ZORLU YOLCULUĞUMU KOLAYLAŞTIRAN DİYETİSYENİM

blog yazısı ekle !

ZORLU YOLCULUĞUMU KOLAYLAŞTIRAN DİYETİSYENİM

"Her şey biraz kilomu aldın sen" demesi ile başladı. Güne son derece pozitif başladın en sevdiğin pantolonunu giyerken zorlayıp düğmesini koparmış olman, kazağının daha dar olması ya da aynaya baktığın anda gözüne ilişen dolgun yanakların bile senin moralini bozamadı.

Yine de süslendin püslendin, makyaj, saç her şey çok güzel bir hal aldı bindin gittin sizin kızların yanına sarıldın hepsini öptün ta ki o densizle karşılaşıp seni selam verdiğine pişman edene kadar gayet iyi devam ediyordun. Tam kahkahalar atarak o densize döndün sarıldın ve " canım yine çok güzelsin, biraz kilomu aldın sen " dedi. Yok yok yanlış anlamışsındır diye bi kaç saniye durdun ve ona baktın sonra " regl dönemim canım şişim var ee kazak falan da var ya ondandır " diyerek büyüklüğü üstüne alarak oturdun.

Sen hiç durur musun, ufak ufak laflar giydin ve akşam oldu eve geldin. Yatağın kenarında üzerine olmayan o pantolonuna gözün ilişince artık aynaya daha bir alıcı gözüyle bakınca dar kazak dolgun yanaklar dikkatini çekti. Kabul ettin kilo aldığını ve başladın Ankara' da diyetisyen aramaya ... Kolay mı öyle diyet yapmak ya da iyi ve başarılı bir diyetisyen bulmak.


devamını oku... Adres: Tunalı Hilmi Caddesi Kuğulu İşhanı B Blok 123/151 Kavaklıdere-Ankara


Yazdın mı internete bir dünya diyetisyen çıkıyor karşına ne bileceksin ki hangisi daha iyi aman nasıl olsa hepsinde aynı liste ver eline kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir ile başlayıp gece yatmadan bir kase yoğurt veya bir su bardağı süt ile biten diyetler ve yanında otuz yada kırk beş dakikalık yürüyüşle devam edip, beyaz ekmeğin ve yağın azaltıldığı diyetler. Ben kendim kendimin diyetisyeni olurum ya diyerek girdin bir yola diyet ya yedin kibrit kutusu büyüklüğünde yağsız beyaz peyniri, yatmadan bir kase yoğurdu ama hiç yürüyüş veya spor yapacak mecalinde yok neyse ilk gün dedin, ilk hafta ya haftaya dedin ee bu arada annen özel bir yemek yaptı sende her gün yemiyoruz ya azıcık kaçamaktan ne olur dedin derken iki hafta geçti. Bak hiç zorlanmadan kendi diyetimi kendim yaptım ve şimdi kendi diyetisyenim olarak tartıya çıkıp kendi başarımı kutlama vakti.

Yok ya kesin tartı bozuk, kilo almış olamam aldın tartıyı eline dolandın evin dört bir köşesinde evet kesin tartı bozuk diye düşünürken buzdolabının önünde kendini bir şeyler atıştırırken buldun. Artık pes etme zamanı diye itiraf edip bir diyetisyenden tavsiye alarak diyet yapmaya kendini ikna etmeye çalıyorsun. Diyetisyen dediğin işin ehli okulunu okumuş bildiği bir şey vardır mutlaka diye kendini ikna ettin şimdi sıra geldi Ankara' da iyi bir diyetisyen bulmaya sordun soruşturdun.

Annenin Günü Var Bu Kokoşlar Kesin Bilir Diyerek

Annenin gün sofrasına oturdun börekler, çörekler, tatlılar yemeden durulur mu hiç? Tam sen konuya girecekken işin erbabı Ayşe Teyze hemen pata küte girdi mevzuya güzel kızım sen biraz kilo mu aldın ? Evet aldım ya aldım niye onaylatma ihtiyacı hissedip de yüzüme yüzüme vuruyorsunuz ki. Başladı tavsiyelere ekmeği kes, bu pasta börekler hep zarar derken arada anneme de iki iltifatı araya sıkıştırıp " ee tabi annenin de eli pek bir lezzetli nasıl yemeden durasın sende haklısın" dan sonra içlerinde en aklı selim teyzem aldı sözü " Canım bak bizim Gizem Ankara'da gitmediği diyetisyen kalmadı, ne diyetisyenler ne yöntemler denedi kızcağız olmadı bir türlü " ha evet tamda duymak istediğim şeyler ne de güzel motive ediyorsunuz o zaman ben bir dilim daha börekten alıyım. " Ama sonunda bir diyetisyenle tanıştı. Öyle bildiğin kibrit kutusu büyüklüğünde peynir mevzusu falan standart liste falanda yok. Kadın sağlıklı yaşam için tüyolar ile kızı zayıflattı inanmazsın on beş kilo verdi dal gibi oldu dal " Hahhh işte benim aradığım diyetisyen bu olmalı, gitmeliyim tüyolar vermeli birazda motivasyon verdi mi tamamdır bu iş diyip hemen bilir kişi teyzenden aldın numarayı aradın diyetisyeni.

Acı Yok, Pes Etmek Yok Buldun Diyetisyenini

Diyetisyen randevun tamamdır. Salı günü gidiyorsun ama keşke pazartesi olsaydı. Neyse şu pazartesi diyeti sendromunu bir kenara bırak ve içine giremediğin pantolonunu odanın duvarına as, as ki gördükçe kendine ne yaptığını hatırlayarak motive ol.

Derken randevu günü geldi çattı, ayakların geri geri gidiyor ya yapamazsam o zaman ne olacak, neyse ucunda ölüm yok ya. Belki de frekansımız uyuşmaz ve verdiğim para da cebime yanıma kalır. Gitmeden son bir hamburger mi yesem ? Yok ya yürü şimdi, ama bu koku evet evet bu koku kıymalı pide kokusu gitmeliyim bence. Diyetisyene gitmeden önce bir pide yemeliyim artık yiyemem diyet yapıcam. Ama diyetisyen bana aç karnına gel demişti test falan yapıyoruz sonra diyet demişti. Tut kendini git bakalım ne olacak ?

Sonunda kazasız belasız geldin bekleme salonunda randevu saatini beklerken diyetisyenin odasına giren çıkanlara biraz öylece baktın. Kimisi manken gibi ihtiyacı yok niye gelmiş olabilir ki? Hah teyzem sana da yakışır diyet yapmak ve sende en az benim kadar yakıştın bu diyetisyenin bekleme salonuna diye iç geçirirken sana seslendiler sıran gelmiş.

İlk Buluşmamız, İlk Tanışmamız Hala Çıkmadı Aklımdan

Sevgilimle buluşsam bu kadar stres olmam her halde bu ne stres bu ne heyecan fonda da bir müzik çalsa onlyyyy youuuuu diye saçlarım savrularak içeri girsem tam olacak yani. Derken içeriden bana gülümseyerek bakan iki göz sıcak kanlı bir şekilde bana oturmamı söyledi. İstediği testler ve sonuçları buradaydı ne de olsa artık vakit kaybetmeden hemen diyete başlamalı o densizin haddini bildirmeliydim. O yüzden de hemen diyetisyenimin verdiği o testleri yaptırdım.

Testlere baktı " çok güzel hiç bir sorunumuz yada engelimiz bizi zorlayabilecek hiç bir şey yok" dedi. Oldu o zaman bana müsaade diyerek sıyrılıp kaçasım geldiyse de yine de oturup söyleyeceklerini dinledim.

İlk Dersimiz Diyet Yok Sağlıklı Beslenme Alışkanlığı Edinme Var

Evet yanlış duymadınız diyet yok dedi, sağlıklı beslenme alışkanlığı var dedi. Gözlerim nasıl parladıysa diyetisyenim bana daha içten bir gülümseme ile baktı. Sanırım biz bu işi başarırız dedim o an oracık da boynuna atlayıp eve Ankara'nın en iyi ve en başarılı diyetisyeninin yanındayım ve güvendeyim dedim.

Diyet Listesi Yok Sağlıklı Beslenme Klavuzu Var

Baya bir dinledi beni ne yerim, ne içerim, nasıl yerim, nerde yerim şaşırdım başta sen diyetisyensin bana niye nerde yediğimi neden soruyorsun ki ? Salonda yediğim pırasa daha mı kalorili olacak mutfaktakinden ama o iş öyle değilmiş. Televizyon karşısında yemek yerken ne yediğimi anlamazmışım o yüzdende televizyon karşısında yememeliymişim.

Sağlıklı beslenme biçimi diye ben buna derim. Tamam başlangıç da alışkanlıklarımı değiştirmem hiç de kolay olmadı beni ilk bir kaç gün zorladı ama sonrasında gerçekten çok daha kolay ve çok daha rahat geçmeye başladı.

Artık Mutlu Son

En doğru kararı gerçekten başarılı bir diyetisyene giderek verdiğimi şimdi daha iyi anlıyorum. En azından bu zorlu yolculukta benimle beraber yol arkadaşlığı yaptığı için ve bana destek olup meselenin diyet yapmak değil de sağlıklı beslenmek olduğunu öğrettiği için benim için sadece Ankara'nın en iyi diyetisyeni olmayıp belki de Türkiye deki en iyi diyetisyenine çok teşekkür ederim.

Düğmesi kopan en sevdiğim pantolonum mu? Hala içine giremiyorum artık bana iki beden büyük. ;)