EN İYİ FAST FOOD

blog yazısı ekle !

EN İYİ FAST FOOD

Fast food; kolayca hazırlanan ve pratik tüketilen gıdalara verilen isimlerdir. Teknolojinin yaşamımızı hızlandırdığı bu dönemde insanlar daha az zaman ayırır günlük işlerine. Beslenme de buna dahildir. Böylece hızlı yemek anlamına gelen fast food ile hızlı çağa ayak uydurmak mümkündür. Bazı mekanlarda fast food ürünleri ayakta tüketilirken bazı mekânlarda fast food ürünleri müşterilerin rahat edebileceği masa ve sandalyeler ile dekor edilmiştir.

Hayat Bir Sahne

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Rakıcı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Fiz Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara

Marco Pascha Çayyolu

Çayyolu

Doğum tarihi bilinmeyen Marko Paşa 1888 yılında vefat etti. Asıl adı Marko Apostolidis olan bu Osmanlı Hekimi Rum asıllı idi. İlk ve orta öğrenimini Yunanistan'ın meyve bahçeleri ve bağları ile ünlü Syros Adası'nda yaptı. Daha sonra ailesi ile birlikte gittiği İstanbul'da Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'yi (Askeri Tıp Akademisi) bitirdi. Mezun olduğu yıl, cerrahi kliniği şefliğine atandı. İyi bir hekim olarak kısa sürede ün kazandı ve mirlivarlığa (Osmanlılar'da Sancak Beyleri'ne verilen Paşalık Rütbesi) yükseltilen ilk hekim oldu. 1861'de Sultan Abdülaziz'in hekimbaşılığına atandı. 1871'de Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Nazırlığı'na atandı. 1878'de, 2'nci Abdülhamit döneminde Meclis-i Ayan (Senato) üyeliğine getirildi. Kırımlı Aziz Bey ile birlikte Hilal-i Ahmer Cemiyeti'nin (Türkiye Kızılay Derneği) kurulmasına katkıda bulundu.

Marko Paşa çok sabırlı bir hekimdi. Hastalarını uzun uzun sabırla dinler, dertlerine tıbbi yönden yardımcı olmakla birlikte, onlara manevi huzur ve rahatlık vermeye de özen gösterirdi.

Marko Paşa'nın bu ünü halk arasında iyice yayıldı ve zamanla, yakınmayı dinleyecek kimsenin olmadığını vurgulamak için söylenen "Derdini Marko Paşa'ya Anlat" deyimi ortaya çıktı.
devamını oku...
Adres: Koru Mahallesi 2432. Cadde 200/D Çayyolu-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Şilingir Meyhane

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Mardin Konağı

Çankaya

devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Taraça Oyun Salonu

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara


Fast Food Ürünleri Nelerdir?

  • Hamburger
  • Pizza
  • Pide
  • Tost
  • Sandviç
  • Patates kızartması
  • İçecek çeşitlerinden asit içerenler.
  • Tavuk kızartması
  • Simit
Gibi gıdalar sayılabilir. Bu ürünler aynı zamanda dünya çapında en çok tüketilen gıdalar arasındadır. Çeşitli malzemeler kullanılarak hazırlanan bu ürünler her geçen gün tüketimi yaygınlaşmıştır.

Ankara da fast food için restaurantlar, fast food mekanları, büfeler vb. yerlerde satın alınabilir. İsteğe bağlı olarak paketlenerek satışı da yapılmaktadır. Ankara'daki en iyi fast food mekanları hizmeti genişleterek bulunduğunuz noktaya yani ayağınıza kadar getirtmek mümkündür. Böylece iş hayatının yoğunluğundan yemek yeme için zamanı olmayanlar için iyi bir fırsattır.

Ankara büyük şehir olması, trafiğin kalabalık olması öğlen arasında yemek için zamanın yolda harcanarak büyük bir zaman kaybı demektir. Ankara'da bulunan girişimciler bu mağduriyeti önlemek, insanların öğün atlamadan hızlı bir şekilde gıdaları tüketebilmek için Ankara'daki en iyi fast food mekanları hizmete açmıştır.

Ankara'daki en iyi fast food mekanları kapalı ve açık alanları ile müşterilerine farklı ortam seçenekleri sunmaktadır. Diğer fast food mekanları sadece açık mekân ile sıradanlaşmıştır. Ayrıca menüde yer alan fast food gıdaları siparişe göre hazırlanarak sıcak sunulur. Yani tekrar tekrar ısıtılarak gıdaların bayatlaması söz konusu değildir. Günlük ve sipariş dahilinde hazırlanması ile ürünün yapısı bozulmadan, besin değerleri bozulmadan sunulmaktadır. Sipariş edilmesi ile gıdalar paket servis için paketlenir. Veya mekânda oturmak isteyen müşteriler için tepsi ve porselen tabaklar kullanılır.

Fast food gıdaları sadece iş hayatından zaman bulamayanlar için değil aynı zamanda sinema, televizyon, bilgisayarda zaman geçirirken tüketmek için yenilen çerez veya atıştırmalıklar da dahildir.

Fast Food gıdalarının Kısa Tarihi

Amerika'nın arka mahallelerinde yaşayan insanların parasal sıkıntılarından dolayı ihtiyaçlarını karşılamak için ucuz yöntemlere yönelmişlerdir. Bunların başında beslenme ihtiyaçları gelmektedir. Çünkü Amerika'da gıda piyasası oldukça pahalıdır. Sebze ve meyveler pahalıya satıldığından parası yetmeyen insanlar ucuza alabilmişlerdir.

Amerika da başlayan fast food gıdaları daha sonra dünyaya yayıldı. Ülkemizde özellikle büyük şehirlerde ankara gibi. Fast food tüketimi oldukça yaygınlaşmıştır.

Fast food gıdaları, gün içerisinde harcanan enerjinin geri kazanılmasında en kısa yoldur. Çünkü içerdiği yağ, şeker ve tuz gibi unsurların bulunmasıdır. Kısaca bir öğünde tüketilen fast food tarzındaki menü de yüksek oranda enerjiyi vücuda almış olursunuz. Böylece gün bitmeden biten enerji takviyesi yapılabilir. Günün geri kalan kısmına hızlı bir başlangıç yapılabilir.

Ankara'daki en iyi fast food mekanları her yaştan insanlar ile dolup taşmaktadır. Özellikle çocuklar ve gençler arasında başlayan fast food yemek alışkanlığı kısa sürede yetişkinleri de sarmaya başladı. Ev hanımlarının da ilgi gösterdiğini görmek mümkündür. Çünkü Ankara'daki en iyi fast food mekanları her yaşa ve her damak zevkine uygun lezzetlerden oluşan menüye sahiptir.

Fast Food Gıdalarında Nasıl Değişiklik Yapıldı?

Fast food ürünlerinin içerisinde bulunan yüksek kalori insanlar arasında sağlıksız algısının oluşmasına neden oldu. Bunun üzerine satışların düşmesi ile harekete geçen büyük şirketler fast food ürünlerinin içeriğini değiştirmeye karar verdiler. Böylece insanların sağlığına zararlı olan içerikler çıkarıldı. Öyleyse fast food gıdaları nasıl bir değişimden geçmiş detayları ile inceleyelim:

  • Bitkisel yağ kullanım oranları arttırıldı. Sağlıksız olan hayvan yağları ürünlerden çıkartılmaya başlandı.
  • Balığın ve tavuğun lezzetli beyaz eti kırmızı et ile hazırlanan sandviç arasında yeni seçenekler oluşturuldu. Kırmızı et yemeyenler veya diyet beslenmek isteyenler için beyaz et seçeneği getirilmiş oldu.
  • Salatanın sebzeli ve yeşilliklerin minerallerinin korunması için kullanılan soslar içerisindeki zeytinyağına ve limona ağırlık verilmektedir.
  • Kolesterole doğrudan etki eden soslardan mayonez ve ketçapların içerikleri değiştirildi. Mesela kolesterolsüz ketçapların üretimi gibi.
  • Bitkisel ve hayvansal yağların yanı sıra yüksek oranda yağın miktarı düşürüldü.
  • Tuz miktarı uzmanların önerdiği miktarda eklendi. Böylece aşırı yağ ve tuz oranları azaltıldı.
Ankara'daki en iyi fast food menüleri kalıplaşmış ifadeleri yıkmak için müşterilerini beklemektedir. Fast food besinlerinin içerisindeki unsurların birçok hastalığa neden olduğu düşünülmektedir. Bu durumu düzeltmek için insanların fast food ürünlerinden vazgeçirmek çözüm değildir. Büyük şirketlerin başlattığı değişimler yetersiz kaldı. Şimdi Ankara'daki en iyi fast food menüleri fast food piyasasında ilkler ile iddialı menüye sahiptir. Ankara'daki en iyi fast food mekanlarının menüsündeki iddia; besinlerin tüketilirken belirli gruplara göre sınıflandırılmasında yatmaktadır. Özellikle de beslenme konusundaki uzmanlarında sıkça vurguladıkları çeşitli yiyecekler tüketilmesi gerektiği yönündedir. Yani sağlığını korumak isteyenler için Ankara'daki en iyi fast food menüleri çeşitli besinleri sınıflandırarak aynı anda tüketme imkânı sunmaktadır.

Ankara'daki En İyi Fast Food Menüsü

Yukarıda belirttiğimiz iddiayı bu menüdeki bir örnek ile açıklayalım:

  • Sandviç (et, balık tavuk vb. etler ile hazırlanmış); içerisinde sebzelerin ve yeşilliğin bol tutularak tadının desteklenmesi. Domates, soğan, biber, marul. Yanında hazmı kolaylaştırmak için olmazsa olmaz ayran. Ve yemeğin üzerine meyve olarak 1 adet meyve. Mevsimine göre elma, portakal vb.
  • Pide sofralarımızın vazgeçilmez tatlarındandır. Sağlıklı ve dengeli beslenmek için Ankara'daki en iyi fast food menüsüne göre oluşturulmuş hali; tam etli pidenin vazgeçilmezleri ayran ile servis edilmesi. Yine salata ve sebzeler ile hem görselliğin artırılması hem de besin değerlerinin artırması içindir.
Bu menüler sindirim sistemini çalıştıran, posa içeriği ile zengin bir menüdür. Uzmanların her dönem a, c gibi vitaminlerin sık tüketilmesi gerektiği vurgusu bu menüde oldukça geniş yer tutmaktadır.