EN İYİ KUAFÖRLER

blog yazısı ekle !

EN İYİ KUAFÖRLER

Kuaförlük yeni bir meslek gibi görülse de aslında Mezopotamya başta olmak üzere; mısır, antik Yunan gibi farklı toplum ve dönemlerde insanlara hizmet sunmuştur. Kuaförler aynı zamanda o dönemlerde saygın kişilerdi. Ve saç kesimi, tarama gibi kuaförlük işlerinin yanı sıra dişçilik, din adamı gibi farklı alanlarda aktif olmuşlardır. Doğu da bulunan kadınların güzelleşme çabaları için kuaförlerin tercih edilmesi zaman içinde batıya da taşınmıştır.

Kuaförler sanki sadece bu döneme ait gibi görülmektedir. Ancak bu bakış açısı yanlıştır. Sezar'ın her gün sakal tıraşı olması, düşünürlerin- aydınların saç sakal tıraşı olmak için berberlerin dükkânlarına akın etmesi ile kuaförlere olan ihtiyacın artmasına neden olmuştur. Günümüzdeki kuaförlerin aslında uzun yıllar önce kadınların güzelleşme arzularını yerine getirmek için büyük hizmetler sunmuş kişilerdir.

Asmi Güzellik Sevilay Göçer

Kızılay

devamını oku... Adres: Selanik Caddesi No:46/1 Huzur Apartmanı Çankaya - Ankara

Chic Güzellik ve Kuaför Salonu

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi Şehit Eren Bülbül Caddesi 22/23 Beker Plaza 42/B Yaşamkent - Ankara

Vanner Estetik Güzellik Salonu

Batıkent

devamını oku... Adres: Kardelen Mahallesi 2026 Cadde Batıkent Yolu Arkent 91 Sitesi No:14/3 Batıkent-Ankara

Çağdaş Ergün Saç Tasarım - Kuaför

Dikmen

devamını oku... Adres: Sokullu Mehmet Paşa caddesi 127/C Dikmen-Ankara

Ali Fikri Hair Design

Batıkent

devamını oku... Adres: Turgut Özal Mahallesi 2616 Caddesi No:5B/D Yenimahalle - Ankara

Bali Premium Beauty Güzellik Salonu

İncek

devamını oku... Adres: Kızılcaşar Mahallesi Zafer Caddesi No:54 İncek-Ankara

Şule Gürsoy Güzellik Salonu

Altındağ

devamını oku... Adres: Güneşevler Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi No: 3/E Altındağ - Ankara

Özel Medikal Estetik Estetisyenlik ve Güzellik Kursu

Kızılay

devamını oku... Adres: Kocatepe Mahallesi Meşrutiyet Caddesi No:27 Kat:2 Daire: 5-6-7-8 Kızılay-Ankara

Gökçe Koçak Güzellik Merkezi

Etlik

devamını oku... Adres: General Doktor Tevfik Sağlam Caddesi Yayla Apartmanı No:64/14 Etlik - Ankara

Ares Kuaför ve Güzellik Merkezi

Ümitköy

devamını oku... Adres: Ümit Mahallesi 2494 Cadde Çamlıca Bulvar Sitesi E Blok No:3 Ümitköy-Ankara


Berber ve Kuaförler Arasındaki Fark Nedir?

Berber ifadesi daha çok erkekler için oluşturulan mekanlar için kullanılmaktadır. Yani sakal ve saç tıraşı için haftalık veya aylık gibi bir rutinde gidilen mekanları ifade etmek için kullanırız.

Kuaförleri ise rutin işlemlerden ziya de güzelliğin ön plana çıkarılması, farklı tasarımlar denemek, yeni tarz oluşturmak isteyenler için oluşturulan mekanlar için kullanılmaktadır. Günümüzde insanlar kuaförlere farklı ve denenmemiş şekillerde, renkleri deneyerek farklılık oluşturmak için uğrarlar. Kısacası kuaförler güzellik sektöründe profesyonel uygulamaları ile ön plana çıkmaktadır.

Kişinin önem verdiği, kişinin görüntüsünü güçlendiren unsurlardan biri olan saçlarını işin uzmanına teslim eder. Bunu yapacak olan en güvenilir kişiler; kuaförlerdir. Kuaförler için kadınlar akla gelen ilk kişiler olsa da artık erkekler içinde kuaförler hizmet vermektedir. Saç boyatma, fön gibi konularda kuaförlere yönelmektedirler.

Saçların taranması görüntüye etkisinden başka kişinin motivasyonunu artırır ve mutluluk verir. Kuaförler saçlar da olduğu kadar kaşlarda, ciltte, tırnak bakım ve sanatı gibi konularda da değişiklikler yapmaktadır. Aynı zamanda saçları yıpranan kişilerde, saç dökülmeleri, saç kırıkları, saç küsmesi gibi sorunlara ideal çözümler geliştiren kişiler yine kuaförlerdir. Şampuan, saç bakım maskeleri, saçları besleyici serumlar, bakım yağları da tavsiye eder.

Saçlara uygulanan işlemler uzun süreli olabileceği gibi kısa da sürebilir. Mesela saçların kendi renginden farklı bir renge boyanması uzun süreli bir işlemdir. Aynı zamanda risklidir. Çünkü yapılacak bir yanlış işlem geri dönüşü olmayan soruna yol açabilir. Veya saç kesimi. Eğri veya yanlış kesim saçların mahvolması demektir. Bu tür işlemler için yapılması gereken en doğu işlem işinde en iyi kuaförleri tercih etmektir. Ankara'daki en iyi kuaförler ile deneyim ve bilgi bakımından tam donanımlı elemanlara sahiptir.

Ankara'daki en iyi kuaförler, yeni bina tasarımları, geniş hizmet yelpazesi ile berber dükkanlarının yerini daha profesyonel kişilerin aldığını kanıtlamaktadır. Güzellik salonları farklı hizmetlerin aynı çatı altında toplandığı yerdir. Makyaj, manikür- pedikür, ağda, saç kesim- bakımı, gibi konularda ayrı ayrı uzmanlaşmış elemanlar hizmet vermektedir. Böyle olunca kuaförler de güzellik salonundaki bir bölüm olarak düşünülebilir.

Ankara'daki en iyi kuaförler için makyaj konusunda uzmanlaşmış makyözler, cilt bakımı konusunda uzmanlaşmış kişiler tarafında hizmet vermesi ile epey kalabalık kadroya sahiptir. Ayrıca çalışanların müşteri diyalog ve isteklerine göre tasarımlarını yapması müşteri memnuniyetini artırmaktadır. Mesela kaş tasarımı veya kişinin makyaj için tercih ettiği tonlar da işin uzmanı ile müşterinin karar vermesi işlemin başarılı sonuçlanmasını sağlamaktadır. Bu yüzden Ankara'daki en iyi kuaförler sadece bölgenin değil ülkemiz içinde en iyileri arasında yer almaktadır. Kuaförlerin özel günlerde bir kurtarıcı olması, elbise ile uyum sağlayacak saç ve makyaj dokunuşları ile önemli saatlerin eğlenceli bir şekilde geçirilmesindeki gizli kahramanlardır. Mesela düğün günü bir gelinin gelinliği kadar saçları ve makyajı da odak noktasıdır. Böylece gelinliği tamamlayan saç şekli, gelinliğe ve sezona uygun makyaj tonlarını kullanarak pürüzsüz bir makyaj ile cildin renklendirilmesi ve bir bütünlük sağlanması; kuaförlerin uzmanlığına dahil konulardandır.

Değer verdiğiniz saçlarınız kesim için yüz şeklinize ve tarzınıza uyum sağlayacak kesim modelleri ile yine ten renginize uyacak dönemin moda renkleri ile saçlarınızı boyatmak için Ankara'daki en iyi kuaförler tercihiniz olmalıdır. Çünkü bu güzellik salonlarında geçireceğiniz süre boyunca işlemlerde acemice hatalar yapılmamaktadır. Güvenerek saçlarınızı emanet edebilirsiniz.

Genelde kuaförler saç kesmek için tercih edilir. Ancak kısa saçları olan kişiler saçlarını uzatmak için de kuaförlere yönelmektedir. Günümüzde gelişen teknolojinin kısa saçların önündeki engelleri de kaldırmıştır. Yani saçların uzaması için senelerce beklemek yerine Ankara'daki en iyi kuaförlere uğrayarak belirli saatlerde uygulanacak işlem ile uzun saçlar da artık mümkündür. Kuaförlerin hizmetlerinin genişlediğinden bahsetmiştik. İşte bunlardan birisi; uzun saçlar artık hayal değil. Bunun için çoğu bayan peruk kullanmaktaydı. Ancak yapay görünüm ve kullanımdaki verimsizlik dolayısı ile yeni yöntemlere ihtiyaç duyulmuştur. Bunlardan biri mikro kaynak ile saçların uzatılmasıdır. Kuaförler saçlara yapılan kaynak uygulaması ile istenilen uzunluğa göre saçların boyları ayarlanabiliyor. Doğal saç tellerinden yapıldığı gibi yapay saç telleri ile yapılmaktadır. İşlem sonunda saçlar boyanarak doğal saç görüntüsüne kavuşulmaktadır. Teknolojinin gelişmesi ve insanların isteklerinin değişmesi sonucunda kuaförler için yeni bir hizmet anlayışı doğmuştur. Bu işlemin süresi güzellik salonunun sahip olduğu personel sayısına ve el becerisine göre değişmektedir.

Ankara'daki en iyi kuaförler günümüzün moda anlayışını ve gelecekte moda olabilecek uygulamaları ile güzellik sektörüne katkıları da bulunmaktadır. Güzellik salonlarının geçmişte olduğu gibi günümüzde de değerini koruduğu ve gelecekte de değerini artıracağı görülmektedir. Kadınların ve erkeklerin uzun saatler ve paralarını harcamaları bunu göstermektedir.

Sonuç olarak eskiden kuaförler en saygı gören insanlar olmuşlardır ve günümüzde de bu gerçek değişmemiştir.