EN İYİ CAFELER

blog yazısı ekle !

EN İYİ CAFELER

EN İYİ CAFELER

Cafe: Türkçe karşılığı olarak kahveyi ifade eder. Çay, kahve, bitki çayları, salep, meyve suyu gibi çeşitli içeceklerin tüketildiği mekanlara verilen isimdir. Cafe, Avrupa ülkelerinde mekanlara verilen isim olarak dilimize girmiştir.

Cafeler, zaman içinde sürekli değişime uğramıştır. Her kültürün unsurundan etkilenmiştir. Günümüzde sadece alkolsüz içeceklerin değil alkollü içeceklerin de satışının yapıldığı mekanlar olarak hizmet sunmaktadır. İster sohbet ortamı ister çeşitli kâğıt oyunları oynayın ister kablosuz internet hizmeti ile online olarak dünya ile iletişim de kalın ister sadece bir şeyler yudumlamak için tercih edin.

Cafeleri diğer mekanlardan ayıran özellik yiyeceklerin geri planda kalması ve alkollü içecek seçeneğinin sınırlı tutulmasıdır. Cafeler kapalı mekanlarda oturma alanları olduğu gibi kapının dış tarafına konulan masa ve sandalyeler ile açık alanda oturmak isteyen müşterilere oturma alanları sağlamaktadır.

Taraça Resto Pub

Çankaya

devamını oku... Adres: Aziziye Mahallesi Cinnah Caddesi Willy Brand Sokak 1/A Çankaya - Ankara

Pars Garden Pool

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı – Ankara

Safie Meyhane

Kızılay

1950 yılından beri restorantçılık ile uğraşan babamızın ilk olarak 1975 yılında Ankara Demirtepe Dostlar Lokantası ile başlayan serüvenini 1987 yılında kapadokya bölgesinde açmış olduğu Ürgüp Ocakbaşı Restorantı ile devam ettirmiş 2019 yılı Şubat ayında Ankara Kızılay bölgesinde açtığımız yeni mekanımız safie meyhane ile sürdürmekteyiz.

Meyhanemiz de şık ama mütevazi dekorasyonumuz ile gözünüze hitap ederken nefis ve soğuk taze mezelerimiz, tavuk ve et ürünlerimiz, değişik ara sıcaklarımız, tereyağlı yaprak ciğerimiz ve ikramlarımız ile damak tadınıza hitap etmekteyiz.
devamını oku...
Adres: Kocatepe Mahallesi İnkılap Sokak No:29/A Kızılay Ankara

Marco Pascha Çayyolu

Çayyolu

Doğum tarihi bilinmeyen Marko Paşa 1888 yılında vefat etti. Asıl adı Marko Apostolidis olan bu Osmanlı Hekimi Rum asıllı idi. İlk ve orta öğrenimini Yunanistan'ın meyve bahçeleri ve bağları ile ünlü Syros Adası'nda yaptı. Daha sonra ailesi ile birlikte gittiği İstanbul'da Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'yi (Askeri Tıp Akademisi) bitirdi. Mezun olduğu yıl, cerrahi kliniği şefliğine atandı. İyi bir hekim olarak kısa sürede ün kazandı ve mirlivarlığa (Osmanlılar'da Sancak Beyleri'ne verilen Paşalık Rütbesi) yükseltilen ilk hekim oldu. 1861'de Sultan Abdülaziz'in hekimbaşılığına atandı. 1871'de Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Nazırlığı'na atandı. 1878'de, 2'nci Abdülhamit döneminde Meclis-i Ayan (Senato) üyeliğine getirildi. Kırımlı Aziz Bey ile birlikte Hilal-i Ahmer Cemiyeti'nin (Türkiye Kızılay Derneği) kurulmasına katkıda bulundu.

Marko Paşa çok sabırlı bir hekimdi. Hastalarını uzun uzun sabırla dinler, dertlerine tıbbi yönden yardımcı olmakla birlikte, onlara manevi huzur ve rahatlık vermeye de özen gösterirdi.

Marko Paşa'nın bu ünü halk arasında iyice yayıldı ve zamanla, yakınmayı dinleyecek kimsenin olmadığını vurgulamak için söylenen "Derdini Marko Paşa'ya Anlat" deyimi ortaya çıktı.
devamını oku...
Adres: Koru Mahallesi 2432. Cadde 200/D Çayyolu-Ankara

Taraça Oyun Salonu

Kızılay

devamını oku... Adres: İzmir 2. Cadde No:34 Kat:2 Kızılay-Ankara


Cafelerin Genel Özellikleri Nelerdir?

  • Masa- sandalyelerin sayılı olduğu küçük mekanlardır.
  • Menü de yer alan seçenekler sınırlıdır.
  • Zaman içinde değişime uğramıştır. Önceleri kahve içmek için tercih edilen cafeler daha sonra sıcak içeceklerin yanı sıra soğuk içecekler de bulundurulmaya başlanmıştır.
  • Koyu muhabbetlerin edildiği, zamanın dostlar ile değerlendirildiği eğlenceli mekanlardır.
  • Gün içerisinde açık mekanlardır.
  • Kahvenin çeşitlerine ağırlık verilmektedir.
Ankara'daki en iyi cafeler, yukarıda saydığımız özelliklerin hepsini taşımaktadır. Böylece kültürümüzde yeni bir akım olan cafeler, Ankara'daki en iyi cafeler ile ülkemize tanıtılmaktadır. Aynı zamanda öğrencilere çalışma imkânı sunarak yarı zamanlı bir süreçte kendi harçlıklarını çıkararak ekonomik destek sağlamaktadır. İnsanların dinlendiği, eğlendiği mekanlar olmanın yanı sıra hizmeti sunanlar açısından da katkı sağlamaktadır. Ankara'daki en iyi cafelerin sayısı ilk başta sınırlı iken gün geçtikçe cafelerin sayısı giderek artmıştır. Böylece ortamın ferah ve sakin olması huzurlu zaman geçirmeyi sağlamaktadır.

Kahve Hakkında Bilinmeyenler

Kahve o kadar lezzetli bir içecektir ki her zaman tüketebilmek için kahveye özel mekanlar açılmıştır ve sayısız kahve çeşitleri farklı pişirme teknikleri ile sunulmuştur. Peki kahveyi özel yapan, birçok insanın tüketmekten zevk aldığı kahve hakkında bilinmeyenler nelerdir? Veya fincan fincan tüketilen kahveyi ne kadar tanıyoruz? Öyleyse bu konuyu detaylandıralım:

  • Kahvenin kafein içerdiği kanıtlanmış ve yaygın bir bilgidir. Ancak içtiğimiz bir fincan kahve ile ne kadar kafein de tüketildiğini hiç düşündünüz mü? Yaklaşık olarak 100 ve 150 miligram arasında vücudunuza kahve ile birlikte kafein girmektedir.
  • Kahve tüketmek bir zevk olabilir. Ancak sağlık açısından faydası var mıdır? Düzenli kahve tüketimi hastalıklara (astım) yakalanma riskini azaltır.
  • Dünya ülkelerince oldukça talep gören bir içecek olan kahve her yıl 450 milyar fincan içilmektedir.
  • Kahvenin ilk keşfedildiği zamanlar insanlar kahvelerini hazırlamak için mutfaklarında kendileri kavururlardı. Pişirme yöntemleri de oldukça temel araçların kullanılması ile yapılırdı. Mesela kızartma tavaları ile kavururlardı. O dönemlerde cafeler ortaya çıkmamıştı.
  • Çok kavrulmuş kahveler daha az kafein miktarına sahiptir. Kafein miktarı orta ve az kavrulmuş kahvelerde artmaktadır.
  • Kahve çekirdekleri kalite kalite değişmektedir. Ama dünyaca kabul görmüş en lezzetli kahve jamaica blue montain'dir.
  • Kafein ve kahvenin birbirinden ayrılma işleminin ardından kafeinsiz kahve tüketime sunulmaktadır. Geri de kalan kafein sağlık sektöründe ilacın temel malzemesi olarak görev yapmaktadır.
  • Kahvenin doğduğu toplum Araplar olarak bilinmektedir.
  • Araplar kahveyi, bizim kültürümüzden biraz daha farklı tüketmişlerdir. Tatlandırıcı malzeme olarak baharatı tercih etmişlerdir.
  • Avrupa ülkeleri kahvelerine tat katmak için de çikolatayı tercih etmiştir.
  • Kahve farklı tatlar ile uyum gösterebilmektedir. Bu yüzden her yıl farklı bir lezzet ön plana çıkmıştır. Mesela turunçgiller en başta gelmektedir.
  • Uluslararası olimpiyat komitesi kahveyi tüketilmesi yasak maddeler listesine eklemiştir. Çünkü içerisinde bulunan kafeinden dolayı sporcuların tüketimi yasaktır.
  • Türk kahvesi kahve çeşitleri arasında ülkemizin vazgeçilmez lezzetidir. Öğütülen kahve çekirdeklerinin suya eklenerek bir süre pişirilme işlemidir. Başta Türkiye olmak üzere daha sonra Yunanistan ve Türk kahvesinin misafir olduğu her mutfakta pişirme usulü böyledir.
  • Kahve sadece sıcak tüketilen bir içecek değildir. Soğuk veya buzlu olarak tüketilen çay sırasını kahveye vermiştir. Buzlu kahve tüketimi de en az sıcak kahve gibi ilgi görmektedir.
Gerek Avrupa da gerekse başka ülkelerde kahveyi kendi usullerine göre pişiren işletmeler piyasada etkili olmaya başladı. Bütün dünyayı kasıp kavuran kahve mağaza zincirleri farklı markalar ile kesin çizgileri ile birbirlerinden ayrıldı. Bu akım ülkemizde görülmeye başlandı. Ankara'daki en iyi cafeler kısa süre içinde zincir işletmelere dönüşerek Ankara'nın her yerine yayılmıştır.

Ankara'daki en iyi cafeler, mekân tasarımları ile göz doldurmaktadır. İlkel ve basit oturma biçimleri olarak tahta iskemleler, metal masalar yerini özel tasarımlara bıraktı. Sandalyeler veya koltuklar kimi cafeler de deri kaplı, kimi cafelerde ortopedik, kimi cafeler de de süet kaplamadır. Aynı zamanda ortam oldukça aydınlıktır. Eski cafeler loş iken şimdi güneş ışığından en verimli şekilde yararlanmak için uygun büyüklükte pencere ve ortam aydınlatması kullanılmaktadır. Ayrıca çay makineleri ve kahve makineleri ile anında istediğiniz içeceği seçebiliyorsunuz. Bir kişinin yapacağı işi makineler yaparak uzun kuyruk oluşması engellenmiştir.

Ankara'daki en iyi cafeler, güler yüzlü personel ile müşterilerini hoş karşılamaktadır. Gün arasında veya iş çıkışında günün yorgunluğu kahve ile sonlanır diyenlerdenseniz yol üstünde bir cafe de kahvenin sayısız seçeneği içinde keyfinizi yerine getirebilirsiniz. Böylece bütün günün düşüncelerine kahve gibi lezzetli ve hoş kokulu bir içecek ile ara verebilirsiniz. Ankara'daki en iyi cafeler, birçok kez zaman geçirenler için vazgeçilmez mekanlardan, henüz gitmemiş olanlar için iyi bir deneyim noktasıdır. Değerli okuyucularımızı ankaradaki en iyi cafelere davet etmekteyiz.

İlgili Videolar