EN İYİ BUTİK PASTACILAR

blog yazısı ekle !

EN İYİ BUTİK PASTACILAR

EN İYİ BUTİK PASTACILAR

Pastacılığın gelişimi hakkında çeşitli hikayeler anlatılır. En yaygın hikâye ekmeğin üretilmesinin ardından başlar. Ekmeğe tatlandırıcı ve aroma katan lezzetlerin eklenmesi pastanın doğmasında etkili olmuştur. Pastanın dönüm noktası bilinmeyen kıtaların keşfine bağlıdır. Çünkü kakao miktarının artması kısa süre içinde pastacılığın gelişimine katkı sağladı.

Son yılların trendi butik pastacılık, pastane ve pasta yapım anlayışını geliştirmekte ve yenilemektedir. Butik pastacılık ile kişiye özel pasta siparişleri alınır. Pastaların süslemesi pastanın temasına göre yapılır. Aynı zamanda bu pastalar tasarım olduğu için aynısından bir tane daha yoktur. Böylesine özel lezzetlerin sunulduğu kafe ve pastanelerin genel isimdir. Ülkemizde pasta sektörünün bu kadar hızlı gelişmesi ve kısa sürede popüler olmasında Ankara'daki en iyi butik pastacılar büyük rol oynamıştır.

Tek renk ve teması sıradan olan pastalar insanların yeterince günün anlamını yansıtmadığını düşünmeye başlamaları, yeni bir akım olan butik pastacılığın geliştirilmesine yöneltmiştir. Doğum günü, mezuniyet, nişan, düğün, baby shower gibi özel günleri kutlamak için özel tasarım pastalar oluşturulmuştur. Her mevsim de taze malzemelerden üretilen bu pastalar, siparişlerin artmasında etkilidir.

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Over Gym

Tunalı

devamını oku... Adres: Remzi Oğuz Arık Mahallesi Tunus Caddesi No:50/D Tunalı-Ankara


Butik Pastacıların Vazgeçilmez Malzemesi: Şeker Hamuru

Fransızca ismi ile fondant yani şeker hamuru kurabiye, kek ve pastaları süslemek için tercih edilen en yaygın malzemedir. Özellikle butik pastacıların pasta tasarlarken sık sık şeker hamuruna başvurduğunu görürüz. Öyleyse şeker hamurunu genel hatları ile inceleyelim: şeker hamurunun temel malzemesi şeker ve sudur. Özel dereceli ısı uygulanarak bu malzemeler ısıtılır ve dinlenmeye bırakılır. Ardından çırparak hamur haline getirilir. Hamurun lezzetli olması için içerisine meyve suları, ek tat malzemeleri veya gıda boyası gibi ürünler de katılır.

Temel olarak şeker hamuru bu şekilde hazırlanır ve bir dolgu malzemesi olarak kullanılabilir. Ayrıca profesyonel pastacılık sektöründe şeker hamuru bir adım daha geliştirilir. Yani içerisine gliserin (gıda için), jelatin gibi maddeler eklenir. Böylece hamurun biraz daha akışkan olması sağlanarak kolay şekil verebilme işlemi sağlanır. Mutfakta sık kullanılan, hamur açmaya da yarayan oklava, merdane yardımı ile şeker hamuru açılarak inceltilir. Daha sonra kekin üstüne pürüz kalmayacak şekilde serilerek kaplama işlemi gerçekleştirilir. Düzgün olmayan yerler düzeltilerek kusursuz bir pasta görüntüsü yakalanmaya çalışılır.

Şeker hamurunun saklanmasındaki kolaylık yani uzun süreli bozulmadan muhafaza edilmesi şeker hamurunun tüketiciye ve üreticiye büyük kolaylıklar sağlamaktadır.

Şeker hamuru çeşitleri:

  • Dökme şeker hamuru: su, gliserin ve şeker ile hazırlanan şeker hamuru eriyinceye kadar ısıtılır. Kolay şekil alması için bir müddet dinlendirilir. İdeal kıvamı kremsi yapıda olmasıdır.
  • Dövme şeker hamuru: yukarıda saydığımız malzemeler dövme şeker hamuru içinde kullanılır. Özelliği düğün pastaları gibi en özel günler de asil pastaların üretimi için kullanılmasıdır. Böylece damak tadına uymayan kremalar veya hassasiyeti olan insanlar için dövme şeker hamuru pastacılık malzemesi idealdir.
Ankara'daki en iyi butik pastacılar yukarıda saydığımız şeker hamuru ile harika pastalar üretmektedir. Lezzetli tarifler hem göze hem de mideye hitap edecek şekilde hazırlanmaktadır. Ayrıca Ankara'daki en iyi butik pastacılar mekân tasarımları ile şirin ve renkli bir ambiyansa sahiptir. Ankara'nın sokakları, caddeleri bu sevimli ve küçük butik pastacılar ile renklenmektedir. Kafe ve pastane tarzı ile farklı hizmetlerin aynı çatı altında birleşmesi ülkemiz için de yeni soluk olmuştur.

Ankara'daki en iyi butik pastacılar üretimlerini günlük ve hijyenik olması ile halkın sağlığına da önem vermektedir. Özel günlerin markası olan pastaların kabusa dönüşmesine neden olacak bütün riskleri ortadan kaldırmaktadır.

Bir zamanlar sadece soyluların ve elit sınıfının tükettiği pastalar, artık her bütçenin satın alabildiği tüketim ürününe dönüştü. Bunun için tarih sahnesinde büyük devrimlerin yaşanmasının yanı sıra butik pastacıların da gelişme göstermesi başlı başına bir devrimdir. Ankara'daki en iyi butik pastacılar farklı büyüklükteki pasta, kurabiye, cup kekleri farklı fiyatlardan satarak her bütçeye hitap etmektedir. Özellikle de ülkemizde tatlı ve pasta kültürü o kadar gelişmiştir ki her yemek sonrasında mutlaka tatlı ve pastalar ile damaklar tatlandırılmaktadır.

Ankara'daki En İyi Butik Pastacılar İle Pastaneler Arasındaki Fark

Kek, kurabiye gibi tariflerin yapımındaki ana unsur olan malzemeler önemlidir. Kullanılan bu malzemelerin standart ölçü ve sıradan malzeme eklenerek üretilen karışım malzemelerdir. Yani marketlerin raflarında yer alan birçok markanın ürettiği ürünlerdir. Pastanede pasta üretim prosesi bu malzemeler kullanılarak hazırlanmaktadır. Uzun süre raf ömrünü koruması için de bol katkı maddelidir. Üretim maliyeti uygun fiyat olduğu için çok düşük fiyatlarda da vitrinlerde yerini almaktadır. Pastane de pastalar bu kadar basit ve özensiz bir süreç izlemektedir. Çünkü hazır malzemeleri bir araya getirip etiket yapıştırılmasından ibarettir.

Ankara'daki en iyi butik pastacıların pasta üretim prosesi daha farklıdır. Butik pastacıların en belirgin özelliği kendi yeteneklerini kullanmaktır. Yani yukarıda belirttiğimiz hazır olan karışım paketlerine asla mutfakta yer verilmez. Pasta için iskelet görevi gören pandispanya için özel hazırlanma aşaması gerçekleşir. Kekin ölçüsünde malzemeler çırpılır, kalıba döküp fırına sürülür. Yine kullanılan soslar için mesela çikolata sosu çikolatanın benmari usulü eritilerek hazırlanarak pasta ile buluşma sağlanır.

Yine pasta da kullanılan yağın fabrika üretimi olan işlenmiş gıdalar yerini tereyağına bırakır. Böylece pastalar daha lezzetli ve daha sağlıklıdır. Böylece malzemelerin doğal ve bol miktarda olması, pastacının hayal dünyası ile birleşerek pasta üretilir. Birbirinden farklı renkte ve desendedir. Sadece pasta için değil kurabiye, cup keke gibi tarifler için de aynı proses geçerlidir. Böylece Ankara'daki en iyi butik pastacılardan aldığınız lezzetler damağınızda uzun süreli lezzet bırakır.

İlgili Videolar