EN İYİ KEBAP – ET RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

EN İYİ KEBAP – ET RESTORANLARI

Kebap, kuzu eti ile yapılan bir yemek çeşididir. Kebabın özelliği kesinlikle dana etinin kullanılmamasıdır. Kuzu etine ilaveten yardımcı malzemeler bulunmaktadır. Lezzetini artırmak ve kuzu etinin değerini kaybetmemesi için ilave malzemeler kullanılır. Bunlar: tuz, kırmızı pul biber, yağ (kuzunun kuyruk yapı olması şartı). Oldukça sade ve basit olan bu malzemeler ile damakları tatlandıran kebap hazırlanmaktadır.

Kebap hazırlanırken bir püf noktası olarak sadece mevsiminde yetişen taze kırmızı biber doğranabilmesidir. Onun dışında başka sebze, yeşillik veya baharat kebap hazırlanırken eklenmez. Bu malzemeler harici olarak kebabın yanına eklenebilir. O da damak zevkine göredir.

Kebap, mangalda ağır ağır pişirilen etlere verilen genel isimdir. Kebap kelimesi Arapça diline aittir. Türkçeye çevrildiği zaman kızarmış anlamı vermektedir. Kebap çeşitli yörelerde çeşitli isimler ile anılmaktadır. Kebap çeşitlerini yöreden yöreye sıralayacak olursak: Adana, döner, İskender, kuyu, tas, cağ, istim, Urfa, tokat, alinazik, beyti, çardak, çeltik, ciğerli kâğıt, çökertme, fırın, fıstıklı, Kilis, kuzu şiş, patlıcan, şeftali, simit, şiş, tavuk şiş, Topkapı kebabı olmak üzere yaklaşık otuza yakın kebap çeşidini görmek mümkündür. Ülkemizin her yöresine ait bir kebap çeşidi ve bir damak lezzeti vardır.

Rakıcı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Hayat Bir Sahne

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Marco Pascha Çayyolu

Çayyolu

Doğum tarihi bilinmeyen Marko Paşa 1888 yılında vefat etti. Asıl adı Marko Apostolidis olan bu Osmanlı Hekimi Rum asıllı idi. İlk ve orta öğrenimini Yunanistan'ın meyve bahçeleri ve bağları ile ünlü Syros Adası'nda yaptı. Daha sonra ailesi ile birlikte gittiği İstanbul'da Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'yi (Askeri Tıp Akademisi) bitirdi. Mezun olduğu yıl, cerrahi kliniği şefliğine atandı. İyi bir hekim olarak kısa sürede ün kazandı ve mirlivarlığa (Osmanlılar'da Sancak Beyleri'ne verilen Paşalık Rütbesi) yükseltilen ilk hekim oldu. 1861'de Sultan Abdülaziz'in hekimbaşılığına atandı. 1871'de Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Nazırlığı'na atandı. 1878'de, 2'nci Abdülhamit döneminde Meclis-i Ayan (Senato) üyeliğine getirildi. Kırımlı Aziz Bey ile birlikte Hilal-i Ahmer Cemiyeti'nin (Türkiye Kızılay Derneği) kurulmasına katkıda bulundu.

Marko Paşa çok sabırlı bir hekimdi. Hastalarını uzun uzun sabırla dinler, dertlerine tıbbi yönden yardımcı olmakla birlikte, onlara manevi huzur ve rahatlık vermeye de özen gösterirdi.

Marko Paşa'nın bu ünü halk arasında iyice yayıldı ve zamanla, yakınmayı dinleyecek kimsenin olmadığını vurgulamak için söylenen "Derdini Marko Paşa'ya Anlat" deyimi ortaya çıktı.
devamını oku...
Adres: Koru Mahallesi 2432. Cadde 200/D Çayyolu-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Fiz Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara

Mardin Konağı

Çankaya

devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Safie Meyhane

Kızılay

1950 yılından beri restorantçılık ile uğraşan babamızın ilk olarak 1975 yılında Ankara Demirtepe Dostlar Lokantası ile başlayan serüvenini 1987 yılında kapadokya bölgesinde açmış olduğu Ürgüp Ocakbaşı Restorantı ile devam ettirmiş 2019 yılı Şubat ayında Ankara Kızılay bölgesinde açtığımız yeni mekanımız safie meyhane ile sürdürmekteyiz.

Meyhanemiz de şık ama mütevazi dekorasyonumuz ile gözünüze hitap ederken nefis ve soğuk taze mezelerimiz, tavuk ve et ürünlerimiz, değişik ara sıcaklarımız, tereyağlı yaprak ciğerimiz ve ikramlarımız ile damak tadınıza hitap etmekteyiz.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Şilingir Meyhane

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara


Kebap sadece mutfağımızda bir yemek olarak kalmamıştır. Aynı zamanda deyimlerimizin ve atasözlerimize de konu olmuştur. Mesela ne şiş yansın ne kebap, kebapçı kedisi gibi yutkunmak ifadeleri gibi.

Ülkemizde yukarıda saydığımız sadece otuza yakın kebap çeşidi ve daha fazlası olan bir mutfağa sahibiz. Diğer yemek çeşitlerini saymadık bile. Osmanlı mutfağı, saray mutfağı, Ankara mutfağı gibi birçok mutfak çeşidi Türk mutfağını oluşturan zarif, görselliğin ve lezzetin ön planda olduğu lezzetlere sahiptir. İşte kebap da bu lezzetler arasında ilk sıradadır.

Ülkemiz insanı için kebap asla unutulmaz tatlar arasında yer almaktadır. Günün saati ve yeri önemli değildir. Kebap lezzeti özlenir. Özellikle de gurbetçilerimiz yurt dışında bu lezzeti bulamadıkları için çok özlerler. Et ile yapılan bu yemek (kebap) dillerden düşmez. Yıllar geçse de unutulmayacak bir yemektir kebap.

Türklerin ete bu kadar önem vermesi tarihte var oldukları zamandan günümüze kadar gelmektedir. Hayvancılıkta, sporda, tarımda ve tabi ki mutfakta. Türkler de hayvancılıkla uğraşılan dönemlerde küçükbaş hayvanlar ile mutfak serüveni başlamıştır.

Türkler için et her zaman değerli ve kıymetli olmuştur. Böylesine meşhur bir yemek olan kebap için her geçen gün restoranlar açılmaktadır. Ama Ankara'daki en iyi kebap-et restoranları mutlaka denemesi gereken yerler arasındadır. Neden diye soranlar için; kebap yemekleri eski usuller ile hazırlanmasında saklıdır. Peki eti böyle özel dokunuşlar eski ama eskimeyen usuller ile hazırlayarak damakları şenlendiren kebap nasıl bu kadar güzel oluyor? Dediğimiz gibi Ankara'daki en iyi kebap- et restoranlarındaki lezzet ustalarında gizlidir.

Böylesine lezzetli kebaplar sadece halkın dikkatini çekmedi. Aynı zamanda yurdumuzdaki ünlülerin, sanatçıların yanı sıra yurt dışından gelen gezginlerin, turistlerin, şeflerin de damaklarına hitap etmektedir.

Ankara'daki En İyi Kebap-Et Restoranları Şefleri Lezzet Sırlarından İpuçlarını Paylaştılar

Etin yapısını yani yumuşaklığını kaybetmeden ve aroma katmak için uygulanan marina usulüdür. Bu usul eskiden beri kullanılmakta olan soğanda gizlidir. Soğanın suyu et marinasında aroma artırıcıdır.

Ayrıca kimi kebap çeşidinde ise yine Türklerin eskiden beri domatesi eti yumuşatmak için kullanıyor olmalarıdır. Sonuç olarak soğan ve domates etin terbiyesi veya marina usulünde unutulmaz yöntemin iki unsurudur.

Diğer bir lezzet sırrı pişirme esnasında saklıdır. Eti kendi haline bırakıp pişirmek yanlış olur. Pişme esnasında ete göz kulak olmak gerekir. Yani ateşe gelen tarafın biraz daha kalın bir tarzda çizikler atılmasıdır. Ankara'daki en iyi kebap-et restoranları şefleri bu yöntemler ile kendi lezzet sırlarını oluşturmuştur.

Etler kebap olma sürecinde ateşte pişirilirken etin kendi suyunda daha lezzetleneceği veya tereyağında düzenli aralıklar ile yağlanarak lezzetin ikiye katlanacağı belirtilenler arasındadır. Ama hangi malzemeyi kullanırsanız kullanın ateşin şiddeti ve süresi etin lezzetli bir kebaba dönüşmesi için en büyük püf noktasıdır. Kısık ateş de etin demlenerek pişirilmesi gerektiği işin uzmanları tarafından belirtilmektedir.

Ankara'daki en iyi kebap-et restoranları sahip olduğu lezzetli yemek listesi yani menüsünde birçok lezzet sırrını gizlemektedir. Kebap işin en önemli kısmıydı.

Ankara'daki en iyi kebap-et restoranları kapılarını bütün Ankara halkına açmaktadır. Menünün bütçeye uygunluğu gözlerden kaçmamaktadır. Çünkü Ankara'da öğrencisi, çalışanı, memuru, politikacısı, turisti, çalışmayanı, işçisi ile çok çeşitli bir kitle bulunmaktadır. Böylesine farklı alanlardaki insanların bütçesine aynı anda hitap etmek Ankara'daki en iyi kebap-et restoranların belirlediği fiyat aralığında yakalanmıştır.

Kebap sadece mutfağımızda bir kültür ürünü olarak düşünülmemelidir. Ülkemizde kebap o kadar sevilmiştir ki bunu mesleğe dönüştüren mekanlara rastlamak mümkündür. Kebapçı mekanları veya restoranları kebabın her çeşidini sunmaktadır.

Ankara'daki en iyi kebap-et restoranlarında en lezzetli kebaplar sunulmaktadır. Tıpkı yöresinde pişirilen lezzetler gibi. Menü de sadece kebap yok. Çeşitli mezeler, salatalar, yeşillikler ve tabi ki içecekler. Farklı lezzetler ile masanız donatılsa da karnınızın doyar gibi olduğunu hissetseniz de kebap masanıza geldiğinde yeniden acıkıyorsunuz.

Ankara'daki en iyi kebap-et restoranları menülerinde yer alan her tarif daima özüne bağlı kalınarak hazırlanmaktadır. Böylece gelen turistlere kültürümüzün tanıtımının yapılması bu mekanlar aracılığı ile olmaktadır. Ve en büyük görevi de Ankara'daki en iyi kebap-et restoranları aşçıları, şeflerine düşmektedir.

Ankara'daki en iyi kebap-et restoranlarında yer alan her kebap yemekleri insanların ihtiyaç duyduğu protein ihtiyacını karşılamaktadır. Yani etin protein değerleri öldürülmeden veya azaltılmadan pişirilmesi veya saklanması gibi hassas konulara da dikkat edilmektedir.