EN İYİ JİU JİTSU SALONLARI

blog yazısı ekle !

EN İYİ JİU JİTSU SALONLARI

Jiu jitsu kelime anlamı olarak elastiki olarak çevirebiliriz. Japon kökenli bir savunma sanatıdır. Aynı zamanda kemiklerin, eklemlerin, kasların eğitimi, koordineli çalışmasına yönelik bir eğitim sistemi olarak düşünülebilir. Silahsız yapılan Jiu jitsu, kişinin kendini gelebilecek tehlikelere karşı yumuşak bir şekilde savuşturmaya yönelik hareketler bütünüdür. Jiu jitsu da amaç; bedendeki zayıf bölgelere Jiu jitsunun stratejilerini seri bir şekilde kullanarak şiddeti alt etmektir.

Jiu jitsu esnek bir savunma sanatıdır. Yani kesin, olmazsa olmaz kuralları yoktur. Bu durumda öncelik ani saldırılarda uygulanması, ikinci olarak spor olarak yapılmasıdır. Saldıran tarafın gücünden yararlanarak atak, yakalama, savurma gibi stratejileri kullanarak geçersiz hale getirmektir.

Jiu jitsu ile kişi bir tehlike anında nasıl davranması gerektiğini öğrenir. Yani gelen saldırılara karşı hangi tekniği kullanması gerektiğini, ne kadar güç uygulaması gerektiğini ya da ne kadar hızlı olması gerektiği gibi konularda akıllıca mantık yürütür. Böylece doğru düşünmek ve uygulamak Jiu jitsunun bir parçasıdır. Aynı zamanda kişinin beklenmedik durumlara karşı panik yapmayı değil de sakin kalmayı sağlayarak kendine güveni yerindedir. Böylesi durumlarda olması gereken saldırgan ile dövüşmek değildir. Soğuk kanlılığını koruyarak gelen saldırıları yumuşak bir şekilde bastırmaktır.

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Base Life Club

Çayyolu

devamını oku... Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

Bee Gym

İncek

devamını oku... Adres: Kızılcaşar Mahallesi 1209. Sokak 3/A Avlu Sitesi Gölbaşı - Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara

Mead Boutique Sports

Batıkent

devamını oku... Adres: İlkyerleşim Mahallesi 1997/1 Sokak No:2 Batıkent - Ankara

Anadolubeyi Spor Kulübü

Oran

devamını oku... Adres: Aşağı Dikmen Mahallesi 582. Sokak Oran - Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Kulüp 150 Karate ve Savunma Sanatları

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400.Sokak No:5 Çayyolu-Ankara

Spor Mektebi Spor Kulübü

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi Başkent Bulvarı 2372. Sokak No:2 (Botanik Metro Durağı) Batıkent Uğur Okulları Yenimahalle - Ankara

Fit Life Gym

Keçiören

devamını oku... Adres: Yükseltepe Mahallesi 2107. Cadde 3/l Keçiören - Ankara

Fit GYM

Çukurambar

devamını oku... Adres: Söğütözü Mahallesi Söğütözü Caddesi 2 D Blok No:10 Koç Kuleleri Çukurambar - Ankara

Non Stop Sports Center

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400 Sokak No:5 Çankaya - Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Quads Team

Çayyolu

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 3028. Cadde 16-B/10 Kule Evo Çayyolu-Ankara

Ncm Personal Training

Yaşamkent

devamını oku... Adres: Konutkent Mahallesi 2983 Cadde No:72/A Yaşamkent-Ankara

Akademi Spor Uğur Öneş

Demetevler

devamını oku... Adres: 357. Cadde No: 25/G Demetevler - Ankara

Move'n More Personal Training

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Malazgirt 1071.Cadde Göksu Hill Tower No:18 Eryaman - Ankara

İkra Spor Kulübü

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara

MZ Sport Club

Çankaya

devamını oku... Adres: İlkbahar Mahallesi Galip Erdem Caddesi 576.Sokak No:12 Çankaya-Ankara

İkra Spor Kulübü - Çakırlar

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara


Jiu Jitsunun Tarihi

Japonya'daki samuraylar kendi tarzlarına göre geliştirdikleri silah ve malzemeleri kullanamadıkları zamanlarda Jiu jitsuyu geliştirmişlerdir. Böylece silahların geçersiz olduğu yerde devreye Jiu jitsu teknikleri girmiştir.

Daha sonra askeri eğitimlerin bir parçası olarak kullanılmıştır. Zaman içerisinde öneminin anlaşılması ile spor, savunma sanatı olarak yapılmaya başlandı. Ayrıca Japonya da Jiu jitsunun öğrenilmesi için okullar açıldı.

Ülkemizde de Jiu jitsu büyük ilgi görmektedir. Jiu jitsu öğrenmek için spor salonları ve kurslar hizmete açılmıştır. Ankara gibi büyük şehirlerde Jiu jitsu gibi farklı savunma sanatlarına ilgi yoğundur. Ankara'daki en iyi Jiu jitsu salonlarında Jiu jitsu eğitimleri verilmektedir. Son beş yıldır ülkemizde de Jiu jitsu akımı başlamıştır. Ülkemiz konumu itibari ile diğer ülkelerin kültürlerine köprü konumunu üstlenmiştir. Jiu jitsu gibi yabancısı olduğumuz kültürlere spor salonlarında öğrenmek mümkün olmaktadır.

Ankara'daki En İyi Jiu Jitsu Salonlarındaki Eğitimlerin Yararları Nelerdir?

Kimi hobi kimi spor kimi performansını geliştirmek için Jiu jitsu yapmaktadır. Ancak bütün bu amaçların dışında jiu jitsu terapi amaçlı da yapılmaktadır. Vücudun dinlendirilmesi, farklı aktiviteler ile sağlığını koruduğumuz kadar ruhumuz da bu uygulamalara ihtiyaç duyar. Bunun için Jiu jitsu yaparak ruhun ihtiyaç duyduğu terapi, dinginlik sağlanabilir. Bundan başka;

  • Jiu jitsu tekniklerinde esneklik, serilik kazanmak için vücut yoğun çalışmalara tabidir. Bedensel kondisyon daima sağlanır.
  • Uyku sorunu yaşayanlar için sabah yorgun uyananların jiu jitsu çalışmaları yapılmaktadır. Gün içerisinde enerjinin çabuk tükenmesinden şikayetçi olanlar için jiu jitsu egzersizleri idealdir.
  • Güne mutlu başlayanlar okulda, iş de odaklanma konusunda başarılı olur.
  • Zihinsel gelişim, mantıklı düşünme gibi gelişimler göstermektedir.
  • Jiu jitsu egzersizleri düzenli çalışma ister. Böylece alışkanlık haline gelen düzen, planlı olmak günlük hayata da yansır.
  • Kişinin görüntüsünü geliştirerek sıkı ve fit bir duruş kazandırır.
  • Jiu jitsu için esneklik ve çeviklik gerekir. Sıkı çalışmalar sonucunda kemiklerin esnek yapısı korunur.
Ankara'daki En İyi Jiu Jitsu Salonları Herkese Hitap Etmektedir

Ankara kalabalık bir nüfusa sahiptir. Ankara'daki en iyi Jiu jitsu salonları, kadınlara, çocuklara, yetişkinlere kısacası tüm Ankaralılara hitap etmektedir. Yaş gruplarına uygun teknik çalışma ve egzersizler ile Jiu jitsuyu tanıtma ve sevdirmek amaçlanır.

Çocukların küçük yaşlarda başlayarak sağlıklı bireyler olarak yetişmesi sağlanır. Jiu jitsu esneklik isteyen bir savunma sanatı olduğundan çocuklardaki esneklik idealdir. Aynı zamanda çocukların yön bilgisi, el ve ayaklarının koordineli çalışması gibi bedensel gelişimlerini sağlar.

Jiu jitsu savunma sanatına küçük yaşta başlamak iyi bir alt yapı oluşturmak demektir. İlerleyen yaşlar için kolaylık ve ön hazırlık oluşturulmaktadır. Ankara'daki en iyi Jiu jitsu salonlarında çocuklara uygun egzersiz programları hazırlanmaktadır.

Ankara'daki en iyi Jiu jitsu salonları kadınlar için de egzersiz programları hazırlamaktadır. Çalışmadan yorulan, ev işlerinden bunalan kadınlara egzersiz çalışmaları uygulanmaktadır. Esnek ve narin olan bayanların Jiu jitsu gibi dayanıklılık ve kuvvet isteyen bir savunma sanatı için gerekli gücü; egzersizler ile kazanmaktadır.

Ankara'daki en iyi Jiu jitsu salonları dinamik yapıdadır. Sürekli değişim ve yeniliklere açık uzman kadro ile katılımcılara profesyonel eğitimler verilmektedir. Ayrıca Ankara'daki en iyi Jiu jitsu salonlarındaki eğitmenlerin bilgi ve deneyimi katıldıkları seminer, katıldıkları müsabakalardan elde edilen sertifika ve madalyalar ile tescillenmiştir.

Ankara'daki en iyi Jiu jitsu salonlarında verilen eğitimler ister yıl içinde ister yıl sonunda özellikle yaz aylarında katılmak isteyenlere eğitim programları hazırlanmaktadır. Mesela çocukların yaz tatillerinin verimli ve hareket dolu geçmesini istiyorsanız Ankara'daki en iyi Jiu jitsu salonları iyi bir karne hediyesi olacaktır. Çalışmanın yorucu etkisini yıl sonunu bekleyemeyenler için yıl içinde hafta sonları gibi kısa aralıklar da yaparak yorgunluğu atmak mümkündür.

Ankara'daki en iyi Jiu jitsu salonlarında eğitimler rakibe karşı yakın temas halinde yapılır. Böylece rakibin eklem- bilek tekniği ile hassas noktalara uygulanan teknik ile etkisiz hale getirilir. Bu yüzden dersler ikili çalışma grupları halinde yapılmaktadır. Ancak eğitim süresi boyunca eğitmen gözetimi söz konusudur. Ayrıca eğitmen ile birebir çalışmak da mümkündür. Böylece katılımcının direkt yanlışlarının düzeltilmesi, eksiklerinin giderilmesi mümkündür.

Ankara'daki en iyi Jiu jitsu salonları çocukları için iyi bir gelecek planlayanların, sağlığına önem verenlerin, kendini güvende hissetmek isteyenlerin, özgüven eksikliği yaşayanların tercih ettiği tek adrestir. Sokakta tedirgin yürümek yerine Jiu jitsu tekniklerine sahip olmakla artık son bulmaktadır.