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Yaşamkent Mahallesi 3253 Cadde No:4 Crystal Towers E Blok Yaşamkent-Ankara

Gym Dayz Akademi

Çayyolu

devamını oku... Adres: 2677 cad So Çayyolu Plaza Bina no: 3 Blok no:4 Kapi no D-1 Çayyolu Ankara

Coopers Gym

Bağlıca

devamını oku... Adres: Bağlıca Mahallesi Bağlıca Bulvarı No:28/C Bağlıca-Ankara

Apollofiz Fizyoterapi ve Spor Merkezi

Konutkent

devamını oku... Adres: 2983. Cad. No:55 Konutkent - Ankara

Gymfona Personal Training Studio

Yıldız

devamını oku... Adres: Hilal Mah. 676. Sok. No:23 Yıldız Çankaya-Ankara

Ataform Spor Merkezi

Eryaman

devamını oku... Adres: Eryaman Mahallesi Subaşı Sokak Ata Apartmanı No:27/A Ata Apartmanı Eryaman-Ankara

Fizyopark Sağlıklı Yaşam Merkezi

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2780.Cadde 2822.Sokak No:2 Çayyolu-Ankara

Power Line Sport Center

Demetevler

devamını oku... Adres: 412. sokak (eski 7.sok) No:6/B Demetevler-Ankara

Pulse Health Sports Studio

Mustafa Kemal Mahallesi

devamını oku... Adres: Mustafa Kemal Mah. 2133. Sok. 11/2 Mustafa Kemal Mah.-Ankara


Nerede O Atlar Nerede O Temiz Hava

Eskiden atlara binip sokaklarda gidilecek yerlere giderdi insanlar ve at arabaları vardı, günümüz taksileri yerinde de ne güzeldi. Görmedik ama hayal etmesi bile güzel düşünsene eksoz dumanı yok, arabaların motorlarının yaktıkları yağların kotu kokusu ve simsiyah dumanı yok, dar sokaklarda ya da koskoca caddelerde park sorunu yok bir kere bütün havalar tertemiz yok öyle 5 metrelik dağa çıktığında " ohh mis gibi temiz hava " lafları da, hani 5 metre yukarıya çıkmışsın aşağısı olduğu gibi kirli hava ozon tabakası delinmiş ki sende araban ile çıkmışsın o dağa derken temiz hava bize yalan oldu.

Ben derim ki gelin şu pahalı tenekeleri hayatımızda bir köşeye atalım ve binicilik kurslarına giderek atalarımızın izinden yaşayalım. Artık o pahalı tenekeleri de satar birer at alırız altımıza ohh mis ne amblemlere takılıp kimin arabası daha lüks diye düşünürüz ne de renk derdimiz olur. " Tüh tüh bak sen kırmızı araba almış nazara gelir " de diyemez kimse.

Birde Pahalı Tenekelerden Kurtulduk

Ankara'da en işlek yeri olan Kızılay'a gidiyorsun ve atını ilk ahıra çekip alışveriş yaparak saçlarını yaptırdığın kuaförden çıkıp yeni fön çektirdiğin saçların ile ata binerek alışveriş poşetlerin atın semerinde ve sen topukluların ile ahıra girip heyy seyis atımı getir dedikten sonra Kızılay'dan evine dönüyorsun. Şey tamam bu olmadı ama yani hani günlük yaşantımızda kullansak ne olurdu . Gitsek hepimiz binicilik kurslarına vallahi bak günlük işlerimizi atlarla falan halletsek o zaman prenslere beyaz atlar falan versek de artık şu hayallerimiz daha mı çabuk olurdu?

Size Binicilik Kursuna Gitmek İçin Bir Neden Daha Ruhsal Açıdan Rahatlamak !!!

Ata binmenin bir çok fiziksel ve ruhsal yönden faydaları olduğunu bilir muydunuz? Mesela binicilik yapan birileri ile konuştunuz mu hiç ? Size bir atın üstünde iken o atın deliler gibi koşturmasının sizin verdiğiniz yönde yol almasının ve sizi dinlemesinin nasıl bir özgürlük ve güçlülük hissi verdiğini anlattı mı ? Belki de bugüne kadar hiç tatmadığınız bir mutluluğu size tattıracaktır. Ata binerken kontrol yeteneğinizi en üst düzeyde kullanır ve bu yeteneği kullanma konusunda uzmanlaşırsınız, bu kontrol yeteneğinizi günlük hayatınızda da aynı şekilde kullanmaya başladığınızı göreceksiniz.

Ata binmeyi öğrenmek sabır işidir, hele bir de en doğru şekilde binmeyi öğrenmek binicilik işidir. Koskocaman bir at ve siz onunla başa çıkmaya çalışıyorsunuz ki buda büyük bir risktir. Risk alma yeteneğinizde gelişir. Binicilik kurslarına gittiğiniz de oradaki kişilerin ne kadar huzurlu, güler yüzlü ve dışadönük olduğunu siz de fark edeceksiniz.

Binicilik kursuna gitmenizden itibaren hayatınızda ve vücudunuzdaki değişimleri sizde fark ederek hayatınızın nasıl çok daha pozitif yönde değiştiğini göreceksiniz.

Birde Fiziksel Yönden Faydalarına Bakalım Derim

İlk olarak bir binicilik kursuna gittiğiniz de size ilk olarak at üzerinde doğru durma pozisyonunu göstereceklerdir. Koskoca hayvan hızla koşarken sizi sırtından düşürmemesi için sizinde doğru pozisyonlarda olmanız gerekmektedir. Binicilik kurslarında size ilk olarak dik olarak atın üstünde durmanızı söyleyeceklerdir. Bu durumda il olarak duruşunuz değişir, dimdik duran kişilerin ortamlarda daha fazla dikkat çekerek daha özgüvenli durduğu anlamına gelir.

Ayrıca tüm bunların dışında bir de koordinasyonunuzu ve dengenizi sisteminizi geliştirir. Binicilik kurslarında size söylenecek en önemli detaylardan olan atın yürüyüş tarzına uyum göstermeniz gerekir, bu durum da bir çok kasınızın hareketlenerek çalışmasına sebep oluyor. Atın üstünde dik durmanız ve yürüyüş temposuna uyum sağlamanız sadece duruşunuzu ve kaslarınızı değil aynı zamanda omurganızı ve kaslarınızı da güçlendirir.

Binicilik Kurslarının Çoçuklar Üzerinde Etkisi

Mesela çocuklarınızı dil kursları yerine 3 yaşından itibaren gide bilecekleri binicilik kurslarına yazdırarak hem özgür hem de özgüvenli birer birey olarak büyümesini istemez misiniz? Dört dil bilen yada 4 yaşında okumayı söken ama sadece eğitim yolunda kendini harcayan ve karar verme aşamasına sizin gözlerinize bakan bir birey olmasını mı ? Yoksa bir binicilik kursuna giderek hem hayvana hem insana saygıyı bilen kendi , atına yön verdiği gibi kendi hayatına da yön veren bir birey mi yetiştirmek istersiniz ?

Bir binicilik kursuna giden çocuğu ele alalım, kendinden büyük bir hayvana hükmedebiliyor ve onunla arasında bir bağ kurarak ona gideceği yönü anlatabiliyor. O hayvana gitmek için sizin gözlerinizin içine bakıyor. At üzerinde oradan oraya koşarak oynadığı atı ile mutluluğu inanın paha biçilemez. Onun birey olduğunu ve hayatına yön verirken de bilinç altında aynı özgüven ile kararlar vereceğinden emin olabilirsiniz.

Binicilik kursu sayesinde hayvan ile bağ kuran ve onunla iletişime geçen bir çocuğun herkes ile çok rahat iletişime geçebileceğinden emin olabilirsiniz. Ankara gibi bir şehirde çocuklarınızın hayvanlar ile iletişime geçerken hem de kendisini geliştirebileceği tek spor dalı kursu binicilik kurslarıdır. Ayrıca yukarıda yetişkinler için saydığımız fiziksel faydaları küçük yaşta çocuğunuz üzerinde başlamasını istemez misiniz? Bir çoğunuzun tabi ki de isteriz dediğinizi duyar gibiyim. Çocukların artık sokaklarda pek de oynamadığı şu dönemler de sokakların tehlikesinden yakındığınız bu günlerde sizde çocuklarınızı birer binicilik kursuna yazdırarak hem bir bireyi hem de koskocaman bir nesili değiştirebilirsiniz.

Çoçuklarınızı ruhsal ve fiziksel sağlıkları için binicilik kurslarına yazdırın, yabancı dil kurslarına değil.