SİHİRLİ BİR DÜNYAYA AÇILAN KAPI ÇİÇEKÇİLER

blog yazısı ekle !

SİHİRLİ BİR DÜNYAYA AÇILAN KAPI ÇİÇEKÇİLER

Çiçekçi genelde en güzel anlarda uğradığımız ve en neşeli dükkanlardır. Çünkü çiçekçiye gidenler ya kız istemeye ya gelin çiçeğine ya da bir ziyarete giderken uğranan hızlıca bir buket hazırlanan belki de esnafların içerisinde en güzel ve en mutlu dükkanlara ev sahipliği yapan yerlerdir.

Çiçek sevmeyen var mıdır? En güzel ve en rahat seçilebilecek ve asla size puan kaybettirmeyecek hediyedir. Hele bir de bayana gidiyorsa inanın en anlamlı hediyedir. Eskiden yakalara takılan karanfiller vardı mesela yada anlamlar yüklü olan güller...

Çiçekler aynı zamanda romantizmdir ve bir kadının en sinirli anında bile yelkenleri suya indirmesine sebep olabilecek nitelikte olan bir hediyedir. Özellikle kadınlara verilen ve bazen ilanı aşklara, bazen özürlere bazen de hediyelere eşlik ederler ama % 90 oranda güzelliklere eşlik ederler. Kötü anlara da eşlik ettikleri olur mesela cenazelere, ama tüm o gözü yaşlı insanların içinde bile tebessüme ve huzura sebep olurlar.


Çiçeklerin çok farklı bir etkisi vardır insanlar üzerinde sihirli gibidirler. Ruhu yumuşatan bir etkisi oluyor ve o sihirler ile sizleri buluşturan o küçük sihir dükkanlarına da çiçekçi deniyor. Kim var ki bir çiçekçinin önünden geçerken gözleri o renk cümbüşlerine takılmasın yada en kötü anınızda bile yüzünüzde bir tebessüme sebep olmasın. Çiçekçiler de fark ettiniz mi bilmem ama hep pozitif ve güler yüzlüdürler.

Çiçekçilerinde belli sezonları vardır mesela anneler günü, sevgililer günü, babalar günü, bayramlar, kız istemeler, düğün sezonları gibi. bu sezonlar çiçekçilerin belki de en çok iş yaptıkları dönemlerdir. Bir de ziyaret zamanları ....



Hastane Önlerindeki Çiçekçileri


Bazen o güzel sihirler bir seyyar çiçekçide bazen de bir dükkanda kendilerini ve güzelliklerini sergiliyorlar. Hastane önlerinde en çok çiçekçiler vardır ve renk cümbüşleri ile doludur. Genelde hasta ziyaretlerinde çiçekler en iyi alternatiftir. Hem hastaya neşe verir hem de alacağınız hiç bir şey o ortama o kadar yakışmaz. Saksı çiçekleri de tercih edebilirsiniz, buket halinde çiçekler de ama ben en çok buket halinde olanları severim.

Çünkü çiçekçiye girdiğiniz zaman o kadar çok alternatif ile karşılaşırsınız ki ne renk seçebilirsiniz ne de çiçek hepsi en taze halleri ile size gülümser o zaman size de düşen en çok gözünüze ilişen çiçekler içerisinden bir buket yaptırarak sizde oluşturduğu o güzel hissi ziyarete gittiğiniz hastada da oluşturması ve yüzünde bir tebessüme sebep olması kadar mutluluk verici bir şey daha yoktur.

Birde Romantizim Çiçekleri Var


Sevgiliye yada evde sizi bekleyen eşinize alabileceğiniz en güzel hediyedir. Hemen erkeklerin homurdanmasına sebep olsa da kadınların üzerinde büyük bir sihir yaratmasından dolayı en güzel seçenektir. İşten eve geçerken uğradığınız bir çiçekçi sizin evinize mutluluk götürmenize sebep olacaktır. Belki de romantik bir akşam yemeğinde size ve aşkınıza eşlik edecektir.


Belki de ilk kez buluşacağınız bir bayana jest yapmak istiyorsunuzdur ve nasıl bir jest yapacağınızı bilmiyorsunuzdur. O zaman size tavsiyem bir çiçekçiye uğramanız olacak. İllaki ilanı aşk etmeye gerek yok, çiçekler her ortama çabucak ayak uydurabilir. Her bayana her ortama yakışır kendileri ve asla yanlış mı anlaşılır diye korkmayın, çiçekler yanlış anlaşılmaz sadece ortamı yumuşatır en zor ve en sıkıntılı ortamlar bile huzura ve rahatlığa bırakır yerini.

Belki sevgiliniz ile buluşacaksınız ve sadece bir hediye götürmek istediniz, o durumda yine bir çiçekçiye uğramanızı tavsiye ederim hem şu ünlü Ankara gri bir şehir klişesine inan bir kadın ise hem ona hem de Ankara'ya renk katabilirsiniz bir buket çiçek ile Ankara'nın renklerini de gösterebilirsiniz kendisine.

Çiçekçiler Sihire Açılan Bir Kapıdır


Ankara'da en merkezi yer olan Kızılay'ın Sakarya Cad. en sihirli yer olabilir çünkü Sakarya caddesinin tam ortasında sihire açılan kapılar vardır. Ortada caddeyi ikiye bölen çiçekçiler öylesine yakışır ve öylesine güzeldir ki, bir ara orada bir kafede oturup o çiçekçileri izlemenizi tavsiye ederim sizlere çünkü insanın içine huzur dolar, yüzüne tebessümler konar.

Rengarenk çiçekler ile kaplı olan çiçekçiler belki de o caddenin tam ortasında size hayatın renklerini sunar. Oturun bir kafeye ve bir bardak çayınızı alıp izleyin o çiçekçileri ve çiçekçiden çiçek alanları, bakın herkes gülüyor. Sihir dükkanları diye boşa demiyoruz, size bile tebessümler konduruyor.

O an bir delikanlı geliyor bakıyor hepsine öyle heyecanlı ki tüm çiçeklere dikkatlice bakıyor. " Tazemi çiçeklerin abi " diye hemen bir soru patlatıyor çiçekçiye, çiçekçi abimizde hemen atağa geçiyor ve eline bir cambaz gibi aldığı çiçek buketini delikanlıya uzatarak " bak kardeşim taze olmasa yaprakları bu denli canlı çiçekler bu denli nazlı kızlar gibi bakar mı sana? Hem nazlı kızlar gibi bakıyor sana hem de gururlu kızlar gibi dimdik başları" aslında ne güzel anlatıyor çiçekçi abimiz.

Günümüzde kadınlara çiçek almak öylesine unutulmuş ki sanki kadınlarda çiçek almayı unutmuş gibiler. En çok istediği pantolonu ona almanız belki onu çok mutlu edebilir evet ama ona alacağınız bir çiçek ona sihirli gelerek en güzel günü geçirmenizi sağlayabilir.

Beklemeyin Özel Günleri Sihir Dükkanlarına Gitmek İçin


Bir çiçekçiye sezonlarda gitmekten ziyade hafta bir gün gidin mesela beklemeyin sevdiklerinize çiçek almak için sevgililer gününü, evlilik yıl dönümünü, tanışma yıl dönümünü yada anneler gününü sihir diyorum size en açılmayan kilitleri açmak için gidin çiçeklere yada sadece onun yüzünde bir tebessüm olmak adına gidin çiçekçilere.

Kız isteme törenlerinde mesela en gösterişli buketler en pahalı çiçekler alınır. Hele bir de çiçekçi abiniz yada ablanıza kız istemeye gidiyoruz şöyle güzel bir aranjman yap bana görünce çiçekleri gözlerinde de yüzünde de çiçekler açsın dediniz mi o iş tamamdır. O çiçekçi senin özel günün için öyle bir eser koyar ki ortaya sen bile şaşırırsın ama bekleme böyle günleri.

Kadınlar çiçek almayı unuttu, bir buket çiçek alınca dünyasının nasıl değiştiğini unuttu, sizin o en güzel çiçek sensin sevgilim sözlerinize doydu onlar sizden elinizde bir buket çiçekle gelmenizden umudunu kesti.

Çiçekçilerin İntikam Günü Özel Günlerde Daha Pahalı


Çiçekçiler neden özel günlerde daha pahalı olmasın ki ? Sadece özel günlerde kapısına dayandığınız veya arada bir sevgilinizi kırdığınızda gittiğiniz o çiçekçi sizden intikam almasın mı? Hem kendi adına hem de kadınların adına alsınlar o intikamı sizden bence alsınlar dün 5 TL ye sattığı gülü bugün sana 15 TL ye al sende o gülü getir sevdiğine işinin adı ne ?

Sen zamanında çiçekçi abini veya çiçekçi ablanı hatırlayıp sevdiğini sevindirdin mi? Hayır. Yada yoldan geçerken baktığın o çiçekçilerden herhangi bir zaman diliminde bir buket çiçek aldın mı? Hayır. O zaman, vakit intikam vaktidir, acıma yok.

Çiçekçilerin Bayramı Düğün Sezonları


Gerçekten belki de yıllardır almadığınız çiçeklerin hepsinin bedelini ödeyeceğiniz zamanlardan biridir. Düğün zamanı çiçekçilerin en güzel dönemleri çünkü düğün varsa gelin var, gelin varsa gelin çiçeği var :))

Konseptinize en uygun gelin çiçeği hangisi böyle üçgen şekilde elinizden yerlere kadar uzanan ve aşağıya doğru gittikçe incelen o uzun kuyruklu çiçekler mi? Yoksa rengarenk çiçekler ile dolu bir buket mi? Gösterişli ve ihtişamlı bir buket de olabilir ya da sadece zarif minik gelincik çiçeklerinden bir buket de olabilir. Yok ben papatyalı istiyorum gelin çiçeğimi ama ilginç bir aranjman olsun da diyor olabilirsin. Her ne istersen iste düğün gününde sen salona girdiğinde elindeki çiçeklerde en az senin kadar güzel ve zarif olacakları kesin.

Sen güven çiçekçi abine, o sana eşlik edecek olan gelin çiçeğini mutlaka hazırlar.