EN İYİ BOKS SALONLARI

blog yazısı ekle !

EN İYİ BOKS SALONLARI

EN İYİ BOKS SALONLARI

Boks; iki sporcunun yumrukları ile saldırı ve savunma hareketleri ile puan kazanmaya çalıştığı, bunu yaparken de belirli kurallara dahil oldukları spor dalıdır. Boks karşılaşması özel saha da yapılır. Bu sahaya ring adı verilir. Özelliği kare şeklinde, dört tarafı üç sıra halinde hatlar ile çevrili olmasıdır.

Boks sporunu yapan kişiler zeki, çevik, dayanıklı, özgüveni yüksek bireyler olması gerekir. Çünkü gücün ve cesaretin ön planda olduğu spor da bu unsurlar sayı kazanma da yardımcı olan en büyük etkenlerdir. Bu açıdan bakıldığında boks tehlikeli gibi görünebilir. Ancak gerekli güvenlik tedbirleri ile spor da herhangi bir yaralanma vb. gibi problemler ortadan kalkmaktadır.

Ncm Personal Training

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

Fit GYM

Çukurambar

devamını oku... Adres: Söğütözü Mahallesi Söğütözü Caddesi 2 D Blok No:10 Koç Kuleleri Çukurambar - Ankara

Kulüp 150 Karate ve Savunma Sanatları

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400.Sokak No:5 Çayyolu-Ankara

MZ Sport Club

Çankaya

devamını oku... Adres: İlkbahar Mahallesi Galip Erdem Caddesi 576.Sokak No:12 Çankaya-Ankara

Akademi Spor Uğur Öneş

Demetevler

devamını oku... Adres: 357. Cadde No: 25/G Demetevler - Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Mead Boutique Sports

Batıkent

devamını oku... Adres: İlkyerleşim Mahallesi 1997/1 Sokak No:2 Batıkent - Ankara

Move'n More Personal Training

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Malazgirt 1071.Cadde Göksu Hill Tower No:18 Eryaman - Ankara

Non Stop Sports Center

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400 Sokak No:5 Çankaya - Ankara

İkra Spor Kulübü - Çakırlar

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara

İkra Spor Kulübü

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Anadolubeyi Spor Kulübü

Oran

devamını oku... Adres: Aşağı Dikmen Mahallesi 582. Sokak Oran - Ankara

Bee Gym

İncek

devamını oku... Adres: Kızılcaşar Mahallesi 1209. Sokak 3/A Avlu Sitesi Gölbaşı - Ankara

Base Life Club

Çayyolu

devamını oku... Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Quads Team

Çayyolu

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 3028. Cadde 16-B/10 Kule Evo Çayyolu-Ankara

Big Town Academy

Cevizlidere

devamını oku... Adres: Cevizlidere Mahallesi 1243 Sokak No:10/B Cevizlidere-Ankara

Fizyopark Sağlıklı Yaşam Merkezi

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2780.Cadde 2822.Sokak No:2 Çayyolu-Ankara


Boksun Tarihi Gelişimi

Roma ve Yunan tarihinde yumruk ile yapılan spora rastlamak mümkündür. Ancak boksun anavatanı Londra olduğu belirtilmektedir. Boksun en temel hali ile yapılıyordu. Ellere herhangi bir malzeme takmadan direkt yapılıyordu. Aynı zamanda kural ve yasak yoktu. Yani, rakibe karşı ısırma, tekme atma, yere atma gibi hareketler de boks esnasında yapılabilirdi. Uzun saatler süren boks, can acıtı olabiliyordu. Yıllar sonra bu sporun geliştirilip belli kura bağlanarak toplumun yararına bir spor haline dönüştürüldü.

Boks Da Kullanılan Vuruş Yöntemleri

  • Pençingbol: bir platform içerisindeki yamuk top ve topun her yöne hareket etmesini sağlayan bir bağlantı vardır. Tespit tahtaları bulunan platform da aralıklar mevcuttur. Böylece boksöre göre ayarlanabilme özelliği vardır.
  • Kum torbası: branda bezi ile yapılır. Aynı zamanda meşin de kullanılabilir. Kum torbasının içindeki malzeme mısırdır. Çünkü vuruş ve darbeler sonucunda çökmeler meydana gelmemesi için tercih edilir. Kum torbası ile çalışmanın sırrı özel eldivenlerin giyilmesi gerekir.
Boksun Teknik ve Kuralları Nelerdir?

Boks kuralları amatör ve profesyonel oyunculara göre değişiklik göstermektedir. Mesela boks eldivenlerinin ağırlığı bile amatör ve profesyonel olmalarına göre değişmektedir. Amatör oyuncu eldiveni 225 gramken, profesyonel oyuncu eldiveni 170 ve 225 arasında değişmektedir.

  • İlkel yöntemlerden olan bel aşağı vurma ve tekme gibi hareketler tamamen yasaklandı. Ayrıca eller de herhangi bir malzeme ile vurmak da yasaktır.
  • Boks müsabakalarına özel boks kıyafetleri ile çıkılır. Amatörler eldiven, atlet ve şort giyerek, profesyoneller eldiven ve şort giyerek çıkarlar.
  • Boksun devreleri raund olarak adlandırılır. Amatör oyuncuların devre süreleri ikişer dakikadan oluşan toplamda 5 raund oynanır. Profesyonel oyuncular üç dakikadan oluşan toplam 15 raund da oynanır.
  • Güç kullanılan bir spor müsabakası olduğu için yaralanmalara karşı korunma önlemleri alınır. Mesela başlık, bel altı vuruşlardan korunmak için koki ve dişlik kuşanılır.
  • Bütün bir boks müsabakaları doktorun gözetim ve denetimi ile kontrol altındadır. Yani sporcuların sağlık durumları kontrol edilir.
  • Boks müsabakası aynı ağırlıktaki iki sporcunun karşılaşması ile gerçekleşir. Buna bağlı olarak farklı sıklet grupları vardır.
Boks müsabakaları gerek dünya da gerekse ülkemiz de büyük ilgi ve beğeni toplamaktadır. Ülkemizde sadece boks müsabakalarını izlemek ile sınırlı değildir. Boksun tekniklerini öğrenmek ve bu alanda ilerlemek isteyen binlerce boks sever bulunmaktadır. Ankara'daki en iyi boks salonları boks severlerin bu istek ve azmini karşılayacak donanım ve eğitmenlere sahiptir. Böylece ülkemizde de boks alanında milli sporcular Ankara'daki en iyi spor salonlarında yetiştirilmektedir.

Ankara'daki en iyi spor salonları aynı zamanda ülkemizin de en iyi spor salonlarını oluşturmaktadır. Yani Ankara'daki en iyi boks salonları marka olmuştur. Ayrıca burada yetişen sporcular ülkemizi gururlandırmaktadır. Boks müsabakalarında elde edilen başarılar ile Ankara'daki en iyi boks salonlarının başarısı ve kalitesi de kanıtlanmaktadır.

Boks, zaman içinde ilkelliğinden kurtarılarak modern bir spor dalına dönüşmüştür. Yani insan bedenine zarar verecek herhangi bir teknik kullanılmamaktadır. Ayrıca olası sakatlanmaların önüne geçmek içinde özel giysiler kullanılmaktadır. Böylece diğer spor dalları gibi güvenli ve oldukça faydalı spor dallarındandır.

Boksta Kullanılan Ana Vuruş Yöntemleri

  • Sol direk: yumruğu rakibe direk sallamak için vücudun hafif sağ veya sola hafif eğdirilmesidir. Omuzlar arasında baş daima dik ve rakibe karşı, gözler de rakibe odaklanır.
  • Sol kroşe: sol ayak ağırlık noktasıdır. Sol ayak bir adım önde durmasının ardından ani hareket ile vücudun sol tarafının sağ yönüne döndürülmesi ile rakibe saldırı uygulanır. Ardından sporcu kendini geriye çeker.
  • Upper- cut: vuruşlardan en etkilisidir. Rakibe saldırı anında uygulanır. Etkisi uzun süreli ama kısa mesafede uygulanır. Kroşe vuruşlarının aşağıdan yukarıya yapılmasıdır.
  • Swing: rakibin etkisini kırmak ve sersemletmek üzere yapılan bitirici vuruşlardandır. Hareketler aralıksız ve devamlı yapılır. Kroşe uzatılarak uygulanır.
Kısaca boksör her an rakibinden gelecek ataklara karşı hazır olmalıdır. Bunun için duruşu önemlidir. Rakibine karşı atak yapmak (yumruk), rakibinden gelecek saldırılara karşı kendini savunmak, en iyi pozisyonu yakalayarak avantaja çevirmek, rakibi yanıltan hareketler ile rakibin kafasını karıştırmak amacı ile stratejilerini belirlemelidir.

Ankara'daki en iyi boks salonlarında yaş gruplarına uygun olarak dersler verilmektedir.

11-14 yaş grubu küçükler

15-16 yaş grubu yıldızlar

17-18 yaş grubu gençler

17-34 yaş grubu yetişkinler

Böylece yaş grupları ve kiloları aynı olan boksörlerin öğreneceği teknik ve hareketleri uygulamada kolaylık sağlayacaktır. Aynı zamanda yapılan müsabakaların adaletli olması için gereklidir. Boks yapan bireylerin dayanıklılığı artacak ve güçlü bir bedene sahip olacaktır. Bu durum da karşılaşacakları her sorun, her fiziksel saldırıya karşı saldırıya ve savunmaya hazırdır.

Ankaradaki en iyi boks salonları, boksörlerin kondisyon sağlaması için boks teknik ve stratejilerinden ayrı olarak belirli antrenman süreleri ile vücudu spora hazırlar. Böylece tekniklere ara verilse bile antrenman çalışmaları ile vücudun esnekliği bu çalışmalar ile korunur.