EN İYİ İTALYAN MUTFAĞI

blog yazısı ekle !

EN İYİ İTALYAN MUTFAĞI

Dünya üzerinde farklı kültürlere özgü birçok farklı mutfak kültürü bulunmaktadır. Bu mutfak kültürlerini diğerlerinden farklı kılan özellikleri ise tamamen yöresel malzemeler kullanılarak hazırlanan yemekler, tatlılar ve içeceklerden oluşmasıdır.

Ülkemizde mutfak kültürü bir hayli zengin olmasına karşın farklılık arayışı ile birlikte ve son dönemlerde hızla yayılan yemek etkileşiminin tüm dünya mutfaklarını da etkilediğini göz önünde bulundurduğumuzda bizim de bu kültür değişiminden etkilenmemiz son derece normaldir. Tabi bu arada mutfak kültürünün bir başka bölgeye uyum sağlaması tamamen damak tadının uyumuyla alakalıdır. Bu sebeple ülkemizde yabancı mutfak kültürleri arasında en çok tercih edileni hiç şüphesiz İtalyan mutfağıdır. Durum böyle olunca da birçok İtalyan mutfağına özgü yemekleri aynı İtalya'da ki lezzetleriyle yiyebileceğiniz restoranlar hizmet vermeye başlamıştır. Ankara, İtalyan yemeklerine ilgi ve severek tüketimi noktasında hiçte azımsanmayacak bir kitleye sahiptir.

Assos Meyhane

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Yukarı Bahçelievler Mahallesi, Aşkabat Caddesi No:46/8 Bahçelievler-Ankara

Rakıcı

GOP

devamını oku... Adres: Nenehatun Caddesi No:60-B GOP-Ankara

Vicolo İtaliano

Çayyolu

devamını oku... Adres: Profesör Ahmet Tamer Kışlalı Mahallesi Alacaatlı Caddesi No:9 G/2 Çayyolu-Ankara

Taraça Resto Pub

Çankaya

devamını oku... Adres: Aziziye Mahallesi Cinnah Caddesi Willy Brand Sokak 1/A Çankaya - Ankara

Hayat Bir Sahne

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi Mutluköy Sitesi 1946 Sokak No:16 Ümitköy-Ankara

Safie Meyhane Roof Çankaya

Çankaya

devamını oku... Adres: Çankaya Mahallesi Cinnah Caddesi Nergis Sokak No:11 Çankaya-Ankara

Fiz Meyhane

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1946. Sokak No:3 Ümitköy-Ankara

Marco Pascha Çayyolu

Çayyolu

Doğum tarihi bilinmeyen Marko Paşa 1888 yılında vefat etti. Asıl adı Marko Apostolidis olan bu Osmanlı Hekimi Rum asıllı idi. İlk ve orta öğrenimini Yunanistan'ın meyve bahçeleri ve bağları ile ünlü Syros Adası'nda yaptı. Daha sonra ailesi ile birlikte gittiği İstanbul'da Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'yi (Askeri Tıp Akademisi) bitirdi. Mezun olduğu yıl, cerrahi kliniği şefliğine atandı. İyi bir hekim olarak kısa sürede ün kazandı ve mirlivarlığa (Osmanlılar'da Sancak Beyleri'ne verilen Paşalık Rütbesi) yükseltilen ilk hekim oldu. 1861'de Sultan Abdülaziz'in hekimbaşılığına atandı. 1871'de Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Nazırlığı'na atandı. 1878'de, 2'nci Abdülhamit döneminde Meclis-i Ayan (Senato) üyeliğine getirildi. Kırımlı Aziz Bey ile birlikte Hilal-i Ahmer Cemiyeti'nin (Türkiye Kızılay Derneği) kurulmasına katkıda bulundu.

Marko Paşa çok sabırlı bir hekimdi. Hastalarını uzun uzun sabırla dinler, dertlerine tıbbi yönden yardımcı olmakla birlikte, onlara manevi huzur ve rahatlık vermeye de özen gösterirdi.

Marko Paşa'nın bu ünü halk arasında iyice yayıldı ve zamanla, yakınmayı dinleyecek kimsenin olmadığını vurgulamak için söylenen "Derdini Marko Paşa'ya Anlat" deyimi ortaya çıktı.
devamını oku...
Adres: Koru Mahallesi 2432. Cadde 200/D Çayyolu-Ankara

Şilingir Meyhane

Kavaklıdere

devamını oku... Adres: Remzi Oğur Arık Mahallesi Paris Caddesi 49/A Kavaklıdere-Ankara

Mardin Konağı

Çankaya

devamını oku... Adres: Birlik Mah. 448. Cad. No: 10/A Çankaya-ANKARA


Sadece Yemek Yemek Değil Aynı Zamanda Keyif Yapmak

İtalyan mutfağının en önemli özelliği sadece doymak için yemek yenilmez ya da yemek yapmış olmak için yemek yapılmaz. Bu sebeple İtalya yemekte keyfin adresi olmuştur. Şimdilerde ise bu durum İtalyan mutfağı ile birlikte aynen ülkemize de taşınmıştır. Sadece yemek yemeyip aynı zamanda da yediğiniz yemekten keyif almak isteyenler arasında iseniz sizin de mutlaka İtalyan mutfağından bir menüyü tatmanızı öneririz. Sevdiklerinizle, arkadaşlarınızla ya da ailenizle çok farklı bir yemek deneyimi olsun istiyorsanız muhakkak Ankara'da ki en iyi İtalyan mutfağı mekanlarından birini tercih ederek yaşayabilirsiniz.

En Lezzetli İtalyan Yemekleri

Daha öncede belirttiğimiz gibi farklı bir kültüre ait mutfak kültürünün benimsenmesi, tamamen o kültürün damak tadıyla uyuşmasıyla alakalı bir durumdur. İşte bu sebeple bazı İtalyan yemekleri de bizim damak tadımıza son derece uygun olduğu için severek tüketebilmekteyiz ve hatta birçok öğün için ana yemek olarak ta tercih edebilmekteyiz. İşte en çok tercih edilen başlıca İtalyan yemekleri ve tatlıları;

  • Pizza: hiç kimsenin asla hayır diyemeyeceği ve herkesin severek yediği son derece leziz bir İtalyan yemeği.
  • Caponata: sebze yemekleri hiçbir mutfak kültürünün olmazsa olmazları arasındadır. İşte bu yemek te fırında pişirilmiş zeytinyağlı bir sebze yemeğidir. Ana malzeme olarak patlıcan kullanılmaktadır.
  • Fettuccine: makarna, mantar ve kremanın muhteşem uyumuyla ortaya çıkan eşsiz bir lezzet.
  • Ravioli: daha iyi anlaşılması için bizim mantımız örnek olarak gösterilebilir. Fakat bu mantı daha büyük olup, dikdörtgen şeklinde ve kenarları da tırtıklı bir yapıdadır.
  • Risotto: bir tür pirinç pilavıdır. Fakat yine bizim pirinç pilavımızdan farklı olarak pirincin nişastasını yayarak krema halinde kalmasıyla yapılmaktadır.
  • Minestrone: bir tür çorbadır. Fakat içerisinde lahana, pırasa, şalgam, kereviz ve daha birçok çeşit kış sebzesini barındıran tavuk suyu çorbasıdır.
  • Tortellini: bu yemek te bir çeşit mantıdır. Fakat bu mantı etli değil ıspanak, peynir ya da mantar malzemeleriyle hazırlanır.
  • Bruschetta: ülkemizde bu atıştırmalık aparat daha çok fazla ekmekleri değerlendirmek ve çayın yanında son derece güzel bir atıştırmalık olarak tercih edilmektedir. Ekmekler kesilerek üzerlerine domates, peynir, yeşilbiber, maydanoz ve isteğe bağlı olarak bu gibi malzemelerin eklenmesiyle yapılan bir atıştırmalıktır.
  • Lazanya: İtalyan mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan lazanya, katlı hamur ve arasında da kıyma ve peynir olan bir çeşit makarna yemeğidir.
  • Gnocchi: patates püre haline getirilerek ve un ile birlikte hamur yapılır. Bu hamur makarna şekli verilerek haşlanır ve domates sosuyla birlikte servis edilir.
  • Stramboli: bir pizza çeşididir. Fakat diğer pizzalardan ayıran en önemli özelliği bol baharat, bol peynir ve domates sosuyla hazırlanmasıdır.
  • Pansotti: bu makarna çeşidinin en önemli özelliği hamurunun beyaz şarap ile yoğrulması ve daha büyük taneleri olmasıdır. İçerisinde ise ricotta peyniri ya da sebzeli sevenler için ıspanak eklenerek yapılmaktadır.
  • Tiramisu: İtalyan yemekleri kadar tatlıları da bir hayli lezzetlidir. İşte onlardan bir tanesi ve ülkemizde de tüm pastanelerin vazgeçilmezi Tiramisu. Bu tatlı; kahve, labne peyniri ve kakaolu yumuşacık kek ile yapılan enfes bir tatlıdır.
Ankara'da ki En İyi İtalyan Mutfağı

Her ne çeşit yemek yiyecekseniz yiyin ama en çok dikkat etmeniz gereken konu temizlik, hijyen ve sağlıktır. Bu üç önemli konuyu size sunabilen her mekansan gönül rahatlığı ile yemek yiyebilirsiniz. Çünkü bir yemeğin temizliği ve hazırlandığı ortamın hijyeni ne kadar önemli ise o yemeğin sağlık değerleri, yani bünyenize katacakları da o kadar önemlidir. İşte bu yüzden mutfaktaki sorumlu şefler yemeklerin besin değeriyle de ilgilenmektedirler. Yediğiniz yemeğin sadece lezzetli olması yetmez, aynı zamanda sağlığınıza da sağlık katması gerekir. İşte bu sebeplerden dolayı yemek yiyeceğiniz mekânı oldukça iyi araştırmanız gerekmektedir.

İtalyan restoranları, son zamanlarda ülkemizde en çok tercih edilen mekanlar haline geldiği gibi birçok mekânda İtalyan mutfağına ayrı bir önem vermeye başlamıştır. Tabi İtalyan mutfağı denildiği zaman birçok konuda öncülük yapan Ankara yine ilk sıralarda yerini almaktadır. Birçok İtalyan ustanın hizmet verdiği mekanlara ev sahipliği yapan Ankara, her geçen gün İtalyan mutfağına olan ilginin artmasıyla yeni mekanların da hizmete açıldığı bir şehirdir. Tabi ki Ankara'da ki en iyi İtalyan mutfağına sahip birçok mekân halen müşterine hizmet vermeye devam etmektedir. Burada yapılan sadece bu leziz İtalyan mutfağına ait yemeklerin daha çok Ankaralıya hitap etmesini sağlamaktır. Diğer bir yandan bu yeni mekanlar da Ankara'da ki en iyi İtalyan mutfağı mekanları olarak ta gösterilebilir. Tabi kötü bir sürpriz yaşamak istemiyorsanız mutlaka tanınmış ve kaliteden asla taviz vermeyen mekanları tercih etmenizde fayda vardır.

Afiyet olsun.