EĞLENCE

blog yazısı ekle !

EĞLENCE

Herkesin kendine göre bir eğlenme mantığı ve kültürü vardır. Bunu şehirler, ülkeler olarak düşünmeden daha milimize ederek düşünecek olursak Ankara'da her semtin ve her semtin insanının farklı bir eğlence kültürü vardır.

Yaşlara göre, yaşam tarzlarına göre, işlerine göre, statülerine göre hatta kişiliğe göre bile değişkenlik gösteren eğlence mantığı psikolojiye gör bile değişkenlik gösterir. Mutlu bir psikoloji farklı bir eğlence kaldırırken, depresyonlu halimiz daha farklı bir eğlence ister, yorgunluk hali başka bir eğlence isterken, sıkılmış halimiz daha farklı bir eğlence ister.

Eğlenmek o an ki durumunuza göre öyle farklılık gösterir ki asla bir kalıba yada bir tarza büründürülemez. Eğlenmek istiyorsanız size farklı farklı bakış açılarından bir kaç eğlence mekanı ve yöntemi sunabilirim.

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Pars Garden Pool

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı – Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Hayat Bir Sahne

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Rakıcı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Mardin Konağı

Çankaya

devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Safie Meyhane

Kızılay

1950 yılından beri restorantçılık ile uğraşan babamızın ilk olarak 1975 yılında Ankara Demirtepe Dostlar Lokantası ile başlayan serüvenini 1987 yılında kapadokya bölgesinde açmış olduğu Ürgüp Ocakbaşı Restorantı ile devam ettirmiş 2019 yılı Şubat ayında Ankara Kızılay bölgesinde açtığımız yeni mekanımız safie meyhane ile sürdürmekteyiz.

Meyhanemiz de şık ama mütevazi dekorasyonumuz ile gözünüze hitap ederken nefis ve soğuk taze mezelerimiz, tavuk ve et ürünlerimiz, değişik ara sıcaklarımız, tereyağlı yaprak ciğerimiz ve ikramlarımız ile damak tadınıza hitap etmekteyiz.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Şilingir Meyhane

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Fiz Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara



Coşuyoruz Abi Bu Geceeee


Tam olarak böyle bir eğlence istiyorsanız size önerebileceğimiz en güzel yerler publar ve diskolar olacak Ankara'daki en iyi barlar daha çok Gop mekanlarında eğlenceye doyabilirsiniz. Mesela Gop'taki kop kop mekanlar biraz tuzlu olmasının yanı sıra daha farklı seçenekler ile daha uygun fiyatlı kop koplar da var. Mesela Kavaklıdere tarafını yada Ümitköy taraflarını seçebilirsiniz. Yine Esat taraflarında da gayet güzel kop kop luk eğlence mekanları bulabilirsiniz.

Tamam eğlenelim fakat aynı zamanda da uygun fiyatlı olsun derseniz size bir diğer önerimizde Kızılay tarafına davet ederiz sizi ne de olsa Kızılay mekanları hemen hemen her kesime hitap eden ve daha uygun fiyatlı mekanların bulunduğu bir bölgedir.

Yok sadece pub olsun derseniz de size önerimiz yine aynı mekanlara ek olarak Tunus Cad. tarafı olacaktır. Arjantin Cad. ve Filistin Cad. 'de size hitap edebilecek mekanlar arasında yer alıyor. Yani sizin için takılabileceğiniz en güzel eğlence mekanları Çankaya bölgesinde yer alıyor.

Ay Bir Canlı Müzik Olsa da Dinlesek


İçinizden kendinizi müziğin ritmine bırakıp aynı zamanda bir şeyler yiyip içmek geldiyse yine Ankara'nın hemen hemen her yerinde canlı müzik mekanları bulabilirsiniz. Belki de bulunduğunuz semtte bir kafe bile sizin bu isteğinizi karşılayabilir. Çünkü Ankara mekanlarında en çok denk geleceğiniz şey canlı müziklerdir.

Bir yandan bir şeyler yerken bir yandan da iki tek atarken canlı müzik eşliğinde kendinizden geçip stres atabilirsiniz. Ankara'da en çok tercih edilen mekanlar olması sebebi ile Çankaya bölgesinde hemen hemen her yerde vardır. Alkollü yada alkolsüz mekan olarak da ayırıyor olabilirsiniz. Alkolsüz canlı müzik mekanı bakıyorsanız size önerim Kızılay tarafı olacaktır. Diğer bölgelerin bir çoğu alkollü mekanlardır. Hatta tamamı da diyebiliriz.

Alkolsüz canlı müzik mekanları Kızılay sokaklarında bolca bulmak mümkündür. Bu demek değil ki Kızılay mekanları hepsi alkolsüz, her zaman vurguladığımız gibi Kızılay ve mekanları her kesime hitap etmesinden dolayı alkollü canlı müzik mekanları yada alkolsüz canlı müzik mekanlarını Kızılay sokaklarında rahatlıkla bulabilirsiniz. Bahçelievler'de yine hem kop kop mekanlar hem de canlı müzik için oldukça geniş bir yelpaze sunuyor size.

Ben Fasılcıyım Abi


Ankara'daki fasılcı ekibine en güzel önerim Ankara Kalesi altındaki mekanlar olacaktır. Yakın zamanda restore edilen Ankara Kalesi aşağı kısımlarını da eğlence mekanlarına verdi. Restore edildiğinde orjinal halini bozmadan eklerde eklendi ve eğlence mekanlarına daha fazla alan açarak gece gündüz Ankara'nın uğrak mekanları arasında ilk sıralarda yerini aldı. Hem otopark hizmeti hem de vale hizmeti sayesinde park sorunu olmadan ve aracınızı güvene alarak eğlenebileceğiniz bir yer halini aldı.


Ankara Kalesi etrafında genelde en iyi fasıl ekipleri sahne alır ve o fasıl ekipleri sizi eğlenceye doyurur. Başka seçenekler ararsanız yine size Bahçelievler7. Cad. 'deki pasaj içerisindeki mekanları öneririm ama sadece pasaj içinde değil biraz daha arka sokaklarda da fasıl ekipleri bulabilirsiniz.

Ayrıca Kızılay tarafında da nadir bir kaç mekan ayrıca belirli günler de fasıl ekiplerine yer veriyorlar. Ümitköy tarafında da bir çok meyhane tarzı yerde fasıl ekipleri bulabilirsiniz. Oran, Yıldız taraflarında saklı güzellikteki mekanlarda da bir çok gecelerde fasıl ekiplerine denk gelirsiniz.

Atın Beni Meyhanelere


Anlaşıldığı üzere aşk acısının dibine vurulmuş ve bu arkadaşımız hem eğlence hem de dertleşme istiyor. O zaman tabi ki meyhaneler evimiz olacak. Gidelim de nereye Kızılay olmazsa olmazlarımız arasında yer alsa da daha elit meyhaneler de daha elit şekilde aşk acısı çekmek isteyen dostlarımız da olabilir. Onlar için önerimiz yine Gop mekanları, Gop'ta meyhanelere doyum olmaz, hele bir de eskilerden parçalar çalıyor tabi ortamda biraz nostarjik ve salaşsa değmeyin aslanıma içer içer hem coşar hem ağlar.

Birde meyhane kültürünü seven ve bilen bir dostta varsa yanında çözülür bütün düğümler o masada, efkarlar önce tepesine çöker o masanın sonra dağılır gider. Müzik de canlanmaya başladıysa eğlence başlar ayrı ayrı masalarda oturan herkes bir bütün olur ortada ve daha sonra hangi masa kimin önemi kalmaz.

Caz Yok Mu Sizin Ankara'da ?


Ankara'da olmayan tek şey tabi ki de deniz, geriye kalan ne ararsanız arayın bizde bulunur. Caz mı istemiştiniz ? O zaman en güzel caz mekanları Tunalı Hilmi Cad. ve Gop'tadır. En güzel sanatçılar ve en güzel caz müzik buralarda yapılır. Ama Kızılay mekanlarında da bulursun, Çayyolu mekanlarında da en güzeli de doyamazsın asla tadına. Mekanların dekorasyonlarından tut da sahne alan sanatçısına kadar Ankara'dan daha iyisini de bulamazsın hani...

Alırız Bir Dal Türkü Bar


Ooooo türkü bar dedin mi, Kızılay mekanları en baba türkü barların olduğu ve türküye doyulan mekanlardır. Türkü barlarda eğlence isteyenler Kızılay sokaklarında eğlenceye doyarlar. Türkü bar dediysek öyle varoş yerler aklınıza gelmesin. Akollü mekanlardır ve canlı müzik yaparlar, bazen halay çeker, bazen en dertli türkülerle gözleri doldururlar.

Sadece Kızılay değil aynı zamanda Kavaklıdere sokakları da sizi birbirinden güzel türkü barlar ile buluşturacaktır. Kızılay'dan daha elit ve daha tuzlu olan mekanlarda takılan abi ve ablalarımızda son derece jantı olurlar. Eğlence merkezi gibi olan Çankaya hemen hemen her aradığınız tarza uygun eğlence mekanları sunuyor.

Gündüz Eğlenemez miyiz bu Ankara'da


Gecelere aktık eğlendik; türkü bara gittik, caz dinledik, kop koplara da gittik, meyhanelerde de eğlenceye doyduk. Tamam da gündüzleri nasıl eğlenebiliriz. Eğlence mantığına göre değişir tabi ki. mesela Avm'ler de alışveriş yaparak eğlenenler de var, sokaklarda eğlenenlerde, ama yazları daha farklı eğlenceler sunabiliriz. Mesela yaz aylarından daha çok aqua parklar ve piknik alanlarında eğlenebilirsiniz. Gündüzleri kadın matinelerine gidebilir yada genelde belediyelerin kurduğu açık hava tiyatrolarına ve sinemalarına da gidebilirsiniz. Go-Kart Pistlerinde eğlenceye doyabilir aynı zamanda da stres atabilirsiniz. Odadan kaçış evleri, karaoke mekanlarına gidip çılgınlar gibi şarkı söyleyebilirsiniz.


Tiyatrolar, maç izleyecek maç yayını yapan mekanlar, paintball merkezleri yada dağ yürüyüşleri tercih edebilirsiniz. Ankara'da eğlence tamamen sizin zevkinize ve tercihinize kalmıştır. İsterseniz Eymir Gölü etrafında doğa yürüyüşü yapıp bir bardak çay içebilir, atv sürebilir bisiklet turları yapabilirsiniz.

Ankara'da eğlence yok diyorsanız belki de bir kez daha düşünmeli ve daha iyi etrafınıza bakabilirsiniz. Eğer siz Ankara'ya kendinizi açarsanız Ankara sizi eğlenceye doyurabilir.