EN İYİ KAHVALTI MEKANLARI

blog yazısı ekle !

EN İYİ KAHVALTI MEKANLARI

Kahvaltı; günün en önemli öğünüdür. Yıllarca uzmanlar bu konuda yaptıkları açıklamalarla her yaştan insanın mutlaka kahvaltıyı eksiksiz bir şekilde yapmaları konusunda uyarılarda bulunmaktalar. Özellikle gelişim çağında olan çocukların mutlaka kahvaltı yapmaları hem beden hem de zihinsel gelişimini sağladığı gibi gün içerisinde ki aktivite performansını da doğrudan etkileyerek daha aktif bir birey haline gelmesini sağladığı yapılan araştırmalarla da kanıtlanmıştır. Diğer bir yandan çalışan bireylerin de işe başlamadan önce yaptıkları kahvaltı gün içerisinde ki çalışma performansını, dikkat ve becerilerinde artışı sağladığı da kanıtlanan gerçekler arasında yerini almıştır. Burandan da anlaşılacağı üzere kahvaltı her yaştan birey için olmazsa olmaz bir öğün olduğu için öğün atlama ya da geçiştirme gibi yollarla kesinlikle ihmal edilmemesi gerekmektedir.

Kahvaltının Sağlık Açısından Önemi

Kahvaltı herhangi bir öğün gibi değerlendirilip basite alınmaması gerekir. Zira güne başlangıç olması ve gün içerisinde ki temponuzu belirlemesinden ziyade ileride yaşayacağınız hayatınızın da bir ön yatırımı olarak düşünülebilir. Yani ilerleyen yaşlarda daha sağlıklı ve daha zinde bir hayat sürmek istiyorsanız mutlaka kahvaltılarınıza dikkat etmeniz gerekmektedir. Gelişim çağında olan çocukların bedensel, zihinsel gelişimini sağladığı gibi psikolojisinin de pozitif yönde seyrini sağlamaktadır. Bu da ilerleyen zamanlarda bu bireyin daha olumlu, daha sağlıklı ve daha aktif bir kişi olmasında rol oynamaktadır.

Çalışan bireylerde ise daha sağlıklı bir hayat sürebilmesi ve gün içerisinde daha enerjik olabilmesi gibi birçok gözle görünür faydasından bahsetmek mümkündür. Diğer bir yandan açlık hissi ile güne başlamak ya da almanız gereken enerjinizi tam alamadan başlamak fiziki olarak kişiyi yıpratacağı gibi psikolojik olarak ta bir süre sonra kendisini hissettirecektir. Bu saydıklarımız sadece kahvaltı hakkında bilinen ve dikkat edilmesi gereken bazı kısa ama önemli bilgilerdir. Tüm bu sorunların üstesinden basit ama ideal bir kahvaltı ile gelebilmek son derecek kolay ve mümkündür.

Hayat Bir Sahne

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Rakıcı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Mardin Konağı

Çankaya

devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Marco Pascha Çayyolu

Çayyolu

Doğum tarihi bilinmeyen Marko Paşa 1888 yılında vefat etti. Asıl adı Marko Apostolidis olan bu Osmanlı Hekimi Rum asıllı idi. İlk ve orta öğrenimini Yunanistan'ın meyve bahçeleri ve bağları ile ünlü Syros Adası'nda yaptı. Daha sonra ailesi ile birlikte gittiği İstanbul'da Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'yi (Askeri Tıp Akademisi) bitirdi. Mezun olduğu yıl, cerrahi kliniği şefliğine atandı. İyi bir hekim olarak kısa sürede ün kazandı ve mirlivarlığa (Osmanlılar'da Sancak Beyleri'ne verilen Paşalık Rütbesi) yükseltilen ilk hekim oldu. 1861'de Sultan Abdülaziz'in hekimbaşılığına atandı. 1871'de Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Nazırlığı'na atandı. 1878'de, 2'nci Abdülhamit döneminde Meclis-i Ayan (Senato) üyeliğine getirildi. Kırımlı Aziz Bey ile birlikte Hilal-i Ahmer Cemiyeti'nin (Türkiye Kızılay Derneği) kurulmasına katkıda bulundu.

Marko Paşa çok sabırlı bir hekimdi. Hastalarını uzun uzun sabırla dinler, dertlerine tıbbi yönden yardımcı olmakla birlikte, onlara manevi huzur ve rahatlık vermeye de özen gösterirdi.

Marko Paşa'nın bu ünü halk arasında iyice yayıldı ve zamanla, yakınmayı dinleyecek kimsenin olmadığını vurgulamak için söylenen "Derdini Marko Paşa'ya Anlat" deyimi ortaya çıktı.
devamını oku...
Adres: Koru Mahallesi 2432. Cadde 200/D Çayyolu-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Fiz Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara


En İdeal Kahvaltı

Yaptığımız açıklamada da eksiksiz ve ideal kahvaltı olarak uzmanlar tarafından tanımlanan bir kahvaltı terimi bulunmaktadır. Peki, ama nedir bu en ideal ya da eksiksiz kahvaltı? Bu sorunun birçok cevabı olmaktadır. Kimine göre köy kahvaltısı eksiksiz ve ideal bir kahvaltı olduğu gibi, kimine göre de sebzelerle ve hafif atıştırmalıklarla yapılan bir kahvaltı en ideal kahvaltı olabilmektedir. Bazı kimselere göre sadece birkaç çeşit ile yapılan kahvaltı da yeterli olabilmektedir. Ama bu düşünceler ne kadar doğru? Aslında uzmanlara göre en ideal kahvaltı ne çok çeşidin olduğu bir kahvaltı, ne de hafif atıştırmalıkların olduğu kahvaltıdır. Uzmanlara göre en ideal kahvaltı güne başlarken almanız gereken kalori ve besin değerlerinin eksiksiz bir şekilde tamamlanabildiği ve kahvaltı saati olarak tanımlanan bir zamanda yapılan kahvaltıdır. Örnek olarak ise şu şekilde bir kahvaltı en ideal kahvaltı olarak gösterilmektedir;

  • Yumurta; bir kahvaltının olmazsa olmazıdır.
  • Kepekli ekmek ya da çavdar ekmeği; sağlık için ve kilonuzu korumak için uzmanlar sürekli olarak üzerinde durmaktadır.
  • Meyve; kahvaltınızda kuru meyve ya da taze meyveyi bal ve yoğurt ile tüketmek vitamin, mineral, kalsiyum ve protein bakımından son derece zengin olacaktır.
  • Tahıl ya da mısır gevreği; bu besinler içerdikleri lifler ile hem sindirim sisteminizi düzenleyecek hem de vücudunuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılayacaktır.
  • Bal ve reçeller; reçeller içerisinde ki meyveler ve doğal yapısı sebebiyle tam bir vitamin ve enerji deposudur. Tabi ki bal da yine aynı şekilde en doğal vitamin deposudur.
  • Peynir çeşitleri; kahvaltının olmazsa olmazları arasında sayabileceğimiz protein ve kalsiyum ve demir mineralleri deposudur.
  • Zeytin; içerdiği yağ oranıyla vücudunuzda ki birçok sistemin dengesini sağlayacağı için kahvaltıda eksik edilmemesi gereken bir başka içeriktir.
  • Süt ya da meyve suyu, çay; kahvaltının olmazsa olmazı içeceklerdir. Damak tadınıza göre bu bahsettiğimiz içeceklerden birini tercih edebilirsiniz. Fakat çay ya da kahvenin çok tüketilmemesi gerektiği uzmanlar tarafından sıklıkla dile getirilmektedir.
Ankara'da ki En İyi Kahvaltı Mekanları

Kahvaltı yapabileceğiniz birçok mekân bulunmaktadır. Evde yapılan kahvaltı da bunlardan biridir. Fakat her gün bu tür kahvaltıyı hazırlayıp işe ya da okula yetişmek son derece zor bir durum olabilmektedir. Ayrıca en ideal kahvaltının nasıl olması gerektiğinden de bahsettik. Besin değerinin ve kalori değerinin her gün en iyi bir şekilde ayarlanması gerekir. Bu da evde hazırlanan kahvaltı da eksiklerin ortaya çıkmasına sebep olmakta ve kahvaltı amacına ulaşmamış olmaktadır. İşte bu tür sorunların ortadan kalkması ve sizi hiçbir zahmete sokmadan ihtiyacınız olan tüm besin değerlerine sahip ürünlerle güzel bir kahvaltı yapabileceğiniz mekanlar hizmete girmiştir. Ankara'da güne başlamadan önce güzel bir kahvaltı yaparak sağlıklı ve daha dinç bir şekilde güne başlamak, hem gün içerisinde ki temponuzu yüksek tutacaktır hem de daha sağlıklı bir hayat sürmenizi sağlayacaktır. Ayrıca doğal ürünlerle yapacağınız kahvaltı hem size hem de sevdiklerinize farklı bir ortam sunacaktır. Kahvaltı esnasında keyifli bir sohbet ederek bir yandan kahvaltı yaparken diğer bir yandan da ailenizle ilgilenebilirsiniz.

Yemek konusu son derece hassas ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Çünkü yediklerinizin başta doğal olmak şartıyla temiz ve hijyenik ortamlarda hazırlanarak servis edilmesi gerekir. İşte bu sebeple sizde sağlıklı ve doğal bir kahvaltı yapmak istiyorsanız Ankara'da ki en iyi kahvaltı mekanlarını tercih edebilirsiniz. Son zamanlarda kahvaltının değerinin anlaşılması ile Ankara'da en iyi kahvaltı mekanları müşterilerine hizmet vermeye başlamıştır. Ayrıca bu mekanlar mümkün olabildiğince fazla kişiye hitap edebilmek için birçok semtte yeni yerlerde müşterilerine hizmet vermektedir.