EN İYİ KEMAN KURSLARI

blog yazısı ekle !

EN İYİ KEMAN KURSLARI

Keman; telli çalgılar ailesinin en küçük ve dört telli üyesidir. Dört teli bulunan bu çalgı aleti yüksek tondan notaların yanı sıra sol, re, la ve mi tonlarında akort sesleri verebilmektedir. Kemanı bu denli vazgeçilmez bir çalgı haline getiren bu notaların kaynağı tellerinde kullanılan doğal ve yapay at kıllarıdır. Ayrıca yapay teller arasında misina da tercih edilen teller arasında yer almaktadır. Bu tellere, sesin daha pürüzsüz ve tok çıkabilmesi için reçine sürülerek kusursuz bir ton elde edebilmek mümkündür. Ülkemizde en çok tercih edilen ve sevilerek dinlenen şarkıların ortaya çıkmasında hiç şüphesiz kemanın payı büyüktür.

Kemanın Tarihi

Kemanın geçmişi Orta Asya göçebe Türklerine kadar dayanmaktadır. En ilkel halde olan keman, bugün ki gibi yine at kılları kullanılarak yapılmaktaydı. Daha sonraları ipek yolunun etkisiyle Hindistan ve Çin gibi yerlere yayılan keman buraların ardından Arap ülkelerine ve en sonunda da Avrupa'ya ulaşmıştır. Bu etkileşim sırasında her defasında keman kendisinde bir şeylerin değişmesiyle ilerlese de genel hatlarında ve işlevlerinde bir değişikliğe uğramamıştır. Ta ki Rönesans devrimine kadar. Bu dönemde keman ustalarının yaptıkları değişimlerle Fransa'da viel, İtalya'da ise lira da braci adını almıştır. Yani bugün kullanılan kemanın atası olarak bilinen bu çalgılar yaklaşık 14. Yüzyılda gerçek halini almaya başlamıştır. Son halini ise yani günümüzde kullanılan modern keman halini ise 16. Ve 17. Yüzyılda yapılan değişiklerle almıştır. Bu aşamanın ardından herhangi bir değişikliğe uğramadan günümüze kadar gelmiştir.

Armoni Dans ve Müzik Akademi

Dikmen

devamını oku... Adres: Osman Temiz Mahallesi 1026. Cadde No:50 Dikmen-Ankara

Temel Eğitim Spor Kulübü

Keçiören

devamını oku... Adres: Aktepe Mahallesi 949. Cadde 32/B Keçiören - Ankara

Evrensel Sahne Sanat

Kızılay

devamını oku... Adres: Karanfil sok. 37/9 Kızılay-Ankara

Alt Sahne Müzik ve Dans Kursu

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Bahçelievler Mahallesi 39. Sokak 15/A Çankaya - Ankara

Demiurk Sanat Akademi

Yenimahalle

devamını oku... Adres: Yunus Emre Mah. Catalkaya Sokak No: 48-1 Yenimahalle Ankara

Adım Sanat ve Dans Okulu

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Yaşamkent Mah. 3300. Sokak No: E / 5 Modacity Yaşamkent - Ankara

Angora Dans Stüdyosu

Tunalı

devamını oku... Adres: Güvenevler Mah. Güneş Sokak 1/1 - Şili Meydanı Tunalı-Ayrancı-Ankara


Kemanın Teknik Özellikleri

Keman; baştan sona boyu 60cm olan telli bir çalgıdır. Dört adet teli bulunan bu küçük çalgı ailesi, viyola ve çello gibi telli çalgılardan olan keman boyut olarak bu çalgılardan küçüktür. Teknesi yani sırt kısmı akçaağaçtan, göğüs kısmı köknar ve yanlıkları ise yine akçaağaçtan yapılmaktadır. Ayrıca telli çalgıların orta kısmında bulunan boşluk, kemanda orta kısımda değil yan kısımlara yakın bir bölgede bulunmaktadır. Ayrıca bu boşluklar oval değil F şeklinde açılmıştır.

Türk Musikisinde Kemanın Yeri

Kemanın Orta Asya Türklerinden çıkıp ta günümüze kadar uzanan bir serüveni olduğundan bahsetmiştik. Hal böyle olunca da Türk Musikisini kemansız düşünmek son derece eksik olacaktır. Türk Musikisinde kemanın yerine bir göz atacak olursak,

Keman, son hali ile ülkemize Osmanlı dönemiyle birlikte girmiştir. Bazı Osmanlı sultanlarının şehzadelik dönemlerinde keman çaldıkları bilinse de aslında 18. Yüzyılda Osmanlı meyhanelerinde çalınmaktaydı. Osmanlı'da birçok ünlü isim ortaya çıkmış ve keman çalma konusunda bir hayli hünerli ve muhteşem eserler ortaya çıkarmışlardır. Her ne kadar keman, Latin ülkelerinden ülkemize gelmiş olsa da ülkemizde bulunan Türk olmayan kişiler tarafından ustalıkla icra ediliyor ve yerel halk tarafından da büyük bir ilgi ile dinleniyordu. Zamanla bu kişilerden yerel halka da geçen keman çalabilme yetisi kendini Türk Musikisinde de göstermeye başlamış oldu.

Ankara'da ki En İyi Keman Kursları

Çalgı aletlerini kullanabilmek ve şarkı söyleyebilmek elbette yetenek gerektirmektedir. Fakat bu yeteneğin keşfedilebilmesi en az çalgı aletlerini kullanabilmek kadar önemlidir. Bu sebeple çalgı aletleri ve bu aletler arasında yer alan telli çalgılar yeteneğin ortaya çıkarılabilmesiyle icra edilebilmektedir. Diğer bir yandan çevrenin etkisi ve yönlendirmeler ile birçok kişi kursa gitmemek gibi bir yanlış yaparak tüm zamanını boşa harcamakta ve bunun yanı sıra birde keman öğrenmeyi de başaramamaktadır.

Aslına bakılırsa günümüzde keman için birçok uzaktan ve birebir olarak birçok kursa rastlamak mümkündür. Farklı fiyat aralıklarında ve farklı çalışma stillerinde hizmet veren bu kurslar en iyi eğitimi verebilmek için adeta birbirleriyle yarışmaktadır. Bu konuda son derece dikkat edilmesi gerektiğini belirtmemizde fayda vardır. Çünkü keman gibi telli çalgı aletleri basit ve kısa bir eğitimle ustaca çalınabilecek aletlerden değildir. Bu sebeple bazı kurslar bu konuda daha çok müşteri çekmek adına insanların hevesini kırmakta, ayrıca zaman ve para kaybına da sebebiyet vermekteler. İnternetten verilen dersler, kısa süreli yapılan uygulamalar kişiyi tamamen oyalamaya yönelik uygulamalar olup herkesin bu konuda dikkat etmesi gerekmektedir.

Peki, ama en iyi keman kursları nasıl olmalıdır? Ankara'da ki en iyi keman kurslarında öncelikle herkes için özel olarak seviye ve yetenek testi uygulanır. Bu aşamanın ardından kişiye uygulanacak dersin seviyesi belirlenmiş olur. Ardından kişinin müzik kulağı olarak tabir edilen nota bilgisi test edilir. Yine bu aşamaya göre gerekirse kişiye daha detaylı bir müzik eğitimi verilerek eksikleri kapatılmış olur. Diğer bir yandan zaman içerisinde gelişen keman çalabilme kabiliyetiniz de sizin daha keyifle ve hevesle kursa devam etmenize yardımcı olacaktır. Böylece para ve zaman kaybının önüne geçeceği gibi hevesinizin de kırılmamasını sağlayacaktır.

Ankara'da ki en iyi sanat ve müzik kursları öğrencilerine her zaman son teknoloji ile eğitimler vermekte ve sürekli olarak verilen eğitimler güncellenerek verilen eğitimlerde böylece güncel tutulmuş olur. Gerek birebir eğitimler olsun gerek diğer eğitimler için kullanılan teknolojik argümanlar olsun son teknoloji ürünleri ile keman eğitimi konusunda çağımıza uygun bir şekilde devam etmektedir. Böylece kısa süre içerisinde hedeflerinize ulaşmanın mutluluğunu yaşayabilme imkânı bulabileceksiniz. Bunun için kesinlikle Ankara'da ki en iyi keman kurslarını, en iyi sanat kurslarını ya da en iyi müzik kurslarından birini tercih etmeniz gerekmektedir. Aslında bu araştırma son derece basit bir şekilde internet üzerinden yapılabilir ve kulaktan dolma bilgilerle yanlış yapmaktan da kurtulmuş olursunuz. Böylece bütçenize ve boş zamanlarınıza en uygun keman kurslarını kolayca belirleyebilir ve profesyonel keman eğitimi alabilme imkanını yakalamış olursunuz.

İlgili Videolar