EN İYİ ET – BALIK RESTORANLARI

blog yazısı ekle !

EN İYİ ET – BALIK RESTORANLARI

Çocuklar ve gençler başta olmak üzere hızla yayılan abur cubur alışkanlığı, sağlıksız besinlere yönelerek öğün atlama ve yetersiz beslenme gibi sorunların dünya da hızla yayıldığını görmekteyiz. Yetişkinler ise işin yoğunluğundan dolayı çok kısa bir sürede açlığı geçiştirmek için bir şeyler atıştırmayı tercih ederler. Böylece yetişkinler ve çocuklar kısacası toplumda dengeli ve yeterli beslenmeme gibi sorunlar başlar.

Ülkemizde yemeklere konu olan et (kırmızı et, balık eti gibi) daha çok dana, koyun, sığır etinin yanı sıra balık çeşitleri ile yemek kültürümüzü oluşturmaktadır. Kırmızı etin yemekler de ana malzeme olarak tercih edilmesinde bilimsel gerçek myoglobin proteine sahip olmasıdır. Yani bu protein çok ise dana, koyun ve sığır etin rengi de kırmızıdır.

Ankara'daki en iyi et- balık restoranları et ile hazırlanan yemekleri işin usulüne uygun hazırlanmaktadır. Şöyle ki, uzmanlar etin yağ da kızartılarak tüketilmesini sağlıklı olmadığını söylediğinden Ankara'daki en iyi et – balık restoranlarının aşçı veya şefleri etin yapısını ve besleyici değerlerini öldürmeden pişirme yöntemlerini kullanmaktır. Mesela haşlama, ızgara, fırınlama gibi etin kendi yağını kullanarak pişirme yöntemleri kullanmaktadır. Böylece diyet yapanlar da bu menüdeki etli yemekleri tüketebilir.

Anakaradaki en iyi et- balık restoranlarının menüsüne konu olan ana malzeme balıktır. Sadece Ankara da değil ülkemizin çeşitli yörelerinde yemeklerde balık kullanılarak doyurucu ve lezzetli yemekler hazırlanmaktadır. İster yaşlı ister çocuk olsun uzmanlar bir hafta da en az iki kere balık tüketmek gerektiğini söylemektedir. Ankara'daki en iyi et- balık restoranları işletmecileri uzmanlara kulak vermeyi ihmal etmiyor. Restoranların menüsünde son derece sağlıklı menüler oluşturmaktadır.

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Aynur Taşkıran Nail & Beauty

Tunalı

devamını oku... Adres: Barbaros Mahallesi Buğday Sokak No:6/47 Kozlar Çarşısı Çankaya - Ankara

Taraça Meyhane

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara

Wox Academy

Çukurambar

devamını oku... Adres: Kızılırmak Mahallesi 1445. Sokak No:2/16 (Paragon Tower Teras Katı) Çankaya - Ankara

Hayat Bir Sahne

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Rakıcı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Mustafa Meyhane

GOP

devamını oku... Adres: Kazım Özalp Mahallesi Kız Kulesi Sokak No:18/1 Çankaya - Ankara

Beautiful Garden Eymir

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Yaylabağı Mahallesi Yaylabağı Küme Evleri No:364 Gölbaşı - Ankara

Fiz Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Life Concept Pilates Stüdyo

Çukurambar

devamını oku... Adres: Kale Ofis Kızılırmak Mahallesi Mevlana Bulvarı No:150 B Blok Kat:4 No:14 Çankaya - Ankara

Safie Meyhane

Kızılay

1950 yılından beri restorantçılık ile uğraşan babamızın ilk olarak 1975 yılında Ankara Demirtepe Dostlar Lokantası ile başlayan serüvenini 1987 yılında kapadokya bölgesinde açmış olduğu Ürgüp Ocakbaşı Restorantı ile devam ettirmiş 2019 yılı Şubat ayında Ankara Kızılay bölgesinde açtığımız yeni mekanımız safie meyhane ile sürdürmekteyiz.

Meyhanemiz de şık ama mütevazi dekorasyonumuz ile gözünüze hitap ederken nefis ve soğuk taze mezelerimiz, tavuk ve et ürünlerimiz, değişik ara sıcaklarımız, tereyağlı yaprak ciğerimiz ve ikramlarımız ile damak tadınıza hitap etmekteyiz.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Kuytu Meze Balık

Tunalı

devamını oku... Adres: Bestekar Cad. 6/D Kavaklıdere, Çankaya - Ankara

Mardin Konağı

Çankaya

devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Şilingir Meyhane

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Marco Pascha Çayyolu

Çayyolu

Doğum tarihi bilinmeyen Marko Paşa 1888 yılında vefat etti. Asıl adı Marko Apostolidis olan bu Osmanlı Hekimi Rum asıllı idi. İlk ve orta öğrenimini Yunanistan'ın meyve bahçeleri ve bağları ile ünlü Syros Adası'nda yaptı. Daha sonra ailesi ile birlikte gittiği İstanbul'da Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'yi (Askeri Tıp Akademisi) bitirdi. Mezun olduğu yıl, cerrahi kliniği şefliğine atandı. İyi bir hekim olarak kısa sürede ün kazandı ve mirlivarlığa (Osmanlılar'da Sancak Beyleri'ne verilen Paşalık Rütbesi) yükseltilen ilk hekim oldu. 1861'de Sultan Abdülaziz'in hekimbaşılığına atandı. 1871'de Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Nazırlığı'na atandı. 1878'de, 2'nci Abdülhamit döneminde Meclis-i Ayan (Senato) üyeliğine getirildi. Kırımlı Aziz Bey ile birlikte Hilal-i Ahmer Cemiyeti'nin (Türkiye Kızılay Derneği) kurulmasına katkıda bulundu.

Marko Paşa çok sabırlı bir hekimdi. Hastalarını uzun uzun sabırla dinler, dertlerine tıbbi yönden yardımcı olmakla birlikte, onlara manevi huzur ve rahatlık vermeye de özen gösterirdi.

Marko Paşa'nın bu ünü halk arasında iyice yayıldı ve zamanla, yakınmayı dinleyecek kimsenin olmadığını vurgulamak için söylenen "Derdini Marko Paşa'ya Anlat" deyimi ortaya çıktı.
devamını oku...
Adres: Koru Mahallesi 2432. Cadde 200/D Çayyolu-Ankara


Ankara'daki En İyi Et – Balık Restoranları Menüsünde Yer Alan Etin İnsan Vücuduna Faydaları Nelerdir?

  • Kilo sorunları yaşayanlar için et kilo vermede yardımcı olmaktadır. Et, besin değerleri yüksek ve doyurucu olması ile uzun süre boyunca tok kalmayı sağlar. Bu da sürekli acıkan veya bir şeyler atıştırmak isteyenler için kesin doyurucu olmaktadır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir. Böylece hastalıklara yakalanma konusunda koruyucu kalkan görevi üstlenir.
  • Beyin gelişimine olumlu katkı sağlar. Dikkati artırır, zihnin gün boyu dinç kalmasını sağlar. Bu durum okula giden çocuklar için ve yetişkinlerin iş süresince ihtiyacı olan zihin açıklığını sağlar.
  • Cildin parlamasını ve kendini yenilemesi için gerekli olan vitaminlere sahiptir. Etin yeterli miktar da tüketilmesi ile genç kalmak mümkündür.
  • Kas gruplarını güçlendirir ve gelişimine katkı sağlar. Böylece büyüme çağındaki çocukların sağlıklı vücut yapısını oluşturur.
Ankara'daki En İyi Et – Balık Restoranları Menüsünde Yer Alan Balığın İnsan Vücuduna Faydaları Nelerdir?

  • Hazır gıdaların içerdiği yağlar belirli bir süre sonra damar tıkanıklığına sebep olarak kalp hastalıklarının oluşmasına neden olur. İşte bu nokta da balığın tüketilmesi ile bu riskler tamamen ortadan kalkmaktadır. Çünkü balık omega 3 yağına sahiptir.
  • Kemiklerin büyürken ihtiyaç duyduğu kalsiyum balık tüketilerek takviye edilebilir.
  • Şeker hastalığı olanlar yemelerine diğer insanlara göre iki kat daha fazla dikkat etmesi gerekir. Balık şeker hastaları için tüketecekleri öğün içinde en faydalı olandır.
  • Yaşlılık belirtilerinden olan kırışıklık özellikle de kadınlar için sorun olmaktadır. Kozmetik ürünlerinin yetersiz kaldığı nokta da devreye balık tüketimi girer. Yapılan araştırmalar sonucunda balık tüketimi erken yaşlanmayı önler ve yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırır.
  • Kanser gibi en yaygın ve tedavisi zor olan hastalıklar da balık artık çözüm olmaktadır. Uzmanlar, kanserli hücrelerin balık yağına direnemediklerini ve bunun sonucunda yok olduklarını savunmaktadır.
Ankara'daki en iyi et- balık restoranlarının sayısı artmaktadır. Sadece çalışanlar için değil yaşlılar, ev hanımları da bu vitamin dolu menüden yararlanma fırsatı bulmaktadır. Menü fiyatları ortalama tutularak her bütçeye hitap etmektedir. Memurundan, öğrencisine, yaşlısından, gencine kısacası bütün bütçeler dikkate alınarak fiyatlar belirlenmiştir.

Ankara'daki en iyi et – balık restoranları ile öğün atlamak artık son bulacaktır. Yukarıda belirttiğimiz gibi çalışanların öğlen arasında doyurucu ve hızlı yemek siparişi vermek için paketlenmiş gıdalara yöneldiğini söylemiştik. Ankara'daki en iyi et – balık restoranları hizmeti hızlı ve kalitelidir. Her müşteri ile yakından ilgilenen garsonlar siparişlerin bekleme süresini de kısaltmaktadır. Böylece sipariş verildikten kısa bir süre sonra asa da yer alan yemek için kalan süre müşteriler için yeterlidir.

Ayrıca başta Amerika gibi birçok ülke de restoran zincirleri açarak insanlara abur cubur gibi alışkanlıkları yeme alışkanlığına dönüştürülmektedir. Ankara başta olmak üzere büyük şehirler de bulunan işletmeciler kendi kültürümüzün ürünleri olan yemekleri hem yeni nesillere tanıtmak hem de ülkemize gelen turistlere ülkemizi tanıtmak, reklamını yapmak için gerekli unsurlardandır.

Ankara'daki En İyi Et – Balık Restoranları Neden Tercih Etmeliyiz?

Sağlıklı olmak için yapılan sporlar bir noktadan sonra yetersiz kalmaktadır. Hedeflenen sağlıklı bir bedene sahip olmak için tüketilen besinlere de dikkat etmek gerekir. Ancak yaygınlaşan abur cubur restoranları ile bir dönem bu mümkün değildi.

Ankara da başlatılan sağlıklı beslen sağlıklı yaşa hareketi ile insanları bilinçli tüketime davet etmekteler. Ankara'daki en iyi et – balık restoranları bu hareketin ilk adresidir.

Ayrıca Türklerin tarih sahnesine çıktıkları andan itibaren et tükettiklerini görmekteyiz. Et kimi zaman gücü simgeledi, kimi zamanda zenginliği simgeledi. Una bağlı olarak Türkler var olduğu günden beri et tüketmektedir. Ancak etin nasıl tüketilmesi gerektiği de önemli bir noktadır. Ankara'daki en iyi et – balık restoranları gerek etin yağlı veya yağsız yemeklere konulması gerekse seçtiği pişirme yöntemleri veya et ile kullandıkları yardımcı yemek malzemeleri ile adeta eti sanata dönüştürmeyi başarmışlardır. Ete eklenen baharatlar ile yapılan sihirli dokunuşlar sadece Ankara halkını değil tüm ülkeyi tadına hayran bırakmaktadır.