EN İYİ HAVUZLAR– AÇIK

blog yazısı ekle !

EN İYİ HAVUZLAR– AÇIK

Havuz; farklı büyülüklerde yapılan yapay su birikintilerine verilen isimdir. Meydanları, bahçeleri ve parkları güzelleştirmek için özel şekillerde tasarlanıp, belirli kapasiteye kadar su doldurulur. Süs havuzlarının yanı sıra bir de eğlence havuzları vardır. Bu havuzların boyutları büyütülerek insanların yüzme aktivitesine yönelik tasarlanan havuzlardır.

Havuzlar hem süs amaçlı ortamın tasarımını güçlendirir hem de yüzme gibi hobilerin, sportif aktivitelerin yapıldığı alanlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Eğlence amaçlı havuzlarda kendi içinde ikiye ayrılır. Açık ve kapalı havuzlar gibi.

Havuz terimi bir de tarım alanında kullanılmaktadır. Suyun birikmesi için yapılan sete verilen isim olarak karşımıza çıkmaktadır.

Ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrilidir. Ancak yurdumuzun iç kesimlerine doğru gidildikçe denizin etkilerinin azaldığını görmekteyiz. Ancak insanların denize duyduğu özlemi azaltmak amacı ile havuzlar devreye girmiştir. Özellikle de Ankara gibi büyük şehirler ve iç kesimlerde kalan şehirlerdeki havuzlar denize duyulan hasreti havuz ile giderilmektedir. Ankara'daki en iyi havuzlar – açık mekanları hafta sonları için iyi bir seçenek olmaktadır.

Yaz aylarının sıcaklığından bunalan Ankaralılar soluğu Ankara'daki en iyi havuzlar – açık mekanlarının serin sularında almaktadır. Suyun serinletici etkisi yaz aylarının eğlenceli bir şekilde geçirilmesinde büyük etken olmaktadır.

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Çaba Akademi

Yenimahalle

devamını oku... Adres: Macun Mahallesi 201. Cadde No:3 Yenimahalle-Ankara

Meydan Basketbol Akademisi

Çayyolu

devamını oku... Adres: Koru Mahallesi 2628. Sokak 75. Yıl Anadolu Lisesi Spor Salonu Çayyolu-Ankara

Heda Pilates

Yenimahalle

devamını oku... Adres: Demetlale Mahallesi 407. Cadde No: 4 / B Yenimahalle - Ankara

MZ Sport Club

Çankaya

devamını oku... Adres: İlkbahar Mahallesi Galip Erdem Caddesi 576.Sokak No:12 Çankaya-Ankara

İkra Spor Kulübü - Çakırlar

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara

Mead Boutique Sports

Batıkent

devamını oku... Adres: İlkyerleşim Mahallesi 1997/1 Sokak No:2 Batıkent - Ankara

Başkent İz Spor Kulubü

100. Yıl

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1539. Sokak No:12 (Berfo Ana Parkı İçi) 100.Yıl - Ankara

Kulüp 150 Karate ve Savunma Sanatları

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400.Sokak No:5 Çayyolu-Ankara

İkra Spor Kulübü

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Atılım Basketbol Akademi

İncek

devamını oku... Adres: Kızılcaşar Mahallesi Atılım Üniversitesi Spor Salonu İncek-Ankara

Ankara Spor Akademisi

Çankaya

devamını oku... Adres: Şehit Cengiz Karaca Mah. Kabil Caddesi No: 109 Çankaya - Ankara

Akademi Spor Uğur Öneş

Demetevler

devamını oku... Adres: 357. Cadde No: 25/G Demetevler - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Fit GYM

Çukurambar

devamını oku... Adres: Söğütözü Mahallesi Söğütözü Caddesi 2 D Blok No:10 Koç Kuleleri Çukurambar - Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara

Ada Yüzme Kursu

Çukurambar

devamını oku... Adres: Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:43/1 ( Sportif Yaşam Kulübü İçi ) Çukurambar-Ankara


Eğlencenin Adresi; Ankara'daki En İyi Havuzlar – Açık Mekanları

Bir yıl boyunca hiç dinlenmeden iş veya okul koşuşturması ile koca bir seneyi geride bırakanlar için Ankara'daki en iyi havuzlar – açık mekanlar sıcak günlerin kurtarıcısı olmaktadır. Tatil yapmak için zamanı olmayanlar, bütçeleri sınırlı olanlar için aileleri ile gelebilir. Güneşin gökyüzünde ışıl ışıl parlarken siz havuz kenarında bronzlaşmak mümkündür. Sağlık açısından güneşin enerjisi vücudumuzun ihtiyaç duyduğu d vitaminine eş değer olduğu uzmanlar tarafından altı çizilmektedir. Öyleyse hem Ankara'daki en iyi havuzlar – açık mekanlarda bronzlaşma keyfi hem de vücudun ihtiyaç duyduğu vitaminleri karşılayarak tedavi sağlamaktadır. Arkadaşlarınız ile akrabalarınız ile aileniz ile zamanın eğlenceye dönüştüğü anlarda havuz iyi bir tercihtir.

Ankara'daki En İyi Havuzlar – Açık Mekanlar Neden Tercih Edilmelidir?

  • Eğlence denildiği zaman akla ilk gelen yaz aylarında özellikle de havuzlardır. Ancak havuzlar eğlence anlayışı ile sınırlandırılamaz.
  • Spor dallarının bir bölümünü oluşturur. Bu bölüm hem ülkemizde hem de dünya da yüzme olarak adlandırılır.
  • Suyun insan vücudundaki elektriği ve enerjiyi alarak fiziksel rahatlamanın yanı sıra psikolojik rahatlama da sağlar. Doktorların tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır.
  • Yüzme hem hobi hem de sportif amaç olarak karşımıza çıkar.
Ankara'daki En İyi Havuzlar – Açık Mekanlar Ülkemizde Sportif Faaliyetleri Desteklemektedir

Havuzların eğlence dışında birçok faaliyet için tercih edildiğini yukarıda belirttik. Mesela olimpik müsabakalarda yüzme dalında yarışan sporcuların yetiştirilmesi veya havuzlarda yapılan egzersizler için öncelik oluşturmaktadır.

Ankara'daki en iyi havuzlar – açık mekanlar hem ülkemiz de yapılan müsabakalarda hem de uluslararası müsabakalarda öncü olmaktadır. Mekân temini, sporcuların yetiştirilmesi gibi konularda oldukça cömert davranan işletmecilere sahiptir.

Ankara'daki En İyi Havuzlar – Açık Mekanlarda Yapılan Aktivitelerin Yararları Nelerdir?

Ülkemizde yüzmek, diğer spor dalları arasında en çok ilgi gören dallardandır. Uzun yıllardan beri insanlar yüzmeyi, suda spor yapmak, suda çeşitli oyunlar oynayarak günümüze kadar devam ettirmişlerdir. Yüzmek için Ankara'daki en iyi havuzlar – açık mekandaki havuzlar aktiviteler için oldukça etkilidir. Yüzme ile kişinin vücuduna ve ruhuna birçok olumlu etkisi vardır. Bunlar:

Yüzme, insanların doğal olarak yaptığı eylemler kadar kolaydır. Yürüme gibi, koşma gibi. Kas ve kemik gruplarını çalıştırarak güçlendirir. Böylece kişilerin hayat standartlarını yükseltir.

Sadece bedenen değil psikolojik olarak da kazanımları vardır yüzmenin. Yüzme, sıkı ve düzenli bir çalışma sistemi ister. Bu da günlük hayatta disiplinli olmayı gerektirir. Yüzmenin sporculara kazandırdıkları kısa vadeli değildir.

Egzersizler ve antrenmanlar ile dolu bir yüzme programında sporcular uzun yıllar gelişme gösterir. Hem hedefleri hem de düşünce sistemi gelişir.

Yüzme, insanlara eğlence verdiği gibi zevkli spor müsabakalarına da sahiptir.

Suyun sakinleştirici etkisi ile insanın doğasında bulunan saldırgan tavırları azaltarak dinginlik sağlar. Bu durum daha huzurlu toplumların var olması anlamına gelir.

Yüzme müsabakalarında başarılı olmak için çalışmak gerekir. Ancak bu çalışma yoğun ve uzun süreli çalışma sistemini kapsar. Ankara'daki en iyi havuzlar – açık mekanlarındaki eğitmenlerin belirleyeceği programa uymak yeterli olacaktır.

Yüzme sporu ile kişi yeteneklerinin ve sınırlarının görmesini sağlayarak farkındalığın oluşmasını sağlar.

Bağışıklık sisteminin gelişmesini sağlayarak hastalıklara yakalanmasını önler. Metabolizmanın sistemli çalışmasını sağlar.

Ankara'daki En İyi Havuzlar – Açık Mekanlarında yüzme kursları da verilmektedir. Böylece yüzme deneyimi daha önce yaşamayanlar için büyük bir deneyim yaşayabilir. Yüzmeye başlamadan önce antrenmanların veya daha temel hareketler olan egzersizler ile vücut hazırlanır. Vücut ısınarak eklemler, kaslar gerdirme açma çalışması yapılır. Yüzmede uygulanan beş temel stilin öğretilmesi, nefes tekniklerinin öğretilmesi, bütün hareketlerin su içinde vücudun bölümlerinin uyum içinde olması gerekir. Bu saydıklarımız yüzme için gerekli olan ve dikkat edilmesi gereken unsurlardır.

Ankara'daki en iyi havuzlar – açık mekân da verilen yüzme derslerinde öğrenilen teoriler ve uygulamalar suyun içinde veya dibinde bedeni etkili kullanmanın yolları öğrenilmektedir. Böylece deniz de veya havuzda yüzme keyfi için bedenin suda ilerlemesinde çok fazla enerji harcanmadan, kendini yormadan değişik stiller kullanılabilecektir.

Ankara'daki en iyi havuzlar – açık mekânda harcayacağınız bir saatlik bir zamanda vücudunuzun dinlendiğini ve yenilendiğini hissedeceksiniz. Haftada üç gün yüzerek uzmanların önerdiği doğal terapi ile sağlığınıza dikkat etmeniz mümkündür.

Ankara'daki en iyi havuzlar – açık mekanlar daralan hareket alanlarını genişletmektedir. İnsanlar televizyon, bilgisayar başında aşırı zaman geçirmesi ekrana bağlı bir yaşam anlayışını oluşturdu. Ancak bu anlayışı yıkmak için Ankara'daki en iyi havuzlar – açık mekanlardaki havuzlar hareket sayınızı artıracaktır. Tembelleşen bütün kemikler ve kaslar çalışarak hareketsiz geçen günler geride bırakılmaktadır.