BU SENİN PERİ MASALIN

blog yazısı ekle !

BU SENİN PERİ MASALIN

Evet evleniyorsun ... Bunu söylemek ve düşünmek bile kalbinin ağzında atmasına sebep oluyor. Tıpkı masallardaki gibi; bu da senin masalın. Sensin bu masalın prensesi ve sevdiğin yakışıklı da bu prensesin prensi :) Tamam atımız yok belki ama günümüz şartlarına uygun bir çok seçeneğimiz var.

Nasıldı hatırlar mısın ? Gece pijamalarımızı giyer yatağa uzanır, anne yada babamızın belki de dedemizin veya büyükannemizin heyecan ile prenses ve prenslerin mutlu sonlu prensesin kraliyet gelinliği giydiği perilerin davetli olduğu kraliyet düğünlü, iyiliğin ve aşkın kazandığı hikayeleri okumaları hatta bazen anlatmaları için heyecan ile bekler, o güzel hikayeler eşliğinde uykulara daldığımız gecelerdeki gibi mutlu sonuna yaklaşıyorsun.

Senin masalın, senin hikayen, senin mutlu sonun yani uzun lafın kısası senin düğününün vakti geldi. Şimdi heyecanlı ve yorucu koşturmacalar başlıyor.

Aile tanışması ile başlayıp isteme töreni, söz, nişan, yüzük seçimi derken girdiğimiz bu yolda düğün sonrasındaki hayatımızın fragmanını izliyoruz. Düğün tarihi alındımı geriye kalan en iyi düğün mekanını seçmeye gelinlik modeller arasında boğulurken hayaline en uygun gelinlik modellerini bulmaya en trend düğünü hazırlamaya başlıyoruz.

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Taraça Resto Pub

Çankaya

devamını oku... Adres: Aziziye Mahallesi Cinnah Caddesi Willy Brand Sokak 1/A Çankaya - Ankara

Pars Garden Pool

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı – Ankara


Şimdi Sırada Düğün Hazırlıklarından En Önemlisi Düğün Mekanı Seçme

Hepsinden önemlisi bütçeye ve hayallere uygun bir yer olması, içine sinerken istediğin konsepti de belirleyip konsepte de uygun bir mekan seçmelisin. Kır düğünü yaptığını düşünürsek bir düğün salonu tercih edebilir misin ? Tabi ki de hayır, ya da şık ve resmi bir düğün hayal ediyorsan bir kır düğününde kokteyl veremezsin değil mi ?

Haydi bu işi hem hayallere hem de konsept ve bütçeye uygun düğün nasıl yapabiliriz bir bakalım. Öncelikle rekabetten dolayı çok da uçuk değil düğün fiyatları tabi ki kraliyet düğünü düşünmüyorsan.

Ankara'da seçenekler ne kadar az görünse de aslında bir çok seçenek mevcut kumsal düğünü hariç ki bazı organizasyon firmaları buna da olasılıklar hazırlayabiliyor. Mesela denizimiz olmasa da Gölbaşı'nda deniz kenarı havası yaratabilecek bir ortam hazırlanabilir. Neden olmasın ki ? Ankara' da da olsan kumsal düğünü hayal olmaz :)

Yanında sevdiğin yakışıklı ve sen üzerinde hayalindeki gelinliğin ile gelin yolunda yürürken insanların size büyük mutluluk ve duygusallık ile baktığını görüyorsun. Gülümsüyorsun, gözlerin doluyor ve sen içeri giriyorsun ilk dans yapılıyor, hala herkesin gözleri sende , sen ise karşında hayatının erkeği, sevdiğin erkek sense onun kollarında gök yüzüne yükselircesine dans ediyorsun. Düğün, gelinlik ve tonlarca koşturmaca şuan hepsi bitti. Başta kasıldın, aksilik olursa diye çok da gerildin düşmeden dans pistine ulaştın hatta şuanda havalara uçarcasına sevdiğin adamın kollarındasın bırak kendini bu gecenin akışına ...

Bu düğün senin düğünün hayallerin etrafında dönüyor ve sen üzerinde gelinliğin ile süzülüyorsun. Masalar dolu ne çok sevenin varmış. Erkek tarafı daha mı kalabalık neden bizimkiler bu kadar az kaldı geç mi kaldılar yoksa gelmekten vaz mı geçtiler ? Neyse dansa devam oturmak yok bugün devamlı dans edip eğlenicez görümcem nerede ? Yorulup kenara çekildin ve insanların nasıl eğlendiğini aile olmanın birleşip bir bütün olmanın resmini çekiyorsun.

İki anne iki baba sahibisin iki kat daha da nazlanabileceksin. Artık yeni abilerin ve ablaların var, hatta belki yeğenlerin bile oldu. Hiç bu kadar güzel bir aile olabileceğimizi düşünmemiştim. Düğünü sadece eğlence olarak düşünmüştün fakat aslında sadece eğlence veya aşk ilanı değil aile olabilmekte düğüne dahilmiş. Aslına bakarsan belki de aile olmak hiç bu kadar önemli ve kıymetli olmamış sende bunu anlamamıştın. :)

O Peri Masalının En Güzeli Sensin

Belki yıllarca hayalini kurdun, belki görür görmez aşık oldun ama hiç fark eder mi ? İçinde prenses gibi hissettiğin uğruna yurt dışında programlar yayınlanan hatta dergiler, kataloglar sayfalar modeller duvaklar derken tüm gelinlik modellerini, tüm gelinlik trendlerini konseptler hatta kumaş çeşitleri dantel modelleri duvak çeşitleri hepsi ezberinde ve milyonlarca gelinlik modelleri arasında hiç sana göre olan aşık olabileceğin hatta belki hiç hayallerine uyan bir model bulamadın.Taaaa ki o güzeller güzeli aşık olduğun hem hayallerini hem de konseptini birleştiren gelinliği bulana kadar ...

Senin Rengin Ne ?

Evet sonunda buldun belki dantelli bir gelinlik modeli, belki balık bir modelleri, kraliyet modeli, prenses gelinlik modelleri, A kesim gelinlik modelleri, yarım balık gelinlik modelleri hangisi senin gelinlik modelin, hangisine aşık oldun. Hangisi sana seni prenses gibi hissettirdi. Evet bu benim gelinliğim bu bana ait dedirtti. Gelinlik rengi de beyaz mı ? krem mi ya da sende uçuk kaçık gelinler gibi siyahlar, kırmızılar mı tercih ediyorsun :)

Tercihin her ne olursa olsun senin o gün sevdiğin adamın kolunda salona girerken hayatının en güzel ve en büyülü gününde kendi peri masalında hangi gelinlik ile süzülüyorsun ?

Onu ilk gördüğün an bütün gelinlikler arasında sanki seçiliyor ve sana gel ben buradayım seni bekliyorum. Senin ve düğünün için hazırım gözlerim yollarda seni bekledim hadi ama onlar değil sende biliyorsun senin düğününde giyeceğin gelinliğin benim diyordu. Görür görmez sanki yıllardır tanışıyorsunuz da bir türlü kavuşamıyorsunuz gibi olmadınız mı ? Evet hele bir de deneme odasına gidip yardımlar ile giydiğinde cuk diye üstüne oldu ufak tefek tadilatlar da olmadı değil tabi ama sende biliyorsun ki o gece düğünde seni gerçek bir gelin yapacak olan gelinlik bu ...

Deneme odasında giydiğin an sana sarılan bu beyaz elbise daha önce sanki hiç bir şeyin yakışmadığı kadar sana yakıştı öyle ki sanki bu beyaz elbiseden sonra hiç bir kıyafet sana bu kadar yakışmayacak gibi. O an gözlerin doldu kalbin çok daha hızlı çarptı.

Şimdi bu aşık olduğun elbiseni içerdekilere gösterme vakti " acaba onlarda senin kadar beenip senin kadar sana yakıştıracaklar mı?" onlar sen deneme odasından çıkarken bir de karnına heyecan yetmezmiş gibi bunun tedirginliği eklendi ve nefesini tutarak içeriye doğru ailene ve sevdiklerine doğru yürüyorsun. " Düğün günümde giyeceğim gelinliğim budur. " diyecektin ki kapıdan girer girmez annen ile göz göze geliyorsun duygulanmış gözleri doluyor sanki şimdi evleniyorsun gibi içinden yapma anne bu kadar heyecan bana çok fazla hem kalp atışı hem karnımdaki ağrı yetmezmiş gibi bir de mideme giren kramplar ile uğraştırma beni bayılırım şimdi şuracıkta diyeceksin ama diyemiyecek kadar heyecanlı ve meraklısın. Tek meraklı olan sen değilsin gelinlikçideki salonda seni bekleyen ailen dostların da en az senin kadar meraklı ve heyecanlısın annenden sonra ilk baktığın gözler en yakın arkadaşının gözleri hemen onunda gözlerinde o onayı görmek istiyorsun .

Ve Evet O da Beğendi

Beklediğin en önemli ikinci onayı da aldıktan sonra kayınvalideciğine bakıyorsun o da ne? Kayınvaliden de annen kadar duygulanmış, ne ara böyle sahiplendi seni ne ara bu denli kızı gibi oldun sen onun oda heyecanla ve gururla sana bakıyor. Herkesten onayı aldık. Düğünde artık giyeceğin ve gelinliğinde belli onun yanında prensinin yanında süzüleceğin gelinliğinde belirlendi.

Sonunda O Büyük Gün Geldi

Evet diyeceğin gün geldi kapıdasın gelinliğin üzerinde düğündeki davetlilerin önüne çıkma vakti geldi. Giriş müziğin hazır başladı sanırım gelinliğin kalp atışların yüzünden patlayacak gibi ... İçeriye girdiğinde bakıyorsun ki sanki bütün Ankara burada tanıdığın tanımadığın akrabalar, komşular, eş dost herkes orada seni ve prensini bekliyor hatta alkışlıyorlar. O an gülümseyerek etrafına son derece gururlu bir şekilde dönüp bakarak görüyorsun ki senin peri masalın hayallerinden daha da güzel bir hal almış. Artık mutlusun . . .

Aşkla çıktığın bu yolu herkese ilan ederek mutlu bir başlangıç ile kendi peri masalına başlıyorsun...