EN İYİ HAVUZLAR – KAPALI

blog yazısı ekle !

EN İYİ HAVUZLAR – KAPALI

Havuz içerisinde vücudun, ellerin ve kolların birlikte hareket ettirilmesi ile yüzme denilen eylem oluşmuştur. Yüzme ile su yüzeyinde veya altında batmadan, suyun basıncına karşı direnerek belirli stiller sergilenmektedir. Yüzme hem eylemi ifade ettiği gibi hem de uluslararası alanda bir müsabakanın adıdır.

İnsanlar yüzme eylemini çok eskiden beri gerçekleştiriyordu. Ancak bir spor dalına dönüştürülmesi ve modern havuzların tasarlanması çok yakın bir tarihte gerçekleşmiştir. Ülkemizin denizlere olan kıyısı havuzlara olan ihtiyacı ortadan kaldırmamıştır. Çünkü iç bölgelerde özellikle Ankara gibi büyük şehirlerin yüzmeye olan ilgisi ve merakı havuzlara duyulan ihtiyacı artırmıştır. Uluslararası müsabakalarda görkemli ve modern çizgilerde yapılan Ankara'daki en iyi havuzlar – kapalı mekanlar turistlerin de ilgisini çekmeyi başarmıştır. Ankara'daki en iyi havuzlar – kapalı mekanlar ülkemize turist çekme konusunda ekonomiye katkı sağlamaktadır.

Ankara'daki en iyi havuzlar – kapalı mekanlar ile insanlar ihtiyaç duyduğu rahatlama ve stres atma için tercih ettikleri mekanlar listesinde en üst de yer almaktadır. Bunun temel sebebi su sesinin rahatlatıcı etkisi ve suyun vücuda yaptığı masaj etkisinde saklıdır. Böylece suyun insana uyguladığı terapi ile Ankaralılar Ankara'daki en iyi havuzlar – kapalı mekanına yönelmiştir.

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Çaba Akademi

Yenimahalle

devamını oku... Adres: Macun Mahallesi 201. Cadde No:3 Yenimahalle-Ankara

Meydan Basketbol Akademisi

Çayyolu

devamını oku... Adres: Koru Mahallesi 2628. Sokak 75. Yıl Anadolu Lisesi Spor Salonu Çayyolu-Ankara

Heda Pilates

Yenimahalle

devamını oku... Adres: Demetlale Mahallesi 407. Cadde No: 4 / B Yenimahalle - Ankara

MZ Sport Club

Çankaya

devamını oku... Adres: İlkbahar Mahallesi Galip Erdem Caddesi 576.Sokak No:12 Çankaya-Ankara

İkra Spor Kulübü - Çakırlar

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara

Mead Boutique Sports

Batıkent

devamını oku... Adres: İlkyerleşim Mahallesi 1997/1 Sokak No:2 Batıkent - Ankara

Başkent İz Spor Kulubü

100. Yıl

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1539. Sokak No:12 (Berfo Ana Parkı İçi) 100.Yıl - Ankara

Kulüp 150 Karate ve Savunma Sanatları

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400.Sokak No:5 Çayyolu-Ankara

İkra Spor Kulübü

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Atılım Basketbol Akademi

İncek

devamını oku... Adres: Kızılcaşar Mahallesi Atılım Üniversitesi Spor Salonu İncek-Ankara

Ankara Spor Akademisi

Çankaya

devamını oku... Adres: Şehit Cengiz Karaca Mah. Kabil Caddesi No: 109 Çankaya - Ankara

Akademi Spor Uğur Öneş

Demetevler

devamını oku... Adres: 357. Cadde No: 25/G Demetevler - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Fit GYM

Çukurambar

devamını oku... Adres: Söğütözü Mahallesi Söğütözü Caddesi 2 D Blok No:10 Koç Kuleleri Çukurambar - Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara

Ada Yüzme Kursu

Çukurambar

devamını oku... Adres: Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:43/1 ( Sportif Yaşam Kulübü İçi ) Çukurambar-Ankara


Ankara'daki En İyi Havuzlar – Kapalı Mekanlarda Birbirinden Farklı Stiller İle Yüzme Eğlenceye Dönüşüyor

Yüzme sporu oldukça geniş bir daldır. Teorileri, uygulamaları ve stilleri ile suyun içerisinde hareketli ve eğlenceli zaman geçirmek mümkündür. Yüzme de en çok uygulanan hatta bütün dünya da kabul edilen beş temel yüzme stili vardır. Bunlar:

  • Kurbağalama
  • Kelebek
  • Sırt üstü
  • Yan kulaç
  • Serbest
Kolay öğrenilmesi ve pratik yapılabilmesi ile yukarıda saydığımız stiller zevklidir.

Ankara'daki En İyi Havuzlar – Kapalı Mekanların Avantajları Nelerdir?

Ankara'daki en iyi havuzlar – kapalı mekanların avantajı oldukça yüksektir. Çünkü kapalı mekanların açık mekanlara göre avantajı saymakla bitmez. Öyleyse bu avantajlara yakından bir göz atalım:

  • Dört mevsime uygun bir alanda yüzme alanın rahatlığı mevcuttur.
  • Havuzlarda kullanılan aydınlatma ile geceler gündüz aydınlığındadır.
  • Açık havada suyu kirleten unsurlar kapalı mekânda rastlanmamaktadır. Mesela böcek, toprak, hava da uçuşan toz gibi.
  • Çok sıcak aylarda güneşin yakan ve insanın sağlığına tehlike oluşturduğu saatlerde Ankara'daki en iyi havuzlar – kapalı mekanlar da yüzme mümkündür. Çünkü güneşin zararlı ışınların mekâna girişi engellenmiştir. Aynı zamanda ortamın ısısı teknolojik makineler ile ayarlanarak ferah bir ortam mevcuttur.
  • Ortamın güvenliği çok yüksektir. Güvenlik kameraları ile günün her saati anlık kaydedilmektedir.
  • Ortam da doktor, acil müdahale ekipleri, eğitmenler de bulunmaktadır. Böylece beklenmedik bir duruma ani müdahale edilmektedir.
  • Havuzun suyu son derece hijyeniktir. Çünkü havuz da ilaçlama otomatik sistem ile yapılmaktadır.
  • Ayrıca seyirci yeri ile müsabakalar da sportif faaliyetlere katılma imkânı da sunmaktadır.
Ankara'daki En İyi Havuzlar – Kapalı Mekanlarda Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Her ortamın kendine uygun kuralı vardır. Bu kurallar halkın ortak kullandığı alanda olması gereken, insanların rahatsız edici davranışlara karşı geliştirilmiş önlem niteliğindedir. İnsanların kalabalık olduğu havuzlar da dikkat edilmesi gereken noktalar ile hem kişinin havuz da geçireceği süre hem de etraftaki insanları rahatsız etmemesi adına gereklidir. Öyleyse Ankara'daki en iyi havuzlar – kapalı mekanlar da nelere dikkat edilmesi gerekiyor inceleyelim;

  • Yüzme için gerekli enerjiyi karşılamak için altmış dakika öncesinde yemek yemek gerekir. Böylece yemeğin sindirilmesi için altmış dakika gibi kısa bir süre beklemek gerekir. Bu durum kişinin sağlığı için uyması gereken genel bir kuraldır.
  • Havuzun suyunun hijyen olması için ilaçlama dışında bir de katılımcıların hijyene özen göstermesi gerekir. Mesela havuza girmeden önce duş alarak vücudun dezenfekte edilmesi gibi.
  • Özellikle de ayakların gün boyu ayakkabı ve çorabın içerisinde kalması ile terler. Bu durum istenmeyen koku, ter gibi sorunlara yol açar. Bunun için dezenfeksiyon havuzu havuz öncesinde ve sonrasında mutlaka kullanılması gerekir.
  • Vücutta herhangi iyileşmemiş bir yara ile havuza girmek uzmanlar tarafından önerilmemektedir. Yaranın sağlığı için ve başka insanlara yayılmaması için havuza girilmemesi gerekir.
Havuza girmeden önce havuz kıyafetleri tercih edilmelidir. Hem suyun yüzeyinde rahat hareket etmek ve suyun dibine batmadan yüzey de kalabilmek için gereklidir. Mesela şort, mayo, bikini, terlik, bone, havlu gibi.

Bu noktalar havuz da sağlıklı ve eğlenceli vakit geçirmek için önemlidir. Ankara'daki en iyi havuzlar – kapalı mekanlar da hem girişimcilerin insanların sağlıklı yüzmeleri için önlemler almakta hem de halkın duyarlı davrandığı gözlemlenmektedir. Bu kurallara uyarak halkın güvenliği en üst seviye de tutulmak amaçlanır.

Ankara'daki en iyi havuzlar – kapalı mekanlar da en önemli nokta sigaradır. Yani kapalı ortamda sigara içilmez yasağı bu mekanlarda da geçerlidir. Böylece herkesin dinlenme amacı geldikleri bu mekanlar da sigara gibi rahatsız edici unsurlar yöneticiler tarafından engellenmiştir. Kapalı ortam aynı zamanda havalandırma sistemi ile döngü sağlanmaktadır. Yüzme esnasında gerekli olan nefes çalışmaları sırasında ortamın ferahlığı sizleri rahatlatacaktır.

Ankara'daki en iyi havuzlar – kapalı mekanlarda öğrenmek isteyenlere yüzme eğitimleri verilmektedir. Çocuklara, kadınlara ve erkeklere yönelik yüzme eğitimleri ile yüzme korkusu olanlar çabucak atlatacaktır. Haftanın belirli günlerinde üç gün olmak üzere yüzme eğitimleri verilmektedir. Eğitimler grup dersleri ve özel olmak üzere ikiye ayrılır. Grup üyeleri çok kalabalık olmamakla birlikte eğitmenin kişiler ile ilgilenmesi kolaylaştırılmaktadır. Eğitim günleri esnek olarak belirlenmektedir. Böylece derslere katılamama gibi mazeretler ortadan kalmaktadır.

Yaş gruplarına yönelik özel yüzme eğitim programları uygulanmaktadır. Böylece aylık bebekler, çocuklar, yetişkinler Ankara'daki en iyi havuzlar – kapalı mekanlar da eşsiz hizmetlerdendir. Aylık bebekler su ile tanışarak ilerleyen yaşlarında usta birer yüzücü olmaları için gerekli temeller, eğitimler Ankara'daki en iyi havuzlar – kapalı mekanlarda atılmaktadır.