ORTA ŞEKERLİ KAHVE TADINDAKİ ANKARA SEMTİ

blog yazısı ekle !

ORTA ŞEKERLİ KAHVE TADINDAKİ ANKARA SEMTİ

Ankara dedin mi herkesin aklına gelen ve herkesin bildiği Kızılay'dır. Öğrencisinden iş adamına, işsizinden zenginine kadar her kesime hitam eden ve Ankara'nın neresinde olursan ol mutlaka yolunun düştüğü Ankara'nın çarşısı Kızılay.

Herkesin Bildiği Ünlü Kızılay Nasıl Bir Yer ?

Kızılay sadece çarşı değil, Ankara'nın kalbi, en cafcaflı yeri, hemen hemen aradığınız her şeyi bulabileceğiniz kadar hizmet sıkalası bulunan en önemli yeridir. Mesela Ankara'nın yaprak döneri meşhurdur ve o döner Kızılay'da yenir. Sakarya caddesine girersin sağlı sollu restoranlar vardır ve hemen hemen hepsi yaprak döner yapar. Herkese uygun mekanı da mevcut hani öğrenci de olsan cebi dolu da olsan her keseye uygun bir dükkan bulup girip yaprak dönerini yiyebilirsin. Ankara'nın kalbi merhametlidir de hani o yüzden en iyi Kızılay mekanı bile olsa herkese hitap edecek kapasitesi ve fiyat listesi vardır mekanların.

Hazır yemekten konu açılmışsa Ankara Simidi de az meşhur değildir. Diğerleri gibi öyle beyaz bir simit değildir karadır Ankara Simidi, tabi ki Kızılay' ın da her adım başı seyyar simitçileri vardır. Sıcak sıcak ve çıtır çıtır simitleri, seyyar olmasın yanında çayda içeyim dersen simitçi kafelerimiz de oldukça meşhur ve hemen hemen her yerde vardır. Ama yok Kızılay'a kadar geldim madem açık alanda oturayım dersen al seyyar abimizden simidini, yanına peynirini geç Güvenpark'a bak orada termosta çay, neskafe ve çeşitli sıcak içecek satan abilerimiz ve ablalarımız var.

Oturdun mu heykelin dibine elinde simidin, çayın ve peynirin ile çek bir derin nefes bak o an çevrene işte Ankara'nın her çeşit insanına denk gelebilirsin. En zengininden, en fakirine kadar herkes o cadde de takılır. Çeşit çeşit insan görürsün Kızılay 'da.

Rukiye Kuba Beauty Studyo Güzellik Salonu

Kızılay

devamını oku... Adres: Meşrutiyet Mahallesi Yüksel Caddesi No:8 Kızılay-Ankara

Estemedic Güzellik Merkezi

Kızılay

devamını oku... Adres: Milli Müdafa Caddesi No:10/2 Kızılay-Ankara

Karçiçeği Bale ve Dans Okulu

Kızılay

devamını oku... Adres: Mithatpaşa Caddesi 51/4 Kızılay-Ankara

HSM Hobi Sanat Merkezi

Kızılay

HSM Hobi Sanat Merkezi dans konusunda uzman eğitmen kadrosuyla Ankara'da faaliyet gösteren ve konusunda önde gelen kuruluşlardan birisidir. Kızılay Atatürk Bulvarı üzerindeki geniş ve konforlu salonlarımızda çocuk, genç ve yetişkin herkesin katılabildiği faaliyetlerimizde aramızda sizleri de görmekten mutluluk duyacağız.devamını oku... Adres: Atatürk Bulvarı No:61 (Zafer Çarşısı, Mine Mağazası 2 bina yanı) Kızılay-Ankara

Evrensel Sahne Sanat

Kızılay

devamını oku... Adres: Karanfil sok. 37/9 Kızılay-Ankara

Only Pilates Studio

Kızılay

devamını oku... Adres: Meşrutiyet Mahallesi Atatürk Bulvarı Atahan İş Hanı No:117/32 Kat:8 Kızılay-Ankara

Özel Elos Lazer Polikliniği

Kızılay

devamını oku... Adres: Ziya Gökalp Caddesi 12/4 Kızılay-Ankara

Es Güzellik Merkezi

Kızılay

devamını oku... Adres: Meşrutiyet Caddesi Konur Sokak Özsoy İş Merkezi No:25/18 Kızılay-Ankara

Diyetisyen Kübra Kayış

Kızılay

devamını oku... Adres: Meşrutiyet Cad. Konur Sokak Özsoy İşhanı Kat 6 No: 25/17 Kızılay - Ankara

Öz Kızılay Sürücü Kursu

Kızılay

devamını oku... Adres: Ziya Gökalp cad. 9/15 Kızılay-Ankara


Bu Kadar Çeşitli İnsana Bu Kadar Çeşitli Mekan Lazım

Tabi ki evet !!! İnsanlar kadar çeşitli en iyi mekanları da vardır. İster alkol al, ister sadece çay veya kahve iç, ister canlı müzik dinle, ister türkü bar yada rock bar bak hepsi o Kızılay'ın içinde vardır. Ama herkes de nerede kendine hitap eden mekanlar bilir.

Pasajlar mı istersin, sıra sıra dükkanlar mı? Hangisini tercih edersen et hepsi mevcuttur Kızılay'da, mesela pasajlara girersin en iyi gümüşçü mü istersin en iyi dövmeci mi ? Belki de sadece kitap yada çanta alıp çıkacaksındır. Yani bizim pasajlarımız da Ankara 'da en iyi Kızılay mekanları arasındadır.

Kızılay'ın bir de metro altı var ki gezmelere doyamazsın ne arasan var, her tarza her kesime uygun kıyafetler, şallar, eşarplar, ayakkabılar, çantalar, yazlıklar, kışlıklar hatta baharlıklar ne arasan sadece metro altında bile her işini çözebilirsin. Minik avm gibi bir havası vardır, en iyi mekanı olmasa da en eski ve en köklü esnaf abla ve esnaf abiler buradadır. Bir nevi navigasyon görevi de görür, tabelalar sana yön gösterir ne taraftan gideceksin nereye çıkacaksın hepsini gösterir sana ve seni gideceğin yere en kestirmeden çıkarır sen de kolayca bulursun gideceğin yeri.

Kızılay'ın en iyi mekanları arasında sakarya çiçekçilerini tek geçerim, en taze çiçeklerin kokusunu içinize çeke çeke o yolda yürürsünüz rengarenk çiçekler en hüzünlü anında dahi seni ve içini de renklendirirler. En çok hüzünlü veya kırgın olduğumda giderim. O çiçekçilerden geçerken yada tam karşısındaki iyi mekanlardan birinde oturup çayımı yudumlarken iki sevgili gibi bakışırız. Yaşama renk katışını bazen birinin eşine yada annesine çiçek alışını izlerim. Hele birde sevgilisine alanlar var ki gözlerindeki heyecandan anlayabiliyorsun ki sevdiğine alıyor. Sanki manavdan marul seçen teyzenin edası ile böyle yaprak yaprak inceler ki sevdiğini kötü çiçek götürmesin.

Kızılay' ın en iyi mekanları nerededir?

Kızılay'ın en iyi mekanları dersen koca koca binaların hemen hemen her katı kafe olarak kullanılır. Bu sebep ile sizin tercihinizegöre değişkenlik gösterir. Kızılay'da eğer sıcak ve samimi çok da dolu olmayan sessiz ve sakin bir yer arıyorsanız sizin için en iyi Kızılay mekanları üst katlarda olan mekanlardır. Yok ya biraz insanlara karışalım da havamız değişsin derseniz o zaman sizin için en iyi Kızılay mekanları girişlerde olan mekanlardır. Kalabalık olmasının yanı sıra çok fazla yiyecek ve içecek seçeneğini buralarda da bulabilirsiniz.

Kızılay'a sadece yemek içmek için mi gidilir ?

Kesinlikle sadece yeme içme için gidilmez, Kızılay size çok fazla seçenek sunar. Mesela siz belki bir kaç bir şeyler içerek arkadaşlarınız ile laflamak istiyor olabilirsiniz. Bunun içinde size çok fazla seçenek sunar, en iyi Kızılay mekanları yine en yakınızdaki mekanlar olacaktır. Çünkü hemen hemen her mekan aynı ayarda ve herkese açıktır. Kimse kimseyi kolay kolay rahatsız etmez ve herkesin herkese saygı duyduğu yerdir. Takılmak istediğiniz belki türkü bar olabilir ve bunun içinde genelde SSK İş Hanı olarak geçen bir han vardır, buralar genel anlamda size Kızılay'daki en iyi türkü bar mekanlarını sunacaktır.

Kızılay'da Başka Ne Yapabilirim?

Kızılay Meydan'ında alışveriş yapabilirsiniz tüm mağazalar sürekli indirimler uygular ve rekabet dolayısı ile en çok ürün çeşidini ve en çok marka indirimlerini burada bulabilirisiniz. Abiyede alabilirsiniz, tesettür kıyafetleri de ya da spor veya günlük kıyafet alışverişleri yapabilirsiniz. Mesela abiye alacaksanız İzmir Caddesi sizin için en doğru seçim olacaktır. Hem sıra sıra dizilmiş mağazalarda herkese uyum sağlayacak kıyafetler bulabilir iken hem de her bedene uygun kıyafet seçenekleri bulabilirsiniz. Marka olarak da yeteri kadar çeşitlilik mevcuttur. Kızılay olması sebebi ile oldukça fazla olan rekabet yine abiye giyim konusunda da sizin yüzünüzü güldürecek rakamları bulmanıza yardımcı olacaktır.

Öğrenci Dostu İzmir Caddesi'nde İyi Mekanlar Var Mı ?

Ne yazık ki oralar daha çok giyim üzerinedir. Ayakkabı, abiye ve tesettür giyim için bu bölgeyi tercih edebilirsiniz. Ama İzmir Caddesinde bir şeyler yemek istiyorum diyorsanız daha çok simit, poğaça tarzı pastane ürünleri yada tam orta kısımdaki yer de bulunan kumru, köfte ekmek, pide ve lahmacun gibi dürüm tarzı ayak üstü yenecek tarzda dizayn edilmiş yerler görebilirsiniz. En iyi köfte ekmek mekanları da buradadır. Daha çok dershaneler ve etüt merkezleri olması sebebi ile Ankara'nın belki de hem ucuz yollu hem de hijyenik olarak yeme içme için en iyi Kızılay mekanları da yinebu bölgededir. Öğrenci işi olarak ne arasanız bulabilirsiniz. Öğrenci dostudur İzmir Caddesi .

Başka Başka Neler Var ?

Dediğimiz gibi hemen hemen her türlü ihtiyacınızı karşılamanız için en iyi mekandır. Kızılay'da sokak da yürürken belki şaşıracağınız bir sır daha vereyim size. Mesela sokak da yürürken önünüzü kesip FAL 10 TL kahve bedava lafını çok duyarsınız, 10 liraya 20 liraya fal baktırır hatta kahvenizi de bedava ya getirebilirsiniz. :) Bakın bu konuda da size garanti verebilirim ki en iyi falcı mekanları da Kızılay'dadır. Üst katların kafeleri genelde öğrencileri günlük olarak aşağıdan gelen geçen herkesi fal için bilgilendirmek üzere aşağı sokaklara kuluçkalandırır. Hatta bu güzel kardeşlerimiz sırf siz yolu karıştırmayın diye sizinle üst katlardaki mekana kadar hostes edası ile çıkarır. Bu güzel arkadaşlarımız ile fal konusunda anlaşamazsanız bile onlar sizinle sohbetten hiç vazgeçmezler severler muhabbeti ve sizinle gerek piyasa durumundan gerekse Türkiye'nin gidişatından bile konuşurlar.