EN İYİ LAZER EPİLASYON

blog yazısı ekle !

EN İYİ LAZER EPİLASYON

İstenmeyen tüylerden kurtulmaya yönelik geliştirilmiş epilasyon yönteminde modern teknoloji; lazer epilasyon. Lazer epilasyon ile istenmeyen tüylerden kesin olarak kurtulmak mümkündür. Lazer epilasyon cihazında ışınlar ile kıl köklerine gönderilen enerjinin kalıcı dökülme etkisi sağlayarak pürüzsüz bir cilt oluşturmaktadır. Ancak kıl köklerine gönderilen enerji o bölgedeki dokuya zarar vermez. Lazer epilasyon cihazından yayılan enerji kılların rengini oluşturan maddeler tarafından tutulur. Böylece o bölgede bulunan tüyler dökülür ve artık çıkmaz.

Lazer epilasyon seansından sonra ince yapılı tüylerde anında dökülmeler görülürken kalın tüylerin dökülmesi zaman alır. Yani 14 ile 20 gün gibi bir sürede kalın tüylerde dökülür. Bir bölgeye lazer epilasyon cihazı tutulduğunda o yüzeyde bulunan onlarca tüy aynı anda enerjiye maruz kalır. Buna bağlı olarak lazer epilasyon işlemi tüylerin yoğun olduğu bölgelerde verimi yüksektir. Lazer epilasyon işlemi için bacaklar, kollar, sırt, yüz gibi hassas yüzeyler ve tüylenmenin yoğun olduğu alanlarda uygulanabilir.

Lazer epilasyon cihazları birden fazladır. Yaydıkları enerjiye ve cilt tipine uygun lazer epilasyon cihazları kullanılmaktadır. Bunlar: ruby, alexandrite, diode.

Özel Elos Lazer Polikliniği

Kızılay

devamını oku... Adres: Ziya Gökalp Caddesi 12/4 Kızılay-Ankara


Lazer Epilasyon İşleminin Diğer Epilasyon İşlemlerine Göre Avantajları Nelerdir?

Lazer epilasyon cihazının yaydığı enerji ile tüylerin dökülerek uzun süre rahatlık sağlar. Hem işlem anında hem de işlemden sonra dökülen tüylerden tamamen kurtulmak mümkündür.

Lazer epilasyon cihazı sadece tüylerin köklerini yaktığından dolayı cilde herhangi bir yan etki veya zararı yoktur. Buna bağlı olarak hassas yüzey de dahil olmak üzere her bölgeye uygulanabilir.

Diğer epilasyon işlemlerinde tüylerin sadece deri üzerinde kalan kısmı kesilir. Ancak deri altındaki kısım varlığını sürdürür ve tekrar uzar. Ancak lazer epilasyon işleminde ince tüyler hemen dökülürken kalın tüyler lazer epilasyon cihazının yaydığı enerji ile incelir ve zaman içinde yok olur.

Lazer Epilasyon İşleminin Zararlı Etkileri Var Mıdır?

Lazer epilasyon işlemi oldukça güvenli ve etkili bir yöntemdir. Sadece uygulandığı yüzeyde geçici süreli kızarıklık oluşur. Ancak işlem sonrasında altmış dakika içinde oluşan kızarıklık da ortadan kalkar.

Lazer epilasyon cihazlarının doğru seçilmesi durumunda her cilt tipine uygundur.

Lazer Epilasyon İşlemi Ne Oranda Etkilidir?

Lazer epilasyon işlemi yaptıran kişilerde büyük memnuniyet tespit edilmiştir. Lazer epilasyon yaptıranların düzenli ve belirli periyotlarda seanslara katılmaları sonucunda yüzde yetmiş beş oranında etkili olduğu görülmektedir. Diğer yüzdelik kısımdaki tüyler ise kalın yapısından dolayı lazer epilasyon cihazının enerjisi ile incelir.

Lazer Epilasyon İşlemi İçin Gerekli Olan Seans Sayısı

Lazer epilasyon işleminin tüm tüyleri etkilemesi için en az dört seans gerekir. Bu seans sonrasında dökülenler tamamen yok olur. Geriye kalan tüylerde azalma meydana gelir. Lazer işlemi yapılan yüzeydeki bazı tüyleri etkileyemez. Bu durum tüylerin bulunduğu döneme göre değişir. Yani lazer epilasyon cihazı aktif dönemdeki tüyleri etkiler ve yok eder. Uyku dönemindeki tüyleri etkilemez. Uyku döneminden aktif döneme geçen tüyler sonraki seanslarda yok edilir.

Lazer epilasyon işlemi hamilelere uygulanmaz. Çünkü lazer epilasyon cihazının yaydığı ışınlar tehlikeli olabilir. Aynı zamanda on iki yaş altı çocuklara uygulanmaz. Ancak özel sorunlarda on üç yaş için uygulanabilir.

Lazer Epilasyon İşlemi Hangi Cilt Tipinde Yüksek Sonuç Veriri?

Açık tenlilerde bulunan koyu renkli tüyler lazer epilasyon cihazının en iyi yakaladığı tiptir. Kahverengi ve siyah tüyler lazer epilasyon ışını tam anlamı ile absorbe eder ve dökülme oranı oldukça yüksektir. Ancak beyaz tüyler ve gri tüylerde bu verim düşmektedir.

Lazer Epilasyon İşlemi Esnasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Lazer epilasyondan yüksek sonuç alabilmek için lazer epilasyon işlemi öncesinde yüzeye herhangi bir epilasyon yöntemi uygulamamak gerekir. Çünkü lazer enerjisinin etki edeceği tüylerin ortadan kaldırılmasına neden olacaktır.

Açık tenli kişilerde lazer epilasyonun daha etkili olduğunu belirttik. Bu durumda tenin güneş ışınlarına uzun süreli maruza bırakılmamalıdır. Yine bronzlaşmış ten lazer epilasyonun etkisini düşüren bir nedendir.

Uzun tüylerin köklerine enerjinin ulaşması için tüylerin biraz kısaltılması gerekir. Bunun için lazer epilasyon işlemi için uygulanacak işlem jilet veya tüy dökücü kremlerdir. En az yirmi dört saat öncesinde uygulanarak cildi dinlendirmeye bırakın. Böylece lazer epilasyon cihazının yayacağı ışık ve enerji ile cilt tekrar tekrar tahriş olmaz. Sağlıklı bir tedavi süreci uygulanmış olacaktır.

Ankara'daki en iyi lazer epilasyon güzellik salonları ile parlak ve pürüzsüz cilt için uzun zaman harcamaya son. Zamanın yanı sıra maliyet, istenmeyen tüylerden kurtulma çabaları da son bulacaktır. Ankara'daki en iyi lazer epilasyon güzellik salonlarında güzellik uzmanlarınca uygulanacak işlemden son derce yüksek verim elde edilecektir. Çünkü işin uzmanları, cilt ve kıl tipine uygun cihaz, doğru seans sayısı ile lazer epilasyon işleminden yüzde doksana kadar başarılı sonuçlar alınmaktadır.

Ankara'daki en iyi lazer epilasyon güzellik salonlarında lazer epilasyon işlemi için ilk önce güzellik uzmanı ile bir görüşme yapılır. Böylece kişinin tüy yoğunluğu, cilt tipi, kilo, tüy yapısı gibi unsurlar analiz edilerek lazer epilasyon işlemi için ön hazırlık oluşturulmaktadır. Ön hazırlık ile başlanacak olacak tedavi sürecinde herhangi bir hata, risk gibi sorunlarının minimum düzeye indirmek amaçlanır.

Ankara'daki en iyi lazer epilasyon güzellik salonlarında kişinin lazer epilasyon cihazına duyarlılığı da belirlenir. Eğer işlem sonrasında bir kızarıklık, acı gibi etkiler oluşursa krem ile etkiler en aza indirilebilir.

Ankara'daki en iyi lazer epilasyon güzellik salonlarında işlem esnasında kişinin duyarlılığından işlem sonrasına göre bütün adımlar güzellik uzmanlarının gözetimindedir. Böylece işlem öncesi ve sonrası sizin ile birlikte geçmesi güzellik uzmanı da tedavi sürecini takip etmektedir.