HER YAŞTA HAYATIMIZA YÖN VEREN KURSLAR

blog yazısı ekle !

HER YAŞTA HAYATIMIZA YÖN VEREN KURSLAR

Çocuklarımızın en iyi şartlarda yetişmesini gelecekte gerçekten en iyi mesleği seçerek en iyi yerlere gelmesini kim istemez ki, anne ve babalar bu yüzden Ankara'da en iyi kurslara yazdırarak ilk gelişim zamanlarından başlayarak hayat maratonunda onu yormadan ve bıktırmadan gelecek inşa etmeye başlıyorlar.

Çocuklar Kaç Yaşında Kurslara Yazdırılmalı

Çocuklar aslında ilgi alanlarını ve yeneteneklerini keşfetmeye başladıklarında kurslara yazıdırılabilirler. Mesela seçecekleri spor ya da yetenek kurslarının kaç yaş ile başladığına da bağlı olarak seçimlerinizi yapabilirsiniz. Mesela çocukların geneli resim yapmaya bayılır ama her resim yapan çocuğun resim yeteneği olduğu anlamına gelmez. Şimdi çocuk oyun oynarken bir şeyler çizmeye başladığında yakından dikkatli bir şekilde takip edilmeli ve eğer gerçekten resime yeteneği varsa resim kursuna yazdırılmalı.

Sizin çocuğunuzda belki resim yeteneği değil de müzik kulağı vardır. O zaman yapılacak en iyi şey ona hangi müzik dalının daha çok hitap ettiğin ve hangi müzik aletine daha yatkın olduğunu bulmaktır. Tabi şimdi küçücük çocuğa saksofon çaldıramayacağınız için bir de çocuk için ufak tefek oyuncak müzik aletleri alarak hangisi ile oynamaktan daha fazla keyif aldığını izleyerek çocuğunuzun gelişim sürecini o müzik aletini çalmak adına bir kursa yönlendirebilirsiniz. Belki bir gitar kursu belki de bir keman kursu çocuğunuz için hem oyun olacak hemde oyun oynarken kendini geliştirebilecek .

Mesela bale kursları bunlara en iyi örneklerden biri olabilir hem fiziksel hem de ruhsal yönden özellikle kız çocuklarının anne ve babalarının tercih ettiği kurlardandır. Erkekler çocukları için ülkemizde pek de sıcak bakılmasa da bale kursları kız çocukları için ideal bir kurstur. Erkek çocukları için en çok tercih edilende spor kurslarıdır. Futbol kursu gibi kursları aileler çocukları için daha çok tercih ederler.

Seda Müzik ve Sanat Kursu

Beştepe

devamını oku... Adres: Beştepe Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi No:56 Beştepe - Ankara

Mavi Cabed Dans Akademi

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Bahçelievler 7. Aşkabat Caddesi No:47/1 Bahçelievler - Ankara

Crypto Dans Stüdyosu

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Crypto Dans Stüdyosu - Bahçelievler 3. cad 70. sok (eski 27.sok.) 3/A Bahçelievler-Ankara

Evrensel Sahne Sanat

Kızılay

devamını oku... Adres: Karanfil sok. 37/9 Kızılay-Ankara

Atlas Sanat Okulu

İncek

devamını oku... Adres: Alacaatlı Mahallesi 3602 Sokak No: 1/65 Ankara - İncek

Mürüvvet Line Dance

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Cadde No:10/3 Ümitköy-Ankara

Angora Dans Stüdyosu

Tunalı

devamını oku... Adres: Güvenevler Mah. Güneş Sokak 1/1 - Şili Meydanı Tunalı-Ayrancı-Ankara

Emir Kaya Dans Okulu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Odabaşı Caddesi Bahar Sitesi Hanımeli Apartmanı 14/1-B Türkkonut Çayyolu-Ankara

Broadway Sanat Akademi

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2402. Cadde No:11 Yenimahalle - Ankara

Adım Sanat ve Dans Okulu

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Yaşamkent Mah. 3300. Sokak No: E / 5 Modacity Yaşamkent - Ankara

Armoni Dans ve Müzik Akademi

Dikmen

devamını oku... Adres: Osman Temiz Mahallesi 1026. Cadde No:50 Dikmen-Ankara

Demiurk Sanat Akademi

Yenimahalle

devamını oku... Adres: Yunus Emre Mah. Catalkaya Sokak No: 48-1 Yenimahalle Ankara

Karçiçeği Bale ve Dans Okulu

Kızılay

devamını oku... Adres: Mithatpaşa Caddesi 51/4 Kızılay-Ankara



Piano kursları da hem kız çocukları hem de erkek çocukları için ideal kurslardır. Önemli olan çocuğun ilgisini cezbetmesidir.

Kurslar Çocuklar İçin Neden Daha Önemli

Kurslar çocuklar için daha önemli çünkü onların kariyerlerine yön verebilecek niteliktedirler. Çocuğunuz belki geleceğin sayılı piyanisti yada kemancısı olabilir. Belki de tüm Türkiye'de hayranlık uyandıracak bir balerin yada balet olacaktır.

Bazen de bunlar değildir sizin çocuğunuzun istediği ve yeteneği daha farklı şeyleri daha ilerleyen süreçte göreceksinizdir. Eee noldu bizim paralara mı olan oldu diye düşünmeyin sakın çünkü o kurslar sadece meslek edinmek için değil bilakis en çok da çocuğunuzun kişilik gelişimi için de önemlidir. Mesela o kemanı tutmak kolay değildir, sabretmeyi öğretir, bıkmadan usanmadan çalışmayı gerektirir sadece bir keman tutuşunu öğrenmek bile, ee sizin çocuğunuz da burada çalışmayı, pes etmemeyi, azmi öğrenir.


Kurslarda çocuklarınız kendine güvenmeyi, kendine ve çevresine saygı duymayı , yaşıtları ve kendinden büyükler ile nasıl diyalog kurması gerektiğini öğrenir. Birlik olmayı, ekip olmayı, topluma ayak uydurmayı öğrenir. Ya da tüm bu kalabalığın içerisinde nasıl kendisi olması gerektiğini ve kalabalıktan kendisi olarak nasıl sıyrılabileceğini öğrenir. Çocuğunuz yaşamaya başladığını ve hayatta bundan sonra nasıl davranacağını öğrenir. En önemlisi de kendi olabilmeyi ve kendi kararlarını kendi verebileceğini, hayatına nasıl yön verebileceğini öğrenir. Altı üstü keman kursu bunları nasıl öğrenecek çocuk orada diye düşünebilirsiniz. Ama bir kursa gittiğinde ekip olarak kurs içerisinde etkinlikler yapmaya başlar ve işte o zaman sizin güvenli kollarınızdan biraz daha uzaklaşarak kendi yolunu çizerken hakkını savunurken onu göreceksiniz belki de işte o an onun bir birey olduğunu hem siz hem de o daha iyi anlayacaktır.

Kurslar Bir Tek Çocuklar İçin Sanki

Tabi ki sadece çocuklar için değil, tam tersine yetişkinler içinde onlardaki bu insan ilişkilerinde ve kendisi ile ilgili şu özgüven ve benzeri konularda çocuklar için olduğu kadar etkili olmasa da yine gayet etkili bir yöntem. Aslında bir tek bu açıdan bakmamak lazım.

Kurslar yetişkinler içinde sosyalleşme ve kendini geliştirme ve hayatına farklı pencereler açma şansı verir. Öyle ki kaç yaşında olursan ol belki hep öğrenmek istediğin tangoyu kursa giderek öğrenmek sana farklı bir hava ve özgüven verecek hatta hayatınıza sihirli bir dokunuş yapabilir. Sizin gülüşünüzü dahi değiştirebilir. Kurs deyip geçmemek lazım aslında o kurslar hele de hobi kursları yetişkinlerde çok farklı etkiler yaratıyor. Hepimizin içindeki o tutkuyu hep istediğiniz o şey her ne ise mutlaka öğrenmelisiniz yaşınız her ne olursa olsun, şartlarınız ne kadar zor olursa olsun inanın gittiğiniz o kurslar size çok farklı yaşamlar sunacaktır.

Kurslar Sadece Hobi İçin Mi ?

Kurslar sadece hobi için değil, kendinizi geliştirmeniz içindir de, mesela meslek edindirme kursları vardır. Öyle ki bir çoğunun iş garantisi de vardır. Gittiğiniz kurslarda hem meslek öğrenir hem de iş bulmuş olursunuz. Mesela gemicilik kursları Ankara'da çok fazla gemicilik kursu olmasa da bu kurslar iş garantilidir. Belki de halkla ilişkiler kursu evet bunlar Ankara'da oldukça yaygın kurslardır ve bir çoğunun da ş garantisi vardır.

Hasta Kayıt kursu, sekreterya kursu, teknik ressam kursları, bilgisayar kursları, yazılım kursları , grafik tasarım kursları ya da güzellik uzmanlığı kursları bu kurslar size geleceğiniz için yön veren kurslardır. Size meslek edindirip bir çoğu da iş garantisi veren kurslardır.

Örneğin bilgisayar düşkünüsünüzdür ama bunu nasıl daha iyi kullanıp nasıl bir mesleğe çevireceğinizden emin değilsinizdir ya da bilemiyorsunuz bilgisayar üzerinden yapılabilecek o kadar çok iş olanağı var ki hele de günümüz şartları ve teknolojisinde kendinizi geliştirebileceğiniz ve meslek edinebileceğiniz o kadar çok alan var ki önemli olan siz bu alanlardan hangilerine daha yatkınsınız bunu bulun ve o alandaki kurslardan birine yazılarak hayatınıza bir yön verin.

Üniversite Okumadan Meslek Mi Olur ?

Olur hem de çok güzel olur, elbette bir meslek edinmek için üniversite okumak çok farklıdır ama üniversite okumaya vaktiniz yoktur, yada hevesiniz belki de bir üniversite okuyacak kadar beklemek istemiyorsunuzdur. O zaman mesleki kurslara yönelin çok daha elverişli ve hızlı çözüm olacaktır sizin için.

Bilgisayar ile ilgili seçebileceğiniz mesleki kurslara bir kaç örnek verelim . Mesela dijital pazarlama kursları, web tasarım kursları, yazılım kursları, grafik tasarım kursları, google adwords kursları, office kursları, programlama kursları, 3D animasyon kursları, sosyal medya yönetimi kursları, Corel Draw kursları gibi bir çok kurslar var.

Yok Ben Bilgisayar Sevmem

Madem bilgisayar sevmiyorsunuz o zaman size de bir çok kurs örneği verebiliriz. Mesela; makyaj kursları, yaşam koçluğu kursları, cilt bakımı kursları, medikal makyaj kursları, aile danışmanlığı kursları gibi ilgi alanınıza göre bu kurs seçeneklerini arttırabilirsiniz.

Belki de bir kurs ile sınavlara hazırlanacaksınız ve ihtiyacınız olan dil kursları, kpss kursları, ales kursları gibi kurslarda olabilir. Kendinizi geliştirmek ve işiniz de çok daha iyi yerlere gelebilmek adına dil kurslarına da gidebilirsiniz. İngilizce kursları, Almanca kursları gibi belki de daha etkili olabilmek adına yöneticilik kursları, diksiyon kursları gibi kursları da tercih ediyor olabilirsiniz.

Amacınız ne olursa olsun mutlaka bir kurstan yolunuz geçer ve bu kurslar size ve size çok farklı pencereler açarak hayatınıza sihirli dokunuşlar yapabilir.