SENİN EV DEKORASYONUN HANGİSİ ?

blog yazısı ekle !

SENİN EV DEKORASYONUN HANGİSİ ?

Ev demek sadece dört duvar arasında bir kaç göz odadan ibaret olan bir yaşam alanı demek değildir. Ev nereye gidersen git yine geri döndüğün, acını, hüznünü, sevgini, mutluluğunu yaşadığın mahremiyetindir. Hatta en güzel tanımlayan cümleyi Friedrich Nietzsche söylemiş " İnsan aradığını bulmak için dünyayı gezer, bulduğunu anlayınca evine döner " aynen öyle ... İnsan nereye giderse gitsin dönüşü evinedir.

Bir evi güzelleştiren tek şey evin içinde yaşadığında huzur bulmandır. Gösterişten ziyade rahat olmalı, yorgun olduğunda ayaklarını uzatıp dinlenmeli, evin sen olmalı, sana benzemeli, senin yaşadığını belirtmeli kendi tarzında senin yaşam konforuna göre dekore edilmeli. Belki bir duvar kağıdıdır, değişimin adı.

Günümüzde daha çok standartlaşmış ev dekorasyonları görüyoruz, sebebi ise belli her konuda olduğu gibi ev dekorasyonunda da yine aynı yere trendlere takılıyoruz. Bir ara yeni gelinlerin hepsi pembe ağırlıklı evler döşerdi. Birde sosyal medya da o pembe ev dekorasyonlarını paylaşırlardı, ama baktığında sanki herkesi aynı eve koymuşsunda farklı farklı köşelerden fotoğraflar çekip profillerine atmışlar hissi uyandırıyordu herkeste.



Sıradanlıktan kurtulamıyoruz bir türlü ne kıyafetlerde ne de ev dekorasyonunda kendimiz olamıyoruz. Korkunç ruhsal açlığımız bu durum da bile peşimizi bırakmıyor. Halbuki o ev senin ne gerek var gelinlik gibi yatak örtülerine ya da pembe tabaklar, bardaklardan oluşan yemek takımlarında ağır abilerimize yemek yedirtmeye yapmayın ya ...

O dönem yeni evlenen tüm ağır abiler yedi o pembe tabaktan yemeklerini sorsanız adamları evlilikten soğuttunuz. Özgün ve özgür olamadınız sizi anlatan bir halınız, sizi anlatan bir sofranız, size benzeyen bir eviniz olmadı. Ev dekorasyonunda insanları isyana sürüklediniz. Demiyoruz herkes bir iç mimara evini döşetsin ama herkesin kendi bütçesine uygun olarak özgün olabileceği bir çok marka mevcut. Sen biraz bakındın mı? Yoksa aaa Pelinsu da evine çiçekli kumaştan koltuk takımı almıştı bende çok severim bende alayım mı dediniz?

Bir de İstanbul temalı ev dekorasyonları vardı ki hepimizi İstanbul'dan soğuttu, garibin Kız Kulesi'nin girmediği bir ev kaldı mı ? Mesela bir de şu yeni gelin perdesi dediğimiz ortadan büzgülü store tarzı değişik bir tarzda balon etek gibi perdeler vardı. Ortasından da kilise çanı gibi yine pembe toplar uzanırdı. Neyse bu konuyu burada kapatalım.

Çok Biliyosun Madem Nasıl Olacakmış Ev Dekorasyonu?

Çok bilmiyorum ama en azından özgün olmalı, ben bir eve girdiğimde o evin dekorasyonundan kime ait olduğunu bilmeliyim. Seni yansıtmalı evin, senin tarzını yansıtmalı, girdiğim zaman eve işte bu avizeyi bu ev dekorasyonu ile bir sen birleştirip bu denli şık bir şey ortaya koyabilirdin demeliyim. Mimar olmaya gerek yok bunun için giyinirken de, sevdiğimiz kıyafetlerimizi kombinler iken de stil danışmanı değildik. Ama güzeldik, kendimizdik.

" İstanbul 'u seviyoruz, kız kulesini seviyoruz kullanmayalım mı kardeşim" kullan kardeşim kullan ama kendin yorumlayıp aralara ufak tefek herkeste görülmeyen değişik objeler ile dekore et mesela evini. Yada pembeyi çok seviyor belki de pek sevmiyor ama sırf o yemek takımında yada o halıda ya da o avizede çok güzel durduğu için tercih ettin, çok da güzel ettin ama mutfaktan salona geçtiğimi anlamayacak kadar pembeye de boğmamalı evini.

Senin Tarzın Hangisi ?

Hangi tarz ev dekorasyonunu daha çok seviyorsun ? Hangisi seni daha fazla yansıtıyor, görkemli, gold aksesuarlı bir ev dekorasyonu mu? Yoksa minimalist bir ev dekorasyonu mu ? Belki de gök kuşağı gibi rengarenk bir ev dekorasyonu tercih ediyorsun, ya da bembeyaz ve aynalar ile dolu bir ev yada salaş bir ev dekorasyonu, belki de ahşapçısındır sende ev dekorasyonunda önemli değil, önemli olan senin tarzın hangisi ?

Mesela ahşap ağırlıklı döşenecek bir evde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta tamamen evi ahşaba boğarak karanlık ve kasvetli bir ev dekorasyonu ortaya koymamaktır. Ya da ferah ev severim ben bembeyaz olsun benim evim de diyor olabilirsin. Neden olmasın, şimdi tüm bunların yanı sıra sevdiğin ev dekorasyonu yaparken o dekorların bir tek göze hitap etmemesi gerektiğini de unutmamak gerekir.

Küçük Alanları Daha Büyük Gösterme Hilesi

Bunun en büyük hilesi aynalar ışığın geliş yönüne göre o alanda bol bol ayna kullanmak mesela yatak odası olduğunu farz edelim dolabınızın üstünde mutlaka büyük bir kısmını aynalı olanından tercih edin. Odayı yansımaları sayensin de daha ferah ve büyük gösterebileceğinizden emin olabilirsiniz.

Birde açık renkli ev dekorasyonu tercih etmelisiniz. Bu renk oyunları alanları ferah gösterdiğinden dolayı olduğundan büyük bir görünüm kazandıracaktır. Bir de saklama alanları çok önemli bir çok ev dekorasyon mağazaları ve yapı marketleri var oralardan tüyolar alarak depolama alanları ile küçük alanları kendi evinizin ve odanızın şekline göre kendiniz dekore edebilirsiniz. Hem bu o organizerlar sayesinde daha da derli ve toplu bir odaya sahip olabilirsiniz. Bir de koyu renk zeminleri aman sakın göz ardı etmeyin koyu renk zeminler de her zaman size daha geniş alan hissi verecektir.

Benim Evim Rahat Olacak

Rahatlığına ve ev içerisinde özgür alana herkesten biraz daha fazla önem veriyor olabilirsiniz. Daha pofur pofur koltuklar seviyor ve eve geldiğinizde o koltukların içine gömülmek istiyor olabilirsiniz. Yada evim görkemli olsun, gösterişli olsun diyor da olabilirsiniz. Her nasıl olursa olsun ama misafiriniz geldiğinde evinizi gezdiğinde herkesin evi gibi bir ev görmesin sizin size özel ve sizi yansıtan bir ev dekorasyonunuz olsun.

Herkes evinde rahat olmayı ve özgür olmayı sever bunu da mümkün mertebe trendlerden ziyade kendi tarzıyla ev dekorasyonu yaparak yansıtması hem evinde daha huzurlu ve mutlu olmasını sağlar.

Belki cam kenarında bir berjer koltukta battaniyesine sarılıp kahvesini yudumlar iken yağmur yağısını izlemek ister, belki de pofur pofur koltuğuna uzanıp sevdiği diziyi ya da en sevdiği programı izlemek ister.

Evinde Kendi Dokunuşların Mutlaka Olsun

İnternette bir çok kendin yap projeleri var, özellikle ev dekorasyonu için hem ucuz yollu hem de son derece kullanışlı şık kendi kendine yapabileceğin bir çok dekoratif ve aynı zamanda da kullanabileceğin eşyalar yapabileceğin alternatifler sunan videolar var. Onlara biraz göz atıp sana en çok uyan ve hiç el becerin olmasa da yapabileceğin tarz da projeleri deneyebilir, evinde kendi dokunuşlarından bir kaç obje de ekleyebilirsin. Kendin yap projelerinde genelde ev dekorasyonu adına kullanışlı tarifler var ister mutfak, ister banyo, ister çalışma odası, ister yatak odası yada oturma odası ne istersen nerede istersen kendi tarzına uygun bir şeyler eklemek hem eğlenceli hem de güzel olacaktır.

Üstelik senin için hikayesi olan objeler kullanmak ve kendi emeğin ile ortaya çıkardığın eşyaları kullanmak seni de mutlu etmez mi ? Belki yapacağın bir kolye askısı, belki bir kitaplık ya da gazetelik, belki de yeniden boyanmış zigon sehpalar. Makrome ipinden yapılan avize yada kaseler bunlar senin elinden çıkması seni daha mutlu edecektir.

Senin evin, senin yuvan, senin ev dekorasyonun olsun.