İSTER İŞ OLSUN İSTER HOBİ OLSUN İSTER GELECEĞİN HEPSİ SENİN ELİNDE

blog yazısı ekle !

İSTER İŞ OLSUN İSTER HOBİ OLSUN İSTER GELECEĞİN HEPSİ SENİN ELİNDE

Eğitim asla sonu olmayan doğduğumuz ilk andan itibaren başlayarak son nefesimizi verdiğimiz son dakikaya kadar devam ediyor ve öyle ki gerçekten eğitimin farklı farklı kollarında eğitiliyoruz.


Eğitim herkesin her yaşta ihtiyacı olan bir şey olması da her yaşa hitap eden farklı farlı eğitim kursları da açılıyor. Doğduğumuz ilk andan itibaren eğitim ile savaş vererek oldukça fazla çaba sarf ediyoruz ve belli bir yaşa geldiğimizde de eğitim ile savaş vermemeyi ve eğitim ile yaşamayı öğreniyoruz.

Eğitim dediğimiz de en çok da çocuklukta başladığımız ve en az 20 yıllık süren okul eğitimi ve meslek edindikten sonra başlayan kariyer hayatımızdaki eğitimler ve kurslar aklımıza geliyor. Fakat hayat içerisinde öyle çok eğitimler var ve bizim bu eğitimlere öylesine ihtiyacımız var ki bunları her zaman görmezden geliyoruz.



Doğduğumuz İlk Anda Başlayan Eğitimler


Doğduğumuz ilk anda başlayan eğitim ağladığımızda karnımızın doyacağını yada ağlayarak var olduğumuzu hissettirerek ilgi isteğimizi belli etmemiz gerektiğini yada ağlayarak altımızın temizlenmesini öğrenmemiz ile başlıyor eğitim hayatımız.

İlerleyen süreçte oyuncaklar ile şekilleri öğreniyor, anne, baba deme yemek yemek, tuvalet kültürü gibi bir çok farklı yaşam ile ilgili şeyler öğreniyoruz. İşte aslında öğrenmek bunlar ile başlıyorve her öğrenme de eğitim anlamına geliyor.

Sonra Gelsin Okullar ve Kurslar


Mesela 5 yaşına bastığın anda anasınıfı ile okul hayatımız başlıyor. Oyun oynamayı ve paylaşmayı sevmeyi ve benzer duyguları öğreniyoruz. Ardından artık 1. sınıfa başlayarak okuma ve yazmayı öğrenirken sorumluluklar alarak ev ödevleriniz yapmayı öğreniyorsun. Bu kariyer için aslında atılan ilk adım olan eğitimdir.

Hem kişilik oluşturup geliştirme de hem de nasıl yaşayacağını öğrenmeye başlıyorsun sonra bir bakıyorsun 8. sınıf ve bir çok eğitim kurumlarında birçok farklı kurslar ile tanışıyor ve kendine yeni yeni bilgiler öğrenmeye başlarsın. Aslında hangi mesleği seçeceğinde bu dönemde yön almaya başlıyor.

Sonra sıra geldi lise hayatı en güzel anılarımızı biriktirdiğimiz ve en önemli kariyer basamağı ve meslek seçimi için gireceğin sınava en önemli kurslar ve eğitim merkezlerine gitmeye başlıyorsun.

Bir de kendini geliştirmek için başarsın yabancı dil kurslarına ve hayatına farklı bir yön vermeye başlarsın. Öyle bir hayata başlarsın ki hem çok fazla yorulur hem de geleceğine hazırlıklar yapacağın eğitimlere başlarsın.

Gelecekteki hayatının hayali kadar eğitimleri doldurursun heybene yeri vakti geldiğinde kullanmak adına, tabi ki bu arada hızlı bir şekilde yaşamayı ve savaşmayı da öğrenirsin. İstediğini almayı ve almak için çabalamayı öğrenirsin . Eğitimin en yoğun olduğu dönemler de zaten bu dönemlerdir. Hem hayatı öğrenirken hem de gelecek inşa etmeye başlarsın.

Ardından En Önemli Eğitim Hayatımız Üniversite


En önemli eğitim hayatımızın zirve noktası geleceğimizi besleyen ve onu yetiştiren eğitim hayatı, öylesine önemli ki en çok kendini yetiştireceğin yerdir belki de, sadece okul hayatı değil extra mesleki eğitim kursları, dil kursları, seminerler ve sertifika programlarının alındığı ve kendi kariyerin ve geleceğin için en büyük adımların atıldığı dönemler üniversite yılları...


Mesleğinin seçimini yaptın ve okuluna başladın belki de bir alan seçmen gereken bir döneme girdin, yeni diller öğrenme, mesleğinde daha ileri adımlar atmak adına kurslara yazılırsın. Çünkü kendini geliştirmek adına en geniş zaman dilimine sahip olduğun dönemlerdir.

Artık İş Hayatı ve Kariyer


Derken geldi iş hayatı ve kariyer basamaklarını hızla tırmanma vakti, seni öyle bir hayat bekliyor ki hem psikolojik hem de kariyer savaşlarının en zirve yaptığı dönemler ama sen daha küçüklükten savaşmayı dik durmayı ve kazanmayı öğrendin ki bugün bu mesleği yapabiliyorsun.

Artık kariyerinin yanı sıra kendini de geliştirmek oldukça önemli bir detay hem kültürel hem de hobilerin ile kendini geliştirmek çok önemli çünkü kariyerinde en güzel yerler de olabilmek adına kültürel olarak da hem beynini hem de hayatını depolamalı ve gerektiği yerlerde aldığın eğitimler ve kültürel faaliyetlerdeki deneyimlerini konuşturma ve saygınlık kazanma vakti gelir.

Saygınlık İçin Eğitim Önemli


Sadece mesleki eğitim saygınlık getirmez, asıl sizlere saygınlık getiren şey sizin genel kültürünüzdür. Genel kültür denince aklınıza Ludwig Van Beethoven ve eserleri gelmesi gerekmez. Size bir konuda en doğru bilgiye sahip olarak en kısa ve net cümleler ile konuşabilmenin yanı sıra aynı zamanda da etkili ve hitabetli konuşabilme yeteneği de kazandıracak ortamlar ve eğitimler oldukça önem teşkil eder.


En büyük ve en markalaşmış bir firmanın ceo su olarak toplum önünde konuşacak öz güvene sahip değilseniz, kendinizi eksik hissettiğiniz bir nokta olduğu kesindir. Sizin bu eksik kalan noktanızı bulmanız ve bu nokta üzerinde gerekirse eğitim almanız gerekmektedir. Önemli olan öğrenmeye açık olmaktır.

Sohbetlerinizde bile en önem vereceğiniz nokta eğitime açık olabilmek, kendini yetiştirebilecek öz güvene sahip olmak ve her zaman yaş sınırı olmadan herkesin bir birey olduğunu kabul ederek elinden geldiğince saygılı olmaktır. Bunlar hep eğitimli ve kültürlü insanların davranışlarıdır.

Bazen seçtiğimiz mesleklerin bize hitap etmediğini yada ilerleyen süreçte yaptığımız iişten sıkıldığımızı hissettiğimiz zamanlar olur ve bu dönemlerde de ne yapabileceğimize bakarız. Bazı kurslar ile eğitim alarak kariyerimizde yön değiştirebiliriz. Kendimizi daha mutlu ve daha iyi hissetmek için belki de daha fazla kazanç elde etmek için bazen de sadece ek gelir için olabilir. Bazen durumlarda da ilgi alanlarımıza yoğunlaşarak daha farklı ilgi alanlarımız olduğunu anlayarak bu ilgi alanlarında daha eğlenceli ve daha keyifli bir şekilde kazanç elde edebileceğimizi keşfettiğimizden kariyerimize farklı bir yön vermek isteriz.

Mesela yazılımcı olmak isteyebilirsin, belki bir pilates eğitmeni yada yaşam koçu bunlarında eğitimleri için bir üniversiteye sıfırdan başlamak zor olabilir. Bu durumlarda bir çok farklı seçenekli kurslardan eğitimler alabilir ve mesleki hayatında sertifikalı eğitimler ile yola devam edebilirsin. Hayatta bir çok farklı seçenekle karşılaşırız ve bu seçenekler hayatımıza yön vermemiz konusunda bizleri şekillendirir.

Durum böyle olunca da bu şekiller meslek hayatımıza yada hobilerimiz ve ilgi alanlarımıza değer katmak ve onları daha kaliteli hale getirmek adına bazı eğitimler almamızın zaruri olduğu durumlar ile karşılaşabiliriz.

Asla ama asla hayat pes etmeyi kabul etmeyeceği için ve devamlı koşmak zorunda olduğumuz için yeni yollarda yeni fırsatlar ile karşılaşmamızda kaçınılmaz bir hal alıyor. Bu nedenle bu yolları giderken de bazen kariyerimiz de bazen de hayatımıza da farklı yönlere yönelmemizi sağlayan Ankara'nın en iyi kurslarına ve Ankara'nın en iyi eğitim merkezlerine yönelmemize sebep olabilir.

Yaş, cinsiyet, konum yada kariyerinizdeki mevkii ne olursa olsun hiç bit zaman sizin sevdiğiniz ve yapmaktan zevk aldığınız şeylerden daha önemli değildir. Önemli olan sevmek ve sevdiğimiz bu şeyi yapabilmek adına en iyisi olmak adına eğitimler almaktır. Durmayın, durup beklemek ve vazgeçmek için vakit çok kısa ve değerli. Bu vakti boşa harcama Ankara'daki eğitimler için sende hemen harekete geç ve hayatına yön vermeye ve daha da geliştirmeye devam et.

Bu hayat senin ve sen vaktinin en büyük bölümü alan iş hayatında dahil olmak üzere her şeyi değiştirebilirsin bu senin elinde yeter ki sen iste.