HER ŞEY BİR TEKTAŞ İLE BAŞLADI HAZIRLAN ANKARA BEN EVLENİYORUM

blog yazısı ekle !

HER ŞEY BİR TEKTAŞ İLE BAŞLADI HAZIRLAN ANKARA BEN EVLENİYORUM

Her şey bir evet ile başladı. Sevdiğin adam diz çöktü önünde, gözlerinin içine baktı ve dedi ki " BENİMLE EVLENİRMİSİN ? " kabul et çok da şaşırmadın ne de olsa bu teklifi almak için baya çabaladın eee kolay değil bir erkeği öyle hemen diz çöktürüp " gece gezmeleri, halı saha maçları, çılgın partiler, pes atmalar, rakı sofraları, erkek erkeğe geç saatlere kadar oturma hatta sabahlamalar, Pelinsu'lar, İremler, Gizemler hepsi sana feda olsun." dedirttin. Kolay olmadığı kesin ince ince işledin ne de olsa şimdi beklenen soru geldi.

Haydi toparlan hemen şaşır ve çılgınlar gibi evet de hemen çünkü hazırlıklara başlamak lazım ne de olsa bir düğün kolay yapılmıyor. " EVEEETTT " yüzüğü taktın parmağına ve başladın düğün hayallerini gözünden geçirmeye ne de olsa bu senin masalın.

Ankara' da bir düğün kolay değil hayalin belki bir kumsalda uçuşan bir gelinlikle kumsal düğünüydü ama Ankara ' da olunca en fazla görebileceğin Gölbaşı'nda bir düğün olabilecektir.

Peki ama ya benim hayallerim ? :(

Korkma sönmez hayaller bir Ankara' da düğün ile sen gelinsin tektaşı kapmışsın hayallerindeki düğünü mü yapamayacaksın ? Haydi başla planlamaya ...



Kız İsteme Şeyisiii

Şimdi bunun kahvesi ailelerin anlaşması falan derken Allah'ın emrine Peygamberin kavli kısmını da atlattık mı gerisi zaten çorap söküğü gibi ardı ardına gelecek derkennn oldu da bitti maşallah kırmızı kurdeleni kestiler. Evet evet artık o senin gözlerin dolar başarıdan mı ? Yooook yok mutluluktan bunlar hep neyse şu düğün şeyisine ne zaman geçiyoruz.

Derken Sıra Geldi Düğüne

Tarih ne zaman olmalı ? Yazın olsun şöyle yaz düğünü görsün millet de öğrensin Ankara'da düğün nasıl yapılır. Her şey tamam da bizim kaynana düğün bütçesi ne belirleyecek acaba cimrilik mi yapar yoksa bitanecik oğluşum evleniyor diye saçar mı paraları bilemedim ... ?

Bütçe Belirlendi

Başla bakalım internetten aramaya Ankara'da düğün fikirleri yok yok ilginç düğün fikirleri ya da Ankara' da görkemli düğünler ... Neyse sen biraz organizasyon firmalarını ara bakalım onlar neler önerecekler .

Sonunda bir organizasyon firması buldun ve görüşmeye gittin. İşte o beklenmedik soru geldi. " Düşündüğümüz konseptimiz nasıl " kaldın. Sen gururlu mağrur gelin Ankara düğünleri içinde en güzeli olsun diye düşünmekten hiç konsepti düşünmedin. Siz de ne vardı ? :)

Şaka bi yana düğün işinin en hummalı zamanları başladı. Tarih belli milyonlarca gelinlik modelleri arasında iki yüz taneye indirilmiş gelinlik modelleri arasındaki kararsızlıktan sonra birde düğün konsepti kararsızlığı ve işte peri masalı olan hayallerine artık ortak olmasına izin vermeye başladığın an geldi. Heyy bir damat vardı hani bana şu tektaşı alan ve düğünde yanımda takım elbisesi ile gelin yolunda yürüyüp nikah masasına oturacağım o yakışıklı nerede sahi bir el atıversin de şu karmaşayı müşterek hayat ile birlikte toparlayalım.

Gelsin Konseptler

Şu konsept işini bir hallettik mi tamamdır. Gelinlik seçeneği azalır, renkler belirlenir ve Ankara düğünü için en ilginç ve çarpıcı fikirler arasından seçimler yapılır gelen davetli sayısı belirlenir. Oturma planları nikah şekeri seçimi, davetiyeler, gelin arabası, küçük hediyelikler, gelin yolu, giriş müziği, ilk dans müziği, kına, gelin hamamı, düğün müzik listesi, hayallerin arasına sıkıştırılan davullar zurnalar, halaylar Ankara düğünlerinin olmazsa olmazı Ankara Havaları, nikah masası, yemek menüsü, oturma planı, hava şartları hepsini bir düzene oturttuk .

Peki Ama Hani Benim Peri Masalım

Gerçekçi olalım Türkiye'de yaşıyorsan hayaller ve örf adetler hatta kız tarafı, erkek tarafı arasında denge kurma derken bizim peri masalları biraz dejenere olsa da yine de istediğimiz ortak noktaları buluyoruz. Keşke bir kına yapıp nikahla mı geçiştirseydik düşüncesi ara ara aklından geçse de yine de bir kere yaşayacağın bu büyük olay da, sende biraz özveri göstererek hafif esnemeler yaptın. Hayallerinin peri masalı ve Ankara düğün gerçekleri arasında gerekeni yaptın ve artık bir başarı daha kazandın.

Gelinsin Sen Yaparsın

Tüm dengeler kuruldu, herkesin gönlü yapıldı, peri masalında ufak tefek esneklikler uygulandı, özgür alanına geçmek için çabaladın ve başardın. Gelinlik tamamdır provaların ortasındasın, düğün gününe yaklaşırken artık yeni bir hadise kapıda tüm bunları düşünüp hallederken unutmadan şu ev işini de halledelim.

Artık Özgür Alanındasın Aşk Yuvan

Şimdi sıra da aşk yuvanızı bulmak, eşyaları almak, perde seçimi, beyaz eşya, yatak odası seçimi derken şu efsane Ankara Düğünü hazırlıklarına da göz atma vakti geldi. Sahi daha düğün pastasını seçmemiştik. Aç mı gitsem tok mu ? Tadımlık pastalar arasından meyvelisi, çikolatalısı derken pasta süsünü de araya sıkıştırdıktan sonra şu aşk yuvamızda temizlendi ve ev serme mevzusu denilen şu mevzuyu da tamamladık mı tamamdır?

Herhalde bu düğün mevzusu olmasa bir çoğunu duymadığın adetleri hiç bir zaman duymadan ölüp gidecekken bu düğün sayesinde sende ailenin gelini olarak bilmiş kadın profiline uygun hale gelip, başka düğünlerde söz hakkı sahibi oldun.

Kazasız belasız bir örf adet karmaşasının da sonuna geldik. Yaklaşıyor peri masalın heyecan hissedemeyecek kadar yorgun hatta gelinliği bir beden daha küçültecek kadar kilo vermiş bir halde büyük güne, kendi peri masalına, aşkının ilanına, DÜĞÜNÜNE hazırsın. Şimdi Ankara Düğün görsün :)

Vee Büyük Gün Geldi Çattı

Sabah erkenden kalktın tabi ölü gibi uyudun kına, misafirler, son kontroller tamamlandı derken yorgunluk diz boyu bugün senin düğün günün.

Aklına gelen binlerce ihtimali sakinleştirmeye çalışıyorsun ya gelinliğe takılıp düşersem? Kuaför provadaki gibi yapabilecek mi saçımı, makyajımı ? Kendi düğünüme yetişemezsem ? Fotoğraf çekimleri yapılırken gelinliğim kirlenirse ? Hava nasıl yağmur yağmasa bari ? Sakin ol hiç biri olmayacak sen peri masalını yaşayacaksın.

Ve Show Başlasın.

Bitti şuanda önünde duran kapının arkasında akrabalar, arkadaşlar, dostlar, hatta tanımadığın akrabalar bile senin ve yanındaki yakışıklı için buradalar. Bugün büyük gün senin düğün günün ...

Koskoca Ankara'ya " Ne düğündü be " dedirteceğin an başladı önündeki kapı aralanmaya başladı. Ufaktan kalabalığın sesleri hafifledi, senin giriş müziğin çalmaya başladı, kalbin yüreğinde atarken o istediğin ışık gösterileri eşliğinde düğün alanına giriş yaptın. Herkes size bakıyor o ağlayan annen mi ? Yooo yoo bakmıyorum şuan ağlayıp makyajımı bozamam alkışlıyorlar bizi aşkımızı dans pistindeyiz veeeee müzik.

Bitti koşturmaca yorgunluk hepsinin bittiği, en tatlı telaşların sona erdiği, sevdiğin adamla birlikte yalnız ikinizin olduğu o hayatın kapından geçtin demin. Bu senin düğünün senin günün artık eğlenme vakti.

Bu Ankara Düğünü bir mutlu son değil. Mutlu bir başlangıç ... :)