KADINLARIN EN GÜÇLÜ SİLAHI GÜZELLİĞİDİR

blog yazısı ekle !

KADINLARIN EN GÜÇLÜ SİLAHI GÜZELLİĞİDİR

Beğenilmek ve hayranlık uyandırmak kadınları en büyük arzusu ve en büyük kozudur. Bu koz ise güzellik silahı ile kadınların yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Kadın olmanın en önemli kuralı güzellik olması da kaçınılmaz bir hal alıyor. Her zaman söylenen bir söz vardır, çirkin kadın yoktur, bakımsız kadın vardır. Bu söz öylesine doğru bir söz ki bunu kanıtlar nitelikte bir çok Tv programları yapılmıştır.


Tv programlarında özellikle en bakımsız hali ile kadınları ekran karşısına çıkarıyorlar ve biraz cilt bakımı, saç bakımı, manikür - pedikür, diş bakımı, saç boyama ve biraz saç kesimi falan derken bunlarla bile kadın anında değişiyor ve eşleri tarafından bile tanınmayacak bir değişim yaşarlar. Herkesi kendilerine hayran bırakırlar. Güzellik salonları belki de bu yüzden bu denli kadınlarla dolup taşıyor.

Güzel olmak demek her zaman dolu dolu paralar harcamak, estetik salonlarından çıkmamak anlamına gelmiyor. Aslında Ankara'daki güzellik salonları da her zaman çok pahalı değil. Evde bile bir çok farklı yöntemle kendimize bakabilir hem iyi hisseder hem de güzel görünebiliriz. Öyle tonlarca da para dökmek gerekmiyor.

Ayşe Altay Güzellik Merkezi

Etimesgut

devamını oku... Adres: Ahimesut Mah. 2207 Cad. No 9/20 1. Kat Şehriyar AVM Etimesgut Bağlıca - Ankara

Tuğba Aytar Güzellik

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi Kule Evo No:150 Çankaya - Ankara

Funda Kurt Healthy Beauty

Çankaya

devamını oku... Adres: Oran Mahallesi Zülfi Tigrel Caddesi No:1/2 Kuzu Effect C Blok Ofis Bina No:42 Kat:3 Çankaya - Ankara

Jasminn Beauty Club

Batıkent

devamını oku... Adres: Ergazi Mahallesi Cengiz Aytmotov Caddesi No:19/AC Batıkent-Ankara

Sibel Koç Beauty

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Yapracık Mahallesi 3258. Cadde Angora Çarşı 3/A Blok No:5 Yenimahalle - Ankara

Tülin Çetin Beauty Zone - Tepe Prime

Mustafa Kemal Mahallesi

devamını oku... Adres: Mustafa Kemal Mahallesi Dumlupınar Bulvarı No:266 A/11 Tepeprime Çankaya - Ankara

Loulan Beauty

Çankaya

devamını oku... Adres: Turan Güneş Bulvarı Yıldızevler Mahallesi 2/11 Çankaya - Ankara

Lotus Beauty Official

Çukurambar

devamını oku... Adres: Kızılırmak Mahallesi 1450.Sokak Ankara Ticaret Merkezi B Blok No:1 Kat:4 Daire:21 Çukurambar - Ankara

Puravida Güzellik Merkezi

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi Dumlupınar Bulvarı Sisa Kule 381 Yaşamkent - Ankara

Ozon Estetik Güzellik Akademisi

Eryaman

devamını oku... Adres: Altay Mahallesi 27.Cadde No: 17 1. Etap Eryaman - Ankara

Seren Ertan Güzellik Salonu

Çankaya

devamını oku... Adres: Birlik Mahallesi 480 Sokak 6/A Çankaya - Ankara

BBD Business Güzellik Salonu

Keçiören

devamını oku... Adres: Kızlarpınarı Caddesi Şefkat Mahallesi 48/5 Keçiören - Ankara

Arinka Beauty Güzellik Salonu - Emek

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Emek Mahallesi 8. Cadde No:187/4 Bahçelievler-Ankara

Rukiye Kuba Beauty Studyo Güzellik Salonu

Kızılay

devamını oku... Adres: Meşrutiyet Mahallesi Yüksel Caddesi No:8 Kızılay-Ankara

Grenada Life Personal Training Beauty Güzellik Salonu

Ümitköy

devamını oku... Adres: Ümit Mahallesi 2481. Sokak Kafkas Sitesi No: 22 Çankaya - Ankara

MSZ Estetik ve Güzellik Salonu

Tunalı

devamını oku... Adres: Kavaklıdere Mahallesi Esat Caddesi Lale Apartman No:15/9 Çankaya - Ankara

Black Pearl VIP

Kızılay

devamını oku... Adres: Gazi Mustafa Kemal Bulvarı No:7/5 Kızılay - Ankara

Tansu Kılıç Beauty

Batıkent

devamını oku... Adres: Turgut Özal Mahallesi 1940 Caddesi 81/22 Kuruçayırlı Tower Batıkent-Ankara

Tülin Çetin Beauty Zone Güzellik Salonu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Beytepe Mahallesi Kanuni Sultan Süleyman Bulvarı No:1/C D:18 Beytepe 1923 Giriş Kat Çankaya - Ankara

Touch Güzellik Salonu

Elvankent

devamını oku... Adres: Topçu Mahallesi 1512.Cadde 84/A Elvankent - Ankara


Güzel Olmak İçin Neler Yapabiliriz


Aslında güzel olmak demek bakımlı olmak demek ilk olarak kendinde olan küçük kusurları tespit edin ve bunları nasıl ve ne şekilde kapatabileceğinize bakın. Güzel olmak adına illaki bıçak altına yatmaya da gerek yok tabi ki ama durum sizi çok rahatsız ediyorsa durum çok daha başka tabi ki .

Bir kadının en önemli güzellik sırrı mutluluktur. Mutlu bir kadının cildi parlar, yüzünde kırışıklıklar oluşmaz ki oluşanlarda tebessümden oluşan kırışıklıklardır. Dudaklarındaki tebessüm en güzel rujlardan çok daha güzel bir görünüm verir ve hemen karşısındaki herkesi büyüsü altına alır.

Fakat bunların yanı sıra yapılması gereken farklı dış etkenlerde var tabi ki mesela cilt bakımı, saç bakımı, saç kesimi, tırnak bakımı yanı sıra manikür, pedikür, el ve ayak bakımı, kiprik bakımı, kaş bakımı, hafif de olsa makyaj, hoş bir koku, eğer seni çok rahatsız eden bir yerin varsa bir estetik merkezidir. Tabi ki moda olan ve size yakışacağına inandığınız kıyafet ve aksesuarları da unutmayın bunlarda birer güzellik sırlarıdır. Temiz ve güzel giyinmek hem güven telkin eder hem de size kendinizi daha fazla mutlu hissetmenizi sağlar.


Güzel olmak için sağlık her şeyden daha önemli çünkü sağlıklı insanlar her zaman çok daha güzel görünürler bunun en güzel yolu ise sağlıklı beslenmektir. Sağlıklı beslenmek derken illaki diyetler yapın manasında değil belki bir kaç detox deneyebilir, sağlıklı beslenme hakkında bir kaç araştırma sayesinde yaşamınızı düzen0leyebilirsiniz.

Güzellik Salonlarını Tercih Ederken


Güzellik salonlarını tercih ederken dikkat etmemiz gereken en önemli nokta hepimizin de bildiği gibi hijyendir. Hijyenin bu denli önemli olmasının nedeni ise cildimizin en savunmasız ve en mikroplara açık olduğu yerler güzellik salonlarıdır.

Şöyle düşünelim cilt bakımı yaptırmak adına gitmiş olduğunuz salonda yapılan maskeler ve peelingler sonucunda gözenekleriniz tamamen açılmaktadır. Açık olan gözeneklerde mikroplar için çok davetkar yerlerdir. O gözenekler tam anlamı ile sizlerin hayatını bile etkileyecek bir çok mikrobu çekebilir.

Ayrıca yine hijyenden bahsetmişken kullanılan araç gereçlerin mümkün mertebe tek kullanımlık olmasını tercih etmelisiniz. Çünkü sizden önce kullanılan araç ve gereçlerin yeteri kadar hijyenik olduğundan emin olamazsınız hele bir de ilk kez gittiğiniz bir güzellik salonunda asla emin olamazsınız. Ne cildiniz ne de siz işinizi şansa bırakmamalısınız geri dönüşü olmayan rahatsızlıklara yol açabilir.

Evinize yakın bir güzellik salonunu tercih edebilirsiniz bu durumda ilk kriteriniz ücreti değil hijyeni olmalıdır. Birde size işlem uygulayacak kişilerin alanında uzman olması oldukça önemlidir. Örneğin bir epilasyon işlemini amatör biri tarafından yapılamayacak kadar ciddi bir işlemdir. Çünkü ciltte yanma ve dönüşü olmayan farklı deformasyonlara sebep olabilir.

Güzellik salonları yapacağınız işlemler ciddileştikçe arayacağınız kriterler de ciddileşmeye başlamalıdır. Bu denli önemli olan aslında işlemin çok da ciddi olmasından ziyade cildiniz ile teması bu hijyen konusunda dikkat etmeniz için yeterlidir. Mesela manikür yaptırıyorsunuz ve kullanılan törpü yeterince hijyen kullarına uygun bir şekilde temizlenmemiş olabilir. Bu bile sizleri dönüşü olmayan sonuçlara itebilir.

Güzellik İçin Sağlık


Gerçek ve kalıcı bir güzellik istiyorsak hem spora hem de gıdamıza çok dikkat etmeliyiz. Fazla kilolarımızı vermek, mutlu ve güzel olmak istiyorsanız kesinlikle ilk olarak sağlıklı beslenmeliyiz. Çünkü diyetler tutmaz ve asla devamı gelmez ama yeme biçimimizi değiştirecek bir sağlıklı besleme uzmanına danıştığımızda hayatımızı ve bizi değiştirecek aynı zamanda da kilo vererek hem forma girmemizi hem de cildimizi güzelleştirmemiz için oldukça güzel bir yöntem olduğu kesin.

Mesela diyetler zordur fakat sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmek sadece sizi en fazla 1 hafta zorlayacaktır. Bir kere diyet lafı bile insanları ilite ederek baştan pes etmeye ve o işi yapmaktan soğutmaya yeterken sağlıklı beslenme hem forma sokuyor hem de cildinizde az yağlanma ve parlamayı görünce çok daha farklı bakacağınız sağlıklı beslenme şekli sizi ve hayatınızı kolaylaştıracaktır.


Aynı zamanda evlerde yapabileceğimiz bir çok maske ve peeling tarifleri vardır ama bu tarifleri asla kafanıza göre yapmamalısınız. Bir güzellik salonunda cilt analizleriniz yaptırarak ve uzmanlar tarafından yapılmış olan cilt bakımlarına uygun olarak uzmanınıza danışarak yapabileceğiniz tarifleri öğrenebilirsiniz.

Çünkü internette yapılan tariflerin en kötü yanı da asla neyin iyi geleceğini bilmemizden kaynaklı olarak ciddi zararlar verebilir. Mesela bazı kişilere yarayan tarifler aynı cilt tipine sahip olmanıza rağmen sizin cildinizde farklı etkiler gösterebilir. Bu yüzden uzman görüşleri almanız da oldukça önemli ve göz ardı edilemeyecek önemli bir etkendir.

Güzellik İçin Makyaj


Makyaj bazen sadece cildinizi ve yüzünüzü renklendirmek için değil, aynı zamanda da kusurlarınızı gizlemek için yapılabilir. Güzellik her zaman bir kadının bakımına bağlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Makyajda aslında sadece bir rötuş olarak görülmesi gerekir. Günlük makyajlarımız daha çok renklendirme ve kusurları gizlemek adına yapılan makyajlardır. Daha hafif fondöten ve pudralar kullanılır, daha ince eyeliner, rimel, allık, far gibi günlük renklerde makyaj malzemeleri kullanabilirsiniz.

Makyaj ile güzel olmak isteyenler için herkesin kendi yaşına ve kendi tarzına uygun renkler ve makyaj tarzlarını seçmesi çok önemlidir. Yüz yapısına, ten rengine, göz yapısına göre bir çok farklı seçenek bulunmaktadır. Sizde internet üzerinden bu tarz video veya bloglar üzerinden kendi yaş ve tarzınıza uygun olarak bulabilirsiniz.

Bir kadının en büyük silahı güzelliğidir. Bu silahı elde etmesi de tabi ki yukarıda saydığımız nedenler eşliğinde daha da güçlenmektedir. Eğer ki güçlü bir kadın olmak istiyorsanız yapacağınız en doğru şey kendinize bakmak ve kendinize güvenmekle başlıyor. Sonrası mı? Sonrası için sadece gülücükleriniz ve kahkahalarınız yeter de artar bile, kendine güvenen bir kadın kadar etkileyici başka hiç bir şey yoktur.