EN İYİ EV YEMEKLERİ

blog yazısı ekle !

EN İYİ EV YEMEKLERİ

Ankara'daki en iyi ev yemekleri mekanları ile ülkemizi saran fast food alışkanlıkları terk edilmektedir. Sahip olduğumuz gerek Ankara mutfağı gerekse Türk mutfağı ile zengin seçeneklere sahip olduğumuzu yeniden hatırlıyoruz.

Özellikle de uzmanların doğal malzemeler kullanılarak yapılan ev yemeklerinin besleyici değeri yüksek olduğu belirtilmektedir. Ankara'daki en iyi ev yemekleri mekanları ile ev yemeği alışkanlıklarını yaygınlaştırmak hedeflenmektedir. Türk mutfağı ve özellikle Ankara mutfağı dünya da büyük marka haline gelmiştir.

Çalışan insanların öğlen arasında kolayca ulaşıp pratik bir şekilde tükettikleri fast food ile böylesine özel lezzetlerin ve tatların unutulmasına neden olmaktadır. Ayrıca fast food ürünleri zaman içinde yemek yeme alışkanlıklarının değişmesine neden olmuştur.

Ankara mutfağı başta olmak üzere Türk mutfağı hem ülkemize gelen yabancıların damaklarını tatlandırıyor hem de ülkemiz insanının bir türlü vazgeçemediği lezzetlere sahiptir. Yaprak sarması, içli köftesi, döner, kebap, mantı, patlıcan yemekleri gibi birbirinden lezzetli farklı tarifler ile nice sayamadığımız tarifler ülkemize özgün lezzetlere sahip, geniş bir mutfaktan bahsediyoruz.

Ankara yoğun ve kalabalık şehirlerin arasındadır. Böyle olması evde el emeği ile hazırlanan yemekler ve düzenli yemek masasına oturmak zorlaşıyor. Son birkaç yılda yapılan araştırmalar ev yemeklerinin önemini gözler önüne sermektedir.

Hayat Bir Sahne

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Rakıcı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Fiz Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Safie Meyhane

Kızılay

1950 yılından beri restorantçılık ile uğraşan babamızın ilk olarak 1975 yılında Ankara Demirtepe Dostlar Lokantası ile başlayan serüvenini 1987 yılında kapadokya bölgesinde açmış olduğu Ürgüp Ocakbaşı Restorantı ile devam ettirmiş 2019 yılı Şubat ayında Ankara Kızılay bölgesinde açtığımız yeni mekanımız safie meyhane ile sürdürmekteyiz.

Meyhanemiz de şık ama mütevazi dekorasyonumuz ile gözünüze hitap ederken nefis ve soğuk taze mezelerimiz, tavuk ve et ürünlerimiz, değişik ara sıcaklarımız, tereyağlı yaprak ciğerimiz ve ikramlarımız ile damak tadınıza hitap etmekteyiz.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Mardin Konağı

Çankaya

devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA

Şilingir Meyhane

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Marco Pascha Çayyolu

Çayyolu

Doğum tarihi bilinmeyen Marko Paşa 1888 yılında vefat etti. Asıl adı Marko Apostolidis olan bu Osmanlı Hekimi Rum asıllı idi. İlk ve orta öğrenimini Yunanistan'ın meyve bahçeleri ve bağları ile ünlü Syros Adası'nda yaptı. Daha sonra ailesi ile birlikte gittiği İstanbul'da Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'yi (Askeri Tıp Akademisi) bitirdi. Mezun olduğu yıl, cerrahi kliniği şefliğine atandı. İyi bir hekim olarak kısa sürede ün kazandı ve mirlivarlığa (Osmanlılar'da Sancak Beyleri'ne verilen Paşalık Rütbesi) yükseltilen ilk hekim oldu. 1861'de Sultan Abdülaziz'in hekimbaşılığına atandı. 1871'de Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Nazırlığı'na atandı. 1878'de, 2'nci Abdülhamit döneminde Meclis-i Ayan (Senato) üyeliğine getirildi. Kırımlı Aziz Bey ile birlikte Hilal-i Ahmer Cemiyeti'nin (Türkiye Kızılay Derneği) kurulmasına katkıda bulundu.

Marko Paşa çok sabırlı bir hekimdi. Hastalarını uzun uzun sabırla dinler, dertlerine tıbbi yönden yardımcı olmakla birlikte, onlara manevi huzur ve rahatlık vermeye de özen gösterirdi.

Marko Paşa'nın bu ünü halk arasında iyice yayıldı ve zamanla, yakınmayı dinleyecek kimsenin olmadığını vurgulamak için söylenen "Derdini Marko Paşa'ya Anlat" deyimi ortaya çıktı.
devamını oku...
Adres: Koru Mahallesi 2432. Cadde 200/D Çayyolu-Ankara


Ankara'daki En İyi Ev Yemekleri Mekanları Neden Tercih Edilmelidir?

  • Ankara'daki en iyi ev yemekleri menüsü özenle hazırlanmaktadır. Yani tuz, yağ, şeker, un gibi yemeğin tadını veren unsurlar miktarınca kullanılmaktadır. Böylece menüde hangi yemeği tercih ederseniz edin tuz, yağ, şeker gibi sağlık sorunu oluşturacak unsurlar yeterli miktardadır.
  • Ankara'daki en iyi ev yemekleri, menü içerisindeki tarifler tereyağı ve zeytinyağı başta olmak üzere vücudun ihtiyaç duyduğu enerji veren malzemeler kullanılmaktadır. Yani paketlenmiş ya da hazır gıdalarda bulunan trans yağlar ev yemeklerinde kullanılmamaktadır.
  • Ev yemekleri vitamin ve mineral açısından yüksektir. Böylece doyurucudur. Gün içerisinde harcanan enerjinin tekrar kazanılması için Ankara'daki en iyi ev yemekleri mekanları gün arasında veya gün sonunda gidilmesi gereken yerlerin başında gelmektedir.
  • Ankara'daki en iyi ev yemekleri mekanlarında porsiyonlar tercihe göre küçük ve büyük olmaktadır.
  • Ankara'daki en iyi ev yemekleri menüsünde yer alan çorba seçenekleri hem göze hem de mideye hitap etmektedir. Çünkü sebze çorbaları listelenmiştir. Yine salatalarda krema yoktur. Mevsimsel sebzelerden hazırlanan salatalar yer almaktadır. Kısacası krema ile hazırlanan çorba ve salataları ancak fast food menülerinde görebilirsiniz.
  • Salatalara mevsimsel sebzeler kullanıldıktan sonra sıra tatlandırma işlemi de doğal yöntemler uygulanmaktadır. Mesela limon, zeytinyağı gibi soslar ile hazırlanmaktadır.
  • Yemeklerin yanında içecek olarak ayran, meyve suları, maden suları seçenekleri mevcuttur.
  • Ev yemekleri yerken diğer hazır gıdalara göre biraz daha yavaş tüketilir. Dolayısı ile yavaş yerken çiğneme sayısı artacağından besinlerin kolay sindirimine olanak sağlar. Böylece yediğiniz yemekler gün içerisinde midenizi rahatsız etmeyecek ve yormayacaktır. Ev yemekleri hafif ve doyurucu olduğunu vurgulamakta fayda vardır.
Ankara'daki en iyi ev yemekleri mekanları çalışan insanlar ve okuyan öğrenciler için protein içerikli yemeklere ihtiyaç duyar. Çünkü bilek gücü, akıl gücü, alın teri harcanarak geçirilen günler, ancak Ankara'daki en iyi ev yemekleri mekanlarında geri depolanabilir. Birbirinden lezzetli yemekler ile anne eli değmişçesine sevgi ile hazırlanmaktadır. Yörelerin birbirinden farklı lezzeti ile hazırlanan menü sizleri Türkiye'yi diyar diyar da gezdirmektedir. Bütün bu anlattıklarımızı Ankara'daki en iyi ev yemekleri mekanlarında bulabilirsiniz. Çünkü yemekler usta aşçılar, şefler tarafından hazırlanmaktadır. Böylece unutulan, özlem duyulan yemekler tarifine uygun hazırlanmaktadır.

Ev Yemeklerinin Faydaları Nelerdir?

Ev yemeklerinin faydalarını saymakla bitiremeyiz. Ancak özellikle son yıllarda yaygın bir şekilde görülen hastalıklara neden olan işlenmiş gıda tüketimi faydadan ziyade insanlara zarar vermektedir. Öyleyse ev yemekleri ile insanların vücudunda ne gibi faylar görülmektedir yakından inceleyelim:

  • Ankara'daki en iyi ev yemekleri aşçıları yemeği özenle hazırlamaktadır. Dolayısı ile yemek sonrasında ağırlık, uyku hali gibi sorunlara yer yoktur.
  • Odaklanamama, dikkat dağınıklığı gibi olaylar kazanılan enerji ile son bulur.
  • İnsana kuvvet ve dinamiklik kazandırır.
  • Şeker hastalığına karşı ev yemekleri koruyucu kalkan oluşturmaktadır.
  • Obeziteyi tetikleyen yağlar, şeker oranı ev yemeklerinde bulunmamaktadır. Dolayısı ile ev yemekleri tüketen insanlar daha az kilo alır. Hem de ev yemekleri tüketen toplumda obezite hastalığı görülme olasılığı daha düşüktür.
Ankara'daki en iyi ev yemekleri mekanlarında sadece yemek çeşitleri yoktur. Ülkemiz de yemekten sonra tatlı yemeden sofradan kalkılmaz. Çünkü tatlıyı yemeden yemek tamamlanmış sayılmaz. Bundan dolayı tatlı ve çeşitleri Ankara'daki en iyi ev yemekleri menüsünde de bulabilirsiniz. Ancak bu menü diğerlerinden biraz farklıdır. Tatlılarda meyve gibi doğal tatlandırıcılar kullanılmaktadır. Aynı zamanda mısır şurubu gibi yapay ürünler ile tatlandırma yapılmamaktadır.

Ankara'daki en iyi ev yemekleri mekanları aynı zamanda hijyen ve titizlik en üst seviye de tutulmaktadır. Gerek masalarda gerekse mutfakta siparişler hazırlanırken güvenilmesi gereken yerlerdir.

Ankara'daki en iyi ev yemekleri mekanları ile başlayan sağlıklı beslenme hareketi bütün ülkeye örnek olmaya devam ediyor. İnsanların sağlıklarına önem vermesi, sağlıklı bireylerin yetiştirilmesi için önemli noktadır. Kısa sürede önlem alınması insanların hayatını kurtarır. Ankara'daki en iyi ev yemekleri mekanları ile Türkiye mutfağının yeniden hatırlanması ve tanıtımına devam edilmesi için etkili olmaktadır.

Sağlıklı beslenmenin yaşı yoktur. Yaşlıların, çocukların, gençlerin ve tabi ki hamilelerin Ankara'daki en iyi ev yemekleri mekanlarına gelerek kendilerine uygun damak lezzetini bulmaları artık çok kolay. Memleket özlemi çekenler için yöre mutfaklarına yer verilmektedir. Kısacası Ankara'daki en iyi ev yemekleri menüleri memleketinizi ayağınıza kadar getirmektedir.