MAKYAJ YAPARKEN SANATSAL ÇALIŞMA YAPANLAR

blog yazısı ekle !

MAKYAJ YAPARKEN SANATSAL ÇALIŞMA YAPANLAR

Makyaj salonları sanki kuaförden çok ayrı bir salon gibi dursa da aslında kuaför veya güzellik salonlarında bulunan bir farklı departmandır. Özellikle güzellik salonlarında en profesyonel makyajlar, porselen makyajlar, kalıcı makyajlar, cilt bakımı gibi bir çok farklı detaylara sahip olan departmanlardır. Makyaj salonları aslında kadınların kimi zaman taktikler öğrendiği kimi zaman yeni makyaj malzemeleri keşfettikleri yerlerdir.


Makyaj bir kadında sadece bir süslenme yöntemi iken günümüzde sanatsal bir çalışma halini almıştır. Makyaj eskiden kadınların kendi halinde yaptıkları bir şey ve sadece özel günlerde makyaj salonlarında yaptırdıkları bir şey iken günümüzde sanatsal çalışma haline gelince işin ciddiyeti de oldukça arttı. İşin gerçeği makyaj yapan kişilere eskiden makyöz derken günümüzde sanatçı ve sanat eseri olarak da kadınların yüzlerini göstersek abartmış olmayız. Ankara makyaj salonları son derece başarılı olarak bu tarz makyajlara yer veriyorlar.

Özel Gün Falan Hak Getire


Eskiden sadece özel günlerde kadınlar makyözlerin sihirli ellerine kendilerini bırakırken günümüzde bildiğin nerdeyse işe gitmeden hazırlanmak için makyözlerin önüne oturur oldu kadınlar. Sosyal medya hesaplarımızda sıkça denk geldiğimiz makyajdan önceki hali makyajdan sonraki hali videoları da erkeklerin kadınlara güvenlerini kaybetmelerine hatta makyözlere ortaya çıkarttıkları eserlere hayran bıraktırdıkları için beddualara dönüşen bir gidişat içine girdik.

Makyözler sanatçı kişilikler buna kesinlikle katılıyorum kendimiz bile baktığımızda bir makyajın bir insanı nasıl değiştirdiğine şahit oluyor hatta hayranlıkla izliyoruz. Garibim erkeklere fake atarak nasıl bir hayal kırıklığına uğradığını da görmezden gelemiyoruz.

Yani öyle bir değişim yaşayan bir kadın nasıl olurda her sabah erkenden kalkıp makyaj salonlarında kendine tablo gibi yüzler çizdirerek işe gitmesin ki. Hayır bazı kadınlar makyajsız yada kendi yaptıkları makyajlar ile işe gitseler kimse tanımaz işsiz kalırlar.

Şaka bir yana en iyi makyaj salonları da olsa bir kadın bakımsızsa yapacak hiç bir şeyleri yoktur. Ne yapsınlar ki kadın bakımsız ise iki boya badana yapıp neyi ne kadar değiştirebilirler.

Ankara Makyaj Salonlarında Birde Makyaj Çeşitleri Var


1.Kalıcı Makyaj

Kadınların göz bebeği erkeklerin en büyük düşmanı olan kalıcı makyajlar kadınlar tarafından da sıkça tercih edilen makyaj çeşitlerindendir. Öyle ki kadınlar artık neredeyse kalıcı makyajı bile kategorilere ayırmış şekilde.Günümüzde herkes her gün makyaj yaptırmak için makyaj salonlarına gidemeyebilir fakat kalıcı makyaj yaptırarak işlerini kolaylaştırabilirler. Bu yüzden de kalıcı makyaj isteğe ve kullanım şekline göre tasarlanır ve uzun sürede dayanıyor. Yaşa ve cilt tipine göre süresi de değişiklik gösteriyor.

Kalıcı makyajlar öyle ki sadece yüze değil vücuda da yapılabiliyor. Ameliyat izleri yada çatlakların kapatılması gibi durumlarda oldukça başarılı sonuçlar elde ediliyor. Kalıcı makyajlar yara izleri ve ameliyat sonrası meme ucu onarımı durumlarında da son derece başarılı bir çalışma halini alıyor. Ankara'da makyaj salonlarının pek çoğunda bu işlem son derece profesyonelce yapılmaktadır.

Tıbben de onaylanmış olan kalıcı makyajda deri altına pigmentler enjekte edilerek yapılıyor. Kalıcı makyaj makyaj salonlarında alanında uzman kişiler tarafından yapılması gereken ve lokal olarak anestezi uygulanarak yapılan bir tekniktir. İstediğiniz renkleri seçebilirsiniz çünkü renk yelpazesi de oldukça geniştir. İşlemden sonra ciltte hafif kızarıklıklar ve şişmeler olacaktır fakat kısa sürede ve kolayca geçecektir. 2 hafta içerisinde cilt iyileşir ve az da olsa renklerde azalma gözlenir. Yaklaşık olarak 1 ay sonra yine kontrol ve rötuş amaçlı uzmanı ziyaret gitmelisiniz. Kalıcı makyaj gençlerde 2 yıl orta yaş ve üzerinde 4 yıl kadar dayanabiliyor.


2.Porselen Makyaj

Makyaj salonlarında en çok ziyaretler porselen makyaj için gerçekleştiriliyor. Ankara'da sık sık özel davetler verilmesinden dolayı kesinlikle en güzel seçenek porselen makyajlardır. Özellikle gelinlere uygulanan bir makyaj tarzıdır. Düğünlerde gelinlerin muhteşem ve kusursuz görünümlerine makyajları ile de küçük dokunuşlar yapabilirler. Porselen makyaj için, son derece etkisi yüksek günlük hayatımızda kullandığımız pudralara benzemeyen taş pudra dediğimiz ve su ile karıştırılarak kullanılan pudralar kullanılmaktadır.

Adını da buradan almaktadır. Ankara'da makyaj salonlarında sıkça rastladığınız makyaj tarzlarındandır. Daha çok profesyonel amaçlı yapılan porselen makyajlar doğal makyajdan ziyade daha mat ve daha soğuk bir makyajdır. Genelde fotoğraf çekimleri için veya video çekimleri için yapılmaktadır. Tabi ki gelinlerimiz de sıkça porselen makyajı tercih etmektedir.

3.Günlük Makyaj

Ankara'da makyaj salonlarını günlük makyaj için çalanları sayısı çok fazla olmamakla beraber makyaj salonlarının müptelaları da yok değil. Günlük makyaj daha çok kendi makyaj malzemelerimiz ile fondöten, pudra, kapatıcı, rimel, eyeliner, ruj, allık gibi ana malzemeler ile yapılan makyajlardır. Duruma göre far, dudak kalemi, kaç kontur kalemi gibi makyaj malzemeleri de kullanılacak olan ortama ve ihtiyaca göre kullanımı da yapılabilir. Daha doğal ve daha canlı renklerin kullanıldığı gün içerisinde çok fazla sizi uğraştırmayan makyaj tarzlarıdır.

4.Gece Makyajları

Gece makyajları için kadınlar Ankara makyaj salonlarını tercih edebilirler. Günlük makyaja kıyas ile daha ağır makyajlardır. Mesela gece elbisesine göre tasarımı değişen makyajlardır. Daha koyu tonlarda farlar kullanılabilir, daha yoğun pudralar ve fondötenler tercih edilebilir. Eyeliner ise daha kalın ve kuyruklu olarak çekilerek makyaja gece makyajı havası verilebilir. Kullanacağınız ruj ve farlar daha çok elbisenize ve makyaj tasarımınıza göre renk seçimi yapabilirsiniz.

5.Show Makyajları

Show makyajları tam bir profesyonel makyaj olarak geçtiğinden dolayı alanında uzman bir makyaj salonunda yapılması kesinlikle şarttır. Show makyajları bellirli bir duyguyu ve belirli bir düşünceyi vurgulayan makyajlar olması sebebi ile oldukça ağır makyajlardır. Bu sebep ile Ankara'daki makyaj salonlarında nadir bulunan show makyözleri tarafından yapılmalıdır.

Ankara makyaj salonlarında show makyajları yapılırken uzman makyözleri tercih etmezseniz yeterli vurguyu yapamamakla beraber sadece palyaço makyajı olarak yapılmış bir makyaj olacaktır. Alanında uzman olanlar tarafından yapılan show makyajlarında kullanılan renkler oldukça canlı renklerdir. İnsanların dikkatini çok rahat çekmelidir. Uzun süren bir makyaj tarzıdır.

6.Olgun Makyajı

Yine makyaj salonlarında çok fazla talep görmese de ara sıra kadınların özel günlerinde yaptırabilecekleri bir makyaj tarzıdır. Günlük makyaja oldukça yakındır ve olgun makyajı olarak daha çok yılların bırakmış olduğu çizgileri kapatmak için sade ama şık bir makyaj stilidir. Olgun kadınların sıkça tercih ettiği makyajlardandır.

7.Genç Kız Makyajı

Genç kız makyajı da ilk olarak bir makyaj salonunda yapılması ve genç kızımıza gerekli tüyoların verilmesi gereken bir makyajdır. Çünkü ağır makyajlar yaparak Ankara sokaklarında 14 yaşında bir ağır makyajlı kadın edası ile dolaşarak kendine güldürmemeli ve hatalar yapmadan makyaj yapmanın inceliklerini öğrenmelidir. Aşırı makyajlara bu yaşlarda başlamak hem cilt yapısına ciddi zararlar verir hem de doğallığını bozar. Daha sade makyajlar yapmalıdırlar. Mesela sivilceleri kapatmak adına BB kremler ile yüzlerinin ten rengine uygun bir seçimle ince bir tabaka olarak kullanabilirler. Hem daha doğal hem de daha şık bir görünüm elde ederler