EN İYİ FUTBOL KURSLARI

blog yazısı ekle !

EN İYİ FUTBOL KURSLARI

Futbol, iki takım arasında oynanan, teknik kurallara sahip bir saha oyunudur. İki takımında on bir oyuncusu ile topa hükmetme çabalarıdır. Hedef; rakip takımın kalesine topu atarak sayı elde etmektir. Topa hükmetmek için kol ve el asla kullanılmaz. Ayak ve kafa topu sürmek veya yönlendirmek için kullanılır. Ancak teknik kurallar içerisinde bulunan vücudun herhangi bir bölümü topa müdahale etmede kullanılabilir.

Futbol, günümüzde popüler spor dallarındadır. Her ülkede küçük, büyük demeden futbol severler ile karşılaşmak mümkündür. Böylesine sevilen bir spor olan futbol, hangi ülkede oluştuğu veya ne zaman doğduğu hakkında kesin bilgi yoktur.

ParSport Club

Gölbaşı

devamını oku... Adres: Eymir Mahallesi 832. Sokak No:23/6 Gölbaşı-Ankara

Jet Spor Kulübü

Ümitköy

devamını oku... Adres: Mutlukent Mahallesi 1936. Sokak No:10-3A Ümitköy-Ankara

Anadolubeyi Spor Kulübü

Oran

devamını oku... Adres: Aşağı Dikmen Mahallesi 582. Sokak Oran - Ankara

Non Stop Sports Center

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400 Sokak No:5 Çankaya - Ankara

Base Life Club

Çayyolu

devamını oku... Adres: Angora Caddesi No:209 Beysupark Çayyolu-Ankara

Krav Maga Ankara

Eryaman

devamını oku... Adres: Şehit Osman Avcı Mahallesi Göksu Prestij Konutları Kat:2 No:37 Eryaman - Ankara

Heda Pilates

Yenimahalle

devamını oku... Adres: Demetlale Mahallesi 407. Cadde No: 4 / B Yenimahalle - Ankara

Başkent İz Spor Kulubü

100. Yıl

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1539. Sokak No:12 (Berfo Ana Parkı İçi) 100.Yıl - Ankara

Jet Spor Kulübü - Çukurambar

Çukurambar

devamını oku... Adres: İşçi Blokları Mahallesi 1500. Cadde ODC Alışveriş Merkezi No:9/1 Çankaya - Ankara

Çaba Akademi

Yenimahalle

devamını oku... Adres: Macun Mahallesi 201. Cadde No:3 Yenimahalle-Ankara

Fit Life Gym

Keçiören

devamını oku... Adres: Yükseltepe Mahallesi 2107. Cadde 3/l Keçiören - Ankara

Ankara Spor Akademisi

Çankaya

devamını oku... Adres: Şehit Cengiz Karaca Mah. Kabil Caddesi No: 109 Çankaya - Ankara

Ada Yüzme Kursu

Çukurambar

devamını oku... Adres: Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:43/1 ( Sportif Yaşam Kulübü İçi ) Çukurambar-Ankara

İkra Spor Kulübü - Çakırlar

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi 2349.Sokak Genel İş 11 Sitesi Batıkent - Ankara

Kulüp 150 Karate ve Savunma Sanatları

Çayyolu

devamını oku... Adres: Prof. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi 2400.Sokak No:5 Çayyolu-Ankara

Fit GYM

Çukurambar

devamını oku... Adres: Söğütözü Mahallesi Söğütözü Caddesi 2 D Blok No:10 Koç Kuleleri Çukurambar - Ankara

Spor Mektebi Spor Kulübü

Batıkent

devamını oku... Adres: Yeni Batı Mahallesi Başkent Bulvarı 2372. Sokak No:2 (Botanik Metro Durağı) Batıkent Uğur Okulları Yenimahalle - Ankara

Winner Club

Keçiören

devamını oku... Adres: Gün Sazak Caddesi No: 111/ A-B Keçiören - Ankara

Atılım Basketbol Akademi

İncek

devamını oku... Adres: Kızılcaşar Mahallesi Atılım Üniversitesi Spor Salonu İncek-Ankara

Şekerspor 06 Spor Okulu Çayyolu

Çayyolu

devamını oku... Adres: Çayyolu Mahallesi 2677. Cadde Santra Konutları C Blok No:7 Çayyolu-Ankara


Futbolun Tarihi Gelişimi

Mısır'da mezarların duvarında top oynayan insan figürleri işlenmiştir. Çin de ise m.ö. dayanan futbola ait kalıntılara rastlanmaktadır. İki sopa arasından topu geçirmek sureti ile oynandığı bilinmektedir. Başka kaynaklara göre orta Asya Türklerinin de futbol oynadığı bilinmektedir. Özellikle kız ve erkeklerin oluşturduğu oyuncuların topu ayak ile sürerek oynadığı kaynaklar arasındadır.

Tarihin farklı dönemlerinde ve farklı milletlerinde top ile oynandığı belirlenmiştir. Futbola benzer bu oyunların farklı teknik kullanıldığı rastlanan bulgular arasındadır. Günümüzdeki futbol oyun kurallarının temeli İngiltere'de atılmıştır. Modern çizgiler de oynanan futbol hem hobi hem de spor amaçlı tercih edilmektedir.

Futbolcu, rakibin kalesine ulaştırarak kendi takımı için sayı kazanmaya çalışan oyuncudur. Futbolcu ayak vuruşu ile topu sürer.

Ankara'daki En İyi Futbol Kurslarının Sahip Olduğu Özellikler

Futbol dünya da olduğu kadar ülkemizde de yaygın bir spordur. Futbolu sistematikleştirmek ve kalıcılığını sağlamak üzere değişik şehirlerde futbol okulları ve futbol kursları açıldı. Bunlardan bazıları devlet desteği ile bazıları ise özel olarak kuruldu. Özellikle de Ankara gibi büyük şehirlerde futbol kurslarının sayısı her geçen gün artmaktadır. Ancak futbol kursunun sayısı değil futbol severlere kazandırdığı özellikler önemlidir.

Ankara'daki en iyi futbol kurslarının özellikleri profesyonel futbol teknik bilgisinin öğrenilip geliştirilmesi için iyi bir seçenektir. Kimileri çocuğu için kimileri kendi geleceği için futbol kurslarını tercih etmektedir. Öyleyse özelliklerini belirtelim:

  • Ankara'daki en iyi futbol kurslarında bulunan hocaların kariyerleri oldukça iyidir. Yüksek öğrenimleri besyo bölümüdür. Böylece futbol öğrenme sürecinde yüksek verimi ifade eder. Antrenmanlarda kolay öğrenme sağlanır. Sadece spor severler değil aynı zamanda antrenörlerin harcadığı enerji ve zaman ile kendilerini geliştirmeye devam edecektir.
  • Futbol antrenörlerin bilgi ve tecrübeleri ile sporcuların çalışmaları yakından takip edilmektedir. Böylece yanlışların düzeltilmesi ve eksikliklerin giderilmesi doğru kaynaktan sağlanmaktadır.
  • Teknik bilginin yanı sıra psiko-sosyal konular üzerinde de programlar oluşturulmuştur. Yani teknik gelişimin yanı sıra psiko-sosyal konularda da gelişim sağlanmaktadır. Kısacası program sıradanlık ve basitlikten çok daha ileridir.
  • Antrenmanlar süresince sporcuların gelişimine önem verilir. Hem futbol konusunda hem psikolojik hem de sosyal konularda. Böylece yeterli ve profesyonel eğitim Ankara'daki en iyi futbol kurslarında spor severleri beklemektedir.
Ankara'daki En İyi Futbol Kurslarının Kişiye Kazandırdıkları

  • Antrenmanlar grup çalışmaları ile yapılmaktadır. Takım halinde oynayan sporcular hem kendilerine hem de takım arkadaşlarına ve rakibe karşı saygılı olmayı öğrenirler.
  • Gruplar halinde yapılan antrenmanlar takım çalışması yapmayı öğretir.
  • Kişiye yüklenen sorumluluğun bilincini öğrenir.
  • Antrenmanlar veya müsabakalarda score ne olursa olsun dayanışmayı sağlar. Böylece kazanmanın veya kaybetmeden ziyade takım ruhunun oluşturduğu dayanışma ruhu önem kazanır.
  • Antrenmanlar ve beslenme programlarında öz verili olmak gerekir. Oluşturulan programlara uyulur.
  • Sadece antrenmanlar ve maç süresince değil normal hayatta disiplinli olmayı öğrenir. Böylece hayatın düzene girmesi konusunda yardımcı bir unsurdur.
  • Spor evrensel bir alandır. Hem kadınların hem erkeklerin severek yaptığı futbol evrensellik duygusunu yaşatır.
Yukarıda saydığımız başlıca özellikler Ankara'daki en iyi futbol kurslarında sporcunun kazandığı yetenek, özelliklerden birkaçıdır. Antrenmanlara uzun vadede devam edilmesi halinde yukarıda saydığımız özelliklerin genişletilmesi mümkündür. Kısacası Ankara'daki en iyi futbol kursları ülke genelindeki mevcut kurslara göre çizgiyi yükseltmiş durumdadır.

Çocuklar futbola sokak aralarında arkadaşları ile birlikte oluşturduğu gruplar ile oynamaya başlar. Böylece futbol ile tanışmanın il adımı gerçekleşmiş olur. Şehirlerin kalabalık nüfusu, yüksek binaları boş olan sokakların dolmasına, boş alanların ev yapılması ile çocukların futbol alanlarını yok etmektedir. İlerleyen zamanlar için futbola duyulan sevgi ve ilginin devam ettirilmesi, yeteneklerin geliştirilmesi için teknik desteğe ihtiyaç duyulur. Bunun için futbol kursları tercihler arasında ilk sırada yer alır. Ancak Ankara'daki en iyi futbol kursları gerekli makamlar tarafından denetlenerek eksikliklerin giderilmesi için önlem alınmaktadır. Böylece spor severler için özel olan bu yerler, yetkili kişiler tarafından denetlenerek korunmaktadır.

Ankara'daki en iyi futbol kursların sayısının artırılması bu yüzdendir. Çocukların oyun alanlarının betonlaşmasına karşılık onlara tekrardan koşup eğlenecek, yeteneklerini keşfedebileceği kurslar hizmete açılmaktadır. Ankara'daki en iyi futbol kursları ücretli veya ücretsiz eğitim programları ile spor severlere kapılarını açmışlardır.

Ankara'daki en iyi futbol kursları hem yaz ayları için hem kış ayları için veya bir sene gibi dönemlerde eğitim programları bulunmaktadır. Yaz aylarındaki futbol antrenmanları, okula ara veren, tatil olan çocuklar için futbol antrenmanları uygulanır. Bütün bir yıl boyunca verilen futbol eğitim programları da okul devam eden çocukların tatil günlerinde farklı aktivite arayışlarında iyi bir seçenektir.

Çocuklara ve yetişkinlere yönelik eğitim programı Ankara'daki en iyi futbol kursları adı altında toplanmaktadır. Çok yönlü olan Ankara'daki en iyi futbol kursları Ankara'daki geniş kitlelere ulaşmayı amaçlamaktadır.

Ankara'daki en iyi futbol kurslarına kayıt yaptırmak oldukça basit. İster internet siteleri üzerinden kursun başvuru formunu doldurabilir isterseniz kursa gelerek gerekli formu doldurabilirsiniz. Ankara'daki en iyi futbol kursları kayıtları karmaşık yapılardan kurtarılarak sadeleştirilmiştir.