EN İYİ CROSSFIT SALONLARI

blog yazısı ekle !

EN İYİ CROSSFIT SALONLARI

EN İYİ CROSSFİT SALONLARI

Son zamanların en popüler vücudu forma sokma yöntemlerin başında crossfit gelmektedir. Vücuttaki diğer kasları çalıştırma programlarından oldukça uzak ve klasikleşmiş hareketlerin dışındadır. Hareket sayısı sınırlı olan kişilerin zorlanacağı, crossfiti hafife alanların çalışma programlarında ter dökeceği antrenmanları içerir.

Crossfit: sporcunun fiziki ve ruhsal kazanımları ve gücünü artıran bir çalışma sistemidir. Fiziki kazanımlarda kazanılması gereken; esneklik, çeviklik, dayanıklılık, sürat, dengedir. Bütün bu özelliklerin oluşması için sporcu zamana karşı egzersiz çalışmaları ve diğer çalışmaları yapması gerekir. Diğer çalışmalar; ağırlık çalışmaları, jimnastik, fitness, atletizm gibi farklı spor dallarının birleşmesi ile oluşur. Bütün bu hareketin ortak amacı kişinin görüntüsünü düzelterek form sağlamaktır.

İkra Spor Kulübü - Çakırlar

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara

Base Life Club

Çayyolu

devamını oku... Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

Fit GYM

Çukurambar

devamını oku... Adres: Söğütözü Mahallesi Söğütözü Caddesi 2 D Blok No:10 Koç Kuleleri Çukurambar - Ankara

Quads Team

Çayyolu

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 3028. Cadde 16-B/10 Kule Evo Çayyolu-Ankara

Bee Gym

İncek

devamını oku... Adres: Kızılcaşar Mahallesi 1209. Sokak 3/A Avlu Sitesi Gölbaşı - Ankara

Ncm Personal Training

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

Non Stop Sports Center

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400 Sokak No:5 Çankaya - Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Kulüp 150 Karate ve Savunma Sanatları

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400.Sokak No:5 Çayyolu-Ankara

Mead Boutique Sports

Batıkent

devamını oku... Adres: İlkyerleşim Mahallesi 1997/1 Sokak No:2 Batıkent - Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Akademi Spor Uğur Öneş

Demetevler

devamını oku... Adres: 357. Cadde No: 25/G Demetevler - Ankara

MZ Sport Club

Çankaya

devamını oku... Adres: İlkbahar Mahallesi Galip Erdem Caddesi 576.Sokak No:12 Çankaya-Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

İkra Spor Kulübü

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara

First Step Pilates Studio

Keçiören

devamını oku... Adres: Şefkat Mahallesi Dr. Besim Ömer Caddesi No:49/B Keçiören-Ankara

PT Emrecan

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2873. Sokak No:3 B-1 Çayyolu-Ankara

Anadolu Şahin Spor Kulübü

Keçiören

devamını oku... Adres: Osmangazi Mah. Aşıkpaşa Cad. Final Okulları Keçiören Kampüsü Keçiören - Ankara

Coopers Gym

Bağlıca

devamını oku... Adres: Bağlıca Mahallesi Bağlıca Bulvarı No:28/C Bağlıca-Ankara

Ocean Sport Akademi

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mah. 2432. cad. 1971. sok. No:2 (Ümitköy Burger King yanı) Ümitköy-Ankara


Crossfit Çalışma Teknikleri Nelerdir?

Crossfit çalışma teknikleri sınırlı tutulmamaktadır. Yani birden fazla spor dalını kapsadığından teknik sayısı da bu derece artmaktadır. Öyleyse genel hatları ile crossfit çalışma tekniklerinin neler olduğunu inceleyelim:

  • Squat: Türkçe olarak çömelme olarak çevrilebilir. Sadece bir bölgeyi değil üç bölgeyi aynı anda çalıştıran bir harekettir. Bu bölgeler; karın, kalça ve bacaklardır. Vücut geliştirme spor dalı ile ortak hareketlerdendir.
  • Burpees: şınav çekmedir. Böylece vücudun üst kısmındaki kasları hareket ettirir. Kolların, sırt kaslarının ve karın kaslarının dayanıklılığını artıran bir harekettir.
  • Flutter kick: sırt üstü yere uzanarak bacakların gergin bir şekilde yukarı aşağı hareket ettirilmesidir. Amaç alt karın kaslarını uyararak harekete geçirmektir.
  • Esneme ve gerdirme: birçok spor dalında da kullanılan esneme ve germe hareketleri crossfit çalışmalarına da konu olmuştur.
  • Jimnastik: jimnastik içerisinde de esneme ve gerdirme hareketleri vardır. Ayrıca kol kaslarını geliştirmek için mekik, barfiks gibi hareketlerinin yanı sıra ayı yürüyüşü gibi hareketler de uygulanmaktadır.
  • Kapmak: bu hareket vücudun ağırlığının yerini demir sopa yardımı ile yapılmaktadır. Yani demir sopa yerden alınıp kollar dirseklerden kırılmadan başın üstüne kadar kaldırılması gerekir. Bu demir sopanın özelliği iki ucunda ağırlık takılı olmasıdır.
Crossfit çalışmaları yukarıda saydıklarımız ile sınırlı değildir. Bu hareketleri sporcu yoğun ama çalışma süresini kısa tutarak yapar. Haftanın belirli günlerinde çalışma programlarına göre yapması gerekir.

Crossfit çalışmaları aslında günümüzde farkında olmadan yaptığımız hareketleri içermektedir. Mesela esneme, germe, koşu gibi. Eğer bu hareketler üzerinde yetersiz olduğunu düşünenler için kendini geliştirmek için iyi bir fırsattır; crossfit.

Crossfit ismi ülkemizi için yeni bir spor dalıdır. Crossfit, Önceleri fitness içinde sınırlı bir alan olarak geçerken son zamanlarda faydasının anlaşılması ile ayrı bir spor dalına dönüştü. Merak edenler için crossfitin vücuda etkilerini ayrıntılı olarak ele alalım.

Crossfitin Avantajları Nelerdir?

Sadece corssfitin değil her spor dalının vücuda etkileri vardır. Doğru ve bilinçli yapıldığı sürece sporun vücuda etkisi olumlu yönde olmaktadır. Öyleyse doğru ve bilinçli yapılan crossfit avantajları nelerdir?

  • Crossfit çalışmak için kişiye özgü hazırlanan çalışma çizelgesi her gün için farklı bir egzersiz yapılır. Böylece farklı hareketler monotonluğu uzak tutar.
  • Çok sayıda çalışma tekniği içeren crossfit, standart ve klasikleşmiş çalışmaların aksine heyecan verici ve sporcuya hareket ettirme sayısını arttırmaktadır.
  • Egzersizlerin kısa süre de yapılması çalışmaların bıkmadan bitirilmesini sağlar. En fazla çalışma süresi 20 dakika olmalıdır.
  • Yukarıda belirttiğimiz gibi doğru ve bilinçli yapılması halinde fit bir görüntü, sağlam kaslar kazanmak mümkündür. Yani sakatlanmalar minimum dereceye inecektir.
  • Her yaştan spor sever crossfit egzersizleri yapabilir. Erkeklerin yapabileceği gibi kadınlarında crossfit çalışmalarında başarılı sonuçlar alacağı yetişen kadın sporcular ile ispatlanmıştır.
Crossfit çalışmaları her ne kadar avantajları olduğundan bahsetsek de tekniklerine başlamadan ve çalışma programı oluşturulmadan önce teknik destek almak gerekir. Ülkemizde özellikle Ankara gibi büyük şehirler crossfit spor dalında teknik bilgiyi sağlayan en iyi crossfit salonlarına sahiptir. Böylece kendinize koyduğunuz hedefe ulaşmada kalıcılık sağlamak için teknik destek gereklidir. Ayrıca hedefe varmak için zaman ve emek kaybı yaşamazsınız. Ankara'da en iyi crossfit salonları daha önce hiç crossfit ile tanışmamış olanlara yeni bir dünya sunmakta, kendini bu alanda geliştirmek isteyenlere ise kaldığı yerden veya yeniden başlayarak gelişme programları hazırlamaktadır.

Ankara'daki en iyi crossfit salonları her yaş grubuna kapılarını açmaktadır. Böylece küçük yaş veya olgun yaş demeden sağlıklı yaşam konusunda kendi vücudunu önemseyenler için crossfit çalışmaları sizleri beklemektedir.

Crossfit Çalışmalarını Gerçekleştirmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Crossfit çalışmalarında yoğun güç kullanıldığı bir gerçektir. Bunun için grup halinde çalışmak daha doğru olacaktır. Grup halinde çalışılan crossfit egzersizleri hem daha eğlenceli hem daha verimli olacaktır.

Yoğun crossfit çalışmaları vücudun kaslarının zorlanmasına neden olacaktır. Yapılacak olan birkaç günlük dinlenme kasların aşınmasını engeller. Böylece olası sakatlanma riski de ortadan kaldırılmış olacaktır. Crossfit çalışmalarını Ankara'daki en iyi crossfit salonlarında yapabilirsiniz.

Crossfit Çalışma Sürecinde Beslenme Önemli Midir?

Yoğun hareketler sonucunda açığa çıkan enerjinin geri kazanılması ve vücudun fit yapısını sabit kılmak için beslenme alışkanlıklarının değiştirilmesi gerekir. Mesela şeker ve şeker içeren besinlerden uzak durmak gerekir. Karbonhidrat içeriği yüksek besinlere geniş yer verilmelidir. Karbonhidrata takviye olarak protein ve yağ da besinler de bulunması gerekir.

Yukarı da bahsettiğimiz beslenme programı geneli ifade etmektedir. Ankara'daki en iyi crossfit salonlarında bulunan uzman diyetisyenlerin kişiye göre oluşturacağı beslenme programı daha rasyonel ve sağlıklı olacaktır.

Crossfit çalışmaları hakkında endişe duyanlar Ankara'daki en iyi crossfit salonlarındaki uzmanlara danışarak bu endişelerini giderebilirler. Mesela ağırlık çalışmalarında yaşanabilecek sakatlanmalardan endişe duyanlar için çalışma programı yeni başlayanlar için adım adım ilerlemektir. Böylece vücuttaki kaslara çok yüklenmeden alışa alışa crossfit çalışmaları gerçekleştirilir. Daha önceden ağırlık çalışanlar için uzmanların belirleyeceği ağırlığa göre çalışmalar yapılır. Yani kişi istediği gibi ağırlık çalışmaz.