EN İYİ LATİN DANSLARI

blog yazısı ekle !

EN İYİ LATİN DANSLARI

Dans, bir zamanlar kelimelerin yerine kullanılan etkili iletişim aracıyken şimdilerde kültürel eğlence aracı olarak tercih edilmektedir. Ritimlerin, seslerin ahengine göre vücudun hareket ettirilmesidir. Dans, sanat dallarından biridir. Dansın bireysel, ikişerli veya gruplar halinde yapılan çeşitleri vardır. Dans ederken farklı müzik enstrümanları ile dansa eşlik edilebilir.

Modern çağda dans ile insanların streslerinden, yorgunluktan, korkularından uzaklaşarak rahatlama sağlamaktadır. Müziğin ahengi, dokusu ile kişi içinden geldiği gibi dans edebilir. Dans hem eğlenmek için hem de vücudun esnek yapısını güçlendirmek için oldukça verimli bir yöntemdir. Dansta kullanılan figürlerin seri halinde yapılarak, vücudun bölümlerini hareket ettirmek vücudun fit kalmasını sağlar ve fazla kilolardan kurtulmayı sağlar.

Günümüzün popüler dans türü olan Latin dansları, günlük monotonluğa biraz ara verip sosyal aktivitelerde çeşitlilik sunmaktadır. Merak edenler için Latin dansını ve Latin dansın sunduğu çeşitlilik nelerdir yakından inceleyelim.

Latin dansları; Latin Amerika ülkelerinin yapmış olduğu dansa verilen genel isimdir. Latin dansları iki şekilde yapılır: halk dansları, salon dansları. Bu dans çeşitleri de kendi içinde dallara ayrılmaktadır.

Crypto Dans Stüdyosu

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Crypto Dans Stüdyosu - Bahçelievler 3. cad 70. sok (eski 27.sok.) 3/A Bahçelievler-Ankara

Mavi Cabed Dans Akademi

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Bahçelievler 7. Aşkabat Caddesi No:47/1 Bahçelievler - Ankara

Angora Dans Stüdyosu

Tunalı

devamını oku... Adres: Güvenevler Mah. Güneş Sokak 1/1 - Şili Meydanı Tunalı-Ayrancı-Ankara

Temel Eğitim Spor Kulübü

Keçiören

devamını oku... Adres: Aktepe Mahallesi 949. Cadde 32/B Keçiören - Ankara

Emir Kaya Dans Okulu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Odabaşı Caddesi Bahar Sitesi Hanımeli Apartmanı 14/1-B Türkkonut Çayyolu-Ankara

Broadway Sanat Akademi

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2402. Cadde No:11 Yenimahalle - Ankara


Latin dansları içerisinde yer alan halk dans çeşitleri; çaçarera, gato escondido, zamba, morenada, kullawada, caporales, tinku, cumbia.

Salon dans çeşitleri; ça ça, rumba, merenque, tumba, bachata, bomba, plena, paso doble, bolero.

Hem halk dansı hem de salon dansı olarak Arjantin tangosu örnek verilebilir. Latin danslarından Arjantin tangosu dans çeşidi bir yarışma olarak da yapılmaktadır. Yukarı da saydığımız Latin dansları dünyaca tanınanlar arasındadır. Bunlardan başka yöresel bölgelerde yapılan başka danslar da vardır.

Latin danslarının böylesine farklı olması Latin Amerikan ülkelerinde ortaya çıkmasında etkili olmuştur. Dönemin sosyal ve toplumsal durumuna göre şekillenen bu Latin dansları daha sonra diğer ülkelere de yayılmaya başladı. Latin dansları figürlerinin tam anlamı ile kavranabilmesi için o dansın geçmişini bilmek gerekir. Çünkü döneminin izlerini taşır.

Yarışmalar da Latin dansları kategorisinin yer alması veya kurslar da Latin danslarına ait derslerin verilmesi ile Latin dansının duyulmasını sağladı. Farklı kültürleri tanımak, yeni hobiler edinmek için Latin dansları eğlenceli bir tercih olabilir. Latin danslarından hangisine yönelmek istediğinize

Ankara'daki en iyi Latin dansları kurslarında alacağınız dersler ile iyi bir dansçı olabilirsiniz. Latin danslarının en popüler olanlarını profesyonel eğitmenler eşliğinde öğrenebilirsiniz.

Ankara'daki En İyi Latin Dansları Kursunda Latin Dans Çeşitleri Nelerdir?

Salsa; enstrüman olarak vurmalı çalgılar ve akustik gitar ile ahenkli ritimler oluşturulur. Bu ahenge eşlik edecek olan dansçı da kıvrak figürler sergiler. Dünya da ve ankara da en çok tanınan latin dans çeşididir. Figürlerin hepsini aklımda tutamıyorum diye yakınanlara kolaylık sağlamaktadır. Çünkü yapısındaki doğaçlama hareketler ile kişinin yorumu da dansa katılmaktadır.

Bachata; rap tarzı ile benzerlik gösterir. Ancak zaman içindeki değişimler ile müziğin yapısı da değişmiştir. Bachata da kullanılan müziğin ahengi salsa ile benzerlik göstermesine bağlı olarak salsa da fon müziği olarak da kullanılmaktadır.

Cha cha; Latin danslarında eğlence bütün çeşitlerde görülmektedir. Farklılık noktaları kullanılan adımlar da ve müziğin ritimlerindeki tona bağlıdır. Müzikte kullanılan ritimlerin sertliği dansçıların hareketlerinde hızlı, seri ve anilik gibi eylemler ile şekillenmektedir.

Tango; Latin danslarının en popüler olanıdır. Yöresel bir dans çeşidi iken daha sonra ulusal hatta uluslararası alanda birçok tango tutkunu bulmak mümkündür. Tangoya has müzik türü yine tango ismi ile anılmaktadır. Ülkemizde tango için kültürel anlamda yeterli alt yapıya sahip olan Ankara şehri dans konusunda da oldukça duyarlıdır.

Ankara'daki en iyi Latin dansları kursu ile farklı kültürlere ait dans çeşitlerini öğrenme imkânı sunuyor. Halkın sadece iş hayatı, okul hayatı gibi renksiz aktivitelerine Latin dansları seçeneği ile yeni bir dünyaya kapı aralamaktadır. Bu dünya Latin Amerika kökenli olup kültürler arası köprü kurmaktadır. Böylece insanların kültürleri tanıyarak bakış açılarını genişletmesi, yeni kültürler tanıması Ankara'daki en iyi Latin dansları kurslarının görevidir.

Ankara'daki en iyi Latin dansları kurslarına bireysel, çift veya grup halinde katılabilirsiniz. Latin danslarının Avrupa'ya yayılmasının ardından dansçıların eşleşme şekli de değişmiştir. Mesela kadın- erkek şeklinde çiftler halinde yapılmaktadır. İsteğe göre grup şeklinde yapılan danslar da bulunmaktadır. Bu dans çeşidine örnek olarak rueda da casino. Grupça yapılan Latin dansıdır. Bu dans çeşidi ile toplumdan soyutlanan, yalnız olan insanların tercih ederek grup çalışması ile eğlenceli figürler ortaya çıkmaktadır.

Ankara'daki en iyi Latin dansları kursların amacı insanların sanal dünyaya olan bağımlılığını azaltmak ve gerçek dünyadaki insanlar ile iletişim kurmalarını sağlamaktır. Bunu sağlarken de eğlenceli bir yöntem olan dansı aracı olarak kullanmaktadır. Dansta kullanılan figürler ve müzik ile insanlar kendilerine yeni bir dünya kuracaklar hem de farklı insanlar ile tanışacaktır.

Ankara'daki en iyi Latin dansları kurslarında tamamlanan eğitimler sonrasında yapılan dans figürlerinin kesintisiz ve yanlışsız olması heyecanı artırır. Latin danslarının eğlenceli felsefesi bütün dünyayı etkisi altına almıştır. Latin dansları için sadece Ankara da değil ülkemizde, ülkelerde insanlar bir araya gelmektedir. Kongreler, festivaller, konserler. Latin dansları eğitimini almak için kurslar da oldukça yoğundur.

Latin danslarını filmlerde, kulüplerde, konserlerde günlük hayatınızın her anında karşınıza çıkması muhtemeldir. Bu müziğe eşlik etmek içinizden geldiği gibi dans etmek hakkınız. Ancak bir de müziğe uygun figürler sergilemek, Latin dansında emin adımlar ile eşlik etmek daha heyecan vericidir. Ankara'daki en iyi Latin dansları kursları heyecanınıza ortak olmaktadır. Adımlarınızdaki kararlılık, duruşlardaki zariflik ve esneklik ile Latin danslarında bir kuğu gibi zarif ve esnek olmak için teorik ve uygulamalı eğitimler verilmektedir.