STANDART BÜYÜK OTELLER Mİ ? TARZ SAHİBİ BUTİK OTELLER Mİ ?

blog yazısı ekle !

STANDART BÜYÜK OTELLER Mİ ? TARZ SAHİBİ BUTİK OTELLER Mİ ?

Butik oteller daha özgün ve konsept dekorasyonlara sahip olan otellerdir. Butik otellerde işletme ve servis niteliklerinin standartları diğer otellere nazaran daha kişiye özel ve daha kalite standartları yüksek otellerdir. Butik otellerde karşılaştığınız çalışanlar daha fazla deneyimli ve daha eğitimli olmasının yanı sıra personel devamlılığı da daha yüksek otellerdir.


Bana ne personel devamlılığından diye düşünüyor olabilirsiniz fakat bir otele girdiğinizde sizin daha önce geldiğinizi ve bu otelde misafir olarak konakladığınızı bilen personeller ile muhatap olursunuz. Hele birde bir kaç sefer giderseniz kahvenizi şekerli mi, şekersiz mi içtiğinizi bilir siz kahve istediğiniz de sizin tercihinizi bilerek getirirler. Mesela siz şekersiz çay içiyorsanız 2. kez yada 3. kez gittiğiniz zaman personel size çayın yanında asla çay kaşığı getirmez. Sizi tanıyan personeller ile kendinizi daha rahat ve daha özel hissedebileceğiniz butik otellerdir.

Zaten butik otellerde asla kalabalık ve yoğunluk olmaz çünkü oda sayısı da oldukça az olur ve Ankara'daki butik otellerde size en uygun odaları bulma şansına sahip olursunuz. Zaten Ankara'da bir kez butik bir otelde kaldığınızda artık o büyük ve kalabalık otelleri tercih etmek içinizden gelmeyecektir.



Butik Otellerin Genel Özellikleri Nelerdir?


Butik oteller diğer otellerden en rahat ayıran özelliği belirli bir konsept niteliğindeki iç mimarileridir. Mesela Ankara'daki butik oteller genelde ya son derece modern ya reprodüksiyon ya da antika konseptine ev sahipliği yapana otellerdir. Sizde bu butik otellerden hangi tarzı kendinize daha yakın hissediyorsanız onu tercih edebileceğiniz bir çok Ankara butik otelleri bulabilirsiniz.

Butik otellerde beş yıldızlı otellerde bulunan tüm özellikler bulunmak zorunludur. Butik otellerde de alakart restoranlar, kahvaltı salonları, bar gibi özellikler bulunur. Odalarda yine minibar yada oda servisi kuru temizleme, çamaşırhane gibi tüm departmanlarda bulunmaktadır.

Ankara butik otelleri konseptine uygun olarak 5 yıldızlı otel hizmetlerinin hepsini içerisinde bulundurmasının yanı sıra aynı zamanda da kendi konseptine uygun olarak içlerinde farklı kategorilerde departmanlarda ekleyebilirler.

Ankara Butik Otellerini Neden Tercih Etmeliyim ?


Ankara butik otellerini misafirlerin tercih etme sebeplerinin en başında her zaman karşılarında rahatça bir işletmeci bularak sorunlarını halletme seçenekleri olmasıdır. Asla koskoca otellerde yaşadığınız o restorana ulaşmak için kaybolmanız gerekmez. Sıcak ve samimi bir ortamdır ve size özel hizmet her gittiğinizde sizi tanıyarak daha da özel bir hal almaktadır.

Öylesine sıcak bir ortamdır ki, sizinle sohbet eden, her sorununuzla birebir ilgilenen ve bir dost sıcaklığı ve samimiyeti ile size yaklaşan bir otel sahibi yada işletmeci görürsünüz karşınızda bu gezinizin sebebi ister sıkıcı iş gezisi olmuş olsun ister Ankara'yı gezip görmek olsun, ama en güzel anılarınıza ev sahipliği yapan ve giderken içinizin burulacağı otellerdir.

Ankara'daki butik otellerde yabancı bir yerde misafir müşteri şeklinde ağırlanmaz, tam tersine Ankara'daki butik otelde ağırlanan onur konuğu gibi hissedebilirsiniz kendinizi. Eğer ki daha sıcak ve samimi ortamları seviyorsanız size önerim butik oteller olacaktır.

Ankara'da butik oteller isterseniz size şehir merkezinde isterseniz işleriniz olan mevkiiler de isterseniz de daha fazla doğa ile iç içe olabileceğiniz mekanlarda size hizmet vermektedirler. Sizin tercihiniz ve konseptiniz size kalmıştır.

Ankara'daki butik oteller evinizden ayrılmışlık hissini size asla hissettirmez aynı evinizdeki konfor ve rahatlığı size sunabileceklerdir. Farklı tarz ve konseptleri sayesinde sizin içinizi ısıtırken aynı zamanda da büyüsü altına alan oteller yine Ankara'nın en iyi butik otelleridir.

Butik otellerin odalarında, lobisinde, restoranında yada koridorlarında birbirinden güzel farklı tasarımlar görebilirsiniz. Yada antikalara denk gelebilirsiniz. Sanki bir müzayede evi havasında olabilir. Odalarınızda ve otelin hiç bir yerinde tek düzelik olmadığından kolay kolay sıkılmazsınız.

Butik otellerde her gün taze ve organik yemekler sizlerin sofranıza sunulmasının yanı sıra özel bir rahatsızlığınız olması durumunda size özel yemeklerde hazırlamaktan asla gocunmazlar. Sizi ve sağlığınızı da en az sizin kadar önemseyen oteller yine butik otellerdir.

Ankara'daki butik otellerde temizlik ve hijyen konusu en üst düzeyde dikkat edilen otellerdir. Çünkü az sayıda odası olması ve kişiye özel olarak hizmet verilmesi misafir memnuniyetini yükseltmek adına en üst düzeyde hizmet verir.

Butik Oteller ve Küçük Oteller Arasındaki Farklar


Butik oteller belirli bir konsept dahilinde hizmet verir, özel tasarım ürünler, antikalar, sanatsal çalışmalar ile ruhunuzu okşar ya da tam anlamı ile modern bir yapı içerisinde sanatsal çalışmalar ve özel tasarımlar sunarak konsept dahilinde olan otellerdir. Oda sayısı oldukça az olmasının yanı sıra kişiye özel hizmet veren otellerdir. Diğer otellere göre butik oteller çok daha özenli, çok daha samimi ortamlardır.

Ankara'daki bazı butik otellerde konsept dahilinde sizlere hobi alanları sunabilirler. Hatta kitap okumanız adına kütüphanesi olan oteller vardır. Hepsinde de yine en çok dikkat çeken özelliklerden biri ise mutlaka ama mutlaka sizi etkisi altına alarak her yerini doya doya gezme ve gözlerinize hapsetme isteğidir. Sizin için özel olarak hazırlanmış hissi sizi en çok etkileyen özelliklerindendir.

Küçük oteller ise herhangi bir konsept dahilinde hizmet vermez, oda yapıları birbirinin aynısı hatta standart yapıda oteller ile aynı tarzda döşenmiş olur. Samimiyetten uzak daha resmi ve otel hissi veren oda yapılarına sahiptirler. Otelin her neresine giderseniz gidin otel size otel olduğunu hatırlatır. Küçük oteller kötüdür demiyoruz asla sadece küçük otellerde otelde olduğunuzu rahatlıkla hissedebilirsiniz.

Otel odasında farklı bir hisse veya samimiyete rastlayamazsınız aksine samimiyetten uzak resmi ve şık oda olarak hizmet veren oteller sadece ama sadece küçük otellerdir.

Butik Otellerin Fiyatlandırması Nasıl Oluyor?


Ankara'da yada dünyanın neresine giderseniz gidin butik otellerin fiyatları standart otellerden çok daha farklıdır. Daha yüksek fiyatlar ödediğinizde sizin gözünüzde değerini yitirmez tam tersine verdiğiniz her kuruşa değecek otellerdir.

Butik oteller diğer otellerden daha yüksek fiyatlarda olmasının en önemli unsurlarından birincisi kesinlikle en özel tasarımlar ile sıradan vakit geçirmeyeceğinizin garantisini kapıdan girdiğiniz ilk andan itibaren size hissettirir. Öyle ki butik otele adım attığınız andan itibaren oldukça sıcak ve rahatlık hissi size hakim olur.

Ankara'daki butik otellerin bir diğer özelliği ise size özel hizmet vermesidir. Sizinle ve aileniz ile birebir ilgilenilmesi ve memnuniyetiniz için çok daha üstün bir çaba gösterilmesidir. Hijyen konusu ki bu konu asla göz ardı edilmeyecek en önemli konular arasında en başta rol oynayan bir etkendir, en üst düzeyde size hizmet veren oteller butik otellerdir.

Butik oteller aynı zamanda size her zaman en taze ve organik yemekleri ve içecekleri sunacaktır. Sofranız da oturduğunuz ilk anda el yapımı tarhana çorbası bulmanız sizi şaşırtsa da butik otellerin en güzel özellikleri arasındadır. Bir gün önceden hazırlanmış yemekler yada dondurulmuş ürünler yada farklı hazır malzemeler bulamazsınız. Size sundukları her şey günlük olarak hazırlanır ve sofralarınızda yer bulur.

Sık sık seyahat eden kişiler iseniz ve artık şu birbirinin kopyası tarzı olan otellerden sıkılıyorsanız size en büyük değişiklik emin olabilirsiniz ki butik otellerde kalmak olacaktır. Yada belki her zaman kendinize vakit ayıramıyor olabilirsiniz ve ayırdığını bu vakitte yapabileceğiniz en güzel değerlendirmek adına yine butik otelleri tercih edebilirsiniz.