EVİNİZE VE EŞYALARINIZA YENİLİK GETİREN DUVAR KAĞIDI MODELLERİ

blog yazısı ekle !

EVİNİZE VE EŞYALARINIZA YENİLİK GETİREN DUVAR KAĞIDI MODELLERİ

Ev dekorasyonu söz konusu olduğu zaman her şeyi ince ince düşünmek gerekiyor. Çünkü hayatımızın en önemli bölümünü evimizde geçiriyoruz. Bu yüzden ev dekorasyonuna da ayrıca önem veriyoruz. Sizi yormayan dinlendiren bir ev kim istemez ki baktıkça içinizi açacak bir ev kim istemez ki.

Yada ofis dekorasyonu hayatınıza yön veren ofislerimiz o kadar önemli ki günümüzün en verimli anlarını geçirdiğimiz ofisler bize başarıyı getiren ofislerimiz, evimizden çok vakit geçirdiğimiz belki de yürüdüğümüz kariyer yolunda bize destek olan ofisimizin dekorasyonudur. Kim sıkıcı ve sıradan bir ofis de çalışmak ister ki.



Ofisinize veya Evinize Küçük Süprizler Yapın :)

Nasıl mı? Çok da masraflar arasında boğulmadan çok küçük bir değişiklikle hem ev yada ofisinizin havasını değiştirip hem de kendinize bir değişiklik yapmış olursunuz. Bütün gün ençok gördüğümüz şeyin duvar olduğunu farkında mısınız? Bunun için yapılabilecek en güzel şey duvar kağıtları, evet evet yanlış duymadınız bir duvar kağıdının evinize yada ofisinize nasıl bir yenilik katacağına siz bile inanamayacaksınız. Duvar kağıdı sayesinde o yıllardır köşede duran koltuk bile bir ferahlayıp duvar kağıdına uyum sağlamak için kendini sizin gözünüze daha bir yeni daha bir havalı gösterecektir emin olabilirsiniz.

Evinizin havasını değiştirecek olan o duvar kağıdının, sizin de modunuzu değiştireceğinden eminiz. Hatta öyle ki size Ankara'nın bile havası değişmiş olarak gelecek.

Peki Ama Nasıl ?

Şöyle ki; öncelikle duvarlarımızın kontrol edeceğiz acaba duvar kağıdı kullanmak için uygun mu? Şöyle bir bakın bakalım duvarlarınız da pürüzlü yüzeyler var mı ? Varsa törpülenmesi gerekiyor ki kullandığınız duvar kağıdı daha uzun ömürlü, daha sağlıklı ve daha güzel olsun. Bu törpüleme işlemini siz kendiniz de gerekli araç ve gereçleri alarak yapabilirsiniz. Bu durumu hallettiysek o zaman sıra geldi en önemli unsura duvar kağıdının seçimine. Ankara'da işin uzmanı olan duvar kağıdı satıcıları size hemen hemen her konuda yardımcı olacaklardır.

Duvar Kağıdını Neye Göre Seçmeliyim

Duvar kağıdını seçerken bir kaç püf noktaya dikkat ederseniz sonrasında çok daha rahat edeceğiniz bir dönem olur. Haydi adım adım bir duvar kağıdını nasıl seçeceğimize bakalım. Mesela duvar kağıtları, Alman duvar kağıdı, İtalyan duvar kağıdı, Fransız duvar kağıdı, Hollanda duvar kağıdı, Belçika duvar kağıdı gibi çeşitlere sahiptir. Alman duvar kağıdı en yumuşak dokuya sahip olan ve en düşük kalite olarak geçen duvar kağıdıdır. İtalyan duvar kağıdı ise en güçlü ve en kaliteli duvar kağıtları arasında yer alıyor. Ankara 'da kolaylıkla tüm duvar kağıdı çeşitlerini bulabilirsiniz.

Duvar Kağıdının Kullanım Alanını Belirlemek

İlk olarak duvar kağıdının kullanım alanını belirleyelim ki, sonrasında ne seçeceğimizi bilelim. Örneğin; banyo ve mutfak için bakıyorsanız daha fazla sulu alanlar olmasından dolayı yapışkanlı folyo duvar kağıtlarını tercih etmelisiniz. Yada su bazlı olan duvar kağıtları da olabilir. Bunlar özellikle duvarın hava almasını engellemek adına viril miktarı yüksek duvar kağıtlarıdır. Viril miktarı arttıkça duvar kağıdının kalitesi de otomatik olarak artar. Bu duvar kağıtları daha rahat silinebilir hatta yıkanabilir bile.

Bir duvar kağıdının kalitesini anlamak adına duvar kağıdı seçenekleri arasından sunulan kağıtlara parmağınızı sürterek bakabilirsiniz. Eğer ki parmağınızı sürttüğünüz de kağıtta yırtılma, soyulma, yıpranma, çizilme gibi durumlar oluyorsa yanlış yerdesiniz başka duvar kağıtlarına bakın çünkü bu evinizde çok çabuk yıpranacak ve size baya sorun yaratacaktır. Bir de o duvar kağıdını sildiğinizi düşünsenize ilk silme de elinizde kalır. Hem emeğiniz, hem hevesiniz hem de paranız ziyan olur.

Duvar kağıdının vinil, ipeksi ve elyaf tabanlı olması da oldukça önemli detaylardır. Mesela kabartmalı olan duvar kağıtlarında boyanabilmesi de önemli bir detaydır. Almış olduğunuz en kötü duvar kağıdı bile 4 yıl size dayanabilir, bu durumda sıkılıp duvarlarınızdan yeniden duvar kağıtlarınızı değiştirmek yerine onu boyayarak farklı seçenekler elde edebilirsiniz.

Duvar kağıdı seçiminde bu tarz önemli detayları bilirsek seçimlerimizi yaparken daha fazla işimiz kolaylaşır. Kolay kolay zedelenmeseler de duvar kağıdınıza bir zarar geldiğinde aldığınız yerden size zede gören kısım kadarını kesip getirip yapıştırabiliyorlar üstelik hiç de korktuğunuz gibi kesilme yada birleşme yerlerinden belli olmuyor yeter ki profesyonel kişiler tarafından duvar kağıdınız döşensin. Kendiniz de yapabilirsiniz tabi ki, tek masrafını fırça, tutkal ve hava alma aparatı.

Duvar Kağıdı Altı Üstü Demeyin

Mesela duvar kağıdı konusunda bize bir çok seçenek sunan yerler var . O kadar fazla çeşitleri var ki bazen insan hangisini seçeceğini bilemiyor. Duvar kağıdı modelleri arasından hiç birini beğenmeseniz bile kendi tasarımınızı kendiniz yapma şansıda veriliyor size. İsterseniz sevdiğiniz bir görüntü, yada sevdiğiniz bir ünlü, yada en değerli aile resminiz. Kendi duvar kağıdınızı kendiniz tasarlayın.

Taş desenli duvar kağıtları var, bunlar da düz ve 3D olarak ikiye ayrılıyor. Bunları hemen hemen evin her yerinde kullanabiliyorsunuz. Belki salonda bir şömineniz var ve etrafına taşlar döşemek yerine 3D duvar kağıdı ile kaplayabilirsiniz.

Evinizde küçük bir çocuğunuz varsa göreceksiniz duvarlarınız kalemler, rujlar yada artık boyaya bileceği eline geçen ilk şeyler ile duvarlara sanatsal ve özgün çalışmalara başlayacaktır. Duvar kağıdı olarak onu kısıtlamadan kara tahta şeklindeki yapışkanlı folyo şeklindeki duvar kağıtlarını kullanarak da oldukça özgür alan tanıyarak sanat çalışmalarına devam etmesini sağlayabilirsiniz. Yada bu küçük yaramazın odasını çocuk odalarına özel üretilmiş ve çok daha özellikli duvar kağıtları ile belki bir çizgi film kahramanı belki de bir masal kahramanı ile süsleyebilirsiniz. Üstelik ufaklık büyüyene kadar da boya badana işinden kurtulmuş olursunuz.

Kara tahta şeklinde olan duvar kağıtlarını mutfak duvarlarında da kullanabilirsiniz. Mesela televizyon izlerken gelen bir tarifi kaçırmamak için o kara tahtaya not alabilir temize çekince silebilirsiniz. Yada belki duvar kağıdınız da alışveriş listenizi tutmak istiyor olabilirsiniz.

Kara tahta duvar kağıdınızı ofis ortamında da kullanabilir, kotlarınızı hedeflerinizi yada iş planlarınızı duvar kağıdına not alabilirsiniz. Hem ofis de genel alanda bu duvar kağıdını kullanırsanız bence genel işlerin takibini ve hatırlatmasını da genele duyurmuş olacaksınız. Bir duvar kağıdı hiç böylesine işlevsel olmamıştı. Ankara' da bir çok yerde kara tahta duvar kağıtlarını da temin edebilirsiniz.

Duvar kağıdının o kadar farklı farklı çeşitleri var ki insan karar vermekte gerçekten çok şaşırıyor. Mesela bir kaç başlıkla bakacak olursak; temalı duvar kağıdı modelleri, ahşap duvar kağıdı modelleri, kabartmalı duvar kağıdı modelleri, derinlik veren duvar kağıdı modelleri, tarihi mekan şeklinde duvar kağıdı modelleri, ofis için duvar kağıdı modelleri, klasik duvar kağıdı modelleri, modern duvar kağıdı modelleri, 3D duvar kağıdı modelleri, manzaralı duvar kağıdı modelleri, çocuk odası için duvar kağıdı modelleri gibi bir çok duvar kağıdı modellerine ulaşabilirsiniz.

Ankara toptancıları genelde Ulus tarafında olmasında sebebi ile Ankara' da duvar kağıdının en çok çeşidini ve en uygun fiyatlı duvar kağıtlarını Ulus tarafından temin edebilirsiniz.