EN İYİ BASKETBOL KURSLARI

blog yazısı ekle !

EN İYİ BASKETBOL KURSLARI

EN İYİ BASKETBOL KURSLARI

Basketbol, elle oynanan bir spor dalıdır. Amaç belirli yükseklikteki (3,05 m.) çembere topu geçirerek rakip takıma karşı puan elde etmektir. İki takım arasında geçen spor mücadelesidir. Bu iki takım beşer kişilik gruplardan oluşur. Bu takımlara özgü renkteki formalar giyen oyuncuların hangi takıma ait olduğu belirlenebilir.

Basketbol, doğduğu günden beri birçok insan tarafından sevilerek takip edilmektedir. Oyuncu ve seyirci kitlesi oldukça yüksektir. Hiçbir zaman popülerliğini kaybetmemiştir. Çünkü her dönem insanın her yaşta bireyi mutlu eden bir spor dalıdır.

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okulları - Dikmen

Dikmen

devamını oku... Adres: Ayrancı Aysel Yücetürk Anadolu Lisesi - (Dikmen polisevi kavşağı Shell benzinlik Arkası.) Selimiye caddesi 23/B Dikmen-Ankara

Fit GYM

Çukurambar

devamını oku... Adres: Söğütözü Mahallesi Söğütözü Caddesi 2 D Blok No:10 Koç Kuleleri Çukurambar - Ankara

Atakule Spor Akademisi

Çankaya

Serüvenimiz 2005 yılında Çankaya Spor Kulübü adı altında başlayıp, 2009 yılından itibaren Atakule Basketbol Akademisi olarak devam etmektedir. 6 – 17 yaş aralığında öğrencilerimize basketbol, voleybol, jimnastik ve futbol branşlarında hizmet vermekteyiz.

Çocuklara, dostluğu, iyi iletişim kurmayı, takım ruhuyla çalışmayı, paylaşmayı, spor yapmanın disiplinini aşılayarak, hayatlarının her alanında kullanabilecekleri bir yaşam tarzı kazandırmayı amaçlamaktayız.

Atakule Spor Akademisi olarak; küçük yaşlarda disiplinli hareket etmeyi, takım içinde var olmayı tecrübe eden çocukları, ilerde seçecekleri mesleklerde de bir adım önde olma düşüncesiyle yetiştirmekteyiz.

Antrenman faaliyetlerimizin dışında öğrencilerimizin ders çalışmaları ve kitap okumaları için zaman ve mekan yaratmaya çalışarak, kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya ve hedeflerini gerçekleştirmeleri yönünde teşvik etmekteyiz.

Kulüp takımlarımızın düzenli olarak yurt dışına turnuvalara katılmaları, çocuklarımızın hem eğitimsel hem de kültürel olarak gelişimlerine katkı sağlamaktadır. Özel turnuvalarda ve resmi altyapı liglerinde lisanslı oyuncu olarak oynamalarına imkan sağlayarak, 15 kişilik antrenör kadromuzla, çocuklarımızı kendine güvenen, takım ruhuyla hareket edebilen, paylaşmanın gücünü anlayan ve spor disiplini kazanmış bireyler haline gelmeleri için çalışmaktayız.
devamını oku...
Adres: Çankaya

Fenerbahçe Spor Okulları Eryaman

Eryaman

devamını oku... Adres: 1. Meşrutiyet Caddesi Nacit Avcı Sokak No:1 Şehit Oğuzhan Yaşar Anadolu Lisesi Spor Salonu Etimesgut - Ankara

Başkent İz Spor Kulubü

100. Yıl

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1539. Sokak No:12 (Berfo Ana Parkı İçi) 100.Yıl - Ankara

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara

Ada Yüzme Kursu

Çukurambar

devamını oku... Adres: Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:43/1 ( Sportif Yaşam Kulübü İçi ) Çukurambar-Ankara

Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okulu - İncek

İncek

devamını oku... Adres: Iğdır Caddesi No:13 Çankaya - Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Yeni Ufuklar Spor Kulübü

Eryaman

devamını oku... Adres: Tunahan Mahallesi 211. Cadde No:12 Cezeri Yeşil Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eryaman - Ankara

Meydan Basketbol Akademisi

Çayyolu

devamını oku... Adres: Koru Mahallesi 2628. Sokak 75. Yıl Anadolu Lisesi Spor Salonu Çayyolu-Ankara

Base Life Club

Çayyolu

devamını oku... Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

Kulüp 150 Karate ve Savunma Sanatları

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400.Sokak No:5 Çayyolu-Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Anadolubeyi Spor Kulübü

Oran

devamını oku... Adres: Aşağı Dikmen Mahallesi 582. Sokak Oran - Ankara

Hidayet Türkoğlu Basketbol ve Spor Okulu - Oran

Oran

devamını oku... Adres: Hayri Çeçen Sokak No:4 Çankaya - Ankara

İkra Spor Kulübü - Çakırlar

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara

Filenin Sultanları Voleybol Okulları - Bilkent

Bilkent

devamını oku... Adres: Üniversiteler Mahallesi İhsan Doğramacı Bulvarı No:3 Sport İnternational Bilkent-Ankara

Ankara Spor Akademisi

Çankaya

devamını oku... Adres: Şehit Cengiz Karaca Mah. Kabil Caddesi No: 109 Çankaya - Ankara


Basketbolun Tarihçesi

Basketbolun doğmasında Kızılderililer etkili olduğu bilinmektedir. Basketbolu en ilkel yöntemleri ile oynayarak 1800'lü yıllara kadar devam ettirmişlerdir. 1800'lerin sonuna doğru Amerikalılar tarafından basketbolun temel teknikleri başlatılmıştır. Böylece basketbolun basit teknikleri ile kapalı mekanlarda oynanmaya başlandı. Özellikle de çocukların kış aylarında soğuklarda yapabileceği sporlar arasında güvenlik önlemleri en üst seviyede tutulan bir spordu.

Basketbolun zaman içinde öneminin ve faydalarının anlaşılması ile diğer spor branşlarından ayrılarak ayrı bir aktivite haline dönüştü.

Basketbolun Teknikleri Nelerdir?

  • Basketbol oyun süreci boyunca iki hakemce idare edilir.
  • Saha seçim önceliği her zaman misafir takıma aittir.
  • Oyun, orta saha çizgisinde bulunan iki takımın birer oyuncusunun topa elleri ile vurarak kendi takımlarına yönlendirmesi ile başlar.
  • Oyun dört devreden oluşan 10 dakikalık bir süreyi kapsar. İki takım arasında puanların eşit olması beraberlik göstergesidir. Bu durumda kazanan veya elenen takımı belirlemek için uzatma süreleri eklenir.
  • Topu süren takım, saniye içinde kendi sahasından çıkması gerekir. 24.saniyenin sonunda da hücum işlemini bitirmesi gerekir.
  • Oyuncuların top ile yapabileceği teknik hareketler arasında top sürme, şut atma, pas atma gibi belirli hareketleri vardır.
  • Top sürme işlemi kesintisiz devam etmesi gerekir. Oyuncunun elinde top ile duraksaması tekrar hareket etme hakkını sonlandırır. Sonraki adım kendi takım arkadaşlarına topu atması gerekir.
  • İki takım oyuncusunun 5 kişiden oluştuğunu belirtmiştik. Ancak oyun içinde oyuncu değiştirme hakkında bir sınırlama getirilmemiştir.
  • Bir takımda 5 oyuncunun sahaya konumlandırılma şekli şöyledir: iki oyuncu hücumda, iki oyuncu savunma da bir oyuncuda ortadadır.
  • İki hakemden biri baş diğeri yardımcıdır.
Basketbolu oynamak, hobi olarak değişik aktiviteler arasında zaman geçirmek isteyenler veya basketbol konusunda uzmanlaşıp kariyerini bu alana yönlendirmek isteyenler için basketbolun teknik ve temel hareketlerini öğrenmek için çeşitli arayışlara yönelirler, basketbol okulları, basketbol kursları gibi eğitimi kaliteli ve pratiklik kazanacak, teknik desteği iyi olan mekanları değerlendirirler. Ankara'daki en iyi basketbol kursları ile basketbol konusunda istediğiniz bütün teknik desteği alabilirsiniz.

Ankara'daki en iyi basketbol kursları basketbol hakkında a'dan z'ye merak ettiğiniz danışmanlık hizmeti ve basketbolun teknikleri uzman hocalar ve milli basketbol oyuncuları ile gerçekleştirmektedir. Böylece hem çocukların basketbola ilgisini çekmek hem de basketbolu doğru kaynaktan öğrenilme imkânı verilmektedir.

Basketbolun Özel Kıyafetler: Formalar

Formaların özellikle renginin tek olması gerekir. Önü ve arkası aynı renkte olması gerekir. Oyuncuların giydiği şortlar için de aynı kural geçerlidir. İster forma tek başına ister tişörtün üstüne forma da giyinilebilir. Önemli olan tişört ile giyinilmesi haline forma ile farklı renkler de olmamasıdır.

Tayt gibi rahat hareket imkânı sağlayan kıyafetin üstüne de şort giyinilebilir. Yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı renkli olmamalıdır. Formalar desenli olmamalıdır. Sade ve tek renktir. Hangi takıma ait olduğunu belirlemek için takımın adı ve işareti formanın yaka ve kol kısımlarında şortta ise yan ve alt kısımda bulundurulması gerekir.

Basketbol sadece dünya da oynanan bir oyun değildir. Ülkemizde de hem ulusal hem de dünya ülkeleri ile mücadeleye hazır çok güçlü basketbol oyuncuları yetiştirilmiştir. Ve yetiştirilmeye devam etmektedir. Basketbola destek vermek ve kişileri basketbola yöneltmek için gerekli imkanların sağlanması gerekmektedir. Ankara da sporu yaşatmak ve yeni sporcular yetiştirmek için Ankara'da en iyi basketbol kursları imkanları sunulmaktadır. Böylece basketbol konusunda yeteneklerin keşfedilmesi ve geliştirilmesi için önemli adımların başında gelmektedir. Ankara'daki en iyi basketbol kurslarının kapasitesi bütün basketbol severlere hizmet verecek kapasiteye ulaştırılmıştır. Ferah antrenman odaları, geniş basketbol sahaları, açık ve kapalı saha özellikleri ile hizmetin sınırlarını genişletmiştir.

Basketbol En Güvenli Oyunlardan Birisidir

Basketbol oyun sırasında takımlar arasındaki oyuncular arasında çıkan kavgayı önlemek ve kasıtlı uygulanan faulleri minimum düzeye indirgemek için basketbola yeni uygulamalar eklenmiştir. Hangi takımda olursa olsun oyuncunun kavga etmesi diskalifiye sebebidir. Basketbol aynı zamanda seyircilerinin bulunduğu bir spordur. Oyuncular sahada oynarken yedek de bekleyen oyuncuların kavga sebebi ile sahaya girerek oyunu durdurması bu oyuncunun da diskalifiye edilmesi demektir. Sadece oyuncuya değil teknik direktöre de ceza uygulanarak takım uyarılır.

Basketbol zaman içinde yeni kuralların eklenmesi ile hem daha profesyonel hem de daha bir spor haline dönüşmüştür. Ailelerin çocuklarını basketbol gibi güvenilir bir spora yönlendirilmesi çocukların gelişimine katkı sağlayacaktır. Ankara'daki en iyi basketbol kurslarında bulunan acil müdahale ekibi oyun sırasında yaralanmalara, sakatlanmalara karşı hızlı müdahale etmektedir. Yukarıda bahsettiğimiz kavga vb. şiddet eğilimli olaylar yok denecek kadardır. Güvenlik kameraların devre de olması ve çocuklara takım ruhunun oluşturulması ile çocuklar basketbola odaklanmaktadır.

Yukarıda bahsettiğimiz özellikler sadece çocuklar için değil basketbol seven yetişkinler için de geçerlidir. Ankara'daki en iyi basketbol kursları yetişkinlere de yüksek kaliteli hizmet sunmaktadır. Böylece spor yapma amacından sapmaya izin verilmemektedir. Kavga gibi insanları huzursuz edecek olaylara karşı tedbirler alınmıştır. Her mevsim oynanabilen basketbol yaz kış ara vermeden devam edebilirsiniz. Yapmanız gereken Ankara'daki en iyi basketbol kursları ile iletişime geçmektir.