EN İYİ PANSİYONLAR

blog yazısı ekle !

EN İYİ PANSİYONLAR

Ankara'da pansiyonda kalmak güzel bir fikir olabilir. Eğer işten ziyade gezmek için Ankara'ya geldiyseniz çok fazla otelde vakit geçirmeyecek aksine şehri gezecekseniz Ankara pansiyonları sizin için en doğru seçenektir. Çünkü sizin ihtiyacınız olan şey sadece konaklama ve kahvaltı olacaktır.

Hatta kahvaltı için bile dışarıyı tercih edebilir ve faklı kahvaltı salonlarını tercih ederek daha güzel kahvaltı yapabilirsiniz. Pansiyonlar çok fazla konforlu olmaması nedeni ile kahvaltı konusunda da oldukça az seçenekli konaklama tercihi olacaktır.


Tabi ki tatil anlayışı herkese göre farklılıklar göstermektedir. Daha çok yeni yerler keşfetmek ve gezmek amaçlı tatillere çıkıyorsanız ve kısıtlı bir bütçeye sahipseniz Ankara pansiyonları sizin bu ihtiyacınıza kolaylıkla cevap verebilecek seçeneklerdir.

Otel Mi ? Pansiyon Mu?


Sadece Ankara pansiyon ve otelleri değil tüm dünya genelinde, pansiyonlar otellere göre daha az imkan sunmasının yanı sıra daha uygun fiyatlı seçeneklerdir. Pansiyonlarda genelde yatak ücreti ödersiniz ve geriye kalan tüm ihtiyaçlarını ücretlidir. Örneğin bazı pansiyonlar size kahvaltı hizmeti sunabilir fakat öğlen ve akşam yemeği ek ücrete tabidir. Yada bazı pansiyonlarda kahvaltı da ek ücret olarak alınır. Ankara'da pansiyon kiralayacağınız zaman mutlaka bu detayları dikkatlice öğrenmeli ve seçiminizi ona göre yapmalısınız.


Pansiyonlarda verilen hizmetler oldukça kısıtlıdır. Konfor arıyorsanız size tavsiyemiz ya apart otel seçmeniz yada otele gitmeniz olacaktır. Ama diyorsanız ki ben sadece yatak ücreti ödemek istiyorum o zaman sizin için en doğru seçenek Ankara pansiyonları olacaktır.

Ankara'da gün boyu gezecek ve Ankara'nın güzelliklerine doyacaksanız pansiyonları tercih edebilirsiniz. Pansiyonlar, bir evin belirli bir kısmını yada tamamını kiralama amacı ile odalarının konaklamaya uygun hale getirerek kiralanmasıdır. Bazen ev sahipleri de pansiyon içerisinde yaşayabilirler ve diğer odalarını kiraya verebilirler.

Pansiyonları otellerden ayıran en büyük özellik de Turizm ve Kültür Bakanlığı tarafından denetlenmez ve herhangi bir yıldızlamaya da tabii tutulmazdır. Pansiyonların tek denetleyicisi belediyeler ve müşterileridir.

Ankara Pansiyonlarını Tercih Ettiyseniz Yanınızda Olması Gerekenler


Pansiyonlar da size otel hizmetlerine yakın olmasından dolayı sadece belli başlı bir kaç temel ihtiyacınızı karşılamanızı sağlayacaktır. Fakat yine de bir çok eşya ihtiyacınızı da kendiniz yanınızda mutlaka götürmelisiniz.

Örneğin Ankara pansiyonlarında saç kurutma makinesi, şampuan, krem, saç kremi, yedek havlu gibi ihtiyaçlarınızı siz yanınızda götürmelisiniz. Pansiyonlar sadece örtüler, çarşaflar, yastık kılıfları gibi yani nevresim takımları gibi ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Odalarınız ne sıklıkla temizlendiği de son derece önemlidir. Özellikle her gün yatak çarşaflarınızın değişmesini tercih ediyor olabilirsiniz ve bunun için de pansiyon sahibinden rica edebilirsiniz. Genelde değişip değişememe hakkında ortak bir yol mutlaka bulabilirsiniz.

Ayrıca su ısıtıcısı veya kahve makinesi gibi eşyalarınızı da yanınıza almanızda yarar olabilir. Çünkü mutfak ortak kullanım alanı olacağı için istediğiniz saatte istediğiniz gibi bu tarz ihtiyaçlarınızı da karşılayabilir daha da keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Valizinizi hazırlar iken bunları göz önünde bulundurmalı ve listenizi gözden geçirmelisiniz. Pansiyon kiralayacağınız zaman ortamın temizliği ve hijyeni de göz ardı edilemeyecek bir etkendir. Bir pansiyona karar verdiğiniz de mümkün olduğunca belirli bir kaparo verin ve gittiğiniz de yedekte pansiyon listesi mutlaka tutun bakmadan kesinlikle yerleşmeyin. Ankara pansiyonları genel anlamda daha çok hijyen ve temizliğe önem verse de yine de her ihtimali göz önünde bulundurmalısınız. Ankara'da pansiyon kiralayacağınız zaman özellikle dikkat etmeniz gereken bir şey varsa internet, televizyon, sıcak su,kahvaltı ve ütü yapabilir misiniz mutlaka ama mutlaka sorun.

Ankara'da Her Bütçeye Uygun Pansiyonlar Bulunur.


Ankara'da pansiyon tercih edecekseniz konumunu ve fiyatını da dikkatlice araştırmalısınız. Pansiyonun daha merkezi bir yerde olması ve ulaşımı kolay olması tabi ki de sizlerin işlerini kolaylaştırmak adına çok fazla önem teşkil ediyor.

Pansiyonunuzun konumu da yine ayıracağınız bütçenize göre değişiklik gösterecektir. Ankara pansiyonları oldukça fazla seçenek sunmakla beraber her pansiyonda ücretler farklılık gösterir. Örneğin; şehir merkezinde ve imkanları daha geniş Tv, İnternet, sıcak su, klima gibi isteklerinizin hepsini kapsayan bir pansiyon tercih ederseniz, doğal olarak ücreti diğer pansiyon ücretlerine nazaran daha yüksek olacaktır ama yine de civarındaki otellerden çok daha uygun bir fiyata denk gelecektir.

Belki de hiç birini önemsemiyorsunuz ve sadece temizlik ve yatak sizin için önemlidir. Konum olarak da şehir merkezinden çok da uzak olmaması sizin için yeterli olabilir. Bu durumda yine son derece güzel seçenekler ve uygun fiyatlı pansiyonlar sizi bekleyecektir.

Siz Tatilinizden Ne Bekliyorsunuz ?


Aslında pansiyon seçmeden önce en önemli karar noktanız nedir? Siz tatilden konfor bekliyorsanız pek de Ankara pansiyonlarını tercih etmenizi tavsiye etmeyiz. Fakat sıcak ve samimi bir ortamda daha çok ev ortamı gibi bir ortam tercih ediyorsanız Ankara pansiyonları tam olarak size uygundur. Çünkü tatillerinizde daha çok gezmek ve eğlenmek sizin tercihiniz, otellerde vakit ve nakit harcamak yerine tüm vaktinizi ve nakitinizi eğlenme ve gezmeye ayırmak oldukça akıllıca bir seçim olacaktır.

Hem ev sıcaklığında tatil yapacaksınız hem de eğlenceye gezmeye ve öğrenmeye doyacaksınız. Ankara'da seçeceğiniz pansiyonu daha çok eğlence mekanlarına ve Ankara'da gezilip görülecek yerlere yakın olarak seçmeniz durumunda gönlünüzce tatil yapmış olacaksınız.

Sadece Ankara'nın içinden ibaret değil gezilecek yerler çevresinde de oldukça güzel ve görmeye değer bir çok ilçesi vardır. Bu ilçelerde de farklı pansiyon seçenekleri bulabilirsiniz. Hem tarihi ve kültürel hem de turist gezi yapmak için son derece elveriş olan ilçelerimizde de birer gece birer gece pansiyonlarda konaklayarak oldukça güzel ve elverişli bir tatil geçirmiş olacaksınız.


Siz bir seyahate çıktığınızda daha çok gezmeyi seviyor ve önemsiyorsanız Beypazarı'na giderebilirsiniz ve Beypazarı çarşısında da oldukça fazla seçenekler bulabilirsiniz. Burada bir pansiyonda kalarak hem kültürünü daha iyi anlayabilir hem de hıdırlık tepesinde sabahın ilk saatlerinde kahvenizin yudumlar iken güneşin doğuşunu ve Beypazarı'nın ayaklarınızın altında kaldığını görebilirsiniz.

Pansiyonlar asla kötü seçenekler değildir. Aslında tam tersine gezmek amacı içinde olanların tam olarak isteklerine ve taleplerine hizmet edecek yerlerdir. Bilenlerin uğradığı yerlerdir pansiyonlar ve yine bilenleri uğrak mekanlarıdır. Öyle ki pansiyonların ciddi meraklıları ve sevenleri vardır.Bazı insanlara dünyaları versen pansiyonda kalmaktan vazgeçmeyeceklerdir.

Özellikle seyahat etmeyi seven ve sık sık otellerde kalan kişiler tarafından daha çok tercih edilir. Onlar ev sıcaklığında tatil yapmayı ve ev sıcaklığında uyumayı seven insanlardır. Hayat felsefeleri lüks ve para harcamak değil de sadece eğlenmek ve öğrenmek olan kişilerin tercihidir Ankara pansiyonları.

Herkes pansiyon mantığını çok fazla anlamaz ama anlayanlar da müptelası olur ve nereye giderse gitsin ister Ankara'da tatil yapsın isterse de Antalya'da onların tercihleri mütevazi ve sımsıcak yuvalar olan pansiyonlardır. Ünlü bir sanatçı olan Nazan Öncel'in pansiyon şarkısı bence tam bir pansiyon sever tarafından yazılmış bir şarkıdır.