EN İYİ LİNE DANS KURSLARI

blog yazısı ekle !

EN İYİ LİNE DANS KURSLARI

Line kelimesi dilimizde çizgi, hat olarak çevrilir. Ancak dans çeşidi olan Line dans olarak kullanılır. Line dans esnek bir dans türüdür. İster arkadaş grubunuz ile ister partneriniz ile yapabilirsiniz. Ayrıca evrensel dans kategorisinde yer alması ile her yaşa ve kültüre hitap etmektedir. Line dansın içerisinde farklı figürlerin, ahenkli ritimlerin yer alması ile zengin bir melodisi vardır. Mesela rumba, tango, rock and roll, ça ça, mambo, salsa, waltz gibi. Böylece kişinin yeteneklerine göre seçebileceği dans çeşitleri tek çatı altında Line dans da birleşmiştir. Bu dans türlerinden birkaçını inceleyelim. Line dans türlerinden biri olan rumba, yavaş hareketleri kapsar. Rumbanın en belirgin özelliği kalçayı sık sık hareket ettirmektir. Mambo, farklı dansların karışımıdır. Buna bağlı olarak mambo hareketleri sınırsız ve duraksamadan yapılır. Kısacası Line dansının kapsadığı her dans hareketli ve eğlencelidir.

Line dansını yapan dansçıların yönleri aynıdır. Line dansının amacı adından da anlaşılacağı üzere dansçılar bir çizgi gibi sıralanır ve figürler seri şekilde yapılır. Buna bağlı olarak temas halinde olan dansçıların hareketleri kesintisiz yapma imkânı sağlar. Figürler batının kültür esintilerini görmek mümkündür. Bütün dansçılar aynı anda aynı hareketleri yaparak görsellik sunmaktadır.

Line dansları Amerika oluşumludur. Dolayısı ile Line dansları öğrenmek için balo salonları, kulüpler, dans alanlarında öğrenilir. Ülkemizde Line dansı için özel tasarımlı ve donanımlı mekanlar bulunmaktadır. Mesela Ankara'daki en iyi Line dans kursları hem bilginin zenginliği hem de uygulama dersleri ile çok yönlüdür.

Mürüvvet Line Dance - Yıldız

Yıldız

devamını oku... Adres: Turan Güneş Bulvarı Nişantaşı Center No:2 Yıldız-Ankara


Line Dansı Neden Tercih Edilmelidir?

  • Line dansını yapmak için bir partnere ihtiyacınız yoktur.
  • Ankara'daki en iyi Line dans kursları dersleri dinamik bir sürece sahiptir. Yani her ders farklı dans tanıtımları, farklı ritimler ile monotonluktan kurtarır.
  • Line dansı ile yapılan dans eğlencenin yanı sıra kişinin sağlığına da olumlu katkılar sağlar. Sürekli ve düzenli hareket etmek vücudun forma girmesi ile fit bir görüntü kazanmasına yardımcı olur.
  • Dans figürlerine eşlik ederken ruhunuz ve bedeniniz de rahatlar. Böylece moodunuz yükselir.
  • Line dans çeşitleri ile hayat kalitenizi yükseltmek için iyi bir fırsattır.
  • Line dans figürleri esnek olması ile teknikerinin öğrenilmesi açısından kolaylık sağlamaktadır. Böylece herkese öğrenme kolaylığı sağlayarak insanların dansa olan ilgisini artırmaktadır.
İnsan beyni müziğe anılarını kaydettiği yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştır. Line dans ile zihnin unutmak istemediği anıları kaydetmesinin yanı sıra unutkanlığı da azaltmaktadır. Son yılların büyük hastalıkları arasında gösterilen Alzheimer ile savaşmak için çözüm yoludur Line dans.

Line Dans Figürlerinin Kişiye Sağladığı Faydalar Nelerdir?

Ayak ve bacakların dansın ritmine göre hareket ettirilmesi ile vücudun alt bölümünde bulunan kasları ve kemikleri güçlendirir.

Özellikle kadınlarda sık görülen sorunlardan biri olan Selülit problemi Line dans ile yok olmaktadır. Çünkü düzenli, hızlı ve sürekli yapılan hareketler bacakların ve kalçaların çalışmasına yardımcı olur. Böylece hareketsizlik sonucu ödem, yağlanma riski de ortadan kalkar.

Ellerin, kolların, bacakların çalıştırılması demek kana olan ihtiyacın arması demektir. Yani vücutta dolaşan kan hızlanır. Hızlanan kan akışı ile oksijen alımı çoğalır ve kan temizlenir.

Yoğun hareket kabiliyeti ile vücuttaki yağ erir ve dışarı ter yolu ile atılır. Aynı zamanda vücutta bulunan yararsız maddelerin dışarı atılması için iyi bir seçenektir.

Grup ile yapılan Line dansları etrafınızda birçok insanın var olması demektir. Yani arkadaş edinme, sosyalleşme ile çevrenizi genişletebilirsiniz.

Ankara'daki en iyi Line dans kursları ile batıya ait bir dansı tanıtmak oldukça işlevseldir. Çünkü bu kursların varlığı ile dünyanın farklı bölgelerindeki kültürleri tanıma hatta deneyimleme fırsatı sunulmaktadır. Böylece insanlar deneyerek yeteneklerini ölçebilir, ilgi alanlarını genişletebilir.

Ankara'daki en iyi Line dans kursları bugün hala dünyanın farklı yerlerinde yapılan dans çeşidi olan Line danslarının popülerliğini ülkemize de taşımaktadır. Line dans dersleri için yaş sınırlaması yoktur. Dans etmek isteyen, yeni heyecanlar arayanlar için Ankara'daki en iyi Line dans kursları hizmetinizdedir. Ankara'nın farklı semtlerinde bulunan kurslar ile herkese ulaşmayı hedeflemektedir. Aynı zamanda Ankara'daki en iyi Line dans kurslarının geniş dans stüdyoları ile rahat hareket etme ve ferah ortama sahiptir. Böylece hareket kısıtlaması olmadan dans öğrenebilirsiniz.

Ankara'daki en iyi Line dans kursları her geçen gün büyümektedir. Line danslara duyduğunuz sevgi ve öğrenme merakı bütün dersler de etkisi devam edecektir. Ankara'daki en iyi Line dans kursları herkesi dansa davet ediyor. Dansçıların aynı anda adım atması veya aynı anda kollarını estetik biçimde hareket ettirmesi mükemmel bir koreografi oluşturmaktadır. Dans eden kadar Line dansını izleyenleri de etkisi altına almaktadır. Line dansının kolay öğrenilebilmesi ve figürlerin unutulmaması için farklı isimlere sahiptir. Mesela tush push, Teksas iki aşamalı gibi.

Amerika'ya ait olan, Amerika halk danslarından etkilenmiş bir dans türü olan Line dansı belki de birçoğumuz için karmaşık ve zor hareketlere sahip gibi algıları oluşturabilir. Ancak Ankara'daki en iyi Line dans kursları insanlardaki tabuları yıkarak aslında basit adımların kombine edilmesi ile oluştuğunu basitçe göstermektedir. Böylece Line dansına başlamak için iyi bir nedendir. Bu yüzden dünyanın farklı bölgelerine kısa sürede yayılmıştır. Kısa sürede öğrenilen Line dans figürlerinin aralıksız yapılması sonucunda profesyonel bir dansçı olmak da mümkündür. Yeter ki ilk günkü heyecanı kaybetmeden azimli çalışma yapılsın.

Ankara'daki en iyi Line dans kursları ayrıca Amerika'ya ait olan dans çeşitlerini ayağınıza kadar getirmektedir. Böylece maliyet, zaman ve karmaşık seçenekler yerine en yakındaki Ankara'daki en iyi Line dans kursuna yaptıracağınız kayıt ile ilk adımı atmış olacaksınız.