ANKARA'DAKİ HAYVAN OTELLERİ HER ZAMAN TATİLDE TERCİH EDİLMEZ

blog yazısı ekle !

ANKARA'DAKİ HAYVAN OTELLERİ HER ZAMAN TATİLDE TERCİH EDİLMEZ

Evcil hayvan beslemek hele ki köpek beslemek daha da zor ve sorumluluk gerektirir. Bu sorumluluğun yanı sıra yanı zamanda da özellikle köpekler daha fazla ilgi isteyen ve dikkat gerektiren evcil hayvanlardır.

Evcil hayvan sahiplendiğinizde ilk olarak düşünmeniz gereken şey ve hayatınızdaki önceliğiniz kesinlikle sizi evde bekleyen dünyalar güzeli bebeğiniz yerinde olan sadık dostunuz köpeğinizdir. Bir bebeği nasıl çoğu zaman yanınızda taşırsanız onu da aynen öyle taşımalısınız. Mesela bir köpek sabah akşam olmak üzere günde en az 2 defa mutlaka ama mutlaka dışarıya tuvalet ihtiyacını gidermek için çıkarmak gerekiyor. Evde çok yalnız kalmayı sevmez hele birde apartman dairesinde oturuyorsanız kesinlikle evde onu uzun süre yalnız bırakmanızın bedelini size öğretecektir.


Evde yalnız kalmayı sevmeyen hayvanlar genelde ya eşyalara zarar verir ya da havlamaya başlayarak tüm mahalleyi ayağa kaldırır. Hayvanların bu denli ilgi istemelerinden dolayı da bazen bir yerlere bırakmanız gerekebiliyor fakat herkes evine köpek almak istemeyebiliyor, o gün işi olabiliyor ya da her gün her gün bir yerlere bırakmak istemiyor olabilirsiniz.

Günümüzde evcil hayvan sahipleri için çözümler hızlı bir şekilde artıyor ve bunların en güzeli de pet oteller, pet otelleri yani hayvan otelleri açılarak sizleri rahatlatma ve gözünüz arkada kalmadan emin ellerde bakımının yapılarak emanet etmenizi için hizmetler veriyor.

VetCo Veteriner Kliniği

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mah. 2432. Cad. No: 51/2 Ümitköy-Ankara

Monovet Veteriner Tıp Merkezi

Etimesgut

devamını oku... Adres: Suvari Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Öz Kuyumcular Çarşısı No:7F/1 Etimesgut-Ankara

Abidinpaşa Veteriner Kliniği

Abidinpaşa

devamını oku... Adres: Tıp Fakültesi Caddesi Balkiraz Mahallesi 69/D Mamak - Ankara

Pet Care Veteriner Kliniği

Yıldız

devamını oku... Adres: Yıldızevler Mahallesi Rabindranath Tagore Caddesi No:15/B Yıldız-Ankara

Vera Veteriner Kliniği

Çankaya

devamını oku... Adres: Bademlidere Mahallesi Şemsettin Günaltay Caddesi No:29/3 Çankaya - Ankara

Bestekar Veteriner Kliniği

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Sokak. No:17/1 Çankaya - Ankara


Pet Otelleri Köpekler İçin Ayrı Olmalı


Her hayvan için ayrı pet oteller vardır. Hayvan otelleri git gide daha fazla yaygın hale gelmesinin yanı sıra özellikle özel günlerde ve tatil dönemlerinde daha yoğun oluyor. Hayvan otellerinde belirli bir ücret karşılığında köpeğinizi bırakıyorsunuz. Sadece konaklama ücreti değil 24 saat veteriner hizmeti veriliyor. Aynı zamanda birçok otelde alanında uzman olan bakıcılar tarafından bakılıyor. Hayvan otellerine köpeğinizi bıraktığınız da hem sağlık hem de hijyen konusunda endişeleriniz olmaz çünkü hayvan otelleri de bu konuda oldukça titiz davranarak hem sizin köpeğinizi hem de diğer hayvanların sağlığını oldukça önemsiyorlar.


Hayvan Otellerine Köpeğinizi Bırakmadan Önce Nelere Dikkat Etmelisiniz ?


Hayvan otellerine köpeğinizi bırakmadan önce seçim aşamasında mutlaka hayvan otellerini gezmeli hijyenlerine dikkat etmeli ve diğer hayvanların olduğu yerlere göz atmalısınız ayrıca orada olan köpeklerinde psikolojik durumuna biraz daha dikkatli bakmalısınız.

Çünkü her hayvan oteli her zaman doğru bir bakım yapmayabilir. Köpeklerimiz daha çok bizlerin evlatları gibi olduğu için son derece dikkatli seçim yapmalısınız. Çünkü hayatımıza kattığımız insanlara nasıl değer veriyorsak beraber yaşadığımız, hayatımızın odak noktası olan hayvanlarda aynı değerde davranıyoruz. Nasıl bir çocuğu bir yere bırakırken endişe ediyorsak bir hayvani da emin ellere teslim etmeyi hepimiz isteriz bunun için bir çok alternatif olmasa da en azından onları emin ellere bırakacağımız hayvan otelleri var ve bizler de gerek tatile çıktığımızda gerekse iş gezilerine çıktığımızda köpeklerimizi gönül rahatlığı ile teslim edebilmeliyiz.

Bu nedenle sözleşme maddelerine önceden bakmalıyız. Bizden istenen şeylerin yoğunluğu kadar hayvan otellerinin de aynı kurallara ve çerçevelere dikkat edip etmediklerini de kontrol etmelisiniz. Hayvan otelleri her zaman çok talep görüyor fakat ihtiyaca özel olarak farklı farklı seçeneklerde hayvan otelleri var mesela kısa süreli hayvan otelleri ve uzun süreli hayvan otelleri olarak bir de ev tarzı olarak hayvan pansiyonları da oldukça fazla rağbet görüyor.

İllegal bir çok farklı hayvan otelleri mevcut ve bunları legal ve illegal olanlarını nasıl ayırt edeceğinizi merak ediyorsanız gelin birde bunlar hakkında bir kaç bilgi paylaşalım.

Legal Hayvan Otelleri ve İllegal Hayvan Otelleri


Her konuda olduğu gibi yine hayvan otelleri konusunda da oldukça farklı hileler görebiliyorsunuz. Mesela bir hayvan oteline köpeğinizi teslim edeceksiniz fakat legal mi, yoksa illegal mi ? İşte ilk olarak dikkat edilmesi gereken ve her zaman kolayca sonuca varabileceğiniz bir özellik olan konu budur. Öncelikle bu hizmeti verebilecek yerlerin ki kanunen sadece köpek çiftlikleri verebilir, otel / pansiyon hizmeti verilecek evcillerin türüne göre yerine getirilmesi gereken nizamnamedeki şartlar oluşturulur.

Daha sonra T.C. Tarım Bakanlığı tarafından uygun görülen ve her tüm gerekli şartları yerine getiren çiftliklere çalışma ruhsatı verilir. Ruhsatsız otel pansiyon yada çiftliklerin, köpek çiftliği adı altında olsa bile kanunen böyle bir hizmeti vermesi yasaktır.

Tüm hayvan otelleri T.C Tarım Bakanlığı tarafından mutlaka denetlenir ve şartların sürdürüldüğünü tespit edemediklerinde de ağır yaptırımlar yapılarak hayvan otellerinin ruhsatlarının kalıcı olarak el konulmasına kadar gidebilir.


Ankara'daki Hayvan Otelleri Başka Ne İşe Yarar ?


Ankara'daki hayvan otelleri pet taksi, köpek microcip, köpek mezarlığı, veterinerlik hizmeti, köpek eğitimi, köpek pansiyonu ve pek satışı yapmanın yanı sıra yanı zamanda da 24 saat adrese veterinerlik hizmeti de vermektedir.

Arabanızda köpeğinizi taşımak istemiyor olabilirsiniz yada gerekli durumlar olabilir. Bu tarz durumlarda köpeklerimizin taşınması için pet taksilere ulaşabileceğiniz en uygun adres Ankara'daki köpek otelleri olacaktır.

Ankara'daki hayvan otelleri aynı zamanda mikrocip takma gibi hizmetlerde vermektedir. Günümüzde hayvanlar konusunda bilinçlendikçe daha farklı yasal zorunluluklarda getirilmektedir. Mesela microcip takma zorunluluğu belki bir çoğumuzun ne olduğunu dahi bilmediğimiz microcip uygulaması yasal olarak zorunlu hale getirildi.

Microcip takma olayı tam olarak şöyle; bir pet shoptan yada veterinerden yada hayvan otelinden aldığınız köpeğinize microcip takılıyor. Kimliği ile cip bilgileri de internet ortamına aktarılıyor. Microcip takılan köpeğinizin kaçırılma yada kaybolma durumlarında internet üzerinden rahatlıkla bulunmasını sağlayabilir. Eskiden ilanlar verilerek aranan bazen bulunamayan bazen çok zor bulunan ve Ankara sokaklarını adım adım gezmenize rağmen belki de yaralı olarak bulma durumlarının da önüne geçen ve hem hayvan severlerin hem de evcil hayvan sahiplerinin Ankara'daki hayvan otellerinin sık sık kapılarını çalmalarına özellikle önem kazanıyor.

Neden Hayvan Otellerini Tercih Etmeliyim ?


Çünkü hayvan otelleri hem veterinerlik hizmeti, hem eğitim hem pansiyon, hem pet taksi ve ambulans gibi bir çok hizmet veriyor. Bu hizmetler hayvan otellerinde bulunduğu zaman tüm işlemlerini aşılarını veterinerlik hizmetlerinin ve eğitimlerinin verildiği bir otelde sizi ve köpeğinizi tanımaları ve ona uygun koşulları oldukça iyi bildikleri için son derece tercih sebebidir.

Ayrıca kısa süre yada uzun süre hayvan otellerinde konaklayacak olan en yakın dostlarımız olan köpeklerimiz de tanıdıkları ve bildikleri bir ortamda konaklamaları onların terk edilmiş hissine kapılmalarından uzaklaştıracaktır. Sahibinin yanında olmadığı dönemler de bilmediği yerlerde kalması onu belki hırçınlaştıracak yada depresyona itebilecekken siz zaten her konuda yanınızda olan Ankara'daki en iyi köpek otelini tercih ettiğiniz içi hayvan otellerinin dezavantajı olan durumlar ile karşılaşmazsınız. Hem gönül rahatlığı ile bırakırsınız ve gözünüz asla arkada kalmaz.

Ankara'da bir çok farklı forma ve konseptte hayvan otelleri bulmanız mümkün ama evladı için her şeyin en iyisini ve en güzelini isteyen anne ve babalar gibi sizde en sadık dostunuz olan köpeğiniz için Ankara'nın en iyi hayvan otelini seçmek isteyeceğinizden eminiz.