EN İYİ KİCKBOKS SALONLARI

blog yazısı ekle !

EN İYİ KİCKBOKS SALONLARI

Öncelikle kickboks sporu nedir, faydaları ve kişiye kattığı faydalar nelerdir bir göz atarak başlamak gerekir. Çünkü bir sporu yalnız o spor hakkında tüm detayları öğrenerek sevebilirsiniz. Özellikle ülkemizde spor kültürünün yeni yeni yerleşmeye başladığı göz önünde bulundurulursa doğru ve yanlış bilgilerin ne kadar çok beyinlerimizi işgal ettiğini görebiliriz. Kulaktan dolma bilgilerin, çevrede biraz da olsa sporla uğraşmış kişilerin kendi yorumlarını katarak herhangi bir spor alanına yönlenmek isteyenleri nasıl vazgeçirdiklerini ya da yanlış yönlendirdiklerini her geçen gün görebilmek mümkündür. İşte bu sebeple öncelikle kickboksun ne olduğuna bir değinerek başlamak en doğrusu olacaktır.

Spor Mektebi Spor Kulübü

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi Başkent Bulvarı 2372. Sokak No:2 (Botanik Metro Durağı) Batıkent Uğur Okulları Yenimahalle - Ankara

Fit Life Gym

Keçiören

devamını oku... Adres: Yükseltepe Mahallesi 2107. Cadde 3/l Keçiören - Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Bee Gym

İncek

devamını oku... Adres: Kızılcaşar Mahallesi 1209. Sokak 3/A Avlu Sitesi Gölbaşı - Ankara

İkra Spor Kulübü - Çakırlar

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Non Stop Sports Center

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400 Sokak No:5 Çankaya - Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

İkra Spor Kulübü

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara

Kulüp 150 Karate ve Savunma Sanatları

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400.Sokak No:5 Çayyolu-Ankara

Akademi Spor Uğur Öneş

Demetevler

devamını oku... Adres: 357. Cadde No: 25/G Demetevler - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Ncm Personal Training

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

HK Pilates Salonu

Çukurambar

devamını oku... Adres: 1427. Cad. 1522 Sok. Merkez Sahil Sitesi A Blok Gökhan Apt. No: 10-A 100. Yıl-Ankara

Big Town Academy

Cevizlidere

devamını oku... Adres: Cevizlidere Mahallesi 1243 Sokak No:10/B Cevizlidere-Ankara

Home Pilates

Çankaya

devamını oku... Adres: Birlik Mahallesi 435. Cadde 458. Sokak 24/9 Çankaya-Ankara

Deniz Spor Kulübü

Maltepe

devamını oku... Adres: Şehit Gönenç Caddesi No:16/A (Eski maltepe pazarı karşısı) Çankaya-Ankara

Switch Zone Pilates Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2880. Cadde Uyum Yapı Koop. No:3 Çayyolu-Ankara

Gorilbey Gym

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Yaşamkent Mahallesi 3036. Cadde No:56 Yaşamkent-Ankara

G Training Vip

Bahçelievler

devamını oku... Adres: Mareşal Fevzi Çakmak Cad. No:40 Bahçelievler - Ankara


Kickboks Nedir?

Kickboks; aslında Uzakdoğu menşeili bir spor dalıdır. Japon karatesi ve Tayland boksu sporlarının birleşimi ile ortaya çıkmış bir spor dalıdır. Aslına bakılırsa kickboks sporu her ne kadar uzak doğu kaynaklı bir spor olsa da gelişimini batıdan yani Amerikan kickboksundan almıştır. Tekme ve yumrukların kullanıldığı bir spordur. En sert dövüş sporları arasında yer alan kickboks tamamen güce ve çevikliğe dayalı bir spordur. Bu sebeple teknik kickboks için her şeyden daha önemlidir. Teknik ve çevikliğin birleştiği bu spor vücudunuzu sınırlarına kadar zorlayacaktır. Bu sayede her seferinde kendinizi bir adım daha ileriye taşıyarak çok daha çevik ve sağlam bir vücuda kavuşabilme imkânı bulabileceksiniz. Ayrıca kickboks, sporcunun ayakta kalmayı ve kendini muhafaza etmesini öğreten bir spor olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kickboksun Tarihi

Kickboksun uzak doğu kaynaklı bir spor olduğundan bahsetmiştik. Her uzak doğu sporu gibi kickboksun da tarihi oldukça eskiye dayanmaktadır. Yaklaşık 2000 yıllık bir geçmişi olan kickboks, karşımıza Japon kickboksu olarak 1960'lı, Amerikan kickboksu olarak ise 1970'li yıllarda çıkmıştır. Kickboks farklı gelenek ve kültürlerin karşımı olarak farklı dövüş stillerinin de 1990'lı yıllardan itibaren karşımıza çıkmasında en büyük paya sahip olmuştur. Hal böyle olunca da 1990'lı yıllardan itibaren tüm dünyaya yayılmaya başlamış ve birçok kişi tarafından tercih edilen dövüş ve savunma sporlarından biri olmuştur.

Kickboksun Türkiye'de ki Gelişimi

Kickboks 1990'lı yıllar ile birlikte tüm dünyaya hızla yayılan bir spor haline geldi. Ülkemizde de 1994 yılı ile birlikte ilk defa federasyon olarak boks federasyonu bünyesinde yapılmaya başlandı. Bu gelişim bir hayli zor olsa da kickboks sonunda ülkemize geldi ve resmi olarak bir çatı altında yapılan resmi bir spor haline dönüşmüş oldu. 1994 yılında ilk kickboks şampiyonası Ankara'da Atatürk spor salonunda yapılmıştır. Bu şampiyonaya ilgi oldukça yüksekti. 1996 yılına gelindiğinde ise ilk defa Avusturya da düzenlenen Avrupa şampiyonasına ilk Türk kickboks takımı katılım sağlamıştır.

Kickboksun Faydaları Nelerdir?

Kickboks diğer sporlara nazaran çok daha sert ve hareketlilik gerektiren bir spordur. Bu sebeple sporcunun bu performansı gösterebilmesi için tüm vücudun belli bir uyum içerisinde çalışması gerekir. Bu da kişiye kickboksun kattığı faydalardır. Şimdi bu faydalara bir göz atacak olursak;

  • Tüm vücudun bir uyum içinde çalışmasını sağlar.
  • Aerobik tarzı bir spor olduğu için tüm kas gruplarının çalışmasını sağlar ve dolayısıyla yüksek kalori yakmanıza yardımcı olur.
  • Tüm sporların en önemli özelliği olan stres attırma kickboks için de geçerlidir. Gün içerisindeki tüm stresinizi tek seferde kolaylıkla üzerinizden atabileceğiniz ender sporlardan biridir.
  • Kickboks tüm vücudun uyumu için bir koordinasyon yöntemi geliştirmenizi sağlayacaktır. El, ayak, göz ve beyin işte tüm bu organların koordinasyonu hayatta kişiye daha çevik ve kısa sürede karar verebilme yetisi de kazandıracaktır.
  • Endorfin hormonu herkeste salgılanması gereken en önemli hormonlardan biridir. Bu hormon ancak sportif faaliyetler ile düzenli ve dengeli salgılanabilir. Ancak her spor endorfin salgılanmasını tam manada sağlayamamaktadır. Ancak kickboks sporcunun tüm hormon dengesini de eksiksiz sağlayacaktır.
  • Eklemler kişiye hareket imkânı veren noktalardır. Eklemlerin güçlü ve sağlıklı olması son derece önemlidir. Bu sebeple kickboks antrenmanlarında el ve ayak bileklerinize ekstradan takacağınız ağırlıklarla çık daha gelişmiş eklemlere kolayca ulaşabilirsiniz.
  • Efor sarf etmek, kalp atım hızınızın da artması yani kanda daha fazla oksijen taşınmasını sağlayacaktır. Bu durumun birçok faydası vardır. Öncelikle bu durumda yüksek kalp atışları ile kalp kaslarınız güçlenecek ve kalp krizi riski en aza inecektir. Yüksek oranda taşınan oksijen hücrelere daha kolay iletilecek ve kaç yaşında olursanız olun daha genç ve sağlıklı bir görünümde olacaksınız. Ayrıca yüksek efor demek terlemek anlamına gelir ve terleyerek vücudunuzdaki toksinleri kolaylıkla atabileceksiniz.
  • Dövüş ve savunma sporlarının en önemli özelliği de kişiye hızlı kara verebilme yetisi kazandırmaktır. Böylece rakibin karşısında yapacağınız hamlelere anlık karar verebilir ve galibiyet kazanabilirsiniz.

Ankara'da ki En İyi Kickboks Salonları

Kickboks sporu diğer sporlara nazaran daha ağır ve sert bir spordur. Bu sebeple kickboks yapmaya karar verdiyseniz muhakkak profesyonel bir destek almanız gerekmektedir. Ama bu destek rastgele seçilebilecek ve aceleyle karar verilecek bir durum değildir. Çünkü alacağınız yanlış bir karar telafisi mümkün olmayan sonuçlara sebebiyet verecektir. Bu sebeple Ankara'da ki en iyi kickboks kursları herkese en iyi ve en doğru eğitimi uygulayarak sağlıklı bir şekilde sporunuzu yapma imkânı sunmaktadır. Aynı zamanda Ankara'da ki en iyi kickboks kurslarında alanlarında en iyi ve en başarılı kickboks hocaları görev yapmakta ve bu sayede kickboksu tam yerinde ve en iyi şekilde öğrenme imkânı bulabileceksiniz. Aslına bakılırsa Ankara, birçok açıdan en avantajlı şehirlerimizden biridir. Özellikle sportif faaliyetler için neredeyse tüm imkanlar seferber edilmiş ve tüm teknolojik imkanlarla ve en sağlıklı şartlarda istediğiniz sporu kolaylıkla yapabilme imkanına sahipsiniz.