EN İYİ 3. NESİL KAHVECİLER

blog yazısı ekle !

EN İYİ 3. NESİL KAHVECİLER

EN İYİ 3. NESİL KAHVECİLER

Kahve: enfes kokuya sahip çiçekleri olan bir ağacın tohumlarına verilen isimdir. Sıcak iklimlerde yaşamını sürdürür. Kahve ağacı; Kısa boylu olup, oldukça fazla çeşidi vardır. Kısaca bahsettiğimiz bu ifade, kahvenin sözlük tanımıdır. Ancak günümüzde kahve bu satırların tamamen dışında kalmış, büyük bir tüketici kitlesi oluşmuştur. Böylece kahve, günümüzde klasik tanımlardan çok uzaklaşmıştır. Kahve, bir ağacın meyvesinden sonra içecek türü olmuş daha sonra tutkuya dönüşmüştür.


Kahve Nasıl Tüketime Hazır Hale Gelir?

1.Adım: çiçeklerini açan ağaçlardan toplanan tohumların içindeki çekirdekler çıkarılır.

2.Adım: çeşitli kahve tohumları kavurma işleminden geçirilir. Tabi her kahve tipine göre farklı kavurma işlemi uygulanarak yüksek kalite elde edilir. Amaç kahvenin lezzetini artırmaktadır.

3.Adım: raflarda bu kadar kahve çeşidine rastlamanızın temel sebebi bu aşamadır. Çünkü markalar harmanlama işlemi ile kahvenin tadını farklılaştırır. Ve markaya özgü lezzeti oluşturur.
İşte bu aşamalardan sonra kahve, jan janlı paketleri ile market raflarında yerini almaktadır.

Son zamanlarda dilden dile dolaşan 3. Nesil kahveciler akımını pek çoğumuz duymuşuzdur.

Taraça Resto Pub

Çankaya

devamını oku... Adres: Aziziye Mahallesi Cinnah Caddesi Willy Brand Sokak 1/A Çankaya - Ankara

Funda Aktürk Güzellik Salonu

Etimesgut

devamını oku... Adres: İstasyon Mahallesi Hikmet Özer Caddesi 2309 Sokak No:2/27 Etimesgut-Ankara

Safie Meyhane

Kızılay

1950 yılından beri restorantçılık ile uğraşan babamızın ilk olarak 1975 yılında Ankara Demirtepe Dostlar Lokantası ile başlayan serüvenini 1987 yılında kapadokya bölgesinde açmış olduğu Ürgüp Ocakbaşı Restorantı ile devam ettirmiş 2019 yılı Şubat ayında Ankara Kızılay bölgesinde açtığımız yeni mekanımız safie meyhane ile sürdürmekteyiz.

Meyhanemiz de şık ama mütevazi dekorasyonumuz ile gözünüze hitap ederken nefis ve soğuk taze mezelerimiz, tavuk ve et ürünlerimiz, değişik ara sıcaklarımız, tereyağlı yaprak ciğerimiz ve ikramlarımız ile damak tadınıza hitap etmekteyiz.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Vanner Estetik Güzellik Salonu

Batıkent

devamını oku... Adres: Kardelen Mahallesi 2026 Cadde Batıkent Yolu Arkent 91 Sitesi No:14/3 Batıkent-Ankara

Marco Pascha Çayyolu

Çayyolu

Doğum tarihi bilinmeyen Marko Paşa 1888 yılında vefat etti. Asıl adı Marko Apostolidis olan bu Osmanlı Hekimi Rum asıllı idi. İlk ve orta öğrenimini Yunanistan'ın meyve bahçeleri ve bağları ile ünlü Syros Adası'nda yaptı. Daha sonra ailesi ile birlikte gittiği İstanbul'da Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'yi (Askeri Tıp Akademisi) bitirdi. Mezun olduğu yıl, cerrahi kliniği şefliğine atandı. İyi bir hekim olarak kısa sürede ün kazandı ve mirlivarlığa (Osmanlılar'da Sancak Beyleri'ne verilen Paşalık Rütbesi) yükseltilen ilk hekim oldu. 1861'de Sultan Abdülaziz'in hekimbaşılığına atandı. 1871'de Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Nazırlığı'na atandı. 1878'de, 2'nci Abdülhamit döneminde Meclis-i Ayan (Senato) üyeliğine getirildi. Kırımlı Aziz Bey ile birlikte Hilal-i Ahmer Cemiyeti'nin (Türkiye Kızılay Derneği) kurulmasına katkıda bulundu.

Marko Paşa çok sabırlı bir hekimdi. Hastalarını uzun uzun sabırla dinler, dertlerine tıbbi yönden yardımcı olmakla birlikte, onlara manevi huzur ve rahatlık vermeye de özen gösterirdi.

Marko Paşa'nın bu ünü halk arasında iyice yayıldı ve zamanla, yakınmayı dinleyecek kimsenin olmadığını vurgulamak için söylenen "Derdini Marko Paşa'ya Anlat" deyimi ortaya çıktı.
devamını oku...
Adres: Koru Mahallesi 2432. Cadde 200/D Çayyolu-Ankara


Nesil Nesil Kahvenin Gelişimi ve Günümüzde 3. Nesil Kahveciler

1.Nesil kahveciler: sıcak suya kahvenin eklenerek çok kısa bir sürede içime hazır hale gelen kahve akımıdır. Sadece belirli markaların üretimi olan tek tip kahveleri kapsar. Bu akımda amaç Pratik bir şekilde hazırlanan kahveyi tüketmektir. Kahveyi demlemek yerine suda çözündürerek hazırlanır.

2.Nesil kahveciler: kahvenin çeşidinin bol olduğu bir akımdır. Kahve çeşidinin bol olması, büyük kahve işletmeleri ile desteklenerek marka haline dönüşmektedir. Bu akım ile kahve bir adım daha önem kazanıyor. Kahvenin yanı sıra büyük kahve işletmeleri de büyük öneme sahiptir. Hatta dünyanın farklı yerlerinde marka zincirleri olduğu gibi ülkemizde de marka zincirleri faaliyettedir.

3.Nesil kahveciler: günümüzde kahvenin daha özenle hazırlanıp müşteri ile buluştuğu akımdır. Müşteri de tükettiği kahve hakkında daha dikkatli ve bilinçlidir. Kahve çekirdeğinin geldiği ülke, kahvenin pişirildiği yöntem, kullanılan makine ve cihazların son model olması ile ilgilenir. Bütün eski yöntemler yerini son model kahve makinelerine bırakıp, kahve ustalarının kahve hazırlama sürecine dahil olarak el becerilerini fincana yansıtarak adeta sanata dönüştürüldüğü bir akımdır. İnsanlar, kahve tüketiminin bir tutkuya dönüştüğü görülebilir. Hem ülkemizde hem de dünya da oldukça yaygınlaşmıştır. En iyi 3. Nesil kahveciler butik işletme tarzı ile karşımıza çıkmaktadır.
Ülkemizde de 3. Nesil kahveciler, büyük şehirler başta olmak üzere giderek yaygınlaşmaktadır. Özellikle Ankara gibi önde gelen şehirlerimizin ara sokaklarında bile rastlamak mümkündür. Böyle küçük girişimler bile 3. Nesil kahvecilerin gelişmesine büyük katkı sağlamaktadır. Küçük işletme olmasından ziyade el becerileri ve kahvenin lezzeti aranan özellikler arasındadır.

Ankara'dan başka, metropol şehirlerde de en iyi 3. Nesil kahvecilere ilgi gün geçtikçe artıyor. Büyük ilgi karşısında her geçen gün artan 3. Nesil kahvecilerin bu akımı artık en iyi olarak devam ettirebilmesi için takip etmesi gereken adımlar vardır. Bunlar:

Kahve çekirdeğinin kalitesinin yüksek olması şartı aranır. Böylece aroması yüksek kahveler içenleri daha mutlu ederek damaklarını şenlendirmektedir.

Kahve piştikten sonra sıra kahvenin sunumuna gelir. Bu sıra da kahveci bütün hünerini kahve fincanına yansıtır.

Kahve su ile buluşmasından sonra en iyi demleme yöntemi ile homojenlik sağlanır. Bunun için en uygun demleme yöntemi belirlenir.

Birden fazla kahveyi karıştırarak tat karmaşasına son verilir. Yani bir kahve ile hazırlanır.

Kahveci üretimde eşit ölçülerde ve yeterli miktarda kahve çekirdeği başta olmak üzere diğer içerikleri de kullanmalıdır.

En iyi 3. Nesil kahveciler Ankara'da kahvenin hak ettiği değeri üst düzeye çıkacaktır. Böylece kahve sadece tanımlarda kalmayacak, standartlarını aşarak insan ile arasında kopmayan bağ oluşacaktır.

En iyi 3. Nesil kahveciler ile belirli oranlar ve kurallar dahilinde hazırlanan kahveler hem daha lezzetli hem de uygun fiyatlar ile sunulmaktadır. Çok popüler olması kahvenin fiyatının artacağı gibi yanlış düşüncelere kapılmak yerine Ankara da en iyi 3. Nesil kahve mekânında bu yazımızı yakından deneyimleyebilirsiniz.

Ankara'daki En İyi 3. Nesil Kahveciler İle Kahvenin Avantajlarını Yakalayın

Henüz 3. Nesil kahve akımına yabancı olanlar bu durumu biraz yadırgayabilir. Ancak bu yazımız ile bakış açınızı genişleterek ön bilgi oluşturmayı amaçladık. Ankara da bulunan en iyi 3. Nesil Kahvecilerden bir fincan kahve ile bütün bu yazdıklarımızı kendiniz deneyimleyebilirsiniz. Peki en iyi 3. Nesil kahveciler ile kahvenin avantajları nelerdir? Diye oluşturduğumuz başlığımızın içini dolduralım. Fabrika üretimi ile tek tip kahve her damak zevkine hitap etmeyebilir. Ayrıca kahveyi çeşitli yöntemler kullanarak daha yüksek verim ve aroma elde etmek dururken ilkel yöntemler ile sınırlı tat almak büyük kayıptır. Kahve, insanların bakış açısında lüks bir içecek gibi algılamak yerine envaı çeşidine kolayca ulaşarak herkesin tüketirken mutlu olduğu bir gıdaya dönüşmesidir. İnsanlar kahve ile kendilerine ekonomik kazanç sağlarken artık kahvenin farklı usul ve yöntemleri de beraberinde getirerek kahvenin insanlara sunduğu avantajlar unutulmamalıdır. Yani eskiden kahve yapmak için en kolay yollar aranırken artık kahve belirli süreçler tamamlandıktan sonra içmeye hazır hale gelmektedir. Teknolojinin son uygulamalarının yanı sıra kahvecinin elinin lezzeti de kahveye dahil edildiği geniş bir süreçtir bu. Kısacası seri üretim ile kahvenin göz ardı edilen içeriği bu akımla sürece hail olmaktadır.

Damak zevkine uygun yumuşak ya da sert içimli kahveyi Ankara'daki en iyi 3. Nesil kahveciler ile keşfetmeye hazırsan Ankara'nın sokaklarında kendi damak zevkine uygun kahveyi ara. Ankara'nın tarihi sokakları artık hoş kokulu kahve kokuları ile canlanmaktadır. Kahve ile hayatın yoğunluğuna kısa bir mola vermek ihtiyacınız olan enerjiyi kazanmanız da yardımcı olacaktır. Kahve aynı zamanda azalan motivasyonunuzu artırmak için de tercih edebilirsiniz. Dost sohbetlerinde, yalnız kaldığınız da kısacası hayatın her anında kahvenin sıcaklığı ve mis kokusu eşlik edecektir. Ayrıca Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var sözü ile kültürümüzde kahvenin önemi vurgulanmaktadır.

Ankara'daki en iyi 3. Nesil kahveciler ile kahve ekonomik kazançtan çok daha fazlasını ifade etmektedir. Mesela Ankara da bu iş aşka dönüşerek büyük bir sevgi ile yapılmaktadır. Ülkemizin her bir insanı gurme gibi damak lezzetine düşkün olduğundan 3. Nesil kahveciler adeta can simidi görevindedir. Ayrıca değişen ve farklılaşan damak lezzetleri kişileri yeni arayışlara yöneltmektedir. Klasik usuller ve lezzetler yerini Ankara'daki en iyi 3. Nesil kahveciler ile tarihin tozlu raflarına kaldırılmıştır. Artık 3. Nesil kahvecilerin farklı kahve çekirdeklerini ustaca demleyerek oluşturduğu bu yeni tatları denemelisiniz. Ankara da bulunan en iyi 3. Nesil kahvecilerin kahvelerini tadarak bakış açınızı değiştirmenizi tavsiye ederiz. Böylece damak lezzetinizi keşfederek vazgeçilmez mekanlarınız haline dönüşecektir. Daha önce adını duymadığınız kahve çekirdeklerini Ankara da tatmak mümkün. Büyük şehir Ankara yeniliklere, farklılıklara, teknolojik değişimlere ve gelişmelere açık bir şehir olması; kahve piyasasının da yakından takip edilerek yenilikleri ülkemize tanıtan girişimlere sahiptir.

İlgili Videolar