ZORLAMA DEĞİL SEVDİĞİN SPORU YAPMALISIN

blog yazısı ekle !

ZORLAMA DEĞİL SEVDİĞİN SPORU YAPMALISIN

Spor öyle bir aktivitedir ki ilk akla gelen şey spor salonları ve yürüyüş yapmaktır. Garibim sporu peşinden kovalayansa diyettir. İkisi de günahsız melekler gibi olsalar da kimse tarafından sevilmez aksine özenilse de meraklısı hariç kimsenin devamlılığını getirmediğive alışkanlık edemediği bir aktivitedir.

Ankara'nın Havalısından Bir Spor Salonu Olsun

Kimi sağlık için, kimi dış görünüşü için, kimi sosyal çevre, kimi sohbetlerde spor yapıyorum demek için ister spor yapmayı. Nedeni ne olursa olsun ya da hangi dalı olursa olsun faydasını mutlaka görürsün sporun.

Spor yapıp kas yapmalıyım gazı ile spor salonuna 5 yıllık üyelik yaptırarak, onlarca para verip toplamda 3 kere giden, hevesi kaçtığı için sonrada gitmediği halde spor salonuna da nedenler bularak, türlü türlü bahaneler ile gitmez o salona. Bir nevi diyet gibi hani her pazartesi günü başlanıp ama çarşamba günü can çekişen o büyük hayaller ve büyük sözler ile başlanan diyetler gibi yani.

Her gece yarin spora gideyim dünya para verdim arkadaş diyip bir türlü başlanamayan gariban bir aktivitedir kendileri, bir pırasa misali, bir bamya yada ıspanak misali bir aktivite yani düşünsene yararları saymakla bitmez ama azınlık tarafından tüketilen gıdalardır. Sporda öyle bir şey işte seven insan vazgeçemez, alışkın olmayanda bir türlü kendini veremez şu spor olayına, Ankara'nın en iyi spor salonu, yada en iyi pilates salonu olsa ne yazar.

Mesela Ankara'nın en iyi spor salonuna yazılıp sadece jakuzisini kullanan kişiler tanıdım, yada sadece saunasına gidenleri aslında kendini biraz zorlasa da havuzunu da kullansa tam olmasa da amaca hizmet edecek o spor salonu.

Fit GYM

Çukurambar

devamını oku... Adres: Söğütözü Mahallesi Söğütözü Caddesi 2 D Blok No:10 Koç Kuleleri Çukurambar - Ankara

İkra Spor Kulübü - Çakırlar

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

İkra Spor Kulübü

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara

Kulüp 150 Karate ve Savunma Sanatları

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400.Sokak No:5 Çayyolu-Ankara

Mead Boutique Sports

Batıkent

devamını oku... Adres: İlkyerleşim Mahallesi 1997/1 Sokak No:2 Batıkent - Ankara

Akademi Spor Uğur Öneş

Demetevler

devamını oku... Adres: 357. Cadde No: 25/G Demetevler - Ankara

Quads Team

Çayyolu

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 3028. Cadde 16-B/10 Kule Evo Çayyolu-Ankara

Base Life Club

Çayyolu

devamını oku... Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

MZ Sport Club

Çankaya

devamını oku... Adres: İlkbahar Mahallesi Galip Erdem Caddesi 576.Sokak No:12 Çankaya-Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Force Crossbox

Bilkent

devamını oku... Adres: Üniversiteler Mah. 1598. Cad. Bilkent Plaza A3 Blok No:5 Ankuva İş Merkezi Yanı Bilkent - Ankara

Sportif Yaşam Kulübü Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: Muhsin Yazıcıoğlu Cad. Bagi's Plaza 43/1 Çukurambar-Ankara

Pulse Health Sports Studio

Mustafa Kemal Mahallesi

devamını oku... Adres: Mustafa Kemal Mah. 2133. Sok. 11/2 Mustafa Kemal Mah.-Ankara

Ataform Spor Merkezi

Eryaman

devamını oku... Adres: Eryaman Mahallesi Subaşı Sokak Ata Apartmanı No:27/A Ata Apartmanı Eryaman-Ankara

Gymfona Personal Training Studio

Yıldız

devamını oku... Adres: Hilal Mah. 676. Sok. No:23 Yıldız Çankaya-Ankara

ATC Pilates

Tunalı

devamını oku... Adres: Kavaklıdere Mahallesi Tunus Caddesi No:6 Köprülü Apartmanı No:13 Kat:4 Tunalı-Ankara

Boost Pilates

Çankaya

devamını oku... Adres: Sinpaş Altınoran Kule 2023 Kat:34 No:229 Çankaya - Ankara

HK Pilates Yenimahalle

Yenimahalle

devamını oku... Adres: Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 274. Sokak Wings Ankara B Blok No: 1B/130 Yenimahalle - Ankara

Power Line Sport Center

Demetevler

devamını oku... Adres: 412. sokak (eski 7.sok) No:6/B Demetevler-Ankara


Spor Konusunda Nerede Yanlış Yapıyoruz ?

Spor olayına fitness center olarak baktığımız sürece bu yanlışa düşmekten ve kendimizi devamlı olarak başarısız spor girişimlerinden alı koyamayız. Bence Ankara'da yapılabilecek o kadar çok spor dalı var ki , herhangi birinden başlayabiliriz. Ankara'da en iyi sporcu olmak zorunda olmadığımızı ilk önce kabul edelim ya da tek sporun fitness centerlardaki o yürüyüş bantları, kondisyon bisikletleri yada bodybuilding olmadığını kabullenebiliriz.

Tamam Ama Ne Yapabiliriz ?

Bel fıtığım var pilates yapamam, dizlerim ağrıyor yürüyemem, ay vallahi hiç havamda değilim bisiklet süremem. Bak yine yeterince sevmediğimiz bir çok göz önünde herkesin bildiği ve yapmadığı yine de herkesin önüne sürdüğü spor dalları :) Evet bunların hiç birini yapamazsın çünkü istediğin bunlar değil. Sen gerçekten ne tarz bir spor yapmak istediğine karar vermelisin. Beni yormayan bir spor dalı sunsan hemen yaparım dediğinizi duyar gibiyim.

Seni Yormayan Spor Dalı

Evet seni yormadan sana spor yaptıracak bir spor dalı var, en yapamam dediğin belki daha olduğunu bile bilmediğin bir spor dalı mutlaka vardır. Sen neyi seviyorsun, ne yapmaktan hoşlanıyorsun bence önemli olan tek şey bu. Sana devamlılık sağlayacak ve istikrarlı bir şekilde spor yapmanı daha sağlıklı bir yaşama başlamanı sağlayacak en büyük etmen bu. İnsanın sevdiği şeyler yapması onu yormaz tam tersine onu mutlu eder.

Mutlu olduğun şeyleri yap ve bunu spor ile birleştir mesela; oryantiring yapın. Bir yere varmayan yürüyüş bantlarından indin ve yürüyüş parkurlarında aldın soluğu aynı yolu dön dolaş gel bugün 5 tur yarın 10 tur öbür gün 2 tur 25 dakika bankta dinlen karşıdaki bakkaldan su almaya gir ve o çikolata evet çok güzel neyse alıyım bunu ben iki lokma bir şey hani şu masum atıştırmalık dediklerinden. Neyse çikolatamı yerim sonra yürüyüşe devam derken saat geç oldu eve gidiyim yemek yapıyım. Yarın da misafir gelecek derken yalan oldu mu senin spor yine :)

Oyun gibi bir spor olan oryantiring yapın. Mesela bisikleti yap yürümeyi değil de bisiklet sürmeyi daha çok seviyorsan.

Paten kaymayı seviyorsan paten kay ister buz üstünde ister taş zemin üstünde hem de uzun zamandır derin uykulara uyuttuğun o çocuk da uyanır belki, dağ yürüyüşü yap, savunma sporları yap, yüz mesela ya da trend olan sporlardan yap. Dans etmek istiyorsan spor salonlarındaki danslara yazıl yada kendi sevdiğin bir dans kursuna yazıl ve dans et içinden geldiği gibi kendin gibi tenis kursuna yazıl, voleybol kursuna yazıl ya yoga kurslarına yazıl yok ya ben daha heyecanlı şeyler istiyorum diyorsan yamaç paraşütü kursuna yazıl ya durma yerinde yap ne istersen onu yap.

Dans kursları her zaman bir programda ilerler ve sende sevdiğin bir dansı öğrenebilirsin. Hem spor yapmış hem de eğlenmiş olursun. Spor yapmak seni hem daha dinç hem daha sağlıklı hem de daha neşeli yapacaktır.

Kurslardaki ya da spor salonlarındaki o insanlara hiç dikkat ettin mi? Gerçekten spor yapmak amacı ile gelen ve sevdiği bir spor dalı ile uğraşan insanlar daha dik, daha mutlu ve daha dinçlerdir. Hayatlarına spora dahil etmek ve türlü türlü bahaneler bulmak yerine sporlarına göre bir hayat yaşamaya başlamışlar, neden çok mu işsizler ?

Hayır emin olabilirsin ki senin akşam yemeğinden, evinin temizliğinden yada patronunla kavgandan çok daha fazla yoğun tempoda çalışıyorlar ve buna rağmen yine de tüm hayatlarını sporlarına göre ayarlıyor ve ona göre yaşıyorlar. Çünkü tüm bu başarılarını ve motivasyonlarını spordan alıyor, spor yaparak konsantre oluyor, spor yaparak rahatlayıp stres atıyorlar, spor yaparak gevşeyip, yine spor yaparak dinleniyorlar. Evet yanlış anlamadın spor yaparak dinleniyorlar "spor yaparak dinlenilir mi ya ? Saçmaladın iyice" diyorsunuz değil mi ? Ama inanın onlar spor ile dinleniyorlar tüm gün yorulan bu vücutlarını spor ile esneterek rahatlıyorlar.

Spor sizi yormaz aksine daha fazla çalışkan olmanızı, daha fazla motive olmanızı ve daha fazla otokontrol sahibi olmanızı sağlar. Zaten başarının da en temelinde bu üç unsur vardır. Kendinize bir söz verdiniz ya da bir şeyleri yetiştirmeniz gereken bir zaman dilimi var bunu yapmak sizin için hiç de zor değil çünkü siz zamanı kontrol etmeyi de spor yaparken öğrendiniz, kendinize verdiğiniz sözü tutmayı da.

Spor yaparken devamlılığı olsun istiyorsanız, yapabileceğiniz en güzel şey sevdiğiniz spor dalını keşfedip bu spor dalında eğlenerek spor yapmanız. Ancak o zaman tutarlı bir şekilde spor yapabilir ve istediğiniz siz olabilirsiniz. Hem özgüveninizi geri kazanır ya da arttırırsınız, hem kendinize bakar hem de sizin ile ortak şeyleri seven yeni insanlar ile tanışırsınız.

Ne verdiğiniz paralar havaya uçup gider, ne de siz hanenize yeni bir başarısız spor yapma girişiminde bulunmuş olursunuz. Amacınız her ne olursa olsun mutlaka istediğiniz sonuca varırsınız. Hem belki sadece jakuzi için gittiğiniz ve Ankara'nın en iyi spor salonuna verdiğiniz paralar ile kendinize eviniz de bir jakuzi yaptırabilir istediğiniz her an , her saat kullanabilirsiniz. Bir de şu spor işine bu açıdan baksak hiç de fena olmaz gibi.

Ne dersiniz artık sizce de kendi ilgi alanınızdaki spor dalını keşfederek gerçekten spor yapmanın zamanı gelmedi mi ?