EN İYİ ALETLİ PİLATES

blog yazısı ekle !

EN İYİ ALETLİ PİLATES

EN İYİ ALETLİ PİLATES

Pilates; aletli ve aletsiz olarak iki farklı şekilde uygulanan fitness yöntemlerinden sadece biridir. Bu yazımızda aletli yani Reformer pilatesten bahsedeceğiz. Çünkü aletli pilates normal pilatesten çok daha farklıdır. Yani pilates için kullanılan ekipmanlar, pilatesten maksimum oranda faydalanmanızı sağlamaktadır. Ayrıca zamanla yapılan düz pilatese vücut alışarak ve bir seviyeden sonra ilerlemeniz neredeyse mümkün olmayacaktır. İşte bu sebeple ortaya çıkan aletli pilates, seviyenize en uygun ayarlar makinalara uygulanarak çalışmalarınızda sürekli bir yükseliş elde etmenizi sağlamaktadır. Diğer bir yandan kişiye fayda vermeyen ve vücudunda değişikliklere sebep olmayan çalışmalar tamamen neticesiz, boşa zaman ve emek kaybından başka bir şey değildir.

More Pilates Studio

Yıldız

devamını oku... Adres: Yıldızevler Mahallesi Sukarno Caddesi 46/B Çankaya - Ankara

İkra Spor Kulübü - Çakırlar

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara

Tower Pilates - Ümitköy

Ümitköy

devamını oku... Adres: Kanuni Sultan Süleyman Bulvarı 5387. Cadde Beytepe Ümitköy-Ankara

Non Stop Sports Center

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400 Sokak No:5 Çankaya - Ankara

Base Life Club

Çayyolu

devamını oku... Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

MZ Sport Club

Çankaya

devamını oku... Adres: İlkbahar Mahallesi Galip Erdem Caddesi 576.Sokak No:12 Çankaya-Ankara

Via Fizyo

Etimesgut

devamını oku... Adres: Ahi Mesut Mahallesi Ahi Mesut Bulvarı Menekşe Meydan Plaza No:63/11 Etimesgut - Ankara

Grenada Life Personal Training Beauty

Ümitköy

devamını oku... Adres: Ümit Mahallesi 2481. Sokak Kafkas Sitesi No: 22 Çankaya - Ankara

Crypto Dans Stüdyosu

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Crypto Dans Stüdyosu - Bahçelievler 3. cad 70. sok (eski 27.sok.) 3/A Bahçelievler-Ankara

Fizyo Bee Sağlıklı Yaşam Merkezi

Eryaman

devamını oku... Adres: Göksu Mahallesi Ertuğrul Bey Caddesi Meydan Eryaman Sitesi No:2/2 D:3 Eryaman-Ankara

Grenada Life Personal Training Beauty Güzellik Salonu

Ümitköy

devamını oku... Adres: Ümit Mahallesi 2481. Sokak Kafkas Sitesi No: 22 Çankaya - Ankara

Cat Sports

Beştepe

devamını oku... Adres: Beştepe Mahallesi Alparslan Türkeş Caddesi 61 / A Çakıroğlu Plaza Beştepe - Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Era Pilates

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Yaşamkent Mahallesi 3114 Sokak No:5 Çankaya - Ankara

Heda Pilates

Yenimahalle

devamını oku... Adres: Demetlale Mahallesi 407. Cadde No: 4 / B Yenimahalle - Ankara

Kulüp 150 Karate ve Savunma Sanatları

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400.Sokak No:5 Çayyolu-Ankara

Fit GYM

Çukurambar

devamını oku... Adres: Söğütözü Mahallesi Söğütözü Caddesi 2 D Blok No:10 Koç Kuleleri Çukurambar - Ankara

Fuff Pilates Stüdyosu

Yenimahalle

devamını oku... Adres: Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 274. Sokak 1/A 109 Wings Ankara Yenimahalle - Ankara

Ece Haspolatlı Fizyoterapist Pilates Salonu

Çankaya

devamını oku... Adres: Oran Mahallesi Turan Güneş Bulvarı Park Oran Ofis Kat:7 No:18 Çankaya - Ankara

Tower Pilates - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: Via Tower Söğütözü Mahallesi Nergiz Sokak 7/A 25.Kat No:7 Çukurambar-Ankara


Pilatesin Ortaya Çıkışı


Pilates geçmişi çok eskilere dayanmayan bir fitness çalışma yöntemidir. Fitness çalışma yöntemleri genel itibari ile fiziksel gelişim sağlayan çalışma yöntemleridir. Fakat bazı yöntemler çok ağır ve her bünyeye uygun olmaması sebebiyle farklı bir arayış içine giren fiziksel gelişim uzmanları pilatesi ve ardından da aletli pilatesi geliştirmişlerdir. Aslında 1920'li yılların başlarında New York'ta pilates stüdyolarında ortaya çıkmış olsa da 21. Yüzyılların başlarına kadar pek bilinen bir egzersiz değildi. Daha sonraları aletli pilates kısa bir süre içinde vücut geliştirme dünyasına damgasını vurmuştur. Ülkemizde de hemen hemen bu dönemlerde başlanmış ve şimdilerde ise başta Ankara olmak üzere tüm şehirlerde pilates salonları, spor salonları ve spor merkezlerinde aletli pilates eğitimleri uzman görevliler tarafından verilmektedir.

Aletli Pilatesin Tercih Sebepleri Nelerdir?

Egzersizlerin yapılış amacı genel itibari ile kas oluşumu sağlamak ya da var olan vücut bütünlüğünüzün dengesini sağlamak yani kaslarınızın tonlamasını yapmaktır. Diğer bir yandan tüm bu bahsettiklerimiz eklemleriniz için de geçerlidir. Ayrıca kasları ve eklemleri tam gelişim göstermemiş kişilerin kas ve eklem kararlılığını da artırdığı bilinmektedir.

Pilatesin en çok tercih edilmesinde ki sebep her yaş grubuna ve her cinsiyete hitap eden bir egzersiz oluşudur. Ve aletli pilates farklı çalışmalarla herkesin ihtiyaçlarına cevap verebilen ender çalışma sistemlerinden biridir. Aletli pilatesi herkesin birçok tercih etme sebebi vardır. Özellikle Ankara gibi büyük ve son derece kalabalık şehirlerde çok fazla spor yapma imkânı bulamayabilirsiniz. Hele de aletli pilates gibi profesyonel alet ve ekipmanları sadece spor merkezleri, spor salonları ve pilates stüdyolarında bulabilmeniz mümkündür. Bu sebeple hem uygulaması kolay hem de herkes tarafından kolayca ulaşılabilen bir çalışma olması aletli pilatesi son derece cazip bir hale getirmektedir. Ankara da en çok tercih sebeplerinden bazıları şu şekildedir.

  • Özellikle bayanlar için kilo vermek, fit ve daha güzel bir vücut görünümüne kavuşmak için en ideal çalışma sistemi aletli pilatestir.
  • Vücudunu şekillendirmek isteyen herkes, kendi seviyesine uygun çalışma imkanları ile hedeflerine kısa sürede varabilmektedir.
  • Daha güçlü bir bünyeye sahip olmak için en uygun sistemdir.
  • Hareket ve his kayıpları yaşıyorsanız yine en ideal çalışma sistemi olan aletli pilates ile sağlığınıza kavuşabilirsiniz. Hatta eski durumunuzdan çok daha ileri bir hale gelebilirsiniz.
  • Özellikle bir spor dalı ile uğraşıyorsanız vücut stabilizasyonunuzu ayarlayabileceğiniz en ideal çalışma ve egzersiz türüdür.
  • Küçük yaşlarda başlanan pilates ve aletli pilates, çocukların vücudunun esnek yapılı olmasını sağlar.
  • Ayrıca küçük yaşlarda başlamanın diğer bir avantajı ise bedensel ve zihinsel gelişimi olumlu yönde hızlandıracaktır.
  • İleri yaşlarda bulunan kişilerin ise daha sağlıklı olmalarını ve hareket kaybı yaşamalarına engel olmaktadır.

Aletli Pilatesin Olmazsa Olmaz Prensipleri

Tüm spor dallarının ve bu spor dallarına yardımcı tüm egzersiz çalışmalarından maksimum verimi elde edebilmek son derece önemlidir. Bu da hiç şüphesiz çalışmaların olmazsa olmaz prensipleri ile mümkünüdür. İşte aletli pilates için olmazsa olmaz prensiplerden en temel 6 prensibi şu şekilde sıralayabiliriz.
  1. Konsantrasyon
  2. Kontrol
  3. Merkezleme
  4. Akıcı hareket
  5. Kesinlik
  6. Nefes
Bu prensiplere harfiyen uyularak ve sistematik bir şekilde çalışma ile kısa bir süre içerisinde tüm hedeflere ulaşabilmeniz mümkündür. Bu sebeple aletli pilates kurlarına başladığınız ilk dönemlerde herkesin muhakkak bilmesi ve uygulaması gereken bu prensipler öğrencilere benimsetilir.

Aletli Pilates Egzersizleri Nasıl Öğrenilir?

Yeni bir egzersiz ya da spora başlıyorsanız muhakkak yapmanız gereken bir sınıf, spor salonu ya da spor merkezinde derslere katılmanız gerekmektedir. Böylece hem uzman gözetiminde egzersizlere katılabilirsiniz hem de seviyenizi sürekli kontrol altında tutarak çalışmalarınızı güncelleyebilirsiniz. Aletli pilates de muhakkak uzman gözetiminde derslere katılabileceğiniz pilates stüdyoları, spor salonları ve spor merkezleri gibi yerlerde eğitimlerinin alınması gereken bir egzersiz türüdür. Çünkü kullanılan aletlerin profesyonel alet ekipmanlar olması ve bir çalışmanın en önemli kısmı olan çalışma programının kişiye göre ve sürekli güncel tutulması işlemleri ancak bu şekilde sağlanabilmektedir.

Aletli Pilates İle Zayıflamak Mümkün Mü?

Aletli Pilates egzersizleri kalori yakarak zayıflanır gibi yanlış inanışlara açıklık getirelim. Aletli Pilates kalori yakmaz. Sadece zayıflamaya yardımcı olur. Aletli Pilates, iskelet sistemi ve kas sistemi üzerinde etkilidir. Bu durumda kasların güçlenmesini ve dayanıklılığını artırır. Eğer zayıflama programı uyguluyorsanız aletli Pilates egzersiz yaparak vücudunuzda sıkılaşma sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda zayıflama programınıza yardımcı olarak bu süreci hızlandırabilir. Mevcut formun korunması ve devam ettirilmesi içinde aletli Pilates egzersizleri yapılabilir.

Aletli Pilatesi Herkes Yapabilir Mi?

Özellikle de sakatların aletli Pilates yapması artık mümkün. Teknolojinin spor aletlerinin geliştirilmesinde etkili olmaktadır. Yani sakatlara göre ayarlanabilen aletli Pilates egzersizleri kolayca uygulanabilir. Böylece sakat insanların diğer bireyler gibi spor yaparak kendilerini mutlu hissetmeleri sağlanabilir.

Sakat insanların yanı sıra hem ülkemizde hem de dünyaca ünlü kişiler aletli pilatesin büyülü etkilerine kendilerini kaptırmışlardır. Şarkıcılar, oyuncular, dansçılar görünüşlerine önem verdiklerinden dolayı aletli Pilates kesin çözüm olmaktadır. Çünkü kas sistemine doğrudan etki etmektedir. Kaslarda zarif ama dayanıklı bir görüntüyü elde etmek mümkündür.


Aletli Pilates Sağlık Sorunlarına Çözüm Olmaktadır

Yukarıda bahsettiğimiz gibi iskelet sistemine ve kas sistemine doğrudan etki eden egzersizler ile duruş bozuklukların tedavisinde uygulanır. Denge sorununda da aletli Pilates egzersizleri doktorlar tarafından önerilmektedir. Hamileler de unutulmamalıdır. Değişmez prensiplerinden nefes çalışmaları hamileler için en iyi egzersizlerdendir.

Dizinde sorun olan bir kişi aletli Pilates yaparak eski sağlığına kavuşabilir. Egzersizler de kendi ağırlığından daha hafif ağırlık çalışması yaparak ve geniş hareketler yapabilir.

Son yıllarda Ankara gibi kalabalık şehirlerin betonlar ile çevrilmesi insanların zamanlarını değerlendirmek için seçeneklerinin azaldığı düşünülürken yaratıcı girişimler ile spor salonları devreye girdi. Ankara da artık hareket etmek, spor yapmak modern tasarımlı spor salonlarında mümkün. Bu tür girişimler ile spor piyasasının gelişmesine de büyük avantaj sağlanmaktadır. Mesela Ankara da spor salonlarında yetişmiş birçok pilatesci mevcuttur. Ankara'daki en iyi pilates salonları ve stüdyoları ile size en uygun seviyedeki pilates egzersizine katılabilirsiniz.

Ankara'daki en iyi aletli Pilates salonlarına, stüdyolarına gelerek kişiye özel eğitim programı oluşturulabilir. Çalışma programları sonuçlarının kişi üzerindeki etkileri değerlendirilerek sonuçları bildirilir. Böylece kişi başladığı süreden aletli Pilates sürecinde ne kadar değişim yakaladığını inceleyebilir.