EN İYİ KARATE SALONLARI

blog yazısı ekle !

EN İYİ KARATE SALONLARI

Karatenin kelime olarak çıplak el gibi anlamlara gelmektedir. Yani silah ve herhangi bir alet kullanılmadan yapılmaktadır. Karate, Türkçe de tek kelime olarak okunsa da aslında farklı anlamlara gelen kelimelerin bileşmesi ile oluşmuştur. Mesela kara: boş; te: el (do: yöntem, strateji gibi.)

Karate özel bir savunma sanatıdır. Karate; saldırgana saldırı amacı gütmeden, gelen baskıyı, şiddeti basit ve sakin bir şekilde savuşturarak bitirmektir. Silah yoksa eller, kollar, bacaklar, ayaklar kısacası vücudun belirli bölümleri kişiyi korumaya yardımcı olmaktadır. Vücudun bölümlerini etkili kullanmanın yöntemlerini öğrenmek gerekir. Karate vücudun bölümlerinin eğitilmesi ile sınırlı ve sıradan bir savunma sanatı değildir. Aynı anda ruhun da düşüncelerin de eğitilmesi gerekir. Çünkü tehlike anında düşünmek ve uygulamak için doğru seçim yapmak gerekir.

Karatenin rahat bir şekilde yapılması için özel kıyafetler giyilmesi gerekir. Bunlara karate – gi denilmektedir. Karate öğrenmek isteyen karate severlere karate – ka denilmektedir.

Japonya da doğan karate, kısa süre de tüm dünyaya yayıldı. Ülkemizde de karateye ilgi küçük yaşlarda başlayarak yetişkinleri de sarmaya başladı. Yıldan yıla artan karateye duyulan ilgi büyük şehirler de karatenin tanıtılması ve öğretilmesi için yetkililer harekete geçti. Özellikle de Ankara gibi kültür başkentimiz Japon kültürüne de kapılarını açmıştır. Böylece Ankara'daki en iyi karate salonları tüm gözleri üzerine çekmiştir.

Bee Gym

İncek

devamını oku... Adres: Kızılcaşar Mahallesi 1209. Sokak 3/A Avlu Sitesi Gölbaşı - Ankara

Mead Boutique Sports

Batıkent

devamını oku... Adres: İlkyerleşim Mahallesi 1997/1 Sokak No:2 Batıkent - Ankara

Quads Team

Çayyolu

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 3028. Cadde 16-B/10 Kule Evo Çayyolu-Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Kulüp 150 Karate ve Savunma Sanatları

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400.Sokak No:5 Çayyolu-Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Non Stop Sports Center

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400 Sokak No:5 Çankaya - Ankara

Ncm Personal Training

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

Akademi Spor Uğur Öneş

Demetevler

devamını oku... Adres: 357. Cadde No: 25/G Demetevler - Ankara

MZ Sport Club

Çankaya

devamını oku... Adres: İlkbahar Mahallesi Galip Erdem Caddesi 576.Sokak No:12 Çankaya-Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Fit GYM

Çukurambar

devamını oku... Adres: Söğütözü Mahallesi Söğütözü Caddesi 2 D Blok No:10 Koç Kuleleri Çukurambar - Ankara

Anadolubeyi Spor Kulübü

Oran

devamını oku... Adres: Aşağı Dikmen Mahallesi 582. Sokak Oran - Ankara

Base Life Club

Çayyolu

devamını oku... Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

Move'n More Personal Training

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Malazgirt 1071.Cadde Göksu Hill Tower No:18 Eryaman - Ankara

İkra Spor Kulübü - Çakırlar

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara

İkra Spor Kulübü

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara

Elit Sporcular Spor Kulübü

Balgat

devamını oku... Adres: Oğuzlar Mahallesi Osmanlı Caddesi No:12/B Balgat-Ankara

İncex Arena Spor Kulübü

İncek

devamını oku... Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı mah.2873 cad. No:3BB4 Anchor iş merkezi Çankaya Ankara


Ankara'daki En İyi Karate Salonları Teori ve Uygulamaları İle Profesyonel Eğitim Süreci

Karate de birden çok farklı stil ve teknik vardır. Bunların her birinin adı olduğu gibi bütün hareketlerin genel adı kihondur. Kihonu zihnimiz de bir yapının iskeleti olarak düşünebiliriz. Zaman içinde dönemin ihtiyaçlarına cevap vermesi için değişimlere uğramıştır. Eklenen ya da çıkarılan teori ve teknikler kihonu oluşturur.

Karate de hareketler yumruk, tekme, atak, defans gibi temel yöntemler üzerine geliştirilmiştir. Karate de hareketlerin püf noktası hızlı olmak gerekir. Çünkü hareketlerin etkili olması için birbiri ardına gelen tekmeler veya yumruklar ile sağlanabilir.

Karate de diğer spor dallarından farklı kuşak uygulaması vardır. Spor olarak yapılması ile kişinin başarı ve geçirdiği zamana göre çeşitli kuşaklara hak kazanmasıdır. Böylece karate de ne kadar deneyim kazandığı ne kadar bilgi ve teknik öğrendiğini gösterir.

Ankara'daki en iyi karate salonları, kuşak serisini tamamlayarak ulaşılması gereken son nokta da bulunan eğitmenler tarafından öğretilmektedir. Bu da bilgilerin ne kadar doğru ve iyi bir kaynaktan aktarıldığının en güzel kanıtıdır.

Ankara'daki en iyi karate salonlarında karateye en baştan başlayarak öğretilmektedir. Böylece daha önceden karateye başlayanların varsa eksiklikleri veya yanlışları düzeltilmesi için iyi bir fırsattır. Ankara'daki en iyi karate salonları karateye uygun çizgiler de dizayn edilmiştir. Buna bağlı olarak karate uygulamaları ya da antrenmanlar verimli geçirilmektedir.

Yukarıda saydıklarımızdan başka karate stratejilerinden bazıları şunlardır: goju ryu, wado ryu, shotokan, shito ryun, ashihara, kyokushinkaidir.

Ankara'daki En İyi Karate Salonlarındaki Eğitimlerin Katılımcılara Faydaları Nelerdir?

Her sporun vücudun iç sistemine ve dış sistemine faydaları saymakla bitmez. Karate de bu faydaların yanı sıra psiko- sosyal faydası ile bir adım öne geçmektedir. Böylesine yararlı bir sporu gençler arasında yayılmasını sağlayarak mutlu bir topluma sahip olmak mümkündür. Ankara'daki en iyi karate salonları karatenin tüm halka yayılmasını sağlayarak mutlu bireyler yetiştirme de en önemli görevi üstlenmektedir.

  • Karate eğitimlerinin sağladığı faydaları detayları ile inceleyelim:
  • Karate hızlı olmayı ve çevik hareket etmeyi gerektirir. Böylece kişi seri olmayı öğrenerek hayatın hızlanmasını da sağlar.
  • Güçlü bir vücut sağlar. Böylece herhangi bir tehlike anında kendine güven ile beraber saldırı sert bir şekilde bastırılabilir.
  • Gücünü kullanmak konusunda kontrol önemli bir noktadır. Böylece karate nerede ne kadar güç kullanmayı öğretir. İnsanlara karşı gereksiz veya kendine zarar verecek güç kullanımı ortadan kalkar.
  • Büyüdükçe bedenin esnekliği kaybolur. Ancak karate ile bu esnekliği korumak mümkündür.
  • Evrensel bir spordur. Böylece herkes karate yapabilir.
Ankara'daki en iyi karate salonları karate meraklıları ile hareketlenmektedir. Her yıl binlerce karate meraklıları karatenin zorlu ve meşakkatli sürecinde ter dökmektedir. Başarılı olan sporcular sertifika ve kuşak ile ödüllendirilmektedir. Karate eğitimleri sadece Ankara'daki en iyi karate salonlarında verilen eğitimler ile sınırlı değildir. Kişi hayatta yeteneklerini geliştirmek ve karatenin felsefesini uygulayarak devam etmelidir. Kendi ve insanlar ile barışık bireyler her zaman mutlu olmaktadır.

Karate donanımına sahip kişilerde güvensizlik sorunu ortadan kalkmıştır ve kendilerini daha rahat hissetmektedir. Özellikle de kadınların caddelerde sokaklarda rahat yürümesi kendilerine güvenin geldiğini göstermektedir.

Ankara'daki En İyi Karate Salonlarındaki Eğitmenlerden Altın Değerinde Öğütler

Karate eğitimleri tek başına yeterli olmaz. Yani beklenmedik bir durum karşısında kişinin kalp sisteminde ani basınç yaşanacağından bu sistem zorlanır. Bu durumu önlemek için kal damar sisteminin düzenli çalışmasını sağlamak, basıncı ayarlamak için uzun mesafe koşuları veya ritimli koşular yapılmalıdır.

Karateye başlamadan önce mutlaka egzersiz yaparak kasların, eklemlerin ısınmasında fayda vardır.

Bir tehlike anında önemli noktaları korumak gerekir. Mesela kollar, bacaklar, baş gibi.

Yukarıda bahsettiğimiz öğütlere kulak verirseniz bir tehlikeyi yaralanmadan kolay bir şekilde halletmek mümkündür. Ayrıca vücudun bölümlerini tanıyarak en az enerji harcayarak kısa yoldan da etkisiz hale getirmek mümkün olmaktadır.

Ankara'daki en iyi karate salonlarındaki eğitmenler karateyi tam anlamı ile öğrenerek müşterilerine ve okuyucularına karate teorilerini kolaylaştırmak adına küçük ip uçları vermektedir. Böylece kendini korumanın yanı sıra karşıya daha az zarar vererek etkisiz hale getirmeyi öğütler. Her yöntemin kendine özgü ipuçları karateyi sevdirerek kolaylaştırmaktadır.