EN İYİ BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

EN İYİ BALIK RESTORANLARI

EN İYİ BALIK RESTORANLARI

Ülkemizin üç tarafının denizler ile çevrili olması balık kültürünün mutfağa yansımasında büyük rol oynamıştır. Sadece deniz kenarına komşu olan şehirlerimiz değil iç bölgeler özellikle de Ankara mutfağı, balığın bin bir ve enfes halini hazırlamaktadır. Zaman içinde balık, menülerin köşesinden kurtarılıp ayrı mekanlarda hizmet konusu olmuştur. Mesela balık restoranı gibi. Nerdeyse tüm balık çeşitleri ile ustaca hazırlanan zengin yemek çeşitlerini Ankara da en iyi balık restoranları menülerinde bulabilirsiniz.

Restoran; çeşit çeşit yemeklerin hazırlanıp müşterilere sunulduğu, mutfak ve salon kısımlarının bulunduğu mekanlardır. Menülerindeki özel tariflere göre isimlendirilirler. Balık restoranı gibi. Ayrıca restoranlar açık hava veya kapalı olması bakımı ile ikiye ayrılır. Balık restoranları, müşterilerine deniz ürünlerini ve çeşit çeşit balığı ustaca hazırlayarak sunan mekanlardır. Balıkları çeşitli pişirme yöntemi kullanarak çok özel menüler hazırlanır. pişirme yöntemlerinden ızgara, haşlama, kızartma, fırın, mangal gibi balık etinden en yüksek kaliteyi elde etmek için kullanılır.

Balığın ve deniz ürünlerine göre de pişirme yöntemleri değişebilir. Derilerini kurutmadan, etinin yapısına en uygun yöntemin hangisi olduğunu şef belirler. Müşteriye sadece bu lezzetli menüdeki yemekleri sipariş vermek düşer.

Rakıcı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Aynur Taşkıran Nail & Beauty

Tunalı

devamını oku... Adres: Barbaros Mahallesi Buğday Sokak No:6/47 Kozlar Çarşısı Çankaya - Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Hayat Bir Sahne

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Marco Pascha Çayyolu

Çayyolu

Doğum tarihi bilinmeyen Marko Paşa 1888 yılında vefat etti. Asıl adı Marko Apostolidis olan bu Osmanlı Hekimi Rum asıllı idi. İlk ve orta öğrenimini Yunanistan'ın meyve bahçeleri ve bağları ile ünlü Syros Adası'nda yaptı. Daha sonra ailesi ile birlikte gittiği İstanbul'da Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'yi (Askeri Tıp Akademisi) bitirdi. Mezun olduğu yıl, cerrahi kliniği şefliğine atandı. İyi bir hekim olarak kısa sürede ün kazandı ve mirlivarlığa (Osmanlılar'da Sancak Beyleri'ne verilen Paşalık Rütbesi) yükseltilen ilk hekim oldu. 1861'de Sultan Abdülaziz'in hekimbaşılığına atandı. 1871'de Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Nazırlığı'na atandı. 1878'de, 2'nci Abdülhamit döneminde Meclis-i Ayan (Senato) üyeliğine getirildi. Kırımlı Aziz Bey ile birlikte Hilal-i Ahmer Cemiyeti'nin (Türkiye Kızılay Derneği) kurulmasına katkıda bulundu.

Marko Paşa çok sabırlı bir hekimdi. Hastalarını uzun uzun sabırla dinler, dertlerine tıbbi yönden yardımcı olmakla birlikte, onlara manevi huzur ve rahatlık vermeye de özen gösterirdi.

Marko Paşa'nın bu ünü halk arasında iyice yayıldı ve zamanla, yakınmayı dinleyecek kimsenin olmadığını vurgulamak için söylenen "Derdini Marko Paşa'ya Anlat" deyimi ortaya çıktı.
devamını oku...
Adres: Koru Mahallesi 2432. Cadde 200/D Çayyolu-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Fiz Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara

Mardin Konağı

Çankaya

devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Şilingir Meyhane

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara


Ankara'da En İyi Balık Restoranlarının Hazırladığı Balık Menüsü

  • Tavada mısır unu ile kızartılan palamut
  • Sosa yatırılmış fırında palamut
  • Balık çorbası
  • Uskumru pilaki
  • Ton balık ile hazırlanmış salata
  • Ton balık ile hazırlanmış sandviç
  • Palamut meze
  • Güveçte fener
  • Kiremitte çupra
Yukarıda saydığımız ve sayamadığımız sayısız tarifler ile Ankara'daki en iyi balık restoranları şeflerinin sihirli dokunuşları ile görsel şölene dönüşmektedir. Çocukların balık yememesinden şikâyet eden ebeveynler için balığın en eğlenceli halini burada bulabilirsiniz. Mesela; balık köfte, ton balık sandviç, balık pizza gibi.

Balık, her yaşta tüketilmesi gereken besin ürünlerindendir. Sağlıklı menüye sahip restoranlara her dönem ihtiyaç duyulmaktadır. Günümüzde Ankara'daki en iyi balık restoranlarının sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu durum insanların sağlıklarına dikkat ettiğini göstermektedir. Aynı zamanda yeme alışkanlıklarında doğal ürünler tercih edildiğini de göstermektedir. İşlenmiş besinlere tepki olarak deniz ürünleri ve balık oldukça talep görmektedir. Ankara da her mevsim balık bulmak artık çok kolay. Ankara'daki en iyi balık restoranına gelerek balığın bin bir çeşidini deneyebilirsiniz.

Sadece kırmızı et ile hazırlanan yemekler, gelişim çağındaki çocuklar için yetersiz kalmaktadır. Beyaz etteki vitaminler ve proteinlere olan ihtiyacı balık tüketimi ile karşılanmalıdır. Ancak balığın taze olup olmadığı da önemli bir konudur. Öyleyse değerli okuyucularımıza balığın taze olduğunu anlama da kolaylık sağlayacak ipuçları verelim:

  • Balığın gözleri parlak olmalıdır
  • Solungaçlarının rengi pembe renkli olmalıdır
  • Balığın etine uygulanan baskı sonucunda geri düzelmesi gerekir
  • Pulları ve dersi ışıl ışıl olması gerekir.
  • Balığın dibe batması taze olduğunu gösterir. Eğer su yüzeyinde kalıyorsa bayatlamış demektir. Dolaysıyla Bu tür bayat balıkların tüketiminden uzak durmak gerekir.
Ankara'daki en iyi balık restoranlarının hizmeti sadece balık ile sınırlı değildir. Masayı renklendiren, balığın tadını hafifletecek bol yeşillikli salatalar da masa da hak ettiği yeri alır. Şimdi de balığa eşlik eden lezzetli salata tariflerine göz atalım:

  • Roka
  • Çoban
  • Kekik salatası
  • Piyaz
  • Gavurdağı salatası
  • Semizotu salatası
Menü de sadece balığa yer vermek acemi bir restoranda görülebilir. Ancak balık konusunda uzmanca hazırlanan menü balık, ara öğün, meze, içecek gibi bütün detayları ile hazırlanmaktadır. Aynı zamanda balık denildiği zaman yardımcı lezzetler de devreye girer. Mesela; karides, kalamar gibi.

Balık Hakkında Yanlış Bilinen Bilgiler

Sofra da balık ile yoğurt aynı anda bulundurulmaz. Çünkü zehirlediği söylenmektedir. Ancak bu bilgi yanlıştır. Balığı yukarıda belirttiğimiz unsurlara göre seçersek taze balığın en kalitesini almış oluruz. Böylece taze balık ile yoğurdun tüketilmesinde hiçbir sakınca görülmemektedir. Balık ile yoğurt zehirler inanışı balığın bayat olmasından kaynaklanmaktadır. Ancak bayat balık kendi başına da bir tehlikedir zaten. Etin her çeşidinin taze olması gerekir. Sadece balık için geçerli bir kural değildir.

Balığın her çeşidini her mevsim Ankara'daki en iyi balık restoranlarında bulmak mümkündür. Çünkü teknolojinin gelişmesi bu piyasanın da gelişmesinde etkili olmuştur. Buna bağlı olarak günlük yakalanan balıklar özel donduruculu araçların hızlı sevkiyat ile ulaştırılmaktadır. Veya Ankara da özel oluşturulan balık çiftlikleri en taze balığı her mevsim tüketmeyi mümkün kılmaktadır. Böylece Ankara halkının balığa duyduğu özlem Ankara'daki en iyi balık restoranları ile son bulmaktadır. Ayrıca balığın son derece sağlıklı olması hafta da en az iki kere tüketim önerisi de uzmanlar tarafından yapılmaktadır.

Ankara'daki En İyi Balık Restoranları Hijyenik Mi?

Günün her saatinde hizmet veren Ankara'daki en iyi balık restoranları personeli hijyen kuralına ne kadar dikkat etmektedir? gibi bir soru zihinleri meşgul edebilir. Gerek masaların düzeni, masa örtüleri, masada yer alan yemek takımları son derece temiz ve her müşteri sonrasında değiştirilmektedir. Ayrıca personelin kılık kıyafeti temiz, ütülüdür. Yemeği hazırlayan şef ve ekibi hem restoran içi denetlemelere hem de devletin gerekli makamlarınca denetim ve gözetiminden geçmektedir. Bu işlemlerin sıkı tutulması hijyen konusunda asla hataya yer vermemektedir. Bu konuda da müşterilerinin büyük beğenisini toplamaktadır.

Sadece balık değil deniz ürünleri de Ankara'daki en iyi balık restoranlarının mezeleri arasında yer almaktadır. Deniz ürünlerinden anlaşılması gereken kabuklu canlılar ve kabuksuz canlılardır. Mesela; karides, ahtapot, kalamar, yengeç, böcek gibi. Deniz ürünleri en az balık kadar besin değeri yüksektir. Böylece sağlıklı bir menü siz ve sevdikleriniz ile mutlaka tatmanız gerekir. Besin değeri yüksek menünün tek adresi Ankara'daki en iyi balık restoranlarına bekleriz.