EN İYİ BALE KURSLARI

blog yazısı ekle !

EN İYİ BALE KURSLARI

EN İYİ BALE KURSLARI

Bale, jest ve mimiklerin, mutluluk, heyecan, hüzün gibi çeşitli duyguların, müzik ile harmanlanarak, sahne dekoru ile görselliğin arttırıldığı eşsiz bir sanattır. Bale, aynı zamanda bir dans gösterisidir. Müziğe estetik hareketler ile eşlik etmek balenin en büyük özelliğidir. Bale yapan kadın dansçılara balerin, bale yapan erkeklere erkek bale dansçısı denir. Buna bağlı olarak erkek dansçılara ülkemizde geçerli bir isim daha verilmiştir. Balet de denilmektedir.

Bale vücudun, ellerin, adımların düzenli ve birbiri ile uyumlu hareket ettirilmesi ile yapılmaktadır. Bale de esnek olmak hareketlerin seri bir şekilde yapılmasını sağlar. Bunun için gösteriye başlamadan önce vücudun hazırlanması gerekir. Isınma egzersizleri kasların açılması ve ısınması için etkili olacaktır.

Bale sanatı, dünya üzerinde oldukça yoğun ilgi ile takip edilmektedir. Ancak ülkemizde henüz yeni bir sanattır. Bale gibi farklı kültürlerin ürünü olan sanatların ülkemizde tanıtılması, öğretilmesi için Ankara'da en iyi bale kursları sanat severlere daima en kaliteli hizmeti sunmaktadır.

Mavi Cabed Dans Akademi

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Bahçelievler 7. Aşkabat Caddesi No:47/1 Bahçelievler - Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara

Crypto Dans Stüdyosu

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Crypto Dans Stüdyosu - Bahçelievler 3. cad 70. sok (eski 27.sok.) 3/A Bahçelievler-Ankara

Atlas Sanat Okulu

İncek

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi 3602 Sokak No: 1/65 Ankara - İncek

Emir Kaya Dans Okulu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Odabaşı Caddesi Bahar Sitesi Hanımeli Apartmanı 14/1-B Türkkonut Çayyolu-Ankara

Adım Sanat ve Dans Okulu

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Yaşamkent Mah. 3300. Sokak No: E / 5 Modacity Yaşamkent - Ankara

Broadway Sanat Akademi

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2402. Cadde No:11 Yenimahalle - Ankara

Evrensel Sahne Sanat

Kızılay

devamını oku... Adres: Karanfil sok. 37/9 Kızılay-Ankara

Mürüvvet Line Dance - Yıldız

Yıldız

devamını oku... Adres: Turan Güneş Bulvarı Nişantaşı Center No:2 Yıldız-Ankara

Temel Eğitim Spor Kulübü

Keçiören

devamını oku... Adres: Aktepe Mahallesi 949. Cadde 32/B Keçiören - Ankara

HSM Hobi Sanat Merkezi

Kızılay

HSM Hobi Sanat Merkezi dans konusunda uzman eğitmen kadrosuyla Ankara'da faaliyet gösteren ve konusunda önde gelen kuruluşlardan birisidir. Kızılay Atatürk Bulvarı üzerindeki geniş ve konforlu salonlarımızda çocuk, genç ve yetişkin herkesin katılabildiği faaliyetlerimizde aramızda sizleri de görmekten mutluluk duyacağız.devamını oku... Adres: Atatürk Bulvarı No:61 (Zafer Çarşısı, Mine Mağazası 2 bina yanı) Kızılay-Ankara

The Beats Pilates Personal Training

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi, Alacaatlı Caddesi, 2873. sokak. Anchor İş Merkezi, 3A No:8, Çayyolu-Ankara

Salsa Ankara Dans Akademisi

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Bahçelievler Mahallesi Azerbaycan Caddesi No:35 K:1 Bahçelievler-Ankara

Deniz Spor Kulübü

Maltepe

devamını oku... Adres: Şehit Gönenç Caddesi No:16/A (Eski maltepe pazarı karşısı) Çankaya-Ankara

Alt Sahne Müzik ve Dans Kursu

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Bahçelievler Mahallesi 39. Sokak 15/A Çankaya - Ankara

Mürüvvet Line Dance

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Cadde No:10/3 Ümitköy-Ankara

Armoni Dans ve Müzik Akademi

Dikmen

devamını oku... Adres: Osman Temiz Mahallesi 1026. Cadde No:50 Dikmen-Ankara

Karçiçeği Bale ve Dans Okulu

Kızılay

devamını oku... Adres: Mithatpaşa Caddesi 51/4 Kızılay-Ankara

Demiurk Sanat Akademi

Yenimahalle

devamını oku... Adres: Yunus Emre Mah. Catalkaya Sokak No: 48-1 Yenimahalle Ankara

Angora Dans Stüdyosu

Tunalı

devamını oku... Adres: Güvenevler Mah. Güneş Sokak 1/1 - Şili Meydanı Tunalı-Ayrancı-Ankara


Balenin Özel Kıyafetleri Nelerdir?

Bale de Figürlerin rahat ve seri yapılabilmesi için özel kıyafetlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bale esnasında dansçının üzerinde tayt, mayo, tül etek gibi vücudu saran ve esneyebilen kıyafetler bulunması gerekir. Ayrıca bale yapan dansçı ayak figürlerinden parmak uçlarında düzgün durabilmesi için yine özel ayakkabı olan pointleri tercih etmelidir. Bale için özel tasarlanan point, bale yapan dansçıya kolaylık sağlar.

Balenin İlginç Ortaya Çıkış Öyküsü

Bale İtalya kültürünün ürünüdür. Oluştuğu dönem de Rönesans olarak bilinmektedir. Bu dönemlerde sergilenen tiyatro gösterilerinde sergilenen dans figürleri ile aslında bugünkü baleye zemin hazırlandı. Beaujoyeux adlı eserin sahneye taşınması ile bale için ilk adım atıldı. İtalyan'ın ardından Fransa da baleye ilgi arttı ardından tüm Avrupa'ya kadar bale hayranlığı ilerledi.

Baleye Başlamak İçin En Uygun Zaman

Bale hem kızların hem de erkeklerin yapabileceği evrensel bir sanattır. Bu yüzden cinsiyet ayrımı yapılmadan küçük yaşta baleye başlamak en uygun zamandır. Çünkü kemiklerin esnek olduğu 4 ve 11 yaş bale figürleri için oldukça ideal zamandır. Böylece hareketlerin öğrenilmesi, duruşun düzgün olması, bu yaş aralığında uygundur. Ayrıca küçük yaşta başlamak, baleyi tanımak, anlamak için doğru zaman olup aynı zamanda profesyonelleşmek isteyenler için de zaman kazandıracaktır.

İleri yaşlarda bale öğrenmek küçük yaşta öğrenenlere göre biraz daha zaman alacaktır. Hareketlerin öğrenilmesi ve hareketlerde serilik kemikleri zorlayacak ama zamanla esneklik kazanılabilir.

Bale Hareketlerinin Vücuda Kazanımları Nelerdir?

  • Bale de hareketler kemiklerde esneklik ve dayanıklılık, görünümün daha zarif ve ince duruş olmasında etkilidir.
  • Bale yaparken hareketlerin zarif bir şekilde izleyenlere aktarılması ile zamanla kazanılan zarafet ve asil duruş kişinin özgüvenini artırır. Ayrıca bale dansçılarına bakanlar da hayranlık uyandıracaktır.
  • Bale öğrenirken disiplin şarttır. Teknikler ve figürler öğrenirken disiplinli ve düzenli olmak gerekir. Bu durum sadece bale de değil günlük yaşantısında da etkili olacaktır.
  • Özgüvenin artması ile kişi sorunlar ile mücadele ederken kendini tanır. Sorunlar ile karşı karşıya kaldığında doğru çözümü bulmayı öğrenir.
  • Grup derslerinde çocuklar takım ruhunu öğrenir. Böylece yeni arkadaşlıkların kurulmasında, iletişime geçme gibi sosyal davranışların geliştirilmesi sağlanır.
Ankara'daki en iyi bale kursları bale severleri beklemektedir. Çocuklarınıza verebileceğiniz en özel hediye bale eğitimleri ile asil bireyler yetiştirmek olacaktır.

Bale Çeşitleri Nelerdir?

Balenin sahip olduğu özgün figürler, jestler, yöntemler mevcuttur. Bale, her dönem toplumun olaylarından etkilenmiştir. Gerek müzik anlayışı gerek duyguların topluma etkisi baleyi şekillendirmiştir. Bu şekilde bale çeşitlenerek iki gruba ayrılmıştır:

  • Klasik bale: İtalya'ya aittir. Dönemin elit tabakası baleyi etkilemekteydi. Krallar, prensler, dükler. Dansçıların çoğu da bu elit tabakaydı. Baleye ait figürler, kıyafetler elit tabaka tarafından tasarlanır ve sunulurdu. Klasik bale, hareketlerde beş kural özelliği ile sınırlandırılmıştı. Yani ayaklar beş farklı adım ile kolların da uyumlu hareketi ile yapılırdı. Yani başlamak için beş adımdan biri seçilir ve bitirmek için de bu adımlardan birine dönülürdü. Zaman içindeki değişimler klasik balenin bu sınırlı hareketleri yeterli görülmemiş baleyi geliştirmek ve varlığını sürdürebilmesi için yeni hareketler eklenmesi gerektiği uzmanlar tarafından onaylanmıştır. Yeni ayak hareketleri, kol hareketleri veya duruş biçimleri eklenmesi gerekiyordu. Bunun için uluslararası bale terminolojisi kuruldu.
  • Modern bale: özgürlüğü ifade eder. Yani hareketler belirli bir sayıya indirgenmemiştir. Bu açıdan geniş bir figür çeşitliliği vardır. Modern bale yapan dansçı duyguya yoğunlaşır ve izleyiciye bu duyguyu iletmeyi amaçlar. Görüntü bu iletişimi kurmada sade bir araç olarak görülmektedir. Yani beğenilmek gibi bir amaç duygu ya yoğunlaşarak izleyiciyi düşündürmeye dönüşmüştür. Klasik baledeki kalıplar yerini dansçının hayal dünyasına ve yaratıcılığına bırakmıştır. Klasik bale de olmazsa olmaz olarak görülen dekor, kıyafetler sadece birer geçmişteki gösterişi simgelemektedir. Doğaçlama konusunda dansçı özgürdür. İçinden geldiği gibi yani içgüdüsel figürleri bale harmanlayabilir.
Ankara'daki en iyi bale kursları ile balenin çeşitleri ile tanışabilirsiniz. Grup dersleri veya bireysel ders ile kendinizi müziğin ritmine bırakın. Müzik balenin olmazsa olmazıdır. Böylece yoğun düşünceler yerini müziğin eğlenceli notalarına bırakacaktır. Ankara'daki en iyi bale kursları ile hayata kısa bir mola verin. Motivasyon ve canlılığınızı kazanmak için Ankara'daki en iyi bale kursları ile artık çok kolay.

Ülkemizde dansın daha çok geleneksel olanı yoğun ilgi görmektedir. Yöresel halk oyunları gibi nesilden nesle devam eden geleneksel oyunları baleye ilginin gösterilmesi konusunda çok zaman geçti. Ünlü isimlerin eserleri sergilendi ancak dansçıların ve izleyicilerin ilgisi sınırlıydı. Ve bale gösterileri oldukça acemice yapılmaktaydı. Ancak zaman içinde bu durum bale okullarının ve bale kurslarının açılması ile hızlı gelişme sürecine girdi. Ankara'daki en iyi bale kurslarında yetiştirilen balerin ve baletlerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu durumda balenin ülkemizdeki gelişimini Ankara'daki en iyi bale kursları üstlenmiştir diyebiliriz.

Opera Ve Bale İlişkisi

Bale ve opera bir dönem iç içeydi. Ancak gösterilerde lirik ve danslı bölümün farkının ortadan kaybolduğu inanışı ile bu iki bölümün birbirinden kesin çizgiler ile ayrılmasına karar verildi. Günümüzde de opera ve bale aynı gösteri içerisinde yer almamaktadır. Bu da iki sanat dalının birbirinden farklı çizgide ilerlediğini göstermektedir.

Ankara'daki En İyi Bale Kurslarının En Belirgin Özelliği Nedir?

Ankara'daki en iyi bale kursları bale dersleri için özel salonlar tasarlanmıştır. Bu salonlar bale yapan dansçılarının hareketlerini rahat yapabilmesi için tutunması gereken barlar unutulmamıştır. Ayrıca hareketlerin doğru yapılıp yapılmadığı veya vücudun duruşunu kontrol etmenize yardımcı olan uzun ve büyük aynalar ile donatılmıştır. Hareketleri yaparken dansçı karşıdan kendi gözlemler ve estetik olmayan hareketleri düzeltme ve eksiklerini fark etme imkanını kazanır. Zaman içinde profesyonelleşme sağlayan dansçı hareketlerin düzgün ve doğru biçimini yaparak aynaya olan bağlılığı da azalır.

Yerler de dans esnasında hareketlerin düzgün yapılması için düz ve kaymaz özelliktedir. Hareketler esnasında kayan zemin ile istenmeyen kazalar sonucunda yaralanma riskleri meydana gelir.