HER DÜĞÜNÜN ALTIN VURUŞU DÜĞÜN PASTASI

blog yazısı ekle !

HER DÜĞÜNÜN ALTIN VURUŞU DÜĞÜN PASTASI

"Koskoca düğünün altın vuruşu düğün pastası mı olurmuş ? " dediğinizi duyar gibiyim. Ama öyle o pasta aslında sadece ağızları tatlandıran yedik içtik doyduk ee göbek atıp kurtlarımızı da döktük şekerimiz düştü tatlı bir şeyler yiyelim de dostluğumuz pekişsin, neşemizi daim olsun manasında olmadığı kesin. Ya da yemekten sonra verilen tatlı da değildir.

Aslına bakarsanız düğün esnasında en küçük detay olarak görülür o düğün pastası, garibim herkesin beklediği assolist olduğunu kimse bilmez de kendi bilir avunur garibim. Bugün o düğün pastasının hakkını savunma günüdür. Sende düğünün assolistini, en özel ve en güzel detayını vurgulama düğün pastasının hakkını savunma günüdür. Gereken değeri verme onu yüceltme günüdür.



Tatlı Sevmeyenimiz Var mı ?

Şimdi her kadın tatlıyla büyük bir aşkla bağlıdır, bu aradaki bağ ve aşk sanki yemeğin tuzu, acılı ezmenin acısı, görmek için göz, sevmek için kalp gibidir. O yüce güzellik, o bizleri göklere çıkaran muhteşem büyüleyen tat, her lokmasında ruhumuzu yükselten içimizde midemizin twerk yapmasını sağlayan o yüce şey pasta, düğün pastası olunca nasılda yemek sonrası tatlı görevi görür.

Maket Pastalar Çıktı Mertlik Bozuldu ...

Gerçektende nedir o maket pastalar? Misafirin kafasına vurur gibi döner bıçağını karanlıkların gücü adına gelin ve damat tarafından göğe kaldırıp tak tak tak 35 katlı rezitans gibi düğün pastası üzerinden geçerken yapmacık bir gülümsemenin altındaki rezil olduk yaa aman neyse herkes böyle yapıyor ama düşüncesiyle beraber son vuruş hiç de güldürmez yani. Ay bir de o maket pastanın içine bir dilim gelin damat pastası koymuyorlar mı ? Vur kürekle o pastaya onu yapan ustaya :(

Vallahi sizi bilmem ama ben yıldım o görüntüden ve o yapmacıklıktan, sayın belli gelen belli yaptır maket kadar büyük olmayan ama sana aşkına benzeyen herkese birer dilim düşsün aşkınızın tadı damağında kalsın davetlilerin doyamasınlar aşkınıza ... Hey aşk ne alaka şimdi diyorsun demi ?

Dur O Zaman, Düğün Pastası Nedir ?

Düğün pastası sadece bir pasta değildir. Düğün pastası aynı zamanda aşkınızın simgesidir. Çeşitlerini düşünsene sütlü çikolatalı, beyaz çikolatalı, bitter çikolatalı, portakallı,muzlu, çilekli, korkanlı, fındıklı, fıstıklı, bademli, karadutlu, vanilyalı, vişneli, frambuazlı, şeker hamurlu ya da sadece kremalı. İstersen rengarenk istersen pembe, yeşil, turkuaz, fuşya, siyah, beyaz ne şekilde olacağı sana kalmış. Düğün pastasının içindeki malzemesi de rengi de şeklide seni, onu ve aşkınızı anlatmalı... Nasıl bir aşk yaşadın çilek tadında neşeli krema gibi hafifletici bir aşk mı ? Yoksa çikolata tadında tutkulu, şehvetli ve daha ağır bir aşk mı ?

Aşkının renginde olsun, aşkının tadında olsun senin düğün pastan bir hikayesi olsun pastanın, hem yiyenlerin damağında tadı kalsın hem de yerken sizi ve aşkınızı anlasınlar. Hatta aşkının ve hikayenin küçük bir çikolata üzerine servis tabağında süsleme de koysunlar kenarına sizin hikayenizi, bilsinler bu aşk bu gün bu Ankara'nın en iyi düğün pastası ustanın elinden çıkarken sizin aşkınızla da yoğurulduğunu ve onların önüne konarken nasıl bir aşkla konduğunu da.

Peki Tamam Aşkı Kattık İçine Şimdi Sırada Ne Var ?

Şimdi sırada dış kaplaması var, " Dışı da aşk koksun madem " mi diyorsunuz ? Vallahi dışı da sizin tarzınız olsun isterseniz rengarenk isterseniz tek renk ve sade olsun. İsterseniz bahar gibi çiçeklere bürünsün, isterseniz danteller ağır işlemelere. Ya da sadece üstünde duran bir gelin damat olsun şeker hamurundan, yada en uçuk kaçık objeler. Artık hiç bir şey eskisi gibi az seçenekli değil kesinlikle.

Şimdi hangi konsepte ya da hangi tarz da bir düğün hazırladığında önemli mesela vintage bir düğün mü ? O zaman vintage bir düğün pastası olabilir. Vintage tarzda çiçekler hafif renkler ve süslemeler ama hayallerin düğünü ve hayallerin düğün pastası olsun. Konsept oldukça önemli tabi ki ...

Bir De Böyle Keselim Şu Pastayı

Bir kere karanlıkların gücü adına göğe kaldırdığımız şu güzeller güzeli ( ??? ) genelde mahalle arasında kavgalarda kullanılan şu döner bıçağını kenara koyalım sakince ve daha küçük narin bir pasta bıçağı alalım elimize :) Burası düğün şu önümüzdeki cisimde bizim düğün pastamız o zaman o naiflik ve o güzellikle keselim şu pastayı. Öyle karnını yarar gibi bir uçtan diğer uca kadar değil ama lütfen minicik kenarından keselim şu pastayı gerisini düğün mekanındaki ustalara bırakalım lütfen ...

Sizce De Daha İyi Olmadı Mı ?

Kim ne derse desin biz kesinlikle düğün pastasının bu halini daha çok seviyoruz. Aylarca koşturup hazırlığını yaptığınız o güzel düğününüzün düğün pastası böyle daha güzel.

Müzik eşliğinde salona gelen o gökdelen olmayan naif kibar pastan minik minik adımlar ile gerçek bir assolist edasıyla süzüle süzüle sana doğru geliyor. Daha önce hiç bir düğünde kullanılmamış sana özel düğünün gibi ... Maket değil bildiğin pasta en az gelin kadar zarif ve güzel sanki ikinci gelin çıkıyor sahneye ve sana doğru geliyor. Birazdan herkes aşkınızı görmekle kalmayacak tadacak belki hikayesini bir çikolata üzerinde, belki de küçücük bir rulo yapılmış kağıtta okuyacak. Sözler sizden olsun içten olsun öyle afilli de olmasına gerek yok . İnsanlar düğün pastanı yerken ya da yemeden önce mutlaka o notu okuyacaklardır. O zaman o pasta seçtiğin çilek ile yada çikolata yada her ne seçtiysen onunla beraber çok daha lezzetli ve duygusal olacaktır.

Şimdi soruyorum size ; sizce de bu düğün pastası düğünün altın vuruşu olur mu, olmaz mı 0? Gerçek bir hikaye ve emeklerinizin karşılığı oluyor değil mi ? " Aman çikolatalı severim ben çikolatalı olsun içinde de muzlar olsun, maketi ortaya getirsinler bizde keselim de düğün pastası işi de böylelikle bitsin. " denmeyecek kadar önemli bir detay değil mi ? Yemek sonrası tatlısı değil o DÜĞÜN PASTASI aşkınızın ve sizin simgeniz assolistiniz... Bunca muhabbetini etmiş iken sahi siz maket düğün pastası kullanmayacaktınız inşallah :) Boş verin artık şu her gelin ve damadın önüne konan maket pastaları sahneye çıkarmadan önce arkada ıslak bezlerle temizlenen tozu alınan ama her an kimse görmese de sizin gözünüze batan o detaylardaki tozları. Boş verin kıyısına köşesine sıkıştırılmış olan o gelin damat pastasını kesin gerçekten o düğün pastasını, gerçekten özenli olsun. Düğünün her detayında gelinliğin her detayında da olduğu gibi sizin zevkiniz, sizin tarzınız, sizin aşkınız olsun ...

Artık söylenebilecek hiç bir şey kalmadı, hem herkes tarafından düğünün gerçek amacı olan aşkınızın ilanı yapıldı hem de öyle sıradan bir düğün olmadı. Seni, onu ve aşkınızı anlattı. Şimdi artık bize düşen size mutluluklar dilemek ve gönlünüzce hayalinizdeki gibi bir yuvanız olmasını dilemek ...

Sen gibi, O gibi, Aşk gibi içten samimi olsun ...