EN İYİ CANLI MÜZİK MEKANLARI

blog yazısı ekle !

EN İYİ CANLI MÜZİK MEKANLARI

EN İYİ CANLI MÜZİK MEKANLARI

Müzik, insan seslerinin ve çalgı aletlerinin sesini kullanılarak yapılan ritimli seslerdir. Müzik ile duyguları ya da belirli bir mesaj vermek amaçlanır. Bu açıdan müziği sadece bir açıdan ele almak yanlış olur. Yani müzik genel olarak felsefe, psikoloji, sosyoloji gibi alanlardan esinlenilerek farklı mesaj verme biçimi olduğunu görmekteyiz.

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Rakıcı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Hayat Bir Sahne

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Meyzende Meyhane

Çayyolu

devamını oku... Adres: Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2866. Sokak 51/A Park Caddesi Çayyolu-Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Taraça Resto Pub

Çankaya

devamını oku... Adres: Aziziye Mahallesi Cinnah Caddesi Willy Brand Sokak 1/A Çankaya - Ankara

Pars Garden Pool

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı – Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Safie Meyhane

Kızılay

1950 yılından beri restorantçılık ile uğraşan babamızın ilk olarak 1975 yılında Ankara Demirtepe Dostlar Lokantası ile başlayan serüvenini 1987 yılında kapadokya bölgesinde açmış olduğu Ürgüp Ocakbaşı Restorantı ile devam ettirmiş 2019 yılı Şubat ayında Ankara Kızılay bölgesinde açtığımız yeni mekanımız safie meyhane ile sürdürmekteyiz.

Meyhanemiz de şık ama mütevazi dekorasyonumuz ile gözünüze hitap ederken nefis ve soğuk taze mezelerimiz, tavuk ve et ürünlerimiz, değişik ara sıcaklarımız, tereyağlı yaprak ciğerimiz ve ikramlarımız ile damak tadınıza hitap etmekteyiz.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Mardin Konağı

Çankaya

devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Marco Pascha Çayyolu

Çayyolu

Doğum tarihi bilinmeyen Marko Paşa 1888 yılında vefat etti. Asıl adı Marko Apostolidis olan bu Osmanlı Hekimi Rum asıllı idi. İlk ve orta öğrenimini Yunanistan'ın meyve bahçeleri ve bağları ile ünlü Syros Adası'nda yaptı. Daha sonra ailesi ile birlikte gittiği İstanbul'da Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'yi (Askeri Tıp Akademisi) bitirdi. Mezun olduğu yıl, cerrahi kliniği şefliğine atandı. İyi bir hekim olarak kısa sürede ün kazandı ve mirlivarlığa (Osmanlılar'da Sancak Beyleri'ne verilen Paşalık Rütbesi) yükseltilen ilk hekim oldu. 1861'de Sultan Abdülaziz'in hekimbaşılığına atandı. 1871'de Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Nazırlığı'na atandı. 1878'de, 2'nci Abdülhamit döneminde Meclis-i Ayan (Senato) üyeliğine getirildi. Kırımlı Aziz Bey ile birlikte Hilal-i Ahmer Cemiyeti'nin (Türkiye Kızılay Derneği) kurulmasına katkıda bulundu.

Marko Paşa çok sabırlı bir hekimdi. Hastalarını uzun uzun sabırla dinler, dertlerine tıbbi yönden yardımcı olmakla birlikte, onlara manevi huzur ve rahatlık vermeye de özen gösterirdi.

Marko Paşa'nın bu ünü halk arasında iyice yayıldı ve zamanla, yakınmayı dinleyecek kimsenin olmadığını vurgulamak için söylenen "Derdini Marko Paşa'ya Anlat" deyimi ortaya çıktı.
devamını oku...
Adres: Koru Mahallesi 2432. Cadde 200/D Çayyolu-Ankara

Şilingir Meyhane

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Fiz Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara


Müziği Oluşturan Faktörler Nelerdir?

Süre

Tını

Diklik

Yoğunluk

Müzik, insanlığın var olduğu tarih kadar eskiye dayanır. O dönemlerde iletişimi sağlamak için müziği kullanmışlardır. Şimdi eğlenmek amacı ile kullanılan müzik o dönemlerde iletişim aracı görevindeydi. Çeşitli ülkelerde, çeşitli kıtalarda müzik üretilmektedir. Buna bağlı olarak dünya üzerinde müziğin çeşitleri doğmuştur. Müzik çeşitlerine bir göz atalım:

  • Rock
  • Caz
  • Punk
  • Rap
  • Klasik
  • Heavy metal
  • Soundtrack
Gibi birbirinden farklı enstrümanlar ile yapılır. Bu müzik türleri dünya üzerinde kabul görmüş ve dinlenmektedir. Ülkemizde müzik türleri biraz daha farklıdır.

  • Arabesk
  • Türk sanat
  • Türk halk
  • Oyun havaları
  • Tasavvuf
  • Karadeniz
Gibi farklı o yöreye veya ülkeye ait özel isimler ve kültürler ile şekillenmiş müzik türleri bulunmaktadır.

Müziğin büyük özelliklerinden biri kaydedilmesi ile tekrar ve tekrar dinleme imkânı sağlamaktadır. Böylece kaydedilen müzik nesillerden nesillere aktarılarak o toplumun kültürünün bir parçası haline dönüşür. Ancak günümüz de müziği kaydetmek yerine canlı performans ile anlık söylenip dinlenmektedir.

Canlı müzik, enstrümanların ve sanatı icra eden kişinin canlı performansı ile eserleri seslendirmesidir. Eğlence mekanlarında (cafe, bar, meyhane) ve restaurant, lokanta gibi mekanlarda da canlı müzik performanslarına rastlanmaktadır. Canlı müzik günümüzün en sevilen ve çok talep gören bir tür olmuştur. Canlı müzik sanatçısı yukarıda saydığımız dünya müzik türlerinden veya Türk müziklerinden eserleri seslendirebilir.

Ankara'daki En İyi Canlı Müzik Mekanlarının Genel Özellikleri

  • Gece veya gündüz günün herhangi bir saatinde eğlenmek isteyenlerin tercih edebileceği eğlenceli mekanlardır.
  • Eğlenceden ziyade canlı müziğin eşliğinde sadece yemek yemek isteyenler için de sakin ortama da sahiptir.
  • Ankara'daki en iyi canlı müzik mekanları; canlı müzikte iddialı olduğu kadar mekanların menülerinde de özenli ve iddialıdır.
  • Canlı müzik de çeşitli müzik türlerinin oluşturduğu geniş bir repertuvar vardır. Böylece her müzik kulağına hitap etmektedir.
  • Canlı müzik ile sanatçıya dinleyiciler de eşlik edebilmektedir. Müziğin ritmine kapılmak isteyenlerin tercih edebileceği mekanlardır.
  • Haftanın farklı günlerinde canlı müzik performansı için farklı gruplar sahne almaktadır. Böylece hafta sonlarını beklemek yerine her gün uğramadan eve gitmeyeceğiniz mekanlardır.
  • İlk açıldığı günden günümüze kadar hizmetin kalitesini aksatmamaktadır.
  • Ankara'daki en iyi canlı müzik mekanları alkollü ve alkolsüz içecek seçeneklerine sahiptir.
Ankara'daki en iyi canlı müzik mekanlarının işletmecileri gerek müzik türleri gerek mekân tasarımları gerekse alkollü içeceklerin çeşitlerini dünyanın farklı ülkelerinden getirtmektedir. Böylesine yeniliğe düşkün girişimlerin mekanları her zaman faaliyettedir ve yıllara meydan okumaktadır.

Canlı müzik; işinde profesyonel olmayan kişiler tarafından yapıldığında kulağa hoş nağmeler yerini kulağı tırmalayan gürültüye dönüşmektedir. Bundan dolayı canlı müzik yetenek, deneyim ve müziği seven kişilerin performansının karışımıdır. Canlı müzik için en çok kullanılan müzik enstrümanı olarak gitar tercih edilmektedir. Gitarın hem sesi hem parçalarda sürekli var olması hem de günümüzün popüler enstrümanlarından olması ile canlı müziğin de vazgeçilmelerindendir.

Ankara'daki en iyi canlı müzik mekanları ile stresten, yorgunluktan, kötü enerjinizden eser kalmayacak. Çünkü müzik ile başlayan hareketli dakikalara oynayarak, zıplayarak eşlik ederken kurtulacaksınız. Açık mekanlar ve kapalı mekanlar seçenekleri ile her mevsim eğlencenin tadını çıkarmak mümkündür.

Ankara'daki en iyi canlı müzik mekanlarını ikiye ayırabiliriz:

  1. Canlı müzik alkolsüz mekanlar
  2. Canlı müzik alkollü mekanlar
Bu ayırımı yapmamız da temel amaç menüde yer alan içecek çeşitlerindeki alkolden kaynaklanmaktadır. Yani alkollü içki tercih etmeyenlerin tercih edeceği mekanlar olabilir. Bu durumda Ankara'daki işletmeciler bu detayları göz önünde bulundurarak herkesin eğlenmesine imkân sağlayacak mekanları hizmete sunmuştur. Ankara'daki en iyi canlı müzik mekanları da yukarıda saydığımız alkollü ve alkolsüz mekanların genel ismidir.

Ankara'daki en iyi canlı müzik mekanları Ankara'nın farklı semtlerinde bulunmaktadır. Böylece geniş yüz ölçümüne sahip Ankara'nın her yerinde bu tür mekanlara ihtiyaç duyulmaktadır. Hem insanların ulaşım konusunda sıkıntı çekmeden ulaşabileceği mekanlar olması hem de bir noktada olup da tıklım tıklım ortam da yoğunluk yaşama problemi çözmektedir.

Müzik terimi aslında çok geniş bir konuyu ifade etmektedir. ankaradaki en iyi canlı müzik mekanları müziğe verilen önem ve değeri mekana yansıtılmaktadır. Böylece müziğe ilgi duyan müşteriler hatta müziğe ilgi duyan amatör ve profesyonel sanatçılara şarkı söyleme imkânı tanımaktadır. Özellikle de müziğe yeni başlamış kişilerin deneyim kazanıp, yeteneklerini sergilemek için Ankara'daki en iyi canlı müzik mekanlarında dinleyicilere performansını sergilemesi özgüvenini artırır. Aslında bu mekanlar, kimi insanlar için eğlence mekânı kimi insanların kendini kanıtlayabileceği yerlerdir.

Ankara'daki en iyi canlı müzik mekanları ülkemiz için de çok şey ifade etmektedir. Mesela müziğin gelişmesi, sanata adım atılacak müzikseverlerin kazandırılması, eskiden günümüze dek seslendirilmiş parçaların tozlu raflardan indirilerek tekrar hayat verilmesi, farklı müzik tarzları ile kültürler arası köprü gibi pek çok görevi de göğüslemektedir.

Ankara'daki en iyi canlı müzik mekanları ortamdaki müzik, masaların ve mekanların temizliği müşterilerin ilk odaklandıkları noktalardır. Hijyenik olması aile üyeleri, akrabalar, arkadaşlar gibi çok sevdiğiniz insanlar ile özel bir gece için tek adres Ankara'daki en iyi canlı müzik mekanları olmaktadır. Ayrıca güvenlik görevlilerinin yerlerinde bulunması ve güvenlik kameralarının sürekli kayıtta olması ortamdaki huzuru artırmaktadır. Olası tehlikelere karşı önlemler en üst seviyede tutulmaktadır.